רכב 7 מקומות עד 80 אלף ש''ח למשפחה הקלאסית..
-
@צילפינגים ברכבי 7 מקומות יש 5+2 כדוגמת אאוטלנדר גרנדיס פריוס פלוס ורסו וכו' שבהם אין כמעט מקום למזוודות כאשר כל המושבים בשימוש (וגם שני מושבים בד"כ קטנים יותר)
ויש 7 מקומות כדוגמת סיינה, קרניבל, דגם של סובארו שלא עולה לי כרגע שמו ועוד
בד"כ ה7 מרווחים ונוחים הרבה יותר אך גם עולים יותר וגם שותים יותר וגם עם בעיות הרבה יותר כלומר אחזקה יקרה -
@טכנולוג כתב ברכב 7 מקומות עד 80 אלף ש''ח למשפחה הקלאסית..:
ד"כ ה7 מרווחים ונוחים הרבה יותר אך גם עולים יותר וגם שותים יותר וגם עם בעיות הרבה יותר כלומר אחזקה יקרה
בוודאי לכן לא ציינתי את זה בפוסט הראשון שלי שהמלצתי לו על קראנס וכו' אני סה"כ השבתי ל @לך-תדע שאמר שאם יש 7 מקומות עם מקום למזוודות אז לציין לו אז לכן הזכרתי את הסיינה וכו' אבל ממש לא המלצתי לו בתקציב זה ללכת על סיינה בגלל מה שציינת..
-
דגם של סובארו שלא עולה לי כרגע שמו ועוד
הישן נקרא B9- "טרביקה" [לא מומלץ בכלל, החזקה גבוהה מאד]
החדש נקרא - "אבולוטיס" [מפנק מאד עם מנוע טורבו, לא מכיר אישית] -
אני מליץ לאנשים בסכום הזה על אאוטלנדר ואם מאוד חשוב חיסכון אז להתקין מערכת גז
פריוס פלוס אנשים קצת נסחפו עם מה שמבקשים עליו... -
@שמואל-קליין כתב ברכב 7 מקומות עד 80 אלף ש''ח למשפחה הקלאסית..:
פריוס פלוס אנשים קצת נסחפו עם מה שמבקשים עליו...
זה נכון, אבל גם אתה תוכל תמיד להצטרף לחגיגה הזו אחרי שנתיים-שלוש כשתרצה למכור...
משא"כ באאוטלנדר שאחרי שנתיים-שלוש, ועוד עם גז, תגלה שהערך שלו נחתך בעשרים אלף -
ברכבי 7 מקומות יש 5+2 כדוגמת אאוטלנדר גרנדיס פריוס פלוס ורסו וכו' שבהם אין כמעט מקום למזוודות כאשר כל המושבים בשימוש (וגם שני מושבים בד"כ קטנים יותר)
@צילפינגים כתב ברכב 7 מקומות עד 80 אלף ש''ח למשפחה הקלאסית..:
טויוטה סיינה
הונדה אודיסיי
עדיין לא באגז' ענק אבל בוודאי יותר מכיל מאאוטלנד ודומיואכן, ממש לזה נתכוונתי במשפט הבא:
@לך-תדע כתב ברכב 7 מקומות עד 80 אלף ש''ח למשפחה הקלאסית..:
ואם ישאל השואל, מה הכונה "רכב 7 מקומות בהגדרה"? תשובתי בצידו: כל רכב שהוא בעצם 5+2, והאאוטלנדר אכן עונה על הגדרה זו.
אם יש חריגים להגדרה זו, אשמח לשמוע.
-
@צילפינגים כתב ברכב 7 מקומות עד 80 אלף ש''ח למשפחה הקלאסית..:
טויוטה סיינה
הונדה אודיסייזה נכון, ותוסיף גם קיה קרניבל, אבל כל אלו הם אמבולנסים של ממש, ובשתיים הראשונות גם החלקים יקרים וקשים להשגה. רוב האנשים יעדיפו פריוס פלוס עם צימיגג
-
@לך-תדע כתב ברכב 7 מקומות עד 80 אלף ש''ח למשפחה הקלאסית..:
אך מישהו טען בתוקף שיש פלאג אין עם 7 מקומות במקור
שזה היה אני וזה רק בחדשים
@EBA כתב ברכב 7 מקומות עד 80 אלף ש''ח למשפחה הקלאסית..:
חיפוש קטן בפורום ותגיע.
