איזה רכב מומלץ לאברך הקלאסי
-
@sandstorm כתב באיזה רכב מומלץ לאברך הקלאסי:
אם אתה קובע זאת מנסיון מקצועי אז בסדר, אבל לקבוע על סמך רכבים שישנם בקרב בני המשפחה (וכפי שניתן להתרשם מהפוסטים שכתבת) זה עדיין לא מספיק כדי לומר
לא באמת אפשר להתרשם מהפוסטים כלום לא עלי ולא על אחרים. להגיד "אני יודע" כשאתה לא מאלה שמכירים אותי וסומכים עלי זה מגוחך, אז אני מעדיף לשלוף דוגמאות מנסיוני העשיר הרבה יותר משהזמן נותן לתאר כאן.
ולא ידוע לי שצריך להציג כאן קורות חיים כדי לכתוב, לא ראיתי גם נסיון מקצועי מיוחד אצל אלה שהתנפלו עלי. לעצם העניין אני לא מעוניין להיחשף ברמה הזאת, רק אציין שהתחלתי להשתפשף בשנים שמודעות רכבים הכילו מושגים כמו ה"כ ח"ח נ"מ וכו', אני זוכר את הפעם הראשונה שהתפנקתי בנהיגה על רכב עם הגה כח.. מניח שבאותם שנים שאני כבר צברתי נסיון בקניית וטיפול ברכבים הרוב כאן בקושי נולדו.
אפשר לסכם את הנסיון המקצועי שלי שכבר כמה שנים יש לי ידע לקבוע בעצמי איך לטפל ברכב ולאבחן תקלות כשהמכונאי הוא חוו"ד נוספת שטוב לשמוע לפני שאני אומר לו מה לעשות. בס"ד בהצלחה גדולה עד היום.@sandstorm כתב באיזה רכב מומלץ לאברך הקלאסי:
לגופו של עניין לגבי מנועי הבוקסר של סובארו, בהחלט ידוע על בעיות ברכיבי ראש המנוע (תוכל לראות בין היתר כאן ) תחפש גם קריאת שירות סובארו בגוגל על שנים 2010 2014 ובאתר היבואנית.
כמובן הקישור מדבר על מנוע אחר לחלוטין מה-1.6/1.5 שדובר כאן. וקריאות שירות אגב, יש גם לטויוטה..
@מצויין-101 כתב באיזה רכב מומלץ לאברך הקלאסי:
@זלמן
אם כמו שאתה אומר אז אשמח שתענה לנו על מה ששאלנו?
א. עד כמה ק"מ כדאי לקנות? עד כמה ק"מ נשארת האמינות שעליה אתה מספר?
ב. איזה אימפרזה? ישנם כמה סוגי אימפרזות....
ג. איזה לנסר הדור החדש או הישן?
ד. מה מומלץ מביניהם?
ה. מה כןן החסרונות של הרכבים שציינת?א. פעם חבר הראה לי לנסר הדור החדש עם קרוב ל-300 אק"מ ואמר לי בטח ימות עוד מעט כמה הוא כבר יחזיק. הצצתי פה הצצתי שם וראיתי רכב מתוחזק ברמה גבוהה. לדוגמה היו זרוקים ברכב קופסאות של פלגים דנסו שהוחלפו אז. אמרתי לו שאם הוא ימשיך כך הרכב יצבור עוד כמה מאות ק"מ בלי בעיה. למעשה ברור לי שהוא מתחזק כמו אברך קלאסי ועדיין היום כמה שנים אח"כ הוא נהנה מהרכב מאוד.
ב. יש לי נסיון עם אימפרזה ניו אייג 01-07, וה-B3 שאחריו שהוא עד 2011. על הדגם שאח"כ שמעתי דברים לא טובים ולא התנסיתי.
ג. שניהם אמינים מאוד חוץ מהמנוע 1.8 שפחות מומלץ. עניין של תקציב והעדפה.
ד. החדש יותר מודרני שזה אומר יותר מרווח חזק וחסכוני.
ה. חסרונות זה ביחס לאחרים והשאלה ביחס למה ולמי. בכללי הם קצת פחות חזקות חסכוניות ומרווחות. אבל מדובר בהכללה גסה מידי וכל רכב לגופו.
