שמתי יותר מידי שמן במנוע
-
@gil3686 את הסרטון שצירפת ראיתי, אלא שהוא לא מסביר כ"כ (כמו בסרטונים אחרים שלהם) אלא בעיקר מסביר כמה צריך לשמוע למומחים ולכללים.
עכ"פ נשמע שהשמן מוזרם לבוכנות באמצעות משאבת שמן אבל הצילינדר לא מלא שמן, גם הקראנק מקבל שימון באמצעות מעברי שמן ישירות למיסבים אבל לא שוחה בשמן. אז נכון שאם אני ימלא 3 ליטר יותר מהמקסימום זה יגיע לבוכנות וכו’ וכמו שטען בסרטון שהבאת, אבל זה לא ס"מ ולא ס"מ וחצי.
וגם פה ופה יותר בפירוש. -
@נייטרון-חפשי עיין לעיל אולי בעריכה של הפוסט שלי הרחבתי קצת
-
נראה לי ששתי אלו יכולים לחתום את הנושא, לא יכול להיות יותר ברור מזה.
https://www.youtube.com/watch?v=VaTbfvzNbxQhttps://www.youtube.com/watch?v=I9bNIwulwQE
@שלמה @gil3686
מסקנתי האישית היא שאני אחרי הכל לא בור בתחום כפי שיכולתי לחשוב… לדעתי (במחילה מכבודכם) ההסברים שלכם בהחלט היו לוקים בחסר! -
מושלם יש’'כ
@נייטרון-חפשי כתב בשמתי יותר מידי שמן במנוע:
דעתי (במחילה מכבודכם) ההסברים שלכם בהחלט היו לוקים בחסר!
מחילה אבל אני רואה בסרטונים PCV
גל ארכובה והקצפת השמן, והגעת השמן בלחץ למקומות שלא אמורים להגיע, ודליפות שמן מאטמים, (אפילו האדים הוזכרו) אם תעבור על הנאמר כאן בשרשור תראה שהכל נכתב.אגב איזה מגניב אם היו מכינים את האגן שקוף זה היה נותן מענה ללא מעט קושיות
-
@שלמה כתב בשמתי יותר מידי שמן במנוע:
דעתי (במחילה מכבודכם) ההסברים שלכם בהחלט היו לוקים בחסר!
עם כל הכבוד, ויש כבוד, נראה לי שהבנת הסרטון (הראשון) לוקה בחסר. קודם כל אציין שסוף סוף רואים המחשה ללחץ שמן והקצפה (למביני אנגלית הוא אפילו אמר שזה נראה כמו חלב).
לגבי ההסבר שלי - קודם כל לא בכל המנועים זה נראה כך כמו בסרטון הזה. בחלק מהמנועים יש זרימת שמן קרוב יותר, מעל האגן כמובן.
דבר שני, משאבת השמן לוקחת שמן אל הצילינדרים ואלו בתורם מתמלאים בשמן והבוכנות יורדות ונכנסות בשמן הזה. אולי המינוח “טובלות” היה פחות מדוייק אבל בהחלט זו הפעולה. תקרא לזה “משתמנות” או בכל שם אחר. וכן, כשהשמן עודף במנוע, יש לחץ, הבוכנה נתקלת ביותר מדי שמן (ברור שזה בגלל הצפת האגן) ואין לשמן לאן לברוח. הוא ימשיך לנסות, ובחיים עצמם ולא במנוע מעבדה שעובד ברצף גג 5 דקות בכל פעם - השמן ימצא לאן לברוח. כאן הוא לא רצה לחכות שעות וימים, אז מילא שמן בצורה ששום מטומטם לא יעשה. אבל גם בהכפלה הראשונה שהוא עשה - זה בהחלט יכול לקרות לאורך זמן.
עוד דבר, כשהשמן באמת ישפריץ משמעותית (מבחינת זמן) למעלה - הרבה חלקים כמו שרשרת מנוע ועוד יצאו מכלל פעולה בסופו של דבר, דבר שבמעבדה לא הספקנו לראות.
