מהי האמינות של הרכבים הסיניים העכשוויים?
-
@טכנולוג כתב במהי האמינות של הרכבים הסיניים העכשוויים?:
@aiib אין גיר אין שמנים ופילטריםאין מצבר ואלטרנטור ועוד המון רכיבים שיש במנועי בנזין רק סוללה, חוטים, ומנוע חשמלי
אני לא מבין גדול ברכבים אבל תשאל את אמא שלך וסבתא שלך מה קרה למכשירי החשמל מאז שהם נהיו משוכללים… פתאום יש כרטיסים שהולכים ולתקן אותם זה כמעט כמו המחיר של כל המוצר…
וזה רק דוגמא כמובן. -
@aiib ברור, אין ספק אני רק הסברתי מה היה ההיגיון שגרם לאנשים לעשות סוויץ’ בגישה לסינים
אין חולק שברכב חשמלי יש פחות מכלולים אבל מאידך מה שכן יש הוא מאוד יקר בעיקר הסוללה וכן כל טיפול במערכת החשמלית צריך מכשור וידע כי יש שם מתח גבוה מה שמייקר את התיקונים של המערכות הללו -
@EBA כתב במהי האמינות של הרכבים הסיניים העכשוויים?:
@מאיר לדעתי אין מה להקיש מחברה אחת לחברה אחרת רק בגלל ששתיהן מיוצרות באותה מדינה [מדינה צנועה המונה 1,400,000,000 תושבים].
יש כזה דבר בעיקרון, קיטלוג ע’‘פ מדינות, כמו למשל יפני אמריקאי או צרפתי, שלכל מדינה יש מכלולים שונים אבל די קולקטיבים בין כל רכבי המדינה הספציפית, ובאופן די מפתיע אפילו בעולם מתוקשר כשלנו… ( אע’‘פ שניכרים ניצני שיפור ושיתופי פעולה יותר מדוייקים כמו פיגו’ 107 והאייגו, ועוד ועוד…)
כמובן שיתכן תמיד יוצא מין הכלל, אבל זה לא ‘‘רק’’ בגלל שזה מיוצר תחת אותו תשלום מיסים…ובפרט בהפרש של עשר שנים ויותר קדימה.
חושבני ש @מאיר ידע את הנתון הזה, ולכן פתח את הנושא במדברים רכב, כי זה נתון הרבה לתאוריה, אם זה היה נתון וודאי, זה היה בקטגוריה מסודרת ומכובדת משלה.
-
@יוסי-לוינטל כתב במהי האמינות של הרכבים הסיניים העכשוויים?:
אולי לא קשור לגמרי לנושא, אבל בטוח קשור חלקית, עוד בעיה בחשמליות, https://cars.walla.co.il/item/3667576
לא מצאתי בכל הפוסט שלי את המילה “חשמלי”… דיברתי סינית?!.. אני מדבר על כל סוגי הרכבים ומכלוליהם זאת בכדי שהקונה הפוטנציאלי יוכל לעשות קניה מושכלת.
זה ידוע שהישראלים רוצים אמינות, וזה מתבטא במחירי המשומשות. העניין הוא שבד"כ מי שקונה רכב חדש, יקנה שוב בהמשך ואם הוא קונה רכב עם 6 שנים אחריות הוא יודע שיש לו “ביטחון” ומבחינתו הכל בסדר וגם אם הרכב לא אמין זה לא נוגע אליו. במיוחד לאור העובדה שהרכב ימכר כמשומש עם אחריות לעוד x שנים, כך שלא אמורה להיות ירידת ערך דרסטית כמו ברכבים עם רצועה טבולה למשל.
מצד שני ממשל סין מוציא את “הלחם והחמאה” שלו במטרה לחדור לשוק הרכב העולמי וגלוי וידוע לפניו שאם הרכבים האלה ברמת איכות ירודה כמקובל בסין, הרי שבעוד שנים בודדות, תלך ההשקעה לפחי האשפה של ההיסטוריה, ומן הסתם הוא נותן על כך את הדעת.
פה הבן שואל, האם ידוע למי מהמשתמשים מה קורה ברחבי העולם עם הרכבים הישנים של צ’רי לצורך הדוג’, או מי שמבין לעומק איך נראה מנוע או שאר מכלולי רכב אמינים - האם יש בנמצא גם כעת? וכן על זה הדרך.