@טויוטה-אוריס כתב ברכב 7 מקומות עד 80 אלף ש''ח למשפחה הקלאסית..:
יש על זה מאמרים בנושא אוריס סטיישן אבל לא מצאתי על מיצובישי אאוטלנדר PHEV
דובר על זה פה
-
@פתוח-לשמוע כתב ברכב 7 מקומות עד 80 אלף ש''ח למשפחה הקלאסית..:
שזה היה אני וזה רק בחדשים.
אכן.
שורה תחתונה - זה כנראה לא כ"כ אפשרי (בצורה תקנית) לדגמים הישנים, מבחינת חיבורים וכו', משא"כ בידני... -
@יעקב-מ-פינס כתב ברכב 7 מקומות עד 80 אלף ש''ח למשפחה הקלאסית..:
@לך-תדע
מוסיף על דבריך (ו @שלמה יסכים איתי) גם בטנדרים (פורד טרנזיט לשם הדוגמה) יש 15 מקומות ישיבה אבל ממש לא מקום למזוודות לכולם (גם אם 10 מתוכם ילדים)
יצרני הרכב מעולם לא חשבו על הקטע שצריך תא מטען בכלי התחבורה (כן גם באוטובוסים 🤔)מסכים אם כי במקרה הזה נמצא פתרון והוא התקנת 'אמבטיה'
וכך זה נראה ללא אמבטיה
זה יהיה ממש מגניב אם מישהו יעשה כזה דבר ברכב 5+2 (7 מקומות)
-
@שלמה כתב ברכב 7 מקומות עד 80 אלף ש''ח למשפחה הקלאסית..:
זה יהיה ממש מגניב אם מישהו יעשה כזה דבר ברכב 5+2 (7 מקומות)
בגרנדיס יש מעין זה
אם כי הרבה מנצלים לשים שם את הבלון גז -
כדי לחלק בצורה ברורה את הציפיות של אנשים מרכבי 7 אני מחלק אותם לשלש קטגוריות:
- רכבי 5 עם תוספות (ורסו, מאזדה 5),
- רכבים משפחתיים שנוצרו לכך (אאוטלנדר),
- רכבי ענק אמריקאיים ורכבי שטח (קרייזלר וויאג'ר, סיינה).
רכבי החמש פלוס הם בד"כ חסכוניים יותר ועלות אחזקה פחות או יותר כמו רכב רגיל, ומצד שני התמורה נמוכה משמעותית כי רבות ממערכות הרכב בקושי עומדות בתפקידם החדש (מזגן למשל ונוחות נהיגה) וכן מבחינת מקום הן בתא המטען והן בחלל תא הנוסעים מרגיש מאוד צפוף. לסיכום, עלות קניה אחזקה ודלק נמוכים אך מנגד לא ניתנה התמורה המצופה מרכב 7.
רכבי הענק הם נוחים ומלאי מקום אך יקרים לאחזקה (מאוד!) וכל החלפת צמיגים היא בור כלכלי וכך בשאר דברים עוד לפני שדיברנו על דלק (4-6 ק"מ לליטר בעיר!) ובנוסף לכל הנ"ל הם לא פרקטיים ליום יום כי הנהיגה בהם בתוך העיר היא קשה ואין חניות. מסקנתי, מושלמים מבחינת סיפוק תמורה לבין עירוני בלבד, נשאר לך להחליט אם זה שווה את המחיר.
רכבים משפחתיים נועדו לתת את המענה המצופה, וכמו תמיד כלי ייעודי ייתן לך את החוייה המושלמת גם אם יש בו חסרונות (נכון למשל שאם מברגה אתה לא יכול לפתוח גלגל, אבל אם בגלל זה תלך לקנות מפתח רטיטה עם מתאם לביט לא יהיה לך מידי חשק לעשות תיקונים).