ולגבי הסרטון השני, חוץ מקצת יותר “זום אין” לא חידש כלום, חוץ מזה שיש לו מבטא בריטי כבד לאוזני הישראלי הממוצע, כמעט ברמה של מלכת אנגליה. -
@שלמה כתב בשמתי יותר מידי שמן במנוע:
אפילו האדים הוזכרו
אתה כתבת על אדים? ועל למה זה קורה???
את ההקצפת שמן הבנתי מיד, ובסרטונים ההם נראה די ברור שלתוספת של ס"מ אחד לא תהיה השפעה או שתהיה השפעה מזערית של מעט יותר בלאי טבעי.
זה בדיוק מה שהפריע לי, שכתבתם יפה על כל הנזקים שנהיים מזה אבל לא הסברתם למה?!@שלמה כתב בשמתי יותר מידי שמן במנוע:
אגב איזה מגניב אם היו מכינים את האגן שקוף זה היה נותן מענה ללא מעט קושיות
זה היה תוך זמן קצר נהיה שחור ולא היית רואה כלום, ואנשים היו מתנרוונים מלהסתכל על זה, מה שלא היה מועיל למכירות.
@gil3686 התגובה טובה גם עבורך, (ממילא אני לא עומד לפתוח כאן וויכוח למדני על כל מילה שנכתבה לעיל ומשמעותה, אם לדעתך זה מה שכתבת אז יופי לך, רק מעניין אותי לדעת אם אני הסתום היחיד שלא הבין או שכל מי שקרא את זה הבין כמוני) אבל רק חשוב לי לציין שאת הסרטון השני ראיתי בלי קול, אולי זה ישנה את דעתך…
עכ"פ חלק ממהסברים שלך לא מופיעים שם גם אחרי הפרשנות והייתי שמח אילו היית מביא להם מקור. -
אתה כתבת על אדים? ועל למה זה קורה???
התכוונתי לדיון בפוסט הזה התבלבלתי וחשבתי שהדיון ההוא גם היה בדיון דכאן הכל באשמת החות’ים (תראה את השעה בה הפוסט נכתב)
לא אמרתי שכתבתי את זה, למרות שאפשר להבין זאת מהשורה הבאה@שלמה כתב בשמתי יותר מידי שמן במנוע:
לדוגמא סיר לחץ נכון שהוא עובד על אדים אבל אם תמלא אותו במים עד הקצה תקבל מזרקה
-
מה אתם אומרים קשור לנושא האשכול?
עשיתי אתמול טיפול 10K
נסעתי עם הרכב לאח"מ כמה נסיעות
היום בבוקר אני בא להתניע ואנשים מצביעים לי על האגזוז, ואני רואה שיוצא משם עשן סמיך ולבנבן ממש, בכמויות מטורפות וסמיכות
אני מזעיק את המכונאי שעשה לי את הטיפול, הוא מסתכל פה ושם לא מצליח להבין מה הבעיה, הוא אמר לי שהוא יחזור אחרי כמה שעות
הוא מגיע אחרי כמה שעות, הוא מתניע, אין עשן!
הוא אמר לי שהוא עשה גם בדיקת מחשב לסשתומים [משהו כזה…] והכל תקין
מה אתם אומרים?
קשור לזה שלפני חודש מילאתי יותר מדיי שמן ושאבתי אותו אחרי נסיעה ארוכה, או לא קשור
ואיך שלא יהיה מה זה יכול להיות? -
@נהג-מתחיל כתבו פה בעבר שזה בעקבות כניסת מעט שמן לפלגים וזה נעלם אחרי קצת זמן
החלפת עכשיו גם פלאגים? -
@פתוח-לשמוע
לא החלפתי -
@נהג-מתחיל תראה פה
-
@פתוח-לשמוע
עברתי על זה
אבל לא נגעתי בפלאגים נראה לי
רק טיפול רגיל פילטרים והחלפת שמן -
@נהג-מתחיל
@פתוח-לשמוע ענה לך כהוגן@פתוח-לשמוע כתב בשמתי יותר מידי שמן במנוע:
@נהג-מתחיל תראה פה
אם היית עושה חיפוש של ‘‘עשן לבן’’ היית מקבל תשובה מיידית.