-
-
פוסט זה נמחק!
-
@מאיר כתב במהי האמינות של הרכבים הסיניים העכשוויים?:
מצד שני ממשל סין מוציא את “הלחם והחמאה” שלו במטרה לחדור לשוק הרכב העולמי וגלוי וידוע לפניו שאם הרכבים האלה ברמת איכות ירודה כמקובל בסין, הרי שבעוד שנים בודדות, תלך ההשקעה לפחי האשפה של ההיסטוריה, ומן הסתם הוא נותן על כך את הדעת.
אני לא הייתי כזה בטוח… אתה רואה שכל השוק הסיני שווה מה שהוא שווה למרות שגלוי וידוע שזה תחליף זול ולא כ"כ אמין. יכול להיות שככה יתברגו גם הרכבים שלהם בהמשך, יהיה לך גרמני ואמריקאי ויפני, והסיני יהיה הכי זול ומסיבה טובה. לא נראה שזה מזיז לסינים יותר מדי. נראה לך שהם צרי עין?
-
@gil3686 כתב במהי האמינות של הרכבים הסיניים העכשוויים?:
@מאיר כתב במהי האמינות של הרכבים הסיניים העכשוויים?:
אני לא הייתי כזה בטוח… אתה רואה שכל השוק הסיני שווה מה שהוא שווה למרות שגלוי וידוע שזה תחליף זול ולא כ"כ אמין. יכול להיות שככה יתברגו גם הרכבים שלהם בהמשך, יהיה לך גרמני ואמריקאי ויפני, והסיני יהיה הכי זול ומסיבה טובה. לא נראה שזה מזיז לסינים יותר מדי. נראה לך שהם צרי עין?
שוק הרכב נקם במי שייצר רכבים ללא אמינות סבירה. לאדה נעלמה וכמוה גם דיהו ז’'ל.
אם הרכבים הסינים, זולים ככל שיהיו, לא ישדרו אמינות בסיסית הם ככל הנראה לא ישרדו כשהמתחרות מחזיקות מעמד עוד ועוד…
-
@טכנולוג כתב במהי האמינות של הרכבים הסיניים העכשוויים?:
אין גיר אין שמנים ופילטרים אין אלטרנטור אין רדיאטור ועוד המון רכיבים שיש במנועי בנזין רק סוללה, חוטים, ומנוע חשמלי
שמנים- אני מאמין שיש לפחות להגה
פילטרים- יש (גם) במזגן
אלטרנטור- (לענ"ד) יש
רדיאטור- יש (ג"כ) למזגןנכון שכל אלו הם לא במערכת ההנעה, אך לא חסר רכיבים עדינים ומתפרקים לצורך תחזוקת כיס מנהלי החברה
וכמו ש
@aiib כתב במהי האמינות של הרכבים הסיניים העכשוויים?:
אני לא מבין גדול ברכבים אבל תשאל את אמא שלך וסבתא שלך מה קרה למכשירי החשמל מאז שהם נהיו משוכללים…
-
אני מרגיש כמו פולטיקאי שחתכו את הנאום שלו והוציאו רק את מה שרוצים לשמוע ורצו עם זה לתקשורת…
כוונתי היתה ברורה שאין את הרכיבים המכאניים הגדולים שמהווים את הבלאי הרציני ברכב בנזין נכון יש פילטר למזגן אבל זה לא כמו פילטר אוויר ופילטר שמן ופילטר דלק
וכמובן שמן הגה זה לא שמן מנוע עם כל המערכת שסביבו
אבל כמו שאמרתי למעלהאין חולק שברכב חשמלי יש פחות מכלולים אבל מאידך מה שכן יש הוא מאוד יקר בעיקר הסוללה וכן כל טיפול במערכת החשמלית צריך מכשור וידע כי יש שם מתח גבוה מה שמייקר את התיקונים של המערכות הללו
-
@מאיר עקבתי בשנה האחרונה אחרי רכבי BYD ושמתי לב לדבר “קטן” אבל הוא יכול להעיד על הבאות… [לא יצא לי לנהוג וכדו’ רק ממעקב בכבישים…]
