מונית יד 2
-
אפרופו מונית. מה דעתכם על רכב ששימש מורה נהיגה?
מתחייב להורדת דוושות
https://www.yad2.co.il/vehicles/item/tj46i1wb?opened-from=feed&component-type=main_feed&spot=standard&location=21&pagination=1 -
@חושב-שחושב-שהוא-חושב
חבל שאין לי את הסכום הזה.... -
@חושב-שחושב-שהוא-חושב דבר ראשון זה ידני שזה תמיד הרבה יותר זול, דבר שני אם תסתכל במחירון יד 2 אז הוא מוכר את זה קצת מתחת למחירון, (וגם מחירון זה לא הדבר הכי מדוייק בעולם, מלא פעמים מכוניות נמכרות מתחת למחירון )
-
@חושב-שחושב-שהוא-חושב כתב במונית יד 2:
אני מחזיק היום את הרכב השני שלי ממורה נהיגה מרוצה מעל הגג והמחירים ברצפה. לגופו של רכב, נראה שמדובר בהזדמנות.
-
@יעקב-מ-פינס
באמת חבל
אולי תתחזק בברהמ"ז בכוונה מתוך ברכון.
עכ"פ אם יש לך אפשרות לקחת הלוואה לכאו' עדיף להשקיע ברכב חדש, כי בסופו של דבר התיקונים מאוד יקרים, ובין כך תשלם את הכסף הזה, כך שתוכל לחסוך גם כאב ראש. וגם ליהנות מרכב חדיש ונוח
אצלנו היו אומרים: אני לא כזה מיליונר בשביל לקנות בזול....
הנה העתק מתוך תשובה לנושא של המונית:
"ממש לא.
לא הייתי לוקח אפילו בחינם.
זה רכב מפורק בכל קנה מידה.
העלות של הרכב זה החלק המזערי.
לך תדע כמה תקלות עלולות לצוץ מבוקר ועד לילה.
זה רכב שקרעו לו את הצורה מרגע שנולד....
בקיצור, תברח כמו מאש...."
עד כאן ציטוט. קישור לאשכול שם
https://www.prog.co.il/threads/רכב-ששימש-למונית.1016644/#post-14392941 -
@יעקב-מ-פינס
באמת חבל
עכ"פ אם יש לך אפשרות לקחת הלוואה לכאו' עדיף להשקיע ברכב חדש, כי בסופו של דבר התיקונים מאוד יקרים, ובין כך תשלם את הכסף הזה, כך שתוכל לחסוך גם כאב ראש. וגם ליהנות מרכב חדיש ונוח
"ממש לא.
https://www.prog.co.il/threads/רכב-ששימש-למונית.1016644/#post-14392941היה לי רכב מונית לשעבר, טויוטה אוריס היברידית 2017 ונסעתי איתה 80,000 ק"מ - (מ 247,000 עד 329,000) עם תקלה אחת של 400 שקל (פרט לבלאי טבעי) לאורך כל התקופה. וזו לא היתה המונית הכי שמורה במזרח התיכון. בקיצור; סטיגמות. צריך לבדוק כל רכב לגופו.
-
@מאיר כתב במונית יד 2:
@יעקב-מ-פינס
באמת חבל
"ממש לא.
https://www.prog.co.il/threads/רכב-ששימש-למונית.1016644/#post-14392941היה לי רכב מונית לשעבר, טויוטה אוריס היברידית 2017 ונסעתי איתה 80,000 ק"מ - (מ 247,000 עד 329,000) עם תקלה אחת של 400 שקל (פרט לבלאי טבעי) לאורך כל התקופה. וזו לא היתה המונית הכי שמורה במזרח התיכון. בקיצור; סטיגמות. צריך לבדוק כל רכב לגופו.
תגלה לנו את העיקר, כמה שילמת עליה? (כמובן רק אם זה לא נוגד את הצנזורה...)
-
@Lexus כתב במונית יד 2:
תגלה לנו את העיקר, כמה שילמת עליה? (כמובן רק אם זה לא נוגד את הצנזורה...)
🔍
@מאיר כתב בירידת ערך בקילומטראז' גבוה:
קניתי את הרכב עם 247 אק"מ ב42 אש"ח (הרכב היה מונית לשעבר יד 3 מתוכן יד אחת היא ההעברה ממונית לפרטי) והייתי איתו שנתיים שבהן עשיתי 82 אק"מ.
