תיקונים גם לא למבינים
-
חשבתי לפתוח פה שרשור על תיקונים פשוטים וקלים
שהאדם הפשוט יכול לעשות לבד ולחסוך את המוסך
נראה משו כמו להחליף פלגים זה תיקון מאד פשוט
וכדאי שיעלו עוד דברים -
@עניו-וצנוע כתב בתיקונים גם לא למבינים:
שהאדם הפשוט יכול לעשות לבד ולחסוך את המוסך
נראה משו כמו להחליף פלגים זה תיקון מאד פשוט
וכדאי שיעלו עוד דבריםכל אחד כפי יכולתו ולפי כשרונו
זה בגדול דבר כללי מאוד
אדרבה מי שיכול יכול
יש הרבה דברים קלים ופשוטים -
@המפותח @עניו-וצנוע
בנוסף, יש דברים שחשוב לדעת אותם כי התיקון לא יכול להמתין עד שתשב בבית ליד המחשב ותבדוק איך מתקנים פנצ'ר למשל, או כמה מים צריך להוסיף לרדיאטור, ואיך בודקים שמן.
לתיקון פנצ'ר - האופציה הבטוחה היא ללכת לפנצ'ריה, אבל בהרבה מקרים צריך לנעוץ "בורג סיליקון" עד לשם (עולה שקלים בודדים בעלי אקספרס) ואז לנפח את הגלגל עם קומפרסור, לא מומלץ לשים פתילה כי בטסט זה לא עובר, (אם כי לא תמיד הם רואים אותה) אם ממילא הצמיג לא עובר טסט וזה מה שיש אז יהיו כאלו שימליצו לשים פתילה ולוותר על הפנצ'ריה. -
@Klonimoos תודה על הקישור (אני חדש פה ולא כ"כ מכיר את נבכי הפורום)
טיפול 10K - לא מומלץ לעשות לבד, אבל אפשרי. ברכב גבוה אפשר לזחול מתחת, ויש רכבים שהפתח של השמן והפילטר נמצאים מקדימה ואז מעמידים את הרכב על שפת מדרכה גבוהה ופותחים/ מחליפים.
פילטר של המזגן - תלוי בסוג הרכב יש רכבים ששולפים אותו מתוך תא הכפפות (מהחלק העליון שלו) -
@אביחי כתב בתיקונים גם לא למבינים:
פילטר של המזגן - תלוי בסוג הרכב יש רכבים ששולפים אותו מתוך תא הכפפות (מהחלק העליון שלו)
במיצובישי לנסר חבל לשלם למישהו זה קלי קלות
במאזדה 3 חבל לעבוד לבד זה לפרק את כל האוטו ואז להחליף ולהרכיב את הכל מחדש (זה לא בדיחה כלל) -
@spider כתב בתיקונים גם לא למבינים:
@אביחי כתב בתיקונים גם לא למבינים:
טיפול 10K - לא מומלץ לעשות לבד
למה לא?!
אני חושב שכן מומלץ.
אבל @אביחי צודק ברעיון שלא אחראי להמליץ על כל תיקון שקשור איכשהו לבטיחות הרכב. והנה סיפור טרי מהתנור.
טיפול בד''כ כולל החלפת פילטר אוויר ומזגן, - קישקוש.
והחלפת שמן, צריך לדאג שהרכב יהיה יציב, כמות מדוייקת, וסגירה טובה של הבורג חזרה. זה כל הסיפור.
דעתי האישית שבכלל הרכבים הסטנדרטים, זה אחד הדברים הפשוטים יותר, עם שכל וידיים מינימליות אפשר לעשות את זה ביעילות מעולה! שווה את הכסף שזה חוסך? לא כולם חושבים כך, ודובר על זה בעבר פה. ( וזה גם סיבה לא להמליץ )
סתם דעתי האישית, להגדיל ראש בכל דבר, בפרט בדברים שלא קשורים ישירות (או בעקיפין) לבטיחות, לפעמים זה דברים פשוטים, ותשלום עליהם לעצלנים וטיפשים בלבד.