שמתי לב שהרבה רכבים שלהם יש בעיות חשמל ביחידות התאורה למיניהם… החל בווניקרים וכלה בתאורת ברקס לפעמים לא עובד, לפעמים מהבהב וכו’ אומנם זה דבר קטן יחסית למכלולי הרכב אבל עדין אם כזה מתחיל אחרי תקופה קצרה כלכך אז עוד טיפל’ה והמצב הזה יגיע לדברים יותר חמורים -
@צילפינגים כתב במהי האמינות של הרכבים הסיניים העכשוויים?:
@מאיר עקבתי בשנה האחרונה אחרי רכבי BYD ושמתי לב לדבר “קטן” אבל הוא יכול להעיד על הבאות… [לא יצא לי לנהוג וכדו’ רק ממעקב בכבישים…]
שמתי לב שהרבה רכבים שלהם יש בעיות חשמל ביחידות התאורה למיניהם… החל בווניקרים וכלה בתאורת ברקס לפעמים לא עובד, לפעמים מהבהב וכו’ אומנם זה דבר קטן יחסית למכלולי הרכב אבל עדין אם כזה מתחיל אחרי תקופה קצרה כלכך אז עוד טיפל’ה והמצב הזה יגיע לדברים יותר חמוריםהשאלה היא אם זה בעיית חומרה או תוכנה שתוכל להיות מטופלת בעדכון.
-
שמתי לב שהרבה רכבים שלהם יש בעיות חשמל ביחידות התאורה למיניהם… החל בווניקרים וכלה בתאורת ברקס לפעמים לא עובד, לפעמים מהבהב וכו’ אומנם זה דבר קטן יחסית למכלולי הרכב אבל עדין אם כזה מתחיל אחרי תקופה קצרה כלכך אז עוד טיפל’ה והמצב הזה יגיע לדברים יותר חמוריםהשאלה היא אם זה בעיית חומרה או תוכנה שתוכל להיות מטופלת בעדכון.
זה נראה כמנורות שרופות או בעיות מגעים שבזה הסינים ממש אלופים
-
שמתי לב שהרבה רכבים שלהם יש בעיות חשמל ביחידות התאורה למיניהם… החל בווניקרים וכלה בתאורת ברקס לפעמים לא עובד, לפעמים מהבהב וכו’
לא התעמקתי בזה אבל לא זכור לי שראיתי דבר כזה (כן ראיתי ברנו וסקודה שלעיתים באיתות כשהמנורה הכתומה דולקת במהלך ההבהוב, נכבית מנורת הבלימה האדומה. איך חשבו על כזו תקלה??) אגב, כשנצמדים לצ’רי היא מהבהבת וזה לא תקלה.
-
@gil3686 כתב במהי האמינות של הרכבים הסיניים העכשוויים?:
תודו שזה קצת מלחיץ לקנות רכב ממדינה שמעולם לא ייצרה רכבים, ואפילו צמיגים ובעצם כל דבר שיוצא מתחת ידה לא תמיד שווה את ההפרש. בטח כשכאן אין כמעט הפרשים…
טסלה מיוצרת בחלקה בסין…
יש להם מטוסים, אוניות, צוללות… הכל הם יודעים לעשות מעולה! השאלה היא כמה הם השקיעו. (בדיוק כמו כל המוצרים האמריקאים שמיוצרים בסין, הכל תלוי בבקרה וברצינות של הפיתוח והייצור) -
טסלה מיוצרת בחלקה בסין…
יש להם מטוסים, אוניות, צוללות… הכל הם יודעים לעשות מעולה! השאלה היא כמה הם השקיעו. (בדיוק כמו כל המוצרים האמריקאים שמיוצרים בסין, הכל תלוי בבקרה וברצינות של הפיתוח והייצור)הם לא השקיעו בכל זה בפיתוח. ידוע שהכל תוכניות גנובות. ריגול צבאי + ריגול תעשייתי. מגזינים כמו זמן וכדור עשו על זה קופה כמעט כמו הסיניים עצמם. לטסלה יש מפעל בסין שמייצר חלק מזערי מהייצור וזה כי כח האדם שם זול. החומרים לא משם, הוראות ההרכבה לא משם.