רכב עושה רעש בירידות תלולות כשמגיע ל80 ומעלה.
-
@מרן-הרוששיבע כתב ברכב עושה רעש בירידות תלולות כשמגיע ל80 ומעלה.:
רכב עושה רעש בירידות תלולות כשמגיע ל80 ומעלה.
מישהו יודע מה זה אומר?א. נא פרט יותר, סוג רכב, האם הרעש מתחיל פתאום? איזה סוג רעש? האם זה דוקא כאשר מפעילים גם בלמים (בחרת לפוסט את קטגורית בלמים ומכאן נובעת השאלה)? האם יש רעידות יחד עם הרעש? ועוד.
ב. אני מבין מדבריך שבמישור מעל 80 אין את הבעיה הזו. בדוק?ככל שתפרט יותר - יהיה יותר קל להבין את המקרה ולסייע.
-
א. דייהטסו סיריון 2008.
ב. פתאום מתחיל הרעש ללא הקדמות.
ג. לא ידעתי בידיוק לאיזה קטגורייה לשייך, למעיישה חשבתי קשור לבלימה של הרכב....
ד. זה לא משנה אם בולמים או לא אם מעל 80 מתחיל רעש.
ה. כן! גם רעידות!
ו. אמת! במישור ואפי' בירידה שאינה תלולה כמו הירידות מירושלים אין את זה! -
צירייה היא חלק חשוב ברכב. היא אחראית על העברת הכוח מהמנוע לגלגלים. הציריה עשויה בדרך כלל מפלדה או מאלומיניום, והיא מורכבת משני חצאים המחוברים זה לזה באמצעות מיסבים.
ציריות מחולקות לשני סוגים עיקריים: ציריות קדמיות וציריות אחוריות. ציריות קדמיות אחראיות על העברת הכוח מהמנוע לגלגלים הקדמיים, בעוד שציריות אחוריות אחראיות על העברת הכוח מהמנוע לגלגלים האחוריים.
ציריות הן חלק חשוב מאוד במערכת ההנעה של הרכב. אם הציריה מתקלקלת, זה יכול להוביל לבעיות רבות ברכב. הרכב עלול לנוע בצורה לא אחידה, והוא עלול לגרום לרעשים.
סימנים אפשריים לציריה פגומה כוללים:
רעש חריקה או רטט בעת נסיעה
תנועה לא אחידה של הרכב
דליפה של נוזל היגוי
פגיעה בגלגל או בציריה
אם אתה מבחין באחד או יותר מהסימנים האלה, חשוב לבדוק את הציריה אצל מכונאי מוסמך.מקורות
topazparts.co.il/חנות-ווירטואלית/ציריות-לרכב/#:~:text=ציריה לרכב היא חלק חשוב,המחוברים זה לזה באמצעות מיסבים.
ע"כ העתקה מהקישור
אני הייתי מפנה אותך לבדוק גם את המיסב -
@אליהו
תודה רבה!
אבדוק.
לבבי המיסב, רעיון טוב. אבל אם הוא היה הבעיה הייתי צריך לשמוע רעש גם במישור, והיה לי כך לפני חודש והחלפתי. שאר המיסבים היו תקינים לחלוטין.אני לא מכונאי אבל אתה יודע כשיש לך כמה רכבים אתה לומד בגדול מה יכול להיות.
ובכל מקרה לא לעשות דברים (לפחות לא בפעם הראשונה) לבד. -
@אליהו כתב ברכב עושה רעש בירידות תלולות כשמגיע ל80 ומעלה.:
אני הייתי מפנה אותך לבדוק גם את המיסב
כך בודקים מיסב: אפשרות ראשונה, לפי תסמינים רעש שמתגבר ככל שהמהירות עולה ולא מפסיק גם אם מעבירים לניוטרל, בסיבובים חזקים הרעש אמור להתגבר או להחלש בהתאם לכיוון הסיבוב והפחתת/הוספת עומס על המיסב הפגום (מיסב שמאלי ירעיש יותר בסיבוב לימין).
אפשרות שניה, להרים את הרכב/הגלגל בניוטרל ואם מדובר בגלגל אחורי אז גם לשחרר בלם יד (לפני שמרימים! ובמישור!) ולתת סיבוב בתנופה לגלגל, מיסב פגום ירעיש.
הרעש של מיסב פגום נשמע כמו רעש של מנוע/מטוס סילון.אם הרעש תואם לרעידות אולי זה פשוט איזון גלגלים (איך לא חשבנו על זה?)
-
@נייטרון-חפשי כתב ברכב עושה רעש בירידות תלולות כשמגיע ל80 ומעלה.:
אם הרעש תואם לרעידות אולי זה פשוט איזון גלגלים (איך לא חשבנו על זה?)
הוא אומר שזה רק בירידות, כך שקצת פחות מסתבר
מלבר זאת, חוסר איזון לא גורם לרעש עד כמה שידוע לי, זה רק רעידות -
@מוטי-56 הייתי גם בפנצ'רייה מאד אמינה ואדם עם ניסיון אמר לי שהוא לא רוצה לקחת לי סתם כסף, זה לא איזון!
מצד שלישי... אמר לי מוסכניק שטוען שהוא 35 שנה בתחום שאנסה לתת גז בירידות להגיע למאה אם הרעש פוסק זה איזון, ובדקתי והרעש הופחת קצת...(לטענתו הגז נותן דחיפה לגלגים ואז הם יציבים.) והוא גם לא רצה לקחת לי סתם כסף אז הוא שלח אותי לפנצ'רייה...
בקיצע'ר שטייגען....
וצ''ע ודו''ק. -
@מוטי-56 הייתי גם בפנצ'רייה מאד אמינה ואדם עם ניסיון אמר לי שהוא לא רוצה לקחת לי סתם כסף, זה לא איזון!
מצד שלישי... אמר לי מוסכניק שטוען שהוא 35 שנה בתחום שאנסה לתת גז בירידות להגיע למאה אם הרעש פוסק זה איזון, ובדקתי והרעש הופחת קצת...(לטענתו הגז נותן דחיפה לגלגים ואז הם יציבים.) והוא גם לא רצה לקחת לי סתם כסף אז הוא שלח אותי לפנצ'רייה...
בקיצע'ר שטייגען....
וצ''ע ודו''ק.אם נמשיך את השטייגען הלאה, דבריו של האי מוסכניק אינם נראים כלל
מלבד זאת ברעש רק הופחת
אבל אולי אנחנו לא יודעים מספיק כפום דרגא דיליה
מלבד זאת, הרעש.. -
-
@יואלי כתב ברכב עושה רעש בירידות תלולות כשמגיע ל80 ומעלה.:
@מוטי-56 מעיישה שהויו אצלי הוא רועד רק במהירות גבוהה כיון שכל שגדל מהירות הסיבוב הוא יותר רועד (חוק פיסקלי) וזו דעת המוסכניקים שאיתם התייעצתי, עם זאת לא שולל שאתה צודק, אצלי הציריה הייתה גמורה ואל היה רעידות כלל גם בהאצה בהילוך נמוך.
זה וודאי שרק במהירות גבוהה, אבל פה זה רק בירידה, וגם עושה רעש
אולי זה שני דברים..