ותמיד כדאי לברר בפורום לפני, יש הרבה שיעזרו לכם עד הסוף כדי שתצליחו! -
@Klonimoos כתב בתיקונים גם לא למבינים:
ברעיון שלא אחראי להמליץ על כל תיקון שקשור איכשהו לבטיחות הרכב. והנה סיפור טרי מהתנור.
פעם קודמת עשה לי מישהו עם ניסיון....
ובזמנו הוא הסביר שצריך מומחיות לדעת כמה להדק כדי לא לשבור את ההברגה -
@פתוח-לשמוע כתב בתיקונים גם לא למבינים:
ובזמנו הוא הסביר שצריך מומחיות לדעת כמה להדק כדי לא לשבור את ההברגה
זאת לא מומחיות שצריך סטאז' בשבילה ותואר ראשון.
כל בן דוד שני מהכפר יודע לעשות את זה לפני שהוא יודע לקרא.
צריך ידיים שאינם שמאליות, ראש על הכתפיים, כלים נכונים, ולשים לב אח''כ שאין נזילה וזה סגור טוב, ושלא נשבר - אגב זה לא פלסטיק זה מיועד לשימוש סביר. -
@Klonimoos כתב בתיקונים גם לא למבינים:
דעתי האישית שבכלל הרכבים הסטנדרטים, זה אחד הדברים הפשוטים יותר, עם שכל וידיים מינימליות אפשר לעשות את זה ביעילות מעולה! שווה את הכסף שזה חוסך? לא כולם חושבים כך, ודובר על זה בעבר פה. ( וזה גם סיבה לא להמליץ )
סתם דעתי האישית, להגדיל ראש בכל דבר, בפרט בדברים שלא קשורים ישירות (או בעקיפין) לבטיחות, לפעמים זה דברים פשוטים, ותשלום עליהם לעצלנים וטיפשים בלבד.מסכים עם כל מילה
-
@פתוח-לשמוע כתב בתיקונים גם לא למבינים:
ובזמנו הוא הסביר שצריך מומחיות לדעת כמה להדק כדי לא לשבור את ההברגה
זה עניין של רגישות,
לא של מומחיות,כמו כמעט כל דבר טכני
-
@עניו-וצנוע כתב בתיקונים גם לא למבינים:
שהאדם הפשוט יכול לעשות לבד ולחסוך את המוסךהנני לחזק את ידיך.
דומני שזה אחד הסיבות לפתיחת הפורום הזה, שהוא ייעודי לציבור שלנו, שמתוקף הנסיבות מאז ומעולם לא שש לשלם על דבר שהוא יכול לעשות לבד.
היה לי פעם מקרה שהייתי צריך להחליף גוז'ון לגלגל, והלכתי למוסך ושילמתי 180 ש"ח. ואני תמיד אומר שלא שילמתי על העבודה, אלא על קורס שמלמד איך מחליפים גוז'ון.
בפעם אחרת הסתבכתי עם תאונה לא פשוטה (לרכב. אני והתינוק שלי יצאנו בנס שמימי ללא שריטה), והייתי צריך (בין היתר) להחליף מתלה אחורי של הגלגלים (כל הציר שעליו יושבים הגלגלים האחוריים), ורצו במוסכים 3000 ש"ח לפחות.
אז מצאתי בגלגלים מישהו ששיווק לי את זה ב 400 ומשהו ש"ח, ועם קצת התבוננות ובשיטת "מה שפירקת תחזיר" החלפתי את זה. (ואח"כ קיבלתי אישור ממוסך שהכל תקין ושאפשר לנסוע).
אז אומנם זה כבר לא תיקון שמתאים לכל אחד, אבל יש דברים שמי שיש לו ידיים טובות בהחלט יועיל לו פוסט כזה.
דרך אגב, ברחבי הפורום יש הרבה בקשות להדרכת תיקונים, אני בעצמי נעזרתי כאן כמה פעמים.
ולהשלמת התמונה - הספק שהביא לי את המתלה הביא אותו עם הגלגלים, אז פירקתי ממנו את כל הגוז'ונים, שיהיה לי למקרה הצורך...