לפרסם את הפורום!!
-
@דוד-ג כתב בלפרסם את הפורום!!:
משפחה חמה בפורום זה בונוס. פורום מקצועי מורכב מבעלי ידע מקצועי, וכמה שיותר.
ולכן מול העיניים צריך לעמוד אך ורק שיקול המקצועיות של הפורום. אם הרווחת גם משפחה, זה מהצד ממש.
ונפק"מ זה שיהיה דחף "על מלא" לפרסם ולהוסיף משתמשים לפורום,אני ממש חולק בזה כי מקצועיות מסתמא קיימת בפורומים של הציבור הכללי הרבה יותר - יש שם אנשים שזו העבודה שלהם בהווה או בעבר בנוסף חלקם למדו את התחום בצורה מקצועית משא"כ אצלינו הרוב המוחלט הם בוגרי ישיבות ואח"כ חלקם אברכים וגם השאר לא עובדים בתחום אז למה לבוא לכאן עדיף ללכת לפורומים האחרים הם יותר מקצועיים?
אבל התשובה ברורה באנו לכאן כי כאן מרגישים בבית כאן לא מוזר לומר "אין לי פייסבוק/ווצאפ/יוטיוב" ושאר מרעין בישין
כאן לא מוזר לומר "לא יודע מה זה סטרטר" (הוא בסה"כ אברך ואין לו ידע מקיף בנושא)
כאן לא מוזר לומר "לא אכפת לי רכב מכוער ומעוך העיקר שיקח אותי ממקום למקום בבטחה"
ומאידך כאן כשיגידו לך שלא רצוי לא לעשות ביטוח צד ג' אתה לא תגיד לעצמך "עוד איזה יפה נפש שחושב שהוא יודע הכל" כי מדובר באחד משלנו עם אותם אינטרסים ולכן ייתכן שתקבל את דעתו
כאן גם אתה יכול לכתוב את איחוליך לסינוואר בלי לחשוש שמא הוא אחד מחברי הפורום 😂
כאן @שלמה יעשה לך טוב על הלב כשהוא ישאל אותך "איך עובר עליך הצום"
אז לזה קוראים "משפחה" זה מה שאמור למשוך לכאן חברים נוספים
זה לא סותר את העובדה שצריך לשאוף שהפורום יהיה כמה שיותר מקצועי אבל הסלוגן שיריץ אותו זה לא המקצועיות אלא דווקא המשפחתיות או העובדה שהוא ייעודי עבור הציבור שלנו -
@טכנולוג ראשית, תודה על הפירגונים ועל השפה הצחה שמליצה המון טוב על הפורום!
@טכנולוג כתב בלפרסם את הפורום!!:
משא"כ אצלינו הרוב המוחלט הם בוגרי ישיבות ואח"כ חלקם אברכים וגם השאר לא עובדים בתחום
נכון. אבל זה לא הופך את הפורום לפחות מקצועי. יש פה כבר עכשיו מקצוענים לא פחות ממכונאים.
אין כאן אנשים בעלי ידע כי אבא שלהם אמר להם "אם לא תלמד מקצוע לא יהיה לך מה לאכול" ובלית ברירה ישבו ולמדו. יש כאן אנשים שפתחו את הראש והבינו מתוך היגיון.
אדם שעושה לפי הספר, עובד בצורה מקובעת ובזבזנית, משא"כ כאן מדברים עם היגיון וחיסכון.
ולא פלא שהרבה פעמים נפתרות כאן בעיות שהמכונאים הרימו ידיים!
כל זה כמובן אחרי כל היתרונות החשובים שמנית פה ובשפה כה שנונה....
-
- יש שם אנשים שזו העבודה שלהם בהווה או בעבר בנוסף חלקם למדו את התחום בצורה מקצועית משא"כ אצלינו הרוב המוחלט הם בוגרי ישיבות ואח"כ חלקם אברכים וגם השאר לא עובדים בתחום אז למה לבוא לכאן עדיף ללכת לפורומים האחרים הם יותר מקצועיים?
א. - לא קשור לציטוט! פוסט מושלם פשוט מוריד את הכובע! אתה ממש חכם!
ב. אני חולק על מה שציטטתי חלקית! העולם מוכיח שדווקא אנחנו בוגרי הישיבות מגיעים להישגים ש'המקצוענים' לא הגיעו אליהם, ואכמ''ל.
