הזויים בכבישים - כל מה שלא חלמת לראות מבעד לשמשה (לא כולל כלי רכב!)
-
טוב, אז מה אמורים לעשות פה?
כולנו נתקלים בכל מיני סיטואציות על הכביש, אם זה התנהגות מוזרה של נהגים, או תכנון מוזר של כביש, וכן על זו הדרך. את הסיטואציות האלו - שתפו כאן! באם יש תיעוד, הרי זה משובח!
הדגמות? בבקשה:
מערכה א: אתה נוסע לך בכביש בינעירוני, ארבעה נתיבים של מירוץ מרכבות, ולפתע: תמרור! ועוד איזה? אין כניסה!
משפשף את עין ימין, ואח"כ גם את עין שמאל, ללא הועיל, התמרור נותר במקומו.
מה בדיוק אין כניסה כאן?! הרי אין שום פניה או ירידה מהכביש ב5 הקילומטרים הקרובים, אז מי בדיוק אמור לעצור? אני? כאן?!
מהכא להתם, זקן השבט הסמוך מסבר את אזניך: "אחמד התבלבל", זהו. ככה.מערכה ב:
אתה (כן ממש אתה, או אני!) נוסע לך בכביש פריפריאלי מנומנם, כשלפתע ...פקק!
שורת רכבים עומדת בנינוחות ובשקט מחריש אוזניים למלוא האופק, רק אורות הברקס הדלוקים מעידים שאכן אין אלו רכבים חונים אלא פקק של ממש, כי האלמנט הווקאלי של הפקק חסר משום מה...
לפתע, הפתעה! אתה פוזל באדישות לנתיב המקביל ומגלה שהוא פנוי, בעצם, לא פנוי - אלא ריק! למלא האופק!
ו... כן, זה ממש נתיב נסיעה, והוא באמת פנוי לכל האורך!
כמובן שגם אתה מקפיד על "לא תחסום שור בדישו", ו..הופ! אתה אחרי הכל!
ואז, בתחנת הדלק שבהמשך הרחוב, אתה שואל אברך מקומי: "תגיד, מה הקטע? כלומר, כבר הבנתי שפה זה לא ירושלים, סוף כל סוף פה זה עמק המעיינות וכו', אבל למה כולם תקועים כשהנתיב שלידם פנוי?!
משיב לך המקומי בניחותא: "מה לא מובן? בהתחלה היו 2 רכבים בנתיב השמאלי, ולשלישי כמובן היה לא נעים לעקוף, הרי הוא בא עכשיו... והחמישי? מצפונו לא מאפשר לו להכנס לפני מישהו שהיה כאן לפניו, וזה גם ההסבר הלאה, עד לרכב ה-32, שזה אתה..."סיכום מערכות א+ב: גם הדברים ההזויים ביותר - קורים! צריך רק לדעת לזהות ולתעד אותם!
(ואגב, יש דברים 'הזויים' שהם בעצם ה'נורמליים האמיתיים' רק שהתרגלנו אחרת, תכל'ס - הם ההזויים, וזהו...)
ובכן, אנחנו פה בכדי שזה לא יקרה יותר, בעצם, כדי שזה כן יקרה יותר - רק שגם אנחנו נהנה מזה, כאן, יחד.
רגע, אז מה בדיוק נכלל בהגדרת נושא זה?
שאלה נפלאה שאלת בני! אענה לך כך:
כל דבר הזוי/משונה הקשור לכביש, תכנונו, הוראות הנסיעה עליו, או התנהגות המשתמשים בו - בפנים!
כל דבר הקשור לעצם כלי הרכב המצויים בכביש - בחוץ! -
@לך-תדע כתב בהזויים בכבישים - כל מה שלא חלמת לראות מבעד לשמשה (לא כולל כלי רכב!):
הבנתי שמישהו כאן אוהב המבורגר, אבל להקדיש תמרור מיוחד בשביל זה?
אני מקווה שכאן באמת הבנת מה קרה, וזה יותר קל... [וזה באמת רעיון לחמוד לצון לסובב עוד כמה כאלו... חחח]
-
@לך-תדע כתב בהזויים בכבישים - כל מה שלא חלמת לראות מבעד לשמשה (לא כולל כלי רכב!):
כי אף אחד לא עוקף, כי.. כי..
