טיפים ורעיונות | ברכב בכביש ובכלל ענייני הפורום
-
שלום רב!
עקב דרישתו הבלתי מתפשרת של מרן שר כלי הרכב ר' @שלמה שליט"א
החלטתי "להסיר את הכפפה" כלשונו הזהב,ולפתוח את האשכול הבא:
שימו לב היטב!!מטרת האשכול:
לתת טיפים ורעיונות הן במכלולי הרכב, הן בדרכים וקיצורי דרך בלתי מוכרים, בריחה מפקקים, תירוצים טובים לדוחות מסויימים וכדו'.
כללי הכתיבה:
- נא לכתוב בצורה ברורה, במקרה שתמונה תתן המחשה - מומלץ להוסיף תמונה.
- בתחילת הפוסט לרשום בכותרת ברורה ובמילים קצרות באיזה נושא עוסק הטיפ.
נא הקפידו להיצמד לנושא, ולא לסטות ממנו!
זכרו!! סדר ונקיון - משפרים את החוויה לכלל משתמשי הפורום!
-
-
אתחיל בטיפ בנושא בחירת נתיב נכון לפניה מהירה יותר לפי אזורים:
המדובר הוא בכביש 444 לבאים מכיוון 443 אחרי שעוברים את אלעד מגיעים לצומת נחשונים, ישנו שם רמזור ולאחריו עוד רמזור שפונה שמאלה לכביש 471 (כביש מכבית) בשעות העומס ישנה שורת רכבים שעומדת בפקק ארוך לפנות שמאלה עוד לפני הרמזור הראשון, מה עושים? קחו את הנתיב הימני זחלו בו ועברו באמצעותו את הרמזור הראשון ותמצאו את עצמכם ישר לתוך הנתיב השני משמאל המיועד גם הוא לפונים שמאלה ברמזור
-
@שלמה אתה תשלם על זה!
מספיק סיפרת לכולם על הנתיב הפנוי בכיכר נחלת יצחק
עכשיו גם את הרמזור הנ"ל אתה דופק לי...באותו אזור ו
באותו עניין
בכיוון ההפוך כשרוצים להכנס לאלעד מכביש פורוש (לשעבר, איך קוראים לזה היום? כביש בוטבול? לא משנה...)
כמובן פונים מ-471 ימינה ברמזור ומיד אח"כ מיד יש רמזור שמאלה לכביש פורוש ויש ברמזור שם 2 נתיבים שמאלה,
בד"כ הנתיב הימני תפוס ע"י מערבלי בטון ומשאיות ובשמאלי יש מכוניות פרטיות
צריך לשים לב שאומנם 2 הטורים באותו אורך אבל עדיף דווקא את הנתיב הימני עם המשאיות
נכון שהתאוצה של המשאיות לא משהו אבל כנגד זה צריך לזכור שזה רק 2/3 משאיות לעומת טור מכוניות ואין את השהיה שיש בטור של המכוניות בין נהג לנהג
כך שיש פחות סיכוי להתקע ברמזור אם ממשכים בטור של המשאיות
קצת מורכב להסביר מקווה שהובנתי.... -
@אינטרקום כתב בטיפים ורעיונות | ברכב בכביש ובכלל ענייני הפורום:
הרעיון שלך הוא עצה כללית בכלל הרמזורים ולאו דוקא לכביש הנ"ל, אז אולי תנסח את הרעיון שנית ללא פרטי המקום.
רואים שאתה לא אלעדי
הרמזור האמור זה מקום שבקביעות יש שם מערבלי בטון ובד"כ 3 ברצף ואף יותר בכל רמזור
אני אישית לא מכיר עוד מקום כזה ולכן הוא שייך בעיקר שם
שאר ההארות נכונות ותוקנו -
@אבי-ים כתב בטיפים ורעיונות | ברכב בכביש ובכלל ענייני הפורום:
צריך לשים לב שאומנם 2 הטורים באותו אורך אבל עדיף דווקא את הנתיב הימני עם המשאיות
נכון שהתאוצה של המשאיות לא משהו אבל כנגד זה צריך לזכור שזה רק 2/3 משאיות לעומת טור מכוניות ואין את השהיה שיש בטור של המכוניות בין נהג לנהג
כך שיש פחות סיכוי להתקע ברמזור אם ממשכים בטור של המשאיות
קצת מורכב להסביר מקווה שהובנתי....נקודה מסויימת בנוגע לזה הרבה פעמים בתחילת נסיעה נוצר פער קטן בין רכבים (עד שלוחצים על הגז רק כשהרכב מקדימה התרחק ועד שמורידים את העיניים מהפלאפון ורואים שהרכב התרחק) כך שלי הרבה פעמים היה שווה להיכנס בנתיב המשאיות (באופן כללי לא שם) ומיד אח"כ לחתוך בבטחה לאמצע הנתיב השמאלי צריך רק לחשבן שזה הולך רק עם רכב שהתאוצה שלו מ0 ל50-60 היא מהירה ("פתיחות" בלע"ז) לי אישית בלנסר זה תענוג