קח כמשל- המוזיקאים הכי גדולים לא למדו את זה כמקצוע, הם נולדו לזה, ושיפרו את זה מקצועית. לנו יש את החוש והשכל לפענח, לנתח, לפרק, כל דבר שרואים הופך לחתיכת לומדע'ס! וכמובן להגדיל ראש ולארגן קומבינות שהראש הלא חרדי לא מצליח לחשוב בכלל!! עיין ערך פחים קטנים, עיין ערך חרדים ודירות, עיין ערך חברי כנסת, עיין ערך סופרים מסעדות וצרכנות! ועדיין קיצרתי!
ג. מה עם כל האינטרסים? שם בפורומים כל אחד שלישי עם אינטרס למוסך או חנות אחרת, (בד''כ יש לו איזה חבר, משפחה שעובד בזה)0כאן משום מה יש אינטרס' לאלי אקספרס 😉 מקסימום לאיזה פנצ'ר מאכער'
ד. מי שמסתובב בפורום יוצא עם תחושה, איך אני ממקסם יעילות וחיסכון, ושם תצא עם תחושה איך יגיעו מעשי למעשה חברי ואמקסם נוחות, יופי, וניקור עיניים. ולא מדבר על שפה נקיה עם הרבה בעז''ה וב''ה וכו'
וכמובן עם הרבה מבטים הלכתיים, השקפתיים, וירא''ש שממקסמת את יעילותם של העיצות וה'דעת תורה' פה. (לפעמים אתה מקבל עיצה אחרי 4 שעות של שטייגע'ן! זה דעת תורה צרופה!)
לפיכך צריך האדם להתחבר לצדיקים, ולישב אצל החכמים תמיד!ואם בנושא של 'לפרסם את הפורום' עסקינן,
א. אני מוכרח לומר שאני זוכה תמיד להכנס לשלוחה של 'לא נקרא' ולקרא את כל הפוסטים, בשבוע האחרון אני כמעט לא עומד בקצב! יש פה תנופה אדירה!
ב. לאחר שכתבתי מה שכתבתי, וקראתי מה שקראתי אני שוב ושוב מעריך ומודה בכל פה ל @מאיר על הפורום האדיר הזה! כמה טוב יכול בן אנוש לעשות עם ציבור! בלי להכביר! תודה!
עריכה: וכמובן לכל המשתמשים שמפנים מזמנם ומרצם לייעל את הפורום כמה שאפשר, החל מסיירת פיקוח, בואכה המקצוענים והפחות שמשתדלים להתייחס לכל פוסט בטוב טעם ודעת וסבלנות אין קץ! -
@Klonimoos @מאיר כמובן זו היתה כוונתי שלפעמים דווקא מי שפחות "מקצועי" אבל עובד עם היגיון בריא ומוכן לצאת מחוץ לקופסא מגיע לתוצאות הרבה יותר טובות מאשר אותו אחד שהולך לפי הספר יש כאן אינסוף דוגמאות לכך לא היה לי את הזמן להאריך (אחרי הכל זה היה ב3.30 בלילה) וכמובן שעל כך מגיע המון ישר כח ל @מאיר שמנהל כאן את הכל בחכמה וסבלנות אבל גם לכל אחד מאיתנו שעוזר ונעזר והופך את זה למשהו כל כך טוב ומועיל
-
משפחה חמה בפורום זה בונוס. פורום מקצועי מורכב מבעלי ידע מקצועי, וכמה שיותר.
ולכן מול העיניים צריך לעמוד אך ורק שיקול המקצועיות של הפורום. אם הרווחת גם משפחה, זה מהצד ממש.
ונפק"מ זה שיהיה דחף "על מלא" לפרסם ולהוסיף משתמשים לפורום,אני ממש חולק בזה כי מקצועיות מסתמא קיימת בפורומים של הציבור הכללי הרבה יותר - יש שם אנשים שזו העבודה שלהם בהווה או בעבר בנוסף חלקם למדו את התחום בצורה מקצועית משא"כ אצלינו הרוב המוחלט הם בוגרי ישיבות ואח"כ חלקם אברכים וגם השאר לא עובדים בתחום אז למה לבוא לכאן עדיף ללכת לפורומים האחרים הם יותר מקצועיים?