לגבי נוחות ראיתי שזה מאוד אינדבידואלי ועל כל רכב שמעתי מי שנח לו ומי שלא. אפילו ההגדרה מה מגדיר נח אינדיבידואלית מאוד..
בלי להיכנס לפרטים ולחשיפה אחד מהרכבים שהמלצתי כאן הוא הרכב שמצאתי כהכי נח ולא מעייף לנהיגה ארוכה גם מול רכבים חדשים או רכבי מנהלים.
אני רואה שאנשים נוטים לייחס חשיבות יתר לחסרונות ובמיוחד לחיסכון שחישוב פשוט אך צמוד לעובדות יראה שהוא שולי ורחוק מלהיות משמעותי ביחס להפרש ב-עלות הרכב. בד"כ החסרונות הם לא יותר מתירוץ להצדקת רכב שהם רוצים למרות היותו לא כלכלי.. אין לי בעיה שיגידו שהם קונים כי הם רוצים, זכותם. אבל שלא יספרו סיפורים שזה כלכלי בגלל חיסכון בדלק או אמינות דברים שלא עומדים במבחן המציאות.@הכל-בעזרת-השם כתב באיזה רכב מומלץ לאברך הקלאסי:
@זלמן כתב באיזה רכב מומלץ לאברך הקלאסי:
או בצורה אחרת: ספר על הבעיות האלה לכל חברי ובני משפחתי שהחזיקו ומחזיקים אימפרזות, B3, ולנסר הדור החדש שהצעירות שבהם מעל 200 אק"מ ומעולם לא סבלו משום בעיה שציינת. אני זה שהמלצתי להם וכולם מברכים אותי ללא יוצא מן הכלל גם שנים אח"כ.
(אסייג שבכל סוגי הרכבים אני ממליץ להיעזר במישהו לבדיקה לפני קניה, הפייבוריט שלי זה שיינברג מי-ם.)רכב קרוב ל6 שנים ברוגע
כמובן שכל רכב צריך טיפולים בזמן
אחרת האוטו זועק...
ותבדוק באוטו הזה שמן מנוע ושמן גיר בתדירות קצת גבוהה בסוף זה אוטו שמשתלם להחזיק אותו
יותר מאימפרזה וכו׳קח למשל מאזדה 323 לאנטיס. קרוב משפחה של קנה את הרכב הנ''ל
שנת 2003 עם קילומטר כמדומני 260,000 במחיר של 5,000 ש''ח,
הוא היה בטוח שהוא עשה עסקה טובה נסע להנאתו בכבישי צפת ואחרי חודש החליט שהוא יצא עם כמה חברים לירושלים לטיול, יצא עם הרכב ובאמצע נסיעה רגועה בכביש 6 הרגיש שמשהו לא בסדר קורה הוא עצר בצד הרכב התחמם איך שהוא הצליחו להגיע לתחנת דלק ומשם הרכב כמובן חזר אם גרר לצפת והם המשיכו את הטיול כמובן באוטובוס
לא הבנתי לפני כמה הודעות חלקו עלי ואמרו שגם יותר מרכב-שניים זה לא מספיק הוכחה לטענות שלי, אז איך רכב-שניים זה כן הוכחה למשהו?
לעצם התיאור שלך על קורולה אני יכול להגיד לך אותו דבר בדיוק על כל אחד מהרכבים שהמלצתי מנסיון רב. דוגמה אחת עם אימפרזה של 95 כ"ס ומהירות מירבית 167 (שעברתי בלי בעיה..) חרשתי את כביש 6 קבוע בלי לרדת מ-140 עם צריכת דלק ממש טובה למהירות כזו. והרכב נוסע חלק בלי אף רעידה או רעש. חלק ברמה שנהגתי על אוקטביה חדשה והרכב פחות חלק מהאימפרזה "טרנטה" בגלל המנוע 3 צילינדרים באוקטביה.
