הזויים בכבישים - כל מה שלא חלמת לראות מבעד לשמשה (לא כולל כלי רכב!)
-
@שלמה כתב בהזויים בכבישים - כל מה שלא חלמת לראות מבעד לשמשה (לא כולל כלי רכב!):
@לך-תדע @אבי-ים מתנצל מראש על האיכות, גוגל מאפ.
בקטע האדום כולם עומדים בפקק (גם בתוך הכיכר)
והצהוב נשאר פנויתשלח את כל בית שמש ללמוד מאלעד
סתם שם יש מלא כיכרות כאלה ותמיד שתי הנתיבים מלאים -
@לך-תדע כתב בהזויים בכבישים - כל מה שלא חלמת לראות מבעד לשמשה (לא כולל כלי רכב!):
מה בדיוק אין כניסה כאן?! הרי אין שום פניה או ירידה מהכביש ב5 הקילומטרים הקרובים, אז מי בדיוק אמור לעצור? אני? כאן?!
אמרת את זה, נזכרתי,
בעליה במחלף לטרון מכביש 3 לכביש 1 לכיוון ירושלים, איך שנגמר הנתיב האצה יש תמרור של אין כניסה למי שבא ממול (להזכירכם, זה כביש מהיר, אין ממול, אולי התכוונו שאסור לנסוע ברוורס),
איך אמר לי המורה נהיגה כששאלתי אותו למה יש משולש הפוך לפני כיכר - ''כנראה שהיה להם ברזל מיותר''אגב, לכל חובבי תצלומי האוויר, גוגל מאפס על הפנים, ממליץ להשתמש בGIS, הרבה יותר ברור והרבה יותר מעודכן (תלוי בעיר), לכתוב את שם העיר+GIS בגוגל, כבישים בין עירוניים לרוב נמצא במועצות האיזוריות, לדוג' בתמונה לעיל זה ''מטה יהודה GIS'', אם אין את הכביש הרלוונטי בGIS, אפשר להשתמש בגובמאפ -
@שלמה כתב בהזויים בכבישים - כל מה שלא חלמת לראות מבעד לשמשה (לא כולל כלי רכב!):
@לך-תדע @אבי-ים מתנצל מראש על האיכות, גוגל מאפ.
בקטע האדום כולם עומדים בפקק (גם בתוך הכיכר)
והצהוב נשאר פנויהכיכר עצמה של נחלת יצחק היא עם 2 נתיבים? ברישמי לא נראה לי.
-
@אושר-מתקרב כתב בהזויים בכבישים - כל מה שלא חלמת לראות מבעד לשמשה (לא כולל כלי רכב!):
איך אמר לי המורה נהיגה כששאלתי אותו למה יש משולש הפוך לפני כיכר - ''כנראה שהיה להם ברזל מיותר''
Spoiler
לא... וזו גם לא הסיבה לתמרור עצור כשיש רמזור... יש סיבות רציניות, אבל אין לי כח לכתוב אותן בשרשור עליז זה...
-
@אושר-מתקרב כתב בהזויים בכבישים - כל מה שלא חלמת לראות מבעד לשמשה (לא כולל כלי רכב!):
רמזור יכול להתקלקל, אבל כיכר?!
קודם כל, אם תיסע ברחוב חפץ חיים במודיעין עילית תגלה שגם כיכר יכול להתקלקל בן לילה...
וברצינות, הסיבה היא שלפעמים למי שמגיע מרחוב צר לכיכר גדולה קשה לו להבחין במבט ראשון שמדובר בכיכר ולא בצומת T, ולכן יש את השלט הזה "להעיר" אותו ולהדגיש לו לתת זכות קדימה.