🤗
-
אצלנו היו אומרים: אני לא כזה מיליונר בשביל לקנות בזול....אולי זה צריך להיות נושא נפרד ולכן לא אאריך אבל זה ממש אבל ממש לא נכון! וההשוואה בין הפתגם הידוע לבין התחום הספציפי הזה של רכב היא לא נכונה מכמה סיבות.
-
@מאיר כתב במונית יד 2:
אני מחזיק היום את הרכב השני שלי ממורה נהיגה מרוצה מעל הגג והמחירים ברצפה. לגופו של רכב, נראה שמדובר בהזדמנות.
מדובר בידני, כשלמדתי נהיגה קרעתי את הקלאצ' כל הזמן...
-
@aiib כתב במונית יד 2:
אני מצטרף אליך, ואני חושב שגם @מאיר יסכים שרכב של מורה נהיגה בפרט ידני יותר קרוב לקריעות ממונית. גם מורים יותר מזלזלים ברכב שלהם מנהגי מוניות.
מה שכן ה''קריעה'' של רכבי מורי נהיגה היא בד''כ בלאי טבעי לא נוסעים איתם על 200 קמ''ש.
ויש לחלק לכאן ולכאן. ואכמ''ל. -
מסברא הייתי אומר שרכב של מורה נהיגה לשעבר הוא קרוע גם בקלאץ ובעיקר במנוע שנכבה כל פעם שזרקו קלאץ לפני הזמן
דא עקא שאני מכיר מקרוב מישהו שכבר נוסע ברכב השני שלו שנקנה ממורה נהיגה ושניהם ידניים והוא מרוצה מאד ללא תקלות מיוחדות בתקופה ארוכה ובהרבה ק"מהרכבים הספציפים הנ"ל הם סקודה אוקטביה מנוע 2.0 דיזל ואולי זה סיבה לחילוקים ואיני יודעבכל אופן לגבי היאריס הנ"ל מדובר במציאה מענינת מאד לחובבי הז'אנר וכמו שאמר @יעקב-מ-פינס "חבל שאין לי את הסכום הזה" ואני מוסיף "ולאשתי רשיון לידני" כי הייתי רץ לקנות
שילוב של מנוע 1.5 של טויוטה על מרכב קטן ותיבה ידנית הוא מתכון לכייף ולא על חשבון אמינות או צריכת דלק והשילוב הנ"ל היה פעם ליאריס ספורט 2002-2006 שנקראה TS ועד היום נמכרת במחירים גבוהים מאד עם ק"מ בשחקים -
@aiib כתב
@Klonimoos כתב
אני מצטרף אליך
אני חולק עליכם, כיון שקלאץ' הוא דבר בר תיקון, ותיקונו לא פוגע בשום דבר ברכב (בשונה מרכב שהחליפו/שיפצו ראש מנוע), זה סה"כ מתבלה יותר בעקבות סגנון הנהיגה של תלמידים...
אני כן חושב שיש בלאי גדול לכל מכלולי הרכב כיון שנהגו עליו מאות אנשים... אולי טיפול מסור וקפדן מחפה ע"ז? איני יודע.@יצחק-רשטונ כתב
ובעיקר במנוע שנכבה כל פעם שזרקו קלאץ לפני הזמן
אשמח להבין את הסברא, כמה מנוע יכול להיפגם מכיבוי? הזריקת קלאץ' זה כיבוי אלים? יש כזה דבר 'כיבוי אלים' לרכב?
-
@יצחק-רשטונ כתב במונית יד 2:
מסברא הייתי אומר שרכב של מורה נהיגה לשעבר הוא קרוע גם בקלאץ ובעיקר במנוע שנכבה כל פעם שזרקו קלאץ לפני הזמן
אחר המחילה, אבל:
א. קלאץ' זה דבר שאפשר לבדוק ובמקרה הרע להחליף.ב. מדוע זריקת קלאץ' הורסת את המנוע? אתה חושב שההתנגדות שהמנוע מקבל בזריקת קלאץ' גבוהה מזו של נסיעה רגועה על 70 קמ"ש? מה שהרכב מקבל טלטלה בזריקת קלאץ' זה בגלל שינוי קיצוני במהירות נמוכה ולא בגלל טראמה מהמנוע (והראיה שאם תזרוק קלאץ' ב70 קמ"ש הרכב לא יטלטל למרות שהמנוע מקבל התנגדות גבוהה בהרבה מזריקה ב20 קמ"ש)
ג. רכב של לימוד נהיגה כמעט ולא עבר את ה100 קמ"ש, 99% מהנסיעה הייתה עם טמפרטורת מנוע אפקטיבית, אמורים להיות טיפולים איכותיים (יש החזרי מס), כמעט ואין תאונות (התלמיד, המורה והרכבים מסביב נזהרים שבעתיים) וכמובן הנסיעה הרגועה הנהוגה בשיעורי נהיגה. בקיצור; מושלם.