אבל התשובה ברורה באנו לכאן כי כאן מרגישים בבית כאן לא מוזר לומר "אין לי פייסבוק/ווצאפ/יוטיוב" ושאר מרעין בישין
כאן לא מוזר לומר "לא יודע מה זה סטרטר" (הוא בסה"כ אברך ואין לו ידע מקיף בנושא)
כאן לא מוזר לומר "לא אכפת לי רכב מכוער ומעוך העיקר שיקח אותי ממקום למקום בבטחה"
ומאידך כאן כשיגידו לך שלא רצוי לא לעשות ביטוח צד ג' אתה לא תגיד לעצמך "עוד איזה יפה נפש שחושב שהוא יודע הכל" כי מדובר באחד משלנו עם אותם אינטרסים ולכן ייתכן שתקבל את דעתו
כאן גם אתה יכול לכתוב את איחוליך לסינוואר בלי לחשוש שמא הוא אחד מחברי הפורום 😂
כאן @שלמה יעשה לך טוב על הלב כשהוא ישאל אותך "איך עובר עליך הצום"
אז לזה קוראים "משפחה" זה מה שאמור למשוך לכאן חברים נוספים
זה לא סותר את העובדה שצריך לשאוף שהפורום יהיה כמה שיותר מקצועי אבל הסלוגן שיריץ אותו זה לא המקצועיות אלא דווקא המשפחתיות או העובדה שהוא ייעודי עבור הציבור שלנוסורי, אבל ממש סורי, אני חולק עליך נחרצות.
ומ2 סיבות; הראשונה, אני פעיל גם בקארספורום, שהוא כידוע פורום הרכב מס' 1 בארץ בעניין רכבים, והוא מכיל ברובו משתמשים מהציבור הכללי, ומעולם לא הרגשתי שלא בנוח לומר "חברים, אינני מכונאי רכב, אין לי הבנה בתחום, אשמח לקבל מידע או המלצה על מוצר או טכנאי אמין לתחום פלוני". לא מובן לי למה אתה חושב שחרדים לא יודעים מה זה סטרסר וכל חילוני יודע... זה פשוט לא נכון. ישנם אינספור בציבור הכללי שההבנה שלהם ברכבים שואפת לאפס, בדיוק כמו אברכים וחרדים. מה גם שהפורום מוצף גם בבנות שהן וודאי שאין להם ידע במכונאות רכב, והכל בסדר, הן שואלות את שאלותיהן, ועוזרים להם יופי.. בקיצור, הסיבה הזו של "להרגיש בנוח" לא רלוונטית מבחינתי. אני מרגיש שיא בנוח לשאול שם כל שאלה שיש לי.
השניה; אם אתה רואה לנגד עינך שסיבת קיום הפורום הוא המשפחתיות, (גם אם לא מאה אחוז מהסיבה, אלא חלק ממנה), אתה חוטא למטרה, ואוטוטו לא יהיה כ"כ מה לחפש פה, וגם ה"משפחה" הזו תיעלם, כי אדם נכנס לפורום אם הוא חושב שיהיו שם תשובות לשאלות שלו, ואם אין מספיק משתמשים, אין מספיק ידע, ואם אין מספיק ידע, לא יכנסו משתמשים, ואם אין משתמשים אין ידע וכו' וחוזר חלילה.. אין ספק שבציבור הכללי יש יותר ידע, ברור, אבל אם נרצה, גם נצליח.כמובן, אני גם בעד משפחתיות, זה חשוב מאוד, אבל שים לב שהמשפחתיות הזו גרמה למאן דהו לכתוב באחת ההודעות לעיל ש"אין צורך בפירסום הפורום, כי מספיק המשפחה החמה שיש לנו", וזו בעיני טעות.
-
@דוד-ג אני חושב שאמרת בדיוק את מה שגם אני אמרתי אכן קארספורום הוא הפורום המקצועי והמקיף ביותר שקיים בארץ גם אני משתתף פעיל שם עד להקמת הפורום כאן (מלבד העובדה שלדעתך גם אחד מאנ"ש מרגיש בנוח לשאול שם את שאלותיו אני חולק עליך בזה) אז שוב אשאל למה לבוא לכאן אם יש לך כזה פורום מוצלח ולטענתך הוא גם מתאים לציבור שלנו או יותר נכון מדוע הוקם הפורום שלנו איזה חסר הוא בא למלאות?
הרי קשה עד בלתי אפשרי להיות יותר טובים ומועילים ממשהו שעובד וכבר הוכיח את עצמו?
התשובה ברורה כנ"ל -
@דוד-ג אז שוב אשאל למה לבוא לכאן אם יש לך כזה פורום מוצלח או יותר נכון מדוע הוקם הפורום שלנו איזה חסר הוא בא למלאות?
הרי קשה עד בלתי אפשרי להיות יותר טובים ומועילים ממשהו שעובד וכבר הוכיח את עצמו?אתה שואל שאלה מצויינת!