וא"ת הרי גם בצומת כזו צריך לתת זכות קדימה בכל מקרה? וי"ל שאז מה, בכל יציאה מכביש צר לרחב חייבים לתת זכות, ובכל זאת יש שלט. -
בעליה במחלף לטרון מכביש 3 לכביש 1 לכיוון ירושלים, איך שנגמר הנתיב האצה יש תמרור של אין כניסה למי שבא ממול (להזכירכם, זה כביש מהיר, אין ממול, אולי התכוונו שאסור לנסוע ברוורס),
כי אם במקום להמשיך לעלות לכיוון ירושלים, בא לי לפנות שמאלה (ההיפך מכיוון התנועה) מה יאסור עלי לעשות זאת אם לא התמרור?
-
@מאיר כתב בהזויים בכבישים - כל מה שלא חלמת לראות מבעד לשמשה (לא כולל כלי רכב!):
כי אם במקום להמשיך לעלות לכיוון ירושלים, בא לי לפנות שמאלה (ההיפך מכיוון התנועה) מה יאסור עלי לעשות זאת אם לא התמרור?
התמרור של התמזגות לדרך ראשית
-
@מאיר כתב בהזויים בכבישים - כל מה שלא חלמת לראות מבעד לשמשה (לא כולל כלי רכב!):
@טוסון כתב בהזויים בכבישים - כל מה שלא חלמת לראות מבעד לשמשה (לא כולל כלי רכב!):
התמרור של התמזגות לדרך ראשית
צודק. אסור ע"פ חוק לפנות שמאלה כשיש את התמרור של התמזגות.
"ולעבור עליו בשני לאוין"??
-
@לך-תדע כתב בהזויים בכבישים - כל מה שלא חלמת לראות מבעד לשמשה (לא כולל כלי רכב!):
ובכן, הכינותי מראש, ובזה החילותי:
טוב, זה קל! הנתיב הפקוק זה לפונים שמאלה, והנתיב הריק זה לפונים ימינה/ישר...
זהו, שלא! שניהם לכל הכיוונים!
אז למה הימני ריק? כי אף אחד לא עוקף, כי.. כי.. תכל'ס: הגעת קודם? סע קודם!אם דבר כזה היה קורה בבני ברק השוטר היה נותן לכולם דוח על זה שלא עקפו כמו המשל של רבינו יונה על הסוהר שהלקה את האסיר שלא ברח עם חבריו מהכלא..
-
@2-כוח-סוס כתב בהזויים בכבישים - כל מה שלא חלמת לראות מבעד לשמשה (לא כולל כלי רכב!):
הרגע שהייתי בספק מי משנינו הדפוק...
הוויז הראה עדכון על המסך "תמרור חסר"
והוא שואל אותי "עדיין שם?"ואני דופק את הראש, מי עדיין שם התמרור או החסר???...
כמו שמישהו פתח סכסוך באמזון שהוא לא קיבל את המוצר
והם ביקשו הוכחה תמונה
אז הוא העלה תמונה של הדלת של הבית ואין שם כלום ליד -
@לך-תדע
בתקווה שאתם זוכרים עדיין לֵמה נפתח השירשור.....
חשבתי על משהו שיועיל לרוב הציבור בעז''ה. אשתף מחלקי.
ובכן במהלך כביש 1 לכיוון ירושלים, מיד אחרי ההשתלבות של כביש 38 מב''ש, בד''כ יש עומס תנועה,
ישנו נתיב מוזר בצד ימין של הכביש, (כנראה להשתלבות משאיות מהאזור ליד) וכולם חושבים שהוא מוביל לדרך אחרת... בגלל שהוא נפרד עם שטח הפרדה מסומן. וגם בגלל שיש נת''צ בין הנתיבים אליו, כנראה.
למעשה הוא משתלב רגיל בהמשך הכביש, ובד''כ פנוי כנ''ל, ולפעמים חוסך לי הרבה הרבה זמן ע''י שאני מדלג על הפקק.
רצו''ב תמונה.
וגם קישור לסרטון קצרצר מיום לא כ''כ עמוס, גם בו הרווחתי משהו...אבל המסר ברור למתבונן....והנה גיף הכי ברור שהצלחתי להעלות בכל אופן... בהדרכתו של מו''ר פותה''ש הגאון!