(אגב, עוד דבר נפוץ, כשרכב רועד בד"כ מאיזון גלגלים או כיוון פרונט שמתקמצנים לעשות למרות העלות הנמוכה קודם סובלים וגם אח"כ משלמים ביוקר בהחלפת רכב "כי הרכב גרוטאה רועד וזה")@YOLEVI כתב באיזה רכב מומלץ לאברך הקלאסי:
אני חייב לציין פרט קטן שלא הובא פה בחשבון לאורך כל השירשור
לי יש לנסר 2008 ולאחי קורולה 2007 הדגם המשופר כמדומני
נסעתי על הרכב שלו וזה פשוט עולם אחר לגמרי מבחינת נוחות הנסיעה ואיך שהרכב מחליק על הכביש וזה בזמן שהלנסר שלי מתוחזקת ברמה גבוהה מאודזה דקויות אבל לכאורה באמת הלנסר קלאסיק הוא הפחות נח מכל החבורה שהוזכרה כאן, שוב בדקויות שלא בטוח ששווה להשקיע כמו שאמרת.
אגב, "מחליק על הכביש" הגדרה מאוד נפוצה והכי לא מגדירה ותחושתית שיש..@המפותח כתב באיזה רכב מומלץ לאברך הקלאסי:
הקורולה יציבה על הכביש
מאיצה כמו סוס
שמעתי מכמה שביום הראשון שהם קנו את הקורולה הם קיבלו תיסכול עמוק הם באו לחנות והם מלטפים את הגז ברוורס והופה הם על המדרכהמייצג את העדר מצויין..
ביציבה מאזדה 3 דור ראשון ספורטיבית ברמה יותר מכולם
לגבי תאוצה בקורולה התייחסתי בנושא נפרד. ראה בקישור הזה -
@זלמן קודם כל אתייחס לגופו של עניין, במקרה שלנו למיטב הבנתי, נכלל בויכוח נושא האמינות של רכבי איפרזה באופן כללי לאורך השנים, ובהם גם כן מנועי ה2.5 (ואגב כמדומני שגם עד 2008 היו גרסאות עם מנוע כזה בעייתי), ולכן כתבתי וקישרתי לכתבה הנ"ל.
מנועי ה1.6 באמת היו בסדר לאורך השנים, אם כי שמעתי הרבה תלונות מאנשים (כשבררתי לעצמי) על נוחות נהיגה גרועה.ו @זלמן היקר עד מאוד, אני לא מתיימר להכיר אותך ולא מתיימר לעשות לך ניתוח אופי... ההתייחסות שלי היתה לגבי מה שכתבת בנוגע לרכבים שנמצאים אצל 'חברים ומשפחה' כהגדרתך, ולכן הנחרצות בכתיבה שלך נשמעה לי תמוהה, ואף מטעה, לאלה מאיתנו שמחפשים רכב אמין.
וכמו שכתבתי אם זה מנסיון מקצועי זה בסדר.... הרי אין חכם כבעל הנסיון.בהצלחה גדולה איש יקר
ואל תפרוש כל כך מהר... -
@מצויין-101
חכמת ההמונים לומדים בדרך כזו של אנשים שמדברים מהנסיון שלהם ולא מרצים באוניברסיטה
לגופו של עניין, אני רק רוצה לסכם. אם אתה קונה רכב לחיים מומלץ מה יהיה שווה בטווח הארוך טיפולים וכדו' מול הצרכים שלך מהאוטו. לכן האוטו יהיה משהו איכותי שלא יאכזב אותך פעם אחר פעם
כשאתה קונה רכב כי אתה רוצה להתנסות או כי עכשיו אתה צריך רכב, לדוג' יש לך ברית בעוד שבוע אז אתה צריך אוטו אתה לא מחפש רכב אמין, אתה מחפש משהו שישמש אותך לנסיעה המוגדרת
אם אתה קונה רכב כי בא לך ליסוע כל יום מרמות לבר אילן לכולל אז הצורך שלך הוא אחר
אם ההורים שלך גרים ממש רחוק אז יש לכם פעם בשבועיים נסיעה ממש ארוכה ונסיעה ברכב שהוא רק זול ולא עולה כסף יכולה להיות סיוט במיוחד במצבים שונים
אין כזה דבר רכב לאברך הקלאסי
זה נכון שיש הרבה מן המשותף בין האברכים אבל בשביל מה שלא משותף אתה צריך ללמוד, כתחליף ליועץ רכב.