ואענה לך, ובגילוי לב: כשפתחו שרשור בפורום מתמחים האם יש עניין לפתוח פורום חרדי לרכבים, הצבעתי שאין עניין, ובדיוק מהסיבה שכתבת. ומכיון שראיתי שאני בין המתנגדים היחידים לעניין, לכן לא פירטתי את דעתי בתגובה מפורשת שם בשביל לא לבאס.. אבל אם אנחנו מדברים, אז אכתוב לך מה רציתי לכתוב שם: אין בכלל עניין בפורום רכבים חרדי, ולו מהסיבה שפורום מורכב ממקצועיות של המשתמשים, ומכונאי רכב חרדים לא קיים [כמעט] בכלל. ובנוסף, כבר יש את קארספורום שמורכב ממעל מאה אלף משתמשים, וכל בעלי המקצוע מתחום הרכב על כל סעיפיו וטעמיו ורמזיו נמצאים שם, ויש שם בעלי ידע עצום, ונסיון של עשרות שנים במכונאות רכב, והחברים שם סופר נחמדים ועוזרים בכל דבר, ומאיזה קטע יש ענין לפתוח פורום שיתאפיין בחרדיותו?
אבל ראיתי שאנשים להוטים לפעול, ודעתי היא דעת מיעוט, לכן 'הנחתי' לנוגעים בדבר, בשביל לא להיות הקרציה שמנקץ, ונתתי יד ושכם לאלו [שמבחינתם] היא פעולה גדולה ומועילה. וזו הסיבה שאני כאן.
אני גם כלל לא מזדהה עם התחושה הנחיתית שכתבת כמשתמש חרדי. אין שום בושה לבקש מידע על פלאגים זולים ללנסר '08, או האם כדאי לקנות קרניבל 2002.. אני בכל אופן, שואל שם כל שאלה, ומעולם לא הרגשתי את מה שאתה חש, ואני גם לא חושב שאתה אמור לחוש את התחושה הזו.אבל!
תכלס, אחרי שזה קרה, אנחנו יכולים!! ואם נרצה, הפורום יכול להצליח מאוד.
גם אם הוא לא יהיה מאה אחוז, אבל הוא מעולה. ואני בוטח במנהלי הפורום, שבעזה"י עוד יגיעו רחוק.
אבל בשביל זה צריך פרסום מסיבי. בכל מקום אפשרי. כי בסופו של דבר פורום טוב זה פורום מרובה משתמשים ומקצוענים, ואם הפורום לא יפורסם, לא יהיה משתמשים, וגם מתוך מה שיש, כמה מהם כבר מקצוענים באמת.. וכמו שכתבת בעצמך.. כך שהדבר היעיל ביותר לפורום ולנו כחבריו הוא פרסום הפורום, וממש לא לנוח על זרי הדפנה וליהנות ממשפחה קטנה וחמה, כי בבוא העת היא תיהפך לחסרת תועלת, והפורום ואיתו משפחת הפורום יתאדו.. ומנסיון משיטוט ברשת, אין ספור פורומים נפגשתי שנפתחו, ואחרי תקופה הם נעלמו כלא היו, ובדיוק מהסיבות דלעיל. -
אני גם כלל לא מזדהה עם התחושה הנחיתית שכתבת כמשתמש חרדי. אין שום בושה לבקש מידע על פלאגים זולים ללנסר '08, או האם כדאי לקנות קרניבל 2002.. אני בכל אופן, שואל שם כל שאלה, ומעולם לא הרגשתי את מה שאתה חש, ואני גם לא חושב שאתה אמור לחוש את התחושה הזו.
כלל ראשון שלמדתי בחיי: זה שאתה לא מרגיש את מה שחבר שלך מרגיש, לא אומר שהרגש שלו לא קיים.
מצחיק להגידואני גם לא חושב שאתה אמור לחוש את התחושה הזו.
המציאות הוא שהוא מרגיש ככה, וגם אני הרגשתי ככה יותר מידי פעמים
זה לא שאי אפשר לשאול שם (ועדיין אני שואל שם לפעמים בדברים שלא עזרו לי פה)
המציאות מוכיחה שיש הרבה דברים שאין שם יכולת לעזור לך
פורום מולטמדיות שם הוא בית קברות ביחס לפה (רק לדוגמה)
בכל מקרה אתה מרגיש שם בנוח אחרים פחות וחבל להתווכח על זה. -
@ראובן-שבתי כתב בלפרסם את הפורום!!:
וחבל להתווכח על זה.
אני ממש לא מתווכח. רק מנתח את הנושא כמו אדם בוגר.
