רעידות בתחילת נסיעה ובהילוך גבוה, מה זה?
-
אני אנסה לתאר את הבעיה במדיוק, אני מקוה שתבינו.
יש לי קורולה 2006 (GLI)
ובחודשים האחרונים, כשאני יוצא עם האוטו בתחילת הנסיעה הוא רועד,
אבל לא כמו רעידות של תושבת מנוע שהאוטו מטרטר,
אלא רעידות שדומות לנסיעה על כביש מקורצף, מין רעד מהיר כזה (בתוספת נהימות מהמנוע..).
אחרי כמה דקות זה עובר, ומרגיש לי שזה פחות או יותר כשהאוטו מתחיל להתחמם, או שעובר הילוך.
כמו כן, כשאני נוסע בירידות ארוכות והאוטו מעלה הילוכים, באיזשהו שלב בהילוך גבוה שוב מגיעות הרעידות כמו כביש מקורצף.
זה ברור לי מההילוכים, כי כשאני מעלה חצי הילוך ומוריד חזרה, האוטו נרגע קצת (כנראה הוא מוריד הילוך כשאני מחזיר)
כשהתלוננתי אצל המוסכניק שלי על רעידות, הוא עלה על האוטו ואחרי כמה דקות נסיעה הוא טען שהאוטו תקין לחלוטין, לא מבין מה אני רוצה.
אבל לדעתי (אחרי תקופה ארוכה של מעקב) הסיבה שהוא לא הרגיש כלום, זה כי הוא עלה על האוטו כשאני כבר הייתי באמצע נסיעה (והאוטו חם) וכמובן שהוא לא ירד ירידות ארוכות (וכי יש לו זמן לזה?)
אני משתף את הציבור, אולי מישהו יעלה על הבעיה, וישמח אותי מאוד.
חשוב לי לציין שהערב בדקתי שמן אחרי תקופה ארוכה (אכן פסיכי מצידי) וגיליתי לצערי שהשמן לא עולה על המדיד בכלל..... לא עליכם.
כמובן שמילאתי שמן בכמות נדיבה, אבל שאלתי אם יכול להיות שזה קשור?
כמובן שמחר אני יהיה יותר חכם, אחרי שאני אסע עם שמן...
תודה מראש לכל האלופים בפורום המשוכלל הזה!! -
@נוהג-לעזור כתב בריעדות בהילוך גבוה, מה זה?:
חשוב לי לציין שהערב בדקתי שמן אחרי תקופה ארוכה (אכן פסיכי מצידי) וגיליתי לצערי שהשמן לא עולה על המדיד בכלל..... לא עליכם.
ברור קודם תנסה לבדוק כי הVVT לא מתפקד בצורה תקינה ויוצר רעידות
-
@הכל-בעזרת-השם כתב בריעדות בהילוך גבוה, מה זה?:
ראשית ישר כח!
הגעת למחשבה הזו מתוך התאור של הריעודת, או סתם מזה שהיה חסר שמן?
לגבי בדיקת VVT
אפשר לבדוק לבד, או לפנות למוסך?
אציין שאינני מבין גדול ברכבים. -
@הכל-בעזרת-השם כתב בריעדות בהילוך גבוה, מה זה?:
ראשית ישר כח!
הגעת למחשבה הזו מתוך התאור של הריעודת, או סתם מזה שהיה חסר שמן?
לגבי בדיקת VVT
אפשר לבדוק לבד, או לפנות למוסך?
אציין שאינני מבין גדול ברכבים.תוסיף שמן ותראה מה התוצאה VVT אחראי על כיוון השסטומים משתנה ויוצר תגובה למנוע שמשפיע על תגובת הגיר
-
-