אם עבר הכל, אז הכל בסדר. נסיעות טובות! -
@נהג-מתחיל כתב בשמתי יותר מידי שמן במנוע:
היום בבוקר אני בא להתניע ואנשים מצביעים לי על האגזוז, ואני רואה שיוצא משם עשן סמיך ולבנבן ממש, בכמויות מטורפות וסמיכות
אני מזעיק את המכונאי שעשה לי את הטיפול, הוא מסתכל פה ושם לא מצליח להבין מה הבעיה, הוא אמר לי שהוא יחזור אחרי כמה שעותיש מידע כזה
כשהמנוע מתחמם, הוא הופך את הלחות הזו לקיטור, שיוצא כעשן לבן. בדרך כלל, העשן הזה נעלם לאחר מספר דקות לאחר שהמכונית מתחממת. זה נורמלי ולא סימן לבעיות עם המנוע שלך. -
@מיוחד כתב בשמתי יותר מידי שמן במנוע:
כשהמנוע מתחמם, הוא הופך את הלחות הזו לקיטור, שיוצא כעשן לבן. בדרך כלל, העשן הזה נעלם לאחר מספר דקות לאחר שהמכונית מתחממת. זה נורמלי ולא סימן לבעיות עם המנוע שלך.
התיאור שלו לא נשמע כך וגם מכונאי ראה את זה ולא ידע מה לומר.
-
@מיוחד כתב בשמתי יותר מידי שמן במנוע:
כשהמנוע מתחמם, הוא הופך את הלחות הזו לקיטור, שיוצא כעשן לבן. בדרך כלל, העשן הזה נעלם לאחר מספר דקות לאחר שהמכונית מתחממת. זה נורמלי ולא סימן לבעיות עם המנוע שלך
באמת כשהמנוע קר בדרך כלל יש מעט עשן לבן בדקות הראשונות .
אבל בתיאור שלו הוא כתב “אנשים מצביעים לי על האגזוז ואני רואה שיוצא משם עשן סמיך” נשמע שהיה עשן בכמות גבוהה ולא משהו תקין.
גם ביקורו של המוסכניק שלא ידע מה לומר נשמע שהיה זה עשן קיצוני יותר מהרגיל.כבר כתב את זה @נייטרון-חפשי , רק הרחבתי
-
תודה לכולם
למעשה כפי שסיפרתי העשן נעלם ולא הופיע כל היום, ולמחרת בבוקר שוב יצא עשן אמנם לא כמו ביום קודם, אבל עדיין עשן שאנשים העירו לי שזה חריג…
המכונאי בא שם איזה חומר בשמן שאוטם [?]
וזהו, הבוקר כבר לא יצא עשן,
מקוה שהכל טוב, כי אחרת אני לא מבין מה פתאום אחרי הטיפול 10K מתחיל פתאום לצאת עשן… -
המכונאי בא שם איזה חומר בשמן שאוטם [?]
חומרים כאלו זה למקרה שהלך מנוע ולא שווה לתקן, זה עלול לעשות בעיות.
לא יודע איך זה קשור לטיפול (כמה זמן לא עשית טיפול לפני כן?) אבל אני מאוד מקווה שהוא לא דחף לך את זה כדי שתרד ממנו. -
חומרים כאלו זה למקרה שהלך מנוע ולא שווה לתקן, זה עלול לעשות בעיות.
עצוב מה שאתה אומר
מקוה שהכל טוב
השערה של המכונאי היה, שבגלל שהרכב עם קילומטראז גבוהה, לך תדע מה עבר עליו, וכנראה ששמו את החומר הזה בעבר מאיזה סיבה, ואחרי שתי טיפולים החומר הזה נגמר, אחרת הוא לא יודע להסביר את הקשר בין הטיפול לעשן, אז הוא פשוט שם חומר -
השערה של המכונאי היה, שבגלל שהרכב עם קילומטראז גבוהה, לך תדע מה עבר עליו, וכנראה ששמו את החומר הזה בעבר מאיזה סיבה, ואחרי שתי טיפולים החומר הזה נגמר,
(נסיון לאימוג’י של אצבע על הרקה)
זה סוג של השערה פרועה מסוג ‘לעולם אין לדעת’, ממש לא טענה מקצועית ולדעתי גם לא הגיונית.