-
@ראובן-שבתי כתב בלפרסם את הפורום!!:
אני גם כלל לא מזדהה עם התחושה הנחיתית שכתבת כמשתמש חרדי. אין שום בושה לבקש מידע על פלאגים זולים ללנסר '08, או האם כדאי לקנות קרניבל 2002.. אני בכל אופן, שואל שם כל שאלה, ומעולם לא הרגשתי את מה שאתה חש, ואני גם לא חושב שאתה אמור לחוש את התחושה הזו.
כלל ראשון שלמדתי בחיי: זה שאתה לא מרגיש את מה שחבר שלך מרגיש, לא אומר שהרגש שלו לא קיים.
מצחיק להגידואני גם לא חושב שאתה אמור לחוש את התחושה הזו.
המציאות הוא שהוא מרגיש ככה, וגם אני הרגשתי ככה יותר מידי פעמים
זה לא שאי אפשר לשאול שם (ועדיין אני שואל שם לפעמים בדברים שלא עזרו לי פה)
המציאות מוכיחה שיש הרבה דברים שאין שם יכולת לעזור לך
פורום מולטמדיות שם הוא בית קברות ביחס לפה (רק לדוגמה)
בכל מקרה אתה מרגיש שם בנוח אחרים פחות וחבל להתווכח על זה.מזדהה עם כל מילה בפרט בעניין המולטימדיות יש כאן מידע מפורט ברמה שאין באף מקום
כמו כן בעלי פריוס נראה לי שיש כאן ג"כ מאגר מקיף על כל מה שיכול להיות
אבל אני את דעתי בנושא כבר הבהרתי די הצורך -
חשוב לי לומר משהו שהוא כבר סטיה שניה מהנושא ולכן אם אתה חושב שדיברתי ממש שטויות אני מעדיף שתתן לי דיסלייק מאשר לעורר את הנושא שוב (או לפתוח נושא חדש/לפצל).
בעניין הזה של מה שכתב (למשל) @טכנולוג 'העובדה שלדעתך גם אחד מאנ"ש מרגיש בנוח לשאול שם את שאלותיו אני חולק עליך בזה' ונראה שבאופן כללי כל מי שהיה בעד הקמת הפורום סבור כמוהו, ואני רוצה להקדים שאלה לחולקים ע"ז - האם לדעתכם חילוני מצוי (או ערבי/אתיופי/רוסי/וכו') 'מרגיש בנוח' בפורום רכבים זל"ז? וכשאני מנסה לברר (לעצמי דבר ראשון - כי רק עכשיו הבנתי את זה) למה אני 'לא מרגיש בנוח' בפורום חילוני אני חושב שלא נעים לי להיות 'חלק' מהם אפילו בעניין טכני כזה, וחשוב לי להסביר את זה כי בעיני זאת מעלה שאני גאה בה ואני סבור שזה השורש של כל הטענות האחרות (כמו שכבר טענו כאן ש'גם חילוני מצוי לא יודע מה זה סטרטר' וזה לא סותר שאני לעומתו מרגיש בגלל זה לא בנוח שם) ואני גם חושש שאם הרגש הזה לא יהיה מבורר אצלנו אנו עלולים לנסות להתגבר עליו וגם להצליח (וממילא הפורום יילך וידעך ואנשים פתאום לא יבינו למה פעם חשבנו שזה נצרך עד שהפורום יהפוך לשלב ראשון בכניסה לקארספורום).
אני מאוד מקווה ששאר המשתמשים (והמנהלים) יזדהו איתי, אבל אם לא אז אני מבקש לפני שאתה מסביר שאני טוען כך כי אני..... אז ברצוני להזכיר שאני תמכתי בהקמת הפורום כי רציתי להתנדב בו ולא כי חיפשתי עזרה (כמובן שלאחר מעשה גם למדתי המון ואני לא ארשום כאן שמות ותודות כדי לא לפספס אף אחד) וגם לא גדלתי בבני ברק (למשל....) 'בבקשה לחפש סיבות אחרות'במאמר המוסגר בנוסף לכל האמור, הבירור הזה וההכרה בכך שמדובר במעלה שעלי לעודד ולא בחסרון (זאת דעתי) נותנת לי עוצמה וזהות ברורה בכל מהלכי החיים, ולמשל כשאני רואה כמה 'אחים אבודים' עם רכב תקוע מתדיינים 'לאן אמורים לחבר את הבוסטר' וכשאני מנסה לעזור הם עורכים לי סריקה ממטה למעלה וכבר בזקן עוד לפני הכיפה הם מגיעים להכרעה 'אנחנו מסתדרים לבד רבנו זה בסדר' אני מחייך לעצמי וממהר לדרכי (באמת לא היה לי זמן אבל ממש ריחמתי עליהם) ולא נפגע או מתעקש להוכיח את ידיעותי.