קליטת רשת וGPS במנהרות הכיצד ?
-
היום קצת לפני אחת המנהרות בכביש 6 קפצה בוויז הודעה מעניינת שהעלתה לי כמה תמיהות (כמה מטרים אחרי כבר אחזתי בלב ביירות...)
להלן ההודעהועכשיו לתמיהות :
- איך יש קליטת רשת במנהרות.
- איך יש קליטת GPS במנהרות.
- מה הקשר בין בלוטוס לבין שימוש בוויז (יש רמקול במולטימדיה).
עד היום חשבתי שיש במנהרות מגבירי קליטה פשוטים כמו שאפשר להתקין בבית והוויז מזהה את המיקום בתוך המנהרה על בסיס רשת או זמן נסיעה (פחות מסתבר שהמגבירי קליטה יכולים להעביר GPS שבנוי על המיקום מחוץ למערה)
אבל עכשיו ההודעה הזאת העלתה לי חשש רחוק שאולי זה טכנולוגיה אחרת פשוטה יותרלמישהוא יש מידע בנידון ?
-
@מיכאלוש
אכן, מדובר באביזרים שמותקנים כל כמה מטרים על דופן הנהרה (Waze Beacon), והם מוגדרים למיקום מסוים, כשהמכשיר מזהה את האביזר הספציפי, הוא 'מגלה' שהוא נמצא במקום X, וע"פ המהירות שבה המכשיר מתקרב למכשיר הבא בתור (בין 15 ל-40 מטר) - הוא מחשב גם את המהירות.
הפרוטוקולים המשמשים לתקשורת ע"ג הבלוטוס הם iBeacon + Eddystone + sBeacon.כאן דווח שכל יחידה עולה 110 ש"ח (נכון ל-2016), ויש בה סוללה שאמורה להחזיק בין 4 ל-6 שנים, האחריות היא ל-4...
היצרן הוא Bluvision (יצרן של פתרונות איתור וזיהוי מיקום).
הדגם הישן
הדגם החדש (שימו לב לסוללות, זה רוב הנפח)
מוזמן לקרוא עוד בדף המידע של גוגל על המוצר.
-
@מיכאלוש אני מכיר את ההודעה הזו כבר שנים, מעניין שרק עכשיו ראית את זה...
הפתרון הוא באמת כמו שפירט @לך-תדע שכדרכו לא חסך בביאורים, מקורות והמחשות רק מה? לדעתי זה בזבוז כסף טרחני, מי שישמע לאיפה יש לך לצאת מהמנהרה... היה יותר קל להניח שאתה ממשיך במהירות הנסיעה שלך פחות או או יותר עד שתתחדש קליטת הלויינים.והשאלה הראשונה לגבי אינה כ"כ קושיא, גלי הרשת הסלולרית בשונה מהלויינים קולטים גם בתוך מנהרה, [והראיה שהמיקום לא עובד בתוך הבית, והטלפון שלך כן...] ואם היא מאוד ארוכה ועמוקה - מגבר קליטה אחד או שניים במרכז יפתרו את הבעיה.
-
@EBA כתב בקליטת רשת וGPS במנהרות הכיצד ?:
מי שישמע לאיפה יש לך לצאת מהמנהרה... היה יותר קל להניח שאתה ממשיך במהירות הנסיעה שלך פחות או או יותר עד שתתחדש קליטת הלויינים.
מה תעשה במקרה כזה? (מה שסבא של הרשל'ה היה עושה, אני יודע, גם אני...)
(גם בארץ יש יותר מכניסה ויציאה אחת בחלק מהמנהרות)
אגב, זה שימושי ופעיל גם בתל אביב, שם יש עיר מנהרות בפני עצמה, כמו"כ זה אפקטיבי לדיווח עומסים בתוך מנהרות, מה שלא אפשרי ללא הגדרת מיקום.