כי אסור לעקוף מימין! וכנראה יש כאן התקבצות נדירה של בריטים מנומסים, או דווקא ישראלים שמבינים דבר מתוך דבר: לכבוד הראשון לספטמבר יש שוטר חביב בסוף...
-
@EBA כתב בהזויים בכבישים - כל מה שלא חלמת לראות מבעד לשמשה (לא כולל כלי רכב!):
כי אסור לעקוף מימין!
אם השמאל עמוס מותר לעקוף בשתי טורים
ומה יעשה הנהג שכל הטור שלו התקדםתודה @משה-שמחה על המקור לא היה לי כח לחפש -
@EBA כתב בהזויים בכבישים - כל מה שלא חלמת לראות מבעד לשמשה (לא כולל כלי רכב!):
כי אסור לעקוף מימין!
כשיש שיירה של רכבים שעומדת בפקק, מותר לעקוף מימין.
תקנות התעבורה תקנה 47ג:
(ג) בלי לפגוע בהוראות תקנת משנה (א) ותקנה 35, בכביש חד-סטרי שיש בו שני נתיבים או יותר באותו כיוון נסיעה, אשר מחמת צפיפות התנועה נעים בו כלי רכב בטורים בכל נתיב, לא יראו כעקיפה את תנועתם של כלי רכב הנעים בנתיב אחד והנוסעים במהירות העולה על המהירות שבה נוסעים כלי הרכב שבנתיב האחר, ובלבד שהדבר לא יגרום הפרעה או סיכון לתנועה.עריכה: לא ראיתי ש@פתוח-לשמוע הגיב כי הייתי באמצע להקליד, אבל הוספתי מקור, וברוך שכיונתי
-
ובכן, הכינותי מראש, ובזה החילותי:
טוב, זה קל! הנתיב הפקוק זה לפונים שמאלה, והנתיב הריק זה לפונים ימינה/ישר...
זהו, שלא! שניהם לכל הכיוונים!
אז למה הימני ריק? כי אף אחד לא עוקף, כי.. כי.. תכל'ס: הגעת קודם? סע קודם!באלעד הכיכר של נחלת יצחק (לבאים מלמטה) ג''כ כך כולם מחכים בשמאל ואני מגיע כמו מלך מימין @אלוף-העולם-1 התסכים או שאתה מהמחכים?
-
טוב, זה קל! הנתיב הפקוק זה לפונים שמאלה, והנתיב הריק זה לפונים ימינה/ישר...
זהו, שלא! שניהם לכל הכיוונים!
אז למה הימני ריק? כי אף אחד לא עוקף, כי.. כי.. תכל'ס: הגעת קודם? סע קודם!פשוט רוב הממתינים לא יודעים את הנתון הזה
-
@aiib כתב בהזויים בכבישים - כל מה שלא חלמת לראות מבעד לשמשה (לא כולל כלי רכב!):
פשוט רוב הממתינים לא יודעים את הנתון הזה
יתכן בהחלט.
אך:
א. ע"פ הנסיבות (איזור, שעה), יש יסוד-סביר-להניח שמדובר במקומיים, ומן הסתם הם אינם יכולים להתעטף בתירוץ זה...
ב. באיזורים שאני מכיר, נוהג הכלל החביב "במקום שיש ספק - אין ספק", ובמשמעות הפחות חביבה שלו. ובאופן אחר: כל עוד לא הוכח שהנתיב הימני אינו מאפשר לי לנסוע עליו (ולפנות היכן שברצוני) - הרי שבהכרח מותר... -
-
@Lexus כתב בהזויים בכבישים - כל מה שלא חלמת לראות מבעד לשמשה (לא כולל כלי רכב!):
@לך-תדע גם כזה סוג? (או אולי לתצפית רכבים מעניינים יחד עם כמה סוסיתות מהשנתון)
הרכבים שם חונים. בתמונה ש @לך-תדע הביא יש פקק והנתיב הימני הוא פשוט נתיב שמסתייםוהכיכר עם נתיב אחד.