-
@מאיר כתב במונית יד 2:
א. קלאץ' זה דבר שאפשר לבדוק ובמקרה הרע להחליף.
מסכים לגמרי ולכן כתבתי שבעיקר במנוע
[הסובל העיקרי זה הקלאץ אבל הוא פחות רלוונטי מהסיבות שכתבת וגם יכול להיות שכבר החליפו אותו לאחרונה]ב. מדוע זריקת קלאץ' הורסת את המנוע? אתה חושב שההתנגדות שהמנוע מקבל בזריקת קלאץ' גבוהה מזו של נסיעה רגועה על 70 קמ"ש? מה שהרכב מקבל טלטלה בזריקת קלאץ' זה בגלל שינוי קיצוני במהירות נמוכה ולא בגלל טראמה מהמנוע (והראיה שאם תזרוק קלאץ' ב70 קמ"ש הרכב לא יטלטל למרות שהמנוע מקבל התנגדות גבוהה בהרבה מזריקה ב20 קמ"ש)
מה אני חושב ? אני חושב שכן
האם זה נכון? לא בטוח[הסברא שלי אומרת שבעצם בזריקת קלאץ אתה יוצר התנגשות בין המנוע שעודנו בתנועה לביו הרכב על ארבעת גלגליו שעומדים במקום וההתנגשות הלכאו אלימה מקבעת את הצילנדר במקומו כי הוא לא מצליח להמשיך להסתובב ולהניע את הרכב בבת אחת ממצב עומד למצב נע ולכן המנוע כבה והבדיקה שאתה צריך לעשות היא לא במהירות הנסיעה אם היא 20 קמש או 70 קמש אלא בפער בין מצב הרכב וההילוך לסלד של המנוע , דהיינו שאני מאמין שתהייה הנגשות אלימה יותר בזריקת קלאץ ברכב עומד בטורים 5 לבין זריקת קלאץ בטורים 2, אם כי יכול להיות שבטורים 5 המנוע יגבר אבל הטלטלה תורגש. וכמו שהדגשתי זה רק הסברא שלי ויכול להיות שאני טועה כי אני מכיר מישהו מקרוב שמרוצה מאד (באוטומט אין את זה בגלל הממיר מומנט)]
-
@יצחק-רשטונ
מסכים איתך, הסברת את העניין לא רע.
לזרוק קלאץ' זה בעצם לעצור את המנוע בכוח באמצע פעולה ואז הוא כבה כי נעצרת המחזוריות פעולה של פיצוץ-יניקה, זה לא קורה בנסיעה כי גם הגלגלים מסתובבים במהירות מקבילה בערך אבל אם אתה מוריד הילוך ב70 קמ"ש וזורק קלאץ' זה אכן דומה ואפילו יותר גרוע אפילו ששם המנוע כנראה לא יכבה. -
דעתי האישית היא שזה לא הורס את המנוע (במהירות נמוכה כמו אצל מורי נהיגה) ואסביר:
הקלאץ' (מצמד). תפקידו העיקרי של המצמד הוא לחבר (לשלב) ולנתק את המנוע מהגיר. כאשר דוושת הקלאץ' נלחצת, היא מנתקת את כוח המנוע מה''גלגלים'' דרך הגיר, ומאפשרת לנהג להחליף הילוך או לעצור מבלי לבלום את המנוע. בעצם כשדוושת הקלאץ' נלחצת, מיסב השחרור מושך את לוחית הלחץ ומנתק את המצמד מגלגל התנופה ביניהם יש את דיסק המצמד: דיסק המצמד נמצא בין לוחית הלחץ לגלגל התנופה. יש לו חומר חיכוך משני הצדדים, המאפשר לו לאחוז ולהעביר כוח כאשר הוא מחובר. ('נקודת חיכוך' אותה צריך לבצע בחוכמה כדי למנוע מפגש מהיר שיקפיץ לנו את הרכב או מפגש לא מספק שלא יניע את הרכב כי הוא לא תפוס כמו שצריך, וממילא כשניתן גז החומר נחרך וגורם לריח הנורא הזה!)
וגלגל התנופה בתורו מחובר לגל הארכובה של המנוע.
לסיכום: כשמשחררים את דוושת הקלאץ', לוחית הלחץ נדחפת על דיסקית המצמד, ולוחצת אותה על גלגל התנופה. וכשזה קורה מתאפשר העברת כוח מהמנוע לתיבת ההילוכים, שבתורה מניעה את הגלגלים.