תעדכן אותנו כמובן מה עשית בסוף -
לא ראיתי גם נסיון מקצועי מיוחד אצל אלה שהתנפלו עלי
אף אחד לא התנפל עליך
פשוט זה פורום ואנשים רואים מה שאתה כותב ויכול להיות שלך יש רכב שאמור להיות דפוק שיצא במקרה טוב, יש לי גם חבר שקנה סיטרואן סי 4 והוא אומר שזה הרכב הכי טוב שהיה לו בחיים , אם הוא יכתוב פה כזה דבר אני יסביר לקוראים אחריו שהוא פשוט טועה וכל אחד יעשה כאשר עולה על רוחו -
@הכל-בעזרת-השם או בקיצור ''לא ראינו אינה ראיה''
-
@הכל-בעזרת-השם כתב באיזה רכב מומלץ לאברך הקלאסי:
לא ראיתי גם נסיון מקצועי מיוחד אצל אלה שהתנפלו עלי
אף אחד לא התנפל עליך
פשוט זה פורום ואנשים רואים מה שאתה כותב ויכול להיות שלך יש רכב שאמור להיות דפוק שיצא במקרה טוב, יש לי גם חבר שקנה סיטרואן סי 4 והוא אומר שזה הרכב הכי טוב שהיה לו בחיים , אם הוא יכתוב פה כזה דבר אני יסביר לקוראים אחריו שהוא פשוט טועה וכל אחד יעשה כאשר עולה על רוחוסי 4 זה רכב אחד הרכבים הנוחים
זה טוב להשכרות וכו'.לחד פעמי
עד שזה מגיע לבעיות שלו
יש לו בעיות שונות ומשונות
בקיצור...במילה אחת סיטרואן -
@מצויין-101
המלצה שלי לרכב אמין ולא יקר וחסכוני כמו שאמרו פה היא הדייטסו סיריון.
יש לך פה ביד 2 רכב מעולה לבין הזמנים אפשר גם אח"כ למכור אותו די מהר
יש לו ביקוש בשוק יש הרבה חלקים מבוסס על מיכלולים של טויוטה
בהצלחה -
@יחצ-המקצוען אומרים שהרכב הזה זה כמו הספר של הילדים"הספר הראשון שלי"
אז גם כך "הרכב הראשון שלי"
וכמו שאמר לי @אלוף-העולם-1
לא מסתכלים על איזה יד זה כי הוא פשוט רכב שעובר.. -
@המפותח כתב באיזה רכב מומלץ לאברך הקלאסי:
אומרים שהרכב הזה זה כמו הספר של הילדים"הספר הראשון שלי"
אז גם כך "הרכב הראשון שלי"שזה טוב או לא?
לא מסתכלים על איזה יד זה כי הוא פשוט רכב שעובר..
אתה מתכוון שזה רכב שעובד
-
@יחצ-המקצוען כתב באיזה רכב מומלץ לאברך הקלאסי:
אתה מתכוון שזה רכב שעובד
התכוונתי שזה רכב שעובר הרבה מבחינת נהגים חדשים הם קונים את הרכב הזה ומתאמנים מוכרים הלאה
-
התכוונתי שזה רכב שעובר הרבה מבחינת נהגים חדשים הם קונים את הרכב הזה ומתאמנים מוכרים הלאה
לדעתי זה הרכב שהוא צריך
ציטוט
הם סתם רוצים להסתובב איתו ולראות שהוא יודע לנהוג ולהתאמן על ההגה...
אין לו רצון להשאר איתו לאחר בין הזמנים.... -
@הכל-בעזרת-השם כתב באיזה רכב מומלץ לאברך הקלאסי:
יש לי גם חבר שקנה סיטרואן סי 4 והוא אומר שזה הרכב הכי טוב שהיה לו בחיים
ל"תלמיד חובר" שלך יש רכב כזה ומה שידוע לי הוא מרוצה ממנו אתה מתכווין אליו?
-
@evr
עכשיו צריך להבין אם אלו הנתונים הבלתי מעורערים...
אז למה למה למה?????????? למה אנשים משוגעים?????????
