רכב על גז
-
@פתוח-לשמוע כתב ברכב על גז:
כל פעם שאתה נכנס לתחנת דלק אתה צוחק על כולם
אא"כ אין שם תדלוק בגז...
וזה גם נושא שצריך לברר אם יש לך מקום קרוב לתלוק גז
-
בגגדול זה שווה כמעט בכל רכב יפני או קוריאני
מקום בפגז' זה לא תופס כי שמים במקום גלגל רזרבי ומחזיקים באוטו ספריי פנצרים
ואכן זה לצחוק על כולם בתחנת דלק
אני נוסע עם סובארו B4 שצורכת 1/8 ומשלם על 400 ק'מ 130 ש''ח
דרך אגב אם כשנכנסים לתחנת דלק זה נקרא לתדלק אז נקרא למלאות גז... -
(ואם חונים בחניון רגיל או תת קרקעי)
אפשר לכבות את המערכת גז דקה לפני שנכנסים לחניון, (בכדי לנקות את האגזוז) ולהכנס רגיל.
הסבר: איסור חניה לממונעי גפ"מ הוא לא שמא יתפוצץ החניון כפי שיש הנוטים לחשוב, (ואין לזה שום אחיזה במציאות) אלא כי הפליטה של הגפ"מ לא מתנדפת כ"כ בחניון שאינו מאוורר דיו - בשונה מהפליטה של הבנזין ששוקעת ארצה.
אם אתה מכבה את המערכת גז לפני החניון, אז אתה אוטו רגיל.
טיפ: שים לך איזה משהו על ההגה, כדי שכשאתה יוצא מהחניון תזכור לחזור לגז! -
(ואם חונים בחניון רגיל או תת קרקעי)
אפשר לכבות את המערכת גז דקה לפני שנכנסים לחניון, (בכדי לנקות את האגזוז) ולהכנס רגיל.
הסבר: איסור חניה לממונעי גפ"מ הוא לא שמא יתפוצץ החניון כפי שיש הנוטים לחשוב, (ואין לזה שום אחיזה במציאות) אלא כי הפליטה של הגפ"מ לא מתנדפת כ"כ בחניון שאינו מאוורר דיו - בשונה מהפליטה של הבנזין ששוקעת ארצה.
אם אתה מכבה את המערכת גז לפני החניון, אז אתה אוטו רגיל.
טיפ: שים לך איזה משהו על ההגה, כדי שכשאתה יוצא מהחניון תזכור לחזור לגז!אני הבנתי שהבעיה היא שלפעמים המערכת פולטת גז מתי שהמיכל מתחמם כדי שהמיכל לא יתפוצץ וזה לא קשור אם אתה נוסע על גז או בנזין
מסתמא @שמואל-קליין ידע לומר לנו -
אני רוצה פריוס בשביל החיסכון
מציעים לי טויוטה קורולה על גז 253 אלף קילומטר ב13.900 אלף ש"ח.
מה עדיף??? ומה חסכוני יותר?
השימוש ברכב הוא בעיקר בתוך העיר ועם הרבה עצירות של כדקה עד 2
-
-
@מכיר-ברקס-וגז-וזהו כתב ברכב על גז:
השימוש ברכב הוא בעיקר בתוך העיר ועם הרבה עצירות של כדקה עד 2
במקרה שלך, בעיקרון ההעדפה היא לרכב היברידי. העניין הוא שיתכן שהרכב שהציעו לך משתלם בגלל מחיר הקניה הנמוך. בנוסף ברכב היברידי יש את העניין של הסוללה שהוא קצת מורכב מבחינת זה שקשה לדעת מה לקנות.
-
הפוך
בנזין מתנדף, גז שוקע ולכן הוא ירד לתחתית החניון ועלול לגרום למחנק
הסיכון הוא גם לגבי נזילה מהבלון גז, שהגז לא יעלה ויתנדף אלא ירד וישקע ועלול לגרום לפיצוצים וחנק -
בתור בעל רכב על גז [סובארו]
אני חושב שיש בהחלט אחיזה במציאות שתהיה ח"ו דליפה מהמכל של הגז
וזה עלול לסכן את המבנה,
ובעלי גפ"מ כולנו מכירים ריח של גז לפעמים מהרכב כשיש שחיקה בצנרת הגומי
והיו דברים מעולם ואין ריח בלי עיקר...
לכן לקחת אחריות ולא להתחכם [אלא אם אין לך עדין דירה ולא אכפת לך להיות מוגבל כלכלית כל החיים] כי הנזק עלול להיות עצום ח"ו גם בנפש