טיפול במערכת egr בירושלים
-
פוסט זה נמחק!
-
@מיוחד אני מכיר אותו אותו אישית, עבדתי איתו בכמה עניינים בתחום, הוא בן אדם הכי ישר שתמצא בתחום, בזה אין ספק בכלל, ממליץ ללכת אליו לבעיות מסובכות, הוא אלוף בפריוס ברמות אחרות, הוא הכי טוב לדעתי בABS בפריוס דור 3, הוא עושה דברים שאף אחד לא מצליח וגם בEGR הוא מנקה ברמות אחרות(בשונה מרוב המוסכנקים בדוק!!!) אחרי שנים של נסיונות שלו, יש לו פשוט ניסיון אדיר בבאגים (הרבים) של פריוס, וכמובן לא מגלה את השיטות שלו לאנשים פשוטים מהעם…
ולגבי המחיר שכולם ירדו עליו פה זה נכון אבל אין מה לעשות זה או לחסוך וללכת על מוסכניק לא מנוסה ולהחליף ולהחליף עד ש… או ללכת ישר אליו לשלם קצת יותר אבל להיות בטוח בתוצאה…
וטיפ קטן לכל מי שיש לו בעיות בEGR
EGR זה מערכת מחזור גזים ממערכת פליטה ליניקה, הגזים שמגיעים מסעפת פליטה משאירים מזכרות פה ושם (-פיח), ולנקות את זה צריך להיות יסודי!!
ולהגדיל את הראש ולא לנקות רק את הEGR!!! ואחד כמו מוטי גם אם לוקח עוד 1000 ש"ח יותר זה כי הוא מנקה את כל הסעפת בית מצערת וכו’ וזה דבר שמאד חשוב ששווה לשלם בשבילו (או לוודא שהבן דוד אכן עושה את זה עבור ה 100 ש"ח שביקש על הניקוי…) -
@hgecmn כתב בטיפול במערכת egr בירושלים:
לאחר בסופו של דבר מצאתי את עצמי אצל מוטי, שאומר שלאחר בדיקות מקיפות שורש הבעיה בכלל בגיר
ועם כל הצער (והמקום ימלא חסרונך) אני מאמין שחסכת הרבה כסף/כאב ראש כשהלכת אליו.
@MENI אם אתה עדיין מבקר כאן אז איפה היית בנושא של הקופלנג?
עכשיו אני רואה שכבר הגבת, תודה! זה מידע חשוב. -
@נייטרון-חפשי למרות שבעיית גיר לא קשורה להיברידי?
-
@hgecmn קודם כל כן! כי ברגע שמדובר בבעיה שקשה לזהות, מוסך לא מקצועי עלול למשוך זמן ו/או להחליף חלקים ללא צורך, וכ"ש כשמדובר בהיברידי שם יש הרבה יותר אופציות לטעות.
אבל באמת גיר כן קשור להיברידי (בשונה ממנוע) כי המנועים ההיברידיים הם חלק מהגיר (סליל שיושב על הציר של הגיר) והם גם יוצרים זרם להטענה ומשמשים גם כסטרטר. -
@hgecmn לכזה מקרה בדיוק התכוונתי…
ולגבי הגיר - בדיוק כמו שכתב לך נייטרון האלוף (אני אישית חייב לו ממש הרבה על כל הידע שתרם לי וכאן המקום להודות לו)
ובקצת יותר פירוט:
ברכב היברידי כידוע יש שני מנועים חשמליים MG2 וMG1,
MG1 יותר אחראי על ניהול המערכת וטעינה וMG2 הוא נותן את הכח למנוע ע"י הגיר שמחובר למנוע, ולפעמים הוא עובד לבד ומבטל את פעולת הבנזין, ולפעמים רק נותן תוספת כח כדי לחסוך בנזין, וזה בעצם יוצר את החסכון הגדול בדלק בשונה מאינסייט…ודו"ק.
ובעקבות כך שהמנוע לא עובד במלוא חוזקו כל הזמן קשה יותר להבחין בבעיות הצתה שלו, ובנוסף לזה שיש עוד כמה גורמים לרעידות (EGR ומנוע חשמלי מזייף) נוצר בלבול באבחון בעיות כשיש רעידות בסגנון של הצתה ברכב רגיל ולכן צריך משהוא מנוסה שיודע להבחין ומכיר את הרכב טוב טוב…
ועוד משהוא חשוב שקורה בפריוס בעקבות כך - אין רצועת אביזרים שזה אומר שכל המערכות שיש ברכב רגיל על רצועת האביזרים (משאבת מים, מדחס למזגן, וכו,) בפריוס הם לא נתמכות על המנוע כי הוא לא תמיד עובד אלא לכל חלק יש מנוע חשמלי בפנ"ע. וממילא מתווסף לרשימת הטיפולים עוד כמה וכמה דברים בשונה מרכב רגיל…
ולכן יקח בחשבון כל מי ומי שמחזיק פריוס שצריך ללכת למוסכניק שמבין בפריוס ולא סתם מוסכניק נייד או איזה בן דוד מזדמן כי בסופו של דבר זה לא תמיד יפתור את הבעיה, וכמו בדוגמא פה וכמו שכתב נייטרון מניסיונו הרב…
וכמו שאמר מי שאמר לפעמים היקר הוא הכי זול… -
-
@MENI כתב בטיפול במערכת egr בירושלים:
חשבתי שמדברים פה כולם על פריוס…
צודק! גם אני שכחתי כבר שמדובר על איוניק, אבל אני חייב לציין שההסבר שלך היה מאוד מקיף וממצה (אם כי אולי לא מובן למי שלא מכיר טיפה את המערכת).
@מיוחד כתב בטיפול במערכת egr בירושלים:
אבל ביונדאי זה נראה לי מערכת אחרת לגמרי
תיבה רובוטית דו מצמדית רגילהאני כמו @MENI לא פגשתי את זה מימי, אבל באופן כללי לכאורה סוג הגיר לא קשור בהכרח לסוג המערכת ההיברידית.
-
-
@נייטרון-חפשי
השאלה היא לגבי מחירים
לפי מה שהבנתי זה בין 6500 ל14000