בכמה אתם מעריכים את הנזק?
-
@פתוח-לשמוע אין לי מושג אבל לא מידי נוצץ
-
@ארכיצדק זה משתנה ממוסך למשנהו
אני היה לי חשש ששפשפתי מישהו פלוס עיקום הפח במקום קצת מורכב (ופסקו לי שאני צריך לשלם שליש - החלק שלא קשור לנידון)
ושלחתי אותו לברר כמה עולה ויצא לו הכי זול 1000 ש"ח וע"פ זה שילמתי לו (שליש)
אז לדעתי אם זה רק שפשוף ולא עיקום פח זה מאות בודדות
בכפר זה יכול להיות 100-200 (מנסיון של חבר) אבל במוסך רגיל זה יעלה יותרהנקודה היא שאם הוא לא מתקן ואין ירדת ערך בד"כ פוסקים שאתה לא חייב לו (אל תגידו שאמרתי שאני פוסק ח"ו...)
ולכן תגיד לו שיברר כמה זה עולה ויצור איתך קשר
אם זה מחיר סביר שיתקן ותשלם לו
בד"כ אם הרכב לא נוצץ הוא לא יטרח כ"כ (ככה עשה לי משהו ששרט אותי ועד היום אין לי סבלנות לתקן את זה...)
ואז הוא יעדיף שתתן לו סכום קטן במזומן ויסע לשלום
בכל אופן לענ"ד עדיף לא לערב את הביטוח כי ההשתתפות עצמית זה יותר ממה שיעלה לתקן את זה -
@ארכיצדק כתב בבכמה אתם מעריכים את הנזק?:
@אבי-ים לא מסרתי פרטים (זה היה רכב חונה) רק השארתי טלפון (זה היה בעיר חרדית וחשבתי שזה אנ"ש),
ואם הוא מקליט זה עוזר לו?
יש לו רק מספר טלפוןאז תסביר מה בדיוק אמרת בשיחת טלפון
אמרת לו פגעתי לך בצד שמאל?
אם לא אמרת תמיד תוכל להגיד "האאא זה בכלל לא הצד שאני פגעתי, אני נכנסתי בך בצד השני לא נראה לי שקרה משהו רציני סתם השארתי טלפון למקרה ש.." -
@אבי-ים כתב בבכמה אתם מעריכים את הנזק?:
אף שבד"כ יש חוק שאסור להשתמש בהקלטה אם לא מעדכנים אותך שאתה מוקלט
אם אתה צד בשיחה אתה יכול להקליט גם בלי שהצד השני יודע
בכל השירות לקוחות מודיעים שהשיחה מוקלטת כדי שצד ג' (לדוג', המנהל של המוקדן) יוכל להשתמש בזה -
@ארכיצדק המחיר שהוא אמר זה מחיר של מוסך מורשה שם אין מחיר של פחות מאלף (פעם מישהו סחט ממני 1000 על נגיעה שבקושי ניתן לראות ולצערי הוא היה 'חרדי' ואיים שאם לא אתן הוא יפנה לביטוח........)
מחיר מוסך מורשה מושפע מכך שהם רגילים לעבוד עם חברות ביטוח ושם כל מחיר מתקבל בברכה.
מחיר אמיתי והוגן של עבודה (לא בכפר) הוא להערכתי בערך 500 שקל.מבחינה הלכתית יש נידון כשירידת הערך קטנה ממחיר תיקון, וכן האם יש זכות לתבוע ע"פ חוקי חברות הביטוח (המדינה) -
@ארכיצדק כתב בבכמה אתם מעריכים את הנזק?:
ליטפתי איזה רכב וכעת נראה לי שהוא מנסה לסחוט אותי.
בכמה להערכתכם מסתכם הנזק?התשובה לזה מורכבת כי מבחינת עלות תיקון מינימלית אז זה 200 שקל בכפר ומבחינת עלות תיקון מקסימלית זה יכול להיות גם 2000 אם הוא ילך לקיה הרצליה וגם יוציא לך בפירוט איזה תשלום על בורג פלסטיק שהתעקם ומבחינת הלכה יכול להיות שבכלל שמים את הרכב לפני ואחרי הנזק כמה פחת לו הערך ,
מה שנותר לך לעשות [מלבד להתפלל כמובן] זה להגיד לו אני שלחתי את התמונה לכמה פחחים ואמרו לי בין 200 ל500 אם אתה רוצה קח 500 מזומן ואם לא אין לך מה להמשיך להתקשר אלי וניפגש בבית משפט כך תחכה כמה ימים אם הוא ממשיך בעקשנותו יכול להיות שכדאי לך לשלם לו את הנדרש אפילו שזה סכום גבוה כי לפעמים הכאב ראש והעלויות הנלוות לתהליך של תביעה לא שווים סכום כזה -
@יצחק-רשטונ כתב בבכמה אתם מעריכים את הנזק?:
מה שנותר לך לעשות [מלבד להתפלל כמובן] זה להגיד לו אני שלחתי את התמונה לכמה פחחים ואמרו לי בין 200 ל500 אם אתה רוצה קח 500 מזומן ואם לא אין לך מה להמשיך להתקשר אלי וניפגש בבית משפט
עדיף לא לדבר דברים כאלו אם אין לו הוכחה שאתה עשית נזק עדיף לשלוח מישהו אחר להגיע איתו להסכם כדי שלא יוכל להוציא ממך הודאה.