למה אנשים קונים כמויות רכבים מסוגים שונים??
שהם גם יקרים וגם לא אמינים...
ובכלל איך לאדם מן השורה אנחנו רואים שהם מסתובבים עם רכבים של מאה מאתיים אלף שקלים...
איך אדם מןן השורה מצליח לממן סכומים כאלה ובנוסף לכל גם להתחדש ברכב כל כמה שנים ובנוסף לזה שהם לא קונים רכבים משתלמים....
ישנם דוגמאות למכביר אבל אין לי זמןןן כרגע להאריך... {עדיין לא בין הזמנים }
אבל נראה אולי נעשה על זה פוסט בפני עצמו, זה נושא מאד מעניין..... -
@evr
עכשיו צריך להבין אם אלו הנתונים הבלתי מעורערים...
ובכלל איך לאדם מן השורה אנחנו רואים שהם מסתובבים עם רכבים של מאה מאתיים אלף שקלים...
איך אדם מןן השורה מצליח לממן סכומים כאלה ובנוסף לכל גם להתחדש ברכב כל כמה שנים ובנוסף לזה שהם לא קונים רכבים משתלמים....
ישנם דוגמאות למכביר אבל אין לי זמןןן כרגע להאריך... {עדיין לא בין הזמנים }
אבל נראה אולי נעשה על זה פוסט בפני עצמו, זה נושא מאד מעניין.....כי יש לאנשים כסף
ואם אין להם כסף אז הם קונים כי שכן שלו קנה אז גם הוא חייב
ואז בזכותם יש מכרז בהוצאה לפועל -
@מצויין-101 יש עוד נתונים שלא הוצגו פה כי כאן דיברו על האברך הפשוט
והדוג' לאדם שלא מתאים לו טיוטה קורולה
כשאבא שלי היה תקופה (שש שנים) נוסע צפון דרום כמעט כל יום לא התאים לו טיוטה גם אם זה מאד אמין
הוא קנה רנו פלואנס דיזל ידני ועשה בה כ-480,000 ק"מ עד שנגמרה
נכון שהיה צריך תיקונים והכל במורשה רנו אבל בסופו של דבר 7000 ק"מ בחודש ההבדל בין רכב שלוקח 1/12 לרכב שלוקח 1/20 הוא שמים וארץ יותר מ-200 ליטר בחודש
יש לי חבר גבוה שברכב פרטי הוא לא נכנס בקלות אז הוא קנה רכב מסחרי (לא זוכר איזה אולי ברלינגו) כדי שיוכל לשבת בקלות
ועוד כהנה רבות
זה נכון שיש כאלה שקונים רכבים בשביל השכנים (רכב שינקר חשכנים את העיניים ) אבל זה לא כולם -
@יוני כתב באיזה רכב מומלץ לאברך הקלאסי:
זה נכון שיש כאלה שקונים רכבים בשביל השכנים (רכב שינקר חשכנים את העיניים ) אבל זה לא כולם
אז מה זה המכרזים של הוצאה לפועל ?
-
איך אדם מןן השורה מצליח לממן סכומים כאלה ובנוסף לכל גם להתחדש ברכב כל כמה שנים ובנוסף לזה שהם לא קונים רכבים משתלמים....אתה בוודאי לא שואל על טייקונים אלא על אנשים ממוצעים
אז זהו, שדירה הכי זולה שיש עולה כמו רכב פאר מנקר עיניים
בעוד שבציבור שלנו אנשים שמים כל שקל שלהם על דירות (יש הרבה אברכים שאני מכיר עם 2 דירות ו-0 רכבים)
בציבור הכללי קונים רכב הרבה לפני דירה
כשבציבור שלנו משקיעים את הכסף על שיפוץ, ולו הכי קטן. בציבור הכללי בכסף הזה הוא מוכר את הרכב שלו בן ה-3 שנים ומשתדרג לרכב חדש
זה גם הסיבה שלהרבה מהם פחות חשוב אמינות - כל עוד יש אחריות יצרן אז מה זה משנה טויוטה או סיטרואן....
זה גם אחת הסיבות שהפורום הזה יותר מתאים לציבור שלנו מאשר פורומים של הציבור הכללי