איך בודקים אם הרכב עבר תאונה או נצבע
-
@שלמי-תודה בודקים אם יש שריטה, שתחתיה במקום שחור הבסיס, מתגלה עוד שכבה של צבע.
בודקים עם יש שאריות צבע שניתזו על הצמיגים, השמשות, המראות, ובעיקר על הפסים השחורים שסביב החלונות.
באופן כללי אם הכל נוצץ מאה אחוז ברכב שהוא כמה שנים על הכביש, זה חשוד, בטח מסוכנות. -
@שלמי-תודה בנוסף למה שאמר @EBA אפשר גם להסתכל על הרכב בשמש ולראות אם יש בצבע שינויי גוון בין החלקים השונים ברכב. אבל עדיין הבדיקה הזו לא בטוחה כי לעיתים הם צובעים את כל הרכב.
בנוסף אפשר להסתכל על החריצים (כגון בין הטמבון לכנף ולמכסה המנוע או בין דלת לדלת) ולראות אם החריץ סימטרי לכל אורכו או שיש הפרש בין צד אחד למשנהו שזו אינדיקציה טובה שהחלק זז ממקומו או התעקם וניסו להחזירו.
-
@מאיר כתב באיך בודקים אם הרכב עבר תאונה או נצבע:
בנוסף אפשר להסתכל על החריצים (כגון בין הטמבון לכנף ולמכסה המנוע או בין דלת לדלת) ולראות אם החריץ סימטרי לכל אורכו או שיש הפרש בין צד אחד למישנהו שזו אינדקציה טובה שהחלק זז ממקומו או התעקם וניסו להחזירו
תותח !! וזה הדבר החשוב ביותר כי אם רכב לא עבר תאונה ורק חידשו לו את הצבע אז בגדול זה רק בונוס אבל אם הוא עבר צבע בגלל תאונה זה חיסרון
ובצורה שאתה ציינת רואים אם הייתה תאונה וגם את העוצמה שלה
[בין המכסה מנוע לכנף - תאונה קלה בינונית באתם לרמה שזה לא סימטרי
בין הכנף לקורה של החלון -תאונה בינונית ומעלה באתם לרמה שזה לא סימטרי] -
@שלמי-תודה קודם כל אפשר לבדוק בבאגז' איפה שהגלגל ספייר אם יש שם מעיכה כי לפעמים אם יש תאונה מאחורה הם לא טורחים לסדר גם את הפנימי וגם אם מסדרים זה לא אותה השקעה כמו החיצוני שיראה טוב זה מאוד פשוט להרים את השטיח באחורה ולראות אם כל השילדה שם ישרה בלי מעיכות ו\או שפכטל וכדומה..
בנוסף ניתן לבדוק רק באור יום בשמש לעמוד בקצה של האוטו הקידמי לדוגמא ולהסכל באור [לא מצליח להסביר את זה בדיוק במילים אבל מי שהבין הבין..] כמה האוטו מבריק והאם הפח של האוטו ממש צלול או שהוא עכור וקצת מט ולהשוות גם בין כל הצדדים באוטו.
במקרה שהצבע לא מבריק מספיק או בחלק מהמקומות כן מבריק ובמקום אחר לא מבריק ו\או לא צלול וקצת עכור זה אומר שהאוטו עבר תיקוני פחחות- שפאכטל.. ואז אם זה פרטי אפשר לשאול בעדינות מה זה התיקונים שאני רואה ואם זה סוכנות זה פשוט לברוח מהר מהר..
עוד אפשרות במקרה שהידיות בדלתות הרכב בצבע של האוטו אפשר לבדוק שם איפה שהידים נוגעות הכי הרבה בפתיחה האם בפינות שם הצבע שיש שם הוא תואם לצבע הדלת כי לפעמים בתאונות מחליפים גם דלתות וצובעים אותם בצבע הרכב [אני פעם ברכב הקודם שהיה לי פורד פיאסטה בעבר שלו הוא היה אצל סוחר רכב והשכרה יד ראשונה ואז גילתי שהידית באחד מהדלתות בפנים בצבע כחול והרכב כולו בצבע כסף]
בקיצור צריך לבוא עם 7 עינים ולשים לב לכל פינה אפשרית רק שם אתה תמצא את הדברים האמיתיים..
בהצלחה -
זה הרכב שאני רוצה לבדוק, אם משהו יכול לדעת משהו על פי התמונות (או אפילו להרים טלפון לבירור) זה יעזור לי מאד (זה נסיעה רחוקה) יש כח לכולם.
https://www.yad2.co.il/vehicles/item/niywhbm5?opened-from=feed&component-type=main_feed&spot=standard&location=4&pagination=1 -
הדבר הראשון שיש לי לומר זה שהרכב עבר טסט 3 חודשים איחור הדבר קצת אומר דרשני
לגבי התאונות אתה יכול לבקש עבר ביטוחי של הרכב
3325833.pdf -
@שלמי-תודה כתב באיך בודקים אם הרכב עבר תאונה או נצבע:
איך יודעים שהטסט באיחור ולא נעשה לפני ג חודשים?
רשום במודעה תאריך טסט אחרון 06/08/24
כאשר הטסט הבא הוא 01/05/25
הווי אומר שגם הטסט הנוכחי היה אמור להיות ב-1/5/24 -
-
@שלמי-תודה כתב באיך בודקים אם הרכב עבר תאונה או נצבע:
@Lexus לא, המודעה הוסרה, כנראה נמכר.
נס שנמכר תתרחק מהרכב הזה
בכללי