הזויים בכבישים - כל מה שלא חלמת לראות מבעד לשמשה (לא כולל כלי רכב!)
-
@לך-תדע כתב בהזויים בכבישים - כל מה שלא חלמת לראות מבעד לשמשה (לא כולל כלי רכב!):
הבנתי שמישהו כאן אוהב המבורגר, אבל להקדיש תמרור מיוחד בשביל זה?
אני מקווה שכאן באמת הבנת מה קרה, וזה יותר קל... [וזה באמת רעיון לחמוד לצון לסובב עוד כמה כאלו... חחח]
-
@לך-תדע כתב בהזויים בכבישים - כל מה שלא חלמת לראות מבעד לשמשה (לא כולל כלי רכב!):
כי אף אחד לא עוקף, כי.. כי..
כי אסור לעקוף מימין! וכנראה יש כאן התקבצות נדירה של בריטים מנומסים, או דווקא ישראלים שמבינים דבר מתוך דבר: לכבוד הראשון לספטמבר יש שוטר חביב בסוף...
-
@EBA כתב בהזויים בכבישים - כל מה שלא חלמת לראות מבעד לשמשה (לא כולל כלי רכב!):
כי אסור לעקוף מימין!
אם השמאל עמוס מותר לעקוף בשתי טורים
ומה יעשה הנהג שכל הטור שלו התקדםתודה @משה-שמחה על המקור לא היה לי כח לחפש -
@EBA כתב בהזויים בכבישים - כל מה שלא חלמת לראות מבעד לשמשה (לא כולל כלי רכב!):
כי אסור לעקוף מימין!
כשיש שיירה של רכבים שעומדת בפקק, מותר לעקוף מימין.
תקנות התעבורה תקנה 47ג:
(ג) בלי לפגוע בהוראות תקנת משנה (א) ותקנה 35, בכביש חד-סטרי שיש בו שני נתיבים או יותר באותו כיוון נסיעה, אשר מחמת צפיפות התנועה נעים בו כלי רכב בטורים בכל נתיב, לא יראו כעקיפה את תנועתם של כלי רכב הנעים בנתיב אחד והנוסעים במהירות העולה על המהירות שבה נוסעים כלי הרכב שבנתיב האחר, ובלבד שהדבר לא יגרום הפרעה או סיכון לתנועה.עריכה: לא ראיתי ש@פתוח-לשמוע הגיב כי הייתי באמצע להקליד, אבל הוספתי מקור, וברוך שכיונתי
-
ובכן, הכינותי מראש, ובזה החילותי:
טוב, זה קל! הנתיב הפקוק זה לפונים שמאלה, והנתיב הריק זה לפונים ימינה/ישר...
זהו, שלא! שניהם לכל הכיוונים!
אז למה הימני ריק? כי אף אחד לא עוקף, כי.. כי.. תכל'ס: הגעת קודם? סע קודם!באלעד הכיכר של נחלת יצחק (לבאים מלמטה) ג''כ כך כולם מחכים בשמאל ואני מגיע כמו מלך מימין @אלוף-העולם-1 התסכים או שאתה מהמחכים?
-
טוב, זה קל! הנתיב הפקוק זה לפונים שמאלה, והנתיב הריק זה לפונים ימינה/ישר...
זהו, שלא! שניהם לכל הכיוונים!
אז למה הימני ריק? כי אף אחד לא עוקף, כי.. כי.. תכל'ס: הגעת קודם? סע קודם!פשוט רוב הממתינים לא יודעים את הנתון הזה
-
@aiib כתב בהזויים בכבישים - כל מה שלא חלמת לראות מבעד לשמשה (לא כולל כלי רכב!):
פשוט רוב הממתינים לא יודעים את הנתון הזה
יתכן בהחלט.
אך:
א. ע"פ הנסיבות (איזור, שעה), יש יסוד-סביר-להניח שמדובר במקומיים, ומן הסתם הם אינם יכולים להתעטף בתירוץ זה...
ב. באיזורים שאני מכיר, נוהג הכלל החביב "במקום שיש ספק - אין ספק", ובמשמעות הפחות חביבה שלו. ובאופן אחר: כל עוד לא הוכח שהנתיב הימני אינו מאפשר לי לנסוע עליו (ולפנות היכן שברצוני) - הרי שבהכרח מותר... -
-
@Lexus כתב בהזויים בכבישים - כל מה שלא חלמת לראות מבעד לשמשה (לא כולל כלי רכב!):
@לך-תדע גם כזה סוג? (או אולי לתצפית רכבים מעניינים יחד עם כמה סוסיתות מהשנתון)
הרכבים שם חונים. בתמונה ש @לך-תדע הביא יש פקק והנתיב הימני הוא פשוט נתיב שמסתייםוהכיכר עם נתיב אחד.
-
@שלמה כתב בהזויים בכבישים - כל מה שלא חלמת לראות מבעד לשמשה (לא כולל כלי רכב!):
@לך-תדע @אבי-ים מתנצל מראש על האיכות, גוגל מאפ.
בקטע האדום כולם עומדים בפקק (גם בתוך הכיכר)
והצהוב נשאר פנויתשלח את כל בית שמש ללמוד מאלעד
סתם שם יש מלא כיכרות כאלה ותמיד שתי הנתיבים מלאים