שאלה בירור
-
שלפני כשנה וחצי חבר נסע ברכב שלי ופגע ברכב
הפעלתי את הביטוח היה לי מקיף אז כך שהיה שווה לי להפעיל גם בשביל צג ג’ ומה שהיה שהבאתי שמאי של הביטוח בשביל הרכב שלי והוא אמר לי הרכב טוטאלוס אל תדאג יש לך מחירון ואחר יומיים אני מתקשר אליו ואז הא צועק אלי מה אני עובד אצלך אז עניתי לו שהוא יתחייב לי לדווח באותו היום …ואז הוא אמר אני ידפוק אותך
בסופו של דבר הוא דפק אותי והצהיר שהרכב לא מיועד לתיקון וגם שיש עליו נזקים ששווים יותר מערך הרכב כך שאני גם מפסיד את הרכב וגם את הפוליסה וגם לא מקבל כלום אז ודאי שאמרתי שאני לא נותן את הרכב .
ואז תקופה שהוא והמזכירות שלו מתקשרים אלי מדוע אתה לא מוסר את הרכב לפירוק אמרתי שזה לא שווה לי וניסיתי לדבר עם הביטוח אך אין עם מי לדבר
לגבי צד ג’ הם שילמו לו והשתתפתי 2500
ולצד שלי הם לא מוכנים להישטף בגלל אותו שמאי
משהוא יודע אם ניתן לעשות משהוא ? הרכב עדין אצלי -
@ישראליי כתב בשאלה בירור:
ואז הוא אמר אני ידפוק אותך
יש לך הקלטה של זה?
וגם שיש עליו נזקים ששווים יותר מערך הרכב
את זה לא כ’‘כ הבנתי. האם הכוונה היא שמכיוון שיש ברכב נזקים כגון נזקי פח וכדו’ (שהיו מלפני התאונה) שהתיקון שלהם יותר משווי הרכב, ומשכך הרכב שווה מינוס… ולכן הביטוח לא אמור לשלם? (נשמע לי תמוה כי אם מחר אני אשרוף לך את הרכב תצטרך עוד לשלם לי…)
-
בסופו של דבר הוא דפק אותי והצהיר שהרכב לא מיועד לתיקון וגם שיש עליו נזקים ששווים יותר מערך הרכב כך שאני גם מפסיד את הרכב וגם את הפוליסה וגם לא מקבל כלום
מה זאת אומרת? זה בדיוק טוטאלוס… כשאין דרך או לא שווה לתקן אז מורידים מהכביש לפירוק (רשמית, הרבה פעמים החברה כן מחזירה את זה בסוף בלי שתדע). הרכב מבוטח במקיף - לא שווה לכם לתקן - תנו את ערך הרכב.
-
@gil3686 כתב בשאלה בירור:
מה זאת אומרת? זה בדיוק טוטאלוס… כשאין דרך או לא שווה לתקן אז מורידים מהכביש לפירוק (רשמית, הרבה פעמים החברה כן מחזירה את זה בסוף בלי שתדע). הרכב מבוטח במקיף - לא שווה לכם לתקן - תנו את ערך הרכב.
אם הבנתי נכון הם טוענים שהרכב כבר לפני התאונה היה שווה פחות מההשתתפות העצמית (לכאורה א"כ הם אמורים להחזיר את דמי הביטוח למפרע, אלא ש’לך תריב איתם’)
-
נשמע תמוה אבל כך נאמר לי שבמקרה כזה הביטוח לא ישלם
זה לא אמור להיות ככה. כמה המחירון של הרכב לפני התאונה? את זה הם צריכים לשלם.
אם המחירון של הרכב הוא מינוס אז אני אשקול לגנוב רכבים שכאלה ואז לתבוע את הנגנב בהפרש וכמובן שהכל חוקי עם קבלות ומע"מ…
-
אני מציע שתכתוב מכתב (עדיף מקוון) לחברת ביטוח ובו תציין בדיוק את כל ההתרחשות בלי להוסיף רגשות וכעסים.
תציין שאם אמנם ייתכן דבר כזה, למה לגבות ממך תשלום על הביטוח היה תקין.אם לא יועיל, תשלח את אותו התוכן כתלונה לרשות שוק ההון שהיא הממונה על הביטוח:
https://www.gov.il/he/pages/consumer-info-public-inquiriesאני לא יכול להבטיח לך שזה יועיל, אני לא איש מקצוע בתחום, אבל אני חושב שזה הכי טוב שאתה יכול לעשות ומקווה שיסתיים טוב עבורך.
אתה יכול גם להביא שמאי פרטי שיתן שמאות אחרת (ייתכן שהזמן שעבר בעייתי לכזה דבר), אבל כמו שכבר ציינתי, לא נתת מספיק פרטים כדי להכווין אותך.
חשוב לציין שאתה בכל מקרה לא אמור לשלם עוד השתתפות עצמית. על אירוע ביטוחי אחד משלמים פעם אחת השתתפות, לא משנה אם התביעה היא על רכב אחד או יותר.