מדריך להתקנת מצלמת דרך 7\24 בהתקנה נקיה
-
@YOLEVI ישנם שתי סובות עיקריות מדוע מחברים לפיוז
- בטיחות - אם נחבר את כל מערכות החשמל ברכב ללא פיוזים מה שעלול לקרות הוא שנזק באחד מהמערכות יזיק לכל המערכות ולכן לכל אחד יש פיוז נפרד על מנת שאם נוצר נזק זה יסתכם באותה מערכת בלבד
פעם הייתי אצל רולי וראיתי שם רכב שהוא פירק לו את כל הדשבורד (עבודה מטורפת ולא פשוטה) וכל החיווט היה שרוף וכששאלתי אותו מה קרה שם הוא ענה לי שהפיוז של המצת סיגריות כל פעם נשרף אז הגאון במוסך מצא פיתרון שם פיוז גבוה יותר (או שחיבר בלי פיוז אני לא זוכר בדיוק) והכל עבד כשורה עד שפעם אחת היה פנצ’ר והוא חיבר קומפרסור (כנראה חזק) למצת ומכיוון שזה צורך זרם גבוה לאורך כמה דקות - כל החיווט התחמם ונשרף ושרף יחד גם את המחשב רכב - אם היה שם פיוז מתאים הוא היה נשרף והכל היה נמנע אבל זה לא היה ולכן הכל נשרף - תיקון של יותר מ10,000 ש"ח
- כוח - כלומר שהחיווט מוגבל בזרם שיכול לעבור בו ולכן שמים פיוז מתאים כדי שהזרם לא יהיה יותר גבוה מהרצוי וממילא אם נשים על אותו פיוז כמה מערכות הוא ישרף לעיתים קרובות כי זה מגיע לקצה ההספק שלו
ולכן אם אתה רוצה ניתן בהחלט לחבר את מצלמת הדרך למולטימדיה אבל היא לא תעבוד כשהרכב כבוי ובנוסף אם יהיה קצר או נזק כלשהו זה עלול לדפוק את שניהם וגם קח איתך כמה פיוזים ספייר כי לפעמים צריכת החשמל תעבור את ה10 אמפר והפיוז ישרף (נכון יש מולטימדיות עם 15 אבל הרוב שראיתי הם 10)
-
@צילפינגים קודם תודה על המדריך - משהו מיוחד ומקצועי
השאלה שלי כזו
אני עם רכב ישן לא רוצה להשקיע
צריך מצלמת רכב בלי מסך רק לנהיגה ולא לחניה
מה יש לך להציע הכי זול וטוב -
@ביתשמשניק הבאתי את שניהם בסקירה
מצלמה קדמית בלבד
ברזולוציה של 2560x1440 (2k)
מבוססת קבל
מפתח צמצם של 1.55
זווית צילום 123 מעלות
ללא gps
המצלמה תומכת בכרטיסי זיכרון עד נפח של 256 ג’יגה
המצלמה היא רק קדמית ללא אפשרות לחיבור מצלמה אחורית (היא מתחברת בחיבור אלחוטי למצלמת הדגל של ddpai - z60)
מחיר רגיל כ40$ ובזמני מבצעים כ25-30$
כאן בלי קיט חניה וכאן עם קיט חניהבעלת חיישן של סוני (Sony IMX307)
ברזולוציה של 1440x2560 (2.5k) למצלמה הקדמית ו1920x1080 למצלמה האחורית
מבוססת סוללה
מפתח צמצם של 1.6 למצלמה הקדמית ו2 לאחורית
מסך בגודל 2 אינץ’
זווית צילום 170 מעלות למצלמה הקדמית
אפשרות לדגם עם gps
המצלמה תומכת בכרטיס זיכרון עד נפח של 128 ג’יגה בייט (על כרטיסי הזיכרון נרחיב בהמשך לדילוג מהיר לחץ כאן)
מחיר רגיל כ40$ ובזמני מבצעים כ30$ למצלמה קדמית ואחורית
כאן בלי קיט חניה וכאן ניתן לרכוש קיט חניה מקורי בנפרד (אודות קיט החניה נרחיב בהמשך לדילוג לחץ כאן )למעשה הנתונים שלהם דומים (הם אותה רזולוציה) אבל לSameuo u2000 יש חיישן טוב יותר וגם אפשרות למצלמה אחורית ובנוסף יש לה זווית צילום הרבה יותר רחבה אז לדעתי היא עדיפה (רק קח בחשבון שהיא עם סוללה ולא קבל - מה שקצת פועל לרעתה)
-
ייש"כ על התשובה המפורטת
@טכנולוג כתב במדריך להתקנת מצלמת דרך 7\24 בהתקנה נקיה:
אם נחבר את כל מערכות החשמל ברכב ללא פיוזים מה שעלול לקרות הוא שנזק באחד מהמערכות יזיק לכל המערכות
אבל עכשיו שיש פיוז אז אם יש קצר הוא מיד נשרף ולא מזיק למה שעוד נמצא על הפיוז (נכון שעדיין יש איזשהו סיכון)
אגב מה שכתבת בסיבה הראשונה ובספוילר זה שני דברים נפרדים
כלומר שהחיווט מוגבל בזרם שיכול לעבור בו ולכן שמים פיוז מתאים כדי שהזרם לא יהיה יותר גבוה מהרצוי וממילא אם נשים על אותו פיוז כמה מערכות הוא ישרף לעיתים קרובות כי זה מגיע לקצה ההספק שלו
זה בדיוק מה שחששתי ממנו בהודעה שמעל אבל משמע מ @מוטי-ברנד שזה לא אמור לקרות
אגב שמעתי שאפשר להעלות טיפה את הפיוז וזה לא ישרוף את החיווט אם מעלים בקצת, (אשמח אם מישהו יודע לאשר או לשלול את זה)
אבל היא לא תעבוד כשהרכב כבוי
בטח שהיא תעבוד, יש את הצהוב שכל הזמן עם חשמל ואת האדום שרק שהרכב דלוק