אז בהחלט גם אני חשבתי פעם שאם היה לי תקציב הייתי בוחר בפריוס פלוס, וייתכן שזה עדיין נכון , אבל כשחבר שואל אותי על רכב שבע אני מנסה להבין מה הוא מחפש ולא מה הרכב המנצח כמכונאי. ולכן אני מצטרף ל @שמואל-קליין בדבריו לעיל.
לצערינו, אין הרבה רכבים שנועדו להיות רכבים משפחתיים ואלה שכן ברובם צרפתיות (שאגב מפנקות מאוד ונותנות תמורה יותר מהמצופה, אם לא התחילו תקלות....), מה שנשאר זה האאוטלנדר, ייתכן שבהתאם למצב כבר יהיה עדיף איזה קרייזלר עם הסבה לגז שהוא יחסית בגודל סביר לתוך העיר וגם משנתון יותר מוקדם ייתן תמורה מלאה ללקוח ובמחיר הרבה הרבה יותר זול (כולל חישוב עלות התקנת גז והוצאות דלק לחמש שנים, ומנגד חישוב הבלאי סוללה בפריוס).
אז אני מתנצל על האריכות, אבל רציתי להסב את תשומת לבכם לבחון את הדברים מנקודת מבט של הקונה, שאין לו שום הנאה אמיתית ממנוע איכותי ואצלו זו רק פונקציה של כסף וזמן והוא בהחלט יהנה יותר לשלם פעם בשנה 2,000 ש"ח על תיקון עבור רכב מפנק (שעלה לו הרכב פחות).
דבר נוסף שצריך לקחת בחשבון זה שלטיפוס מזניח שמגיע למוסך כשהרכב נעצר ועושה טיפול 10,000 כל 30,000 אז רק טויוטה תשרוד.נראה לי שהגזמתי והייתי צריך לכתוב מדריך -
@פתוח-לשמוע כתב ברכב 7 מקומות עד 80 אלף ש''ח למשפחה הקלאסית..:
בגרנדיס יש מעין זה
אם כי הרבה מנצלים לשים שם את הבלון גזגם בפריוס פלוס שמעתי שיש כאלו שמוציאים את הגלגל ספייר כדי לשים שם מזוודה.
-
@נייטרון-חפשי כתב ברכב 7 מקומות עד 80 אלף ש''ח למשפחה הקלאסית..:
נראה לי שהגזמתי והייתי צריך לכתוב מדריך
אני יותר ממזמין! מדריך נעוץ שישפוך הרבה אור על העולם המאלץ הזה של 'המשפחה התרחבה, צריך רכב 7 מקומות' משפט חרדי שבא באיזשהו שלב ב''ה.
אולי עם סדר עדיפויות מהפוסט הזה
מה גם שכשהשאלה הזו תחזור שוב והיא תחזור, נוכל להפנות למדריך יש''כ
נקודה: אין כ''כ הרבה רכבי 7 מקומות אז די אפשר למקסם את זה במה כן ומה לא. -
@EBA כתב ברכב 7 מקומות עד 80 אלף ש''ח למשפחה הקלאסית..:
לענין תא המטען נכון, אבל לענין הצפיפות - בדרך כלל השואלים הם אלה שנולד להם כעת הילד החמישי [בילד הרביעי עוד סוחבים עם הרכב הקטן...] וא"כ לפחות שלושה מהנוסעים הם חמודים מתחת לגיל 5, שלהם לא מפריע הצפיפות.
אני מדבר על התחושה שאין שם דירה נאה המרחיבה דעתו של אדם, וגם על המקום בין/מתחת המושבים שבעלי משפחות מנצלים היטב להעמסת חבילות/תיקים/שקיות/סירים/וכו'
-
-
אני קניתי ניסאן אקס טרייל דגם טקנה 2016 לפני חודשיים וחצי לבינתיים מרוצה מאד
מיד ראשונה פרטית 100,000 ק"מ 58,000 שח פלוס טיפול 2500
מנוע דיזל 1600 טורבו
מבחינת דלק האוטו לוקח משולב 1/10
שני המושבים האחורים אמנם קטנים אבל הילדים שלי מאד נהנים לשבת שם
כשמשתמשים בכל המושבים התא מטען קטן (אני כרגע משתמש ב6 מקומות)