וכשהנהג לוחץ על דוושת המצמד, מיסב השחרור דוחף את לוחית הלחץ ומרחיקה אותו מדיסק המצמד, וזה מנתק את החיבור חיבור בין המנוע לתיבת ההילוכים, ומאפשר לנהג להחליף הילוך או לעצור בלי לבלום את המנוע.בקשר למנוע:
כיבוי המנוע בזמן שהוא פועל עלולה להוביל לבעיות שונות, כמו אובדן הגה כוח (נעילה וכו') וסיוע בלימה. אבל זה לא מזיק למנוע אלא אם נעשה בצורה מוגזמת או בתנאים לא הולמים.
השפעת העצירה: כשמנוע נכבה בפתאומיות עקב חיבור המצמד, המנוע מפסיק להסתובב, אבל זה לא בהכרח התנגשות אלימה. הרכיבים הפנימיים של המנוע מתוכננים להתמודד עם כמות מסוימת של לחץ, וזריקת קלאץ' לא פוגעת בדרך כלל במנוע.
ההתנגדות שעומדת בפני המנוע בעת זריקת הקלאץ' שונה מנסיעה במהירות גבוהה. במהירות נמוכה, המנוע יכול לחוות טלטלה (זו הקפיצה אותה אנחנו חווים) עקב השינוי הפתאומי בעומס, אבל זה לא דומה לתרחיש מהיר שבו המנוע נמצא בעומס גבוה מה שיכול להוביל לריטוש הרכיבים. ופה אני רוצה לחדד, מנוע יכבה במהירות של 70 קמ''ש?? לא! כי
בנסיעה במהירות גבוהה(כמו 70 קמ"ש), המנוע והגלגלים נעים מסונכרנים, מה שמפחית את הסבירות לטלטלה. אם מורידים הילוך וזורקים קלאץ' במהירות זו, זה יכול לגרום למנוע להעלות סיבובים גבוהים יותר מבלי להיעצר, דבר שעלול להזיק יותר מאשר עצירה במהירות נמוכה.עכשיו תארו לכם מורה נהיגה שהרכב זה הבית שלו העבודה שלו (והמקום לריב עם אשתו) הוא יודע שהרכב צריך לשמש אותו לעוד שיעורים וממילא הוא ישמור עליו עד כמה שאפשר,
כשאחי התחיל את הלימודים שלו בהוראת נהיגה הוא שאל אותי למה למען השם הוא צריך לדעת איך עובדים סוגי המנועים ואיך פועלות תיבות הגיר השונות
זו דוגמא מעולה ללמה הוא צריך את זה!
מורה שידע איך זה עובד ישים לב למה התלמיד עושה ובמידת הצורך במהירות גבוהה הוא ילחץ קלאץ' מיד כשהתלמיד יעשה טעות
@יצחק-רשטונ @נייטרון-חפשי יש אישור? -
@שלמה כתב במונית יד 2:
הצדדים, המאפשר לו לאחוז ולהעביר כוח כאשר הוא מחובר. ('נקודת חיכוך' אותה צריך לבצע בחוכמה כדי למנוע מפגש מהיר שיקפיץ לנו את הרכב או
ההקפצה הזו לא בעייתית?
בקשר למנוע:
כיבוי המנוע בזמן שהוא פועל עלולה להוביל לבעיות שונות, כמו אובדן הגה כוח (נעילה וכו') וסיוע בלימה. אבל זה לא מזיק למנוע אלא אם נעשה בצורה מוגזמת או בתנאים לא הולמים.בלימוד נהיגה כשזה קורה כל הזמן זה לא בצורה מוגזמת?
עכשיו תארו לכם מורה נהיגה שהרכב זה הבית שלו העבודה שלו (והמקום לריב עם אשתו) הוא יודע שהרכב צריך לשמש אותו לעוד שיעורים וממילא הוא ישמור עליו עד כמה שאפשר,
השאלה היא כמה שליטה יש לו על התלמידים...
-
@aiib כתב במונית יד 2:
השאלה היא כמה שליטה יש לו על התלמידים...
@שלמה כתב במונית יד 2:
מורה שידע איך זה עובד ישים לב למה התלמיד עושה ובמידת הצורך במהירות גבוהה הוא ילחץ קלאץ' מיד כשהתלמיד יעשה טעות
כמובן אם הוא לא מתכתב כל הנסיעות וצווח מלא גרונו פעם בחמש דקות על תלמידו האומלל.