האם בגלגלים יש הבדל גדול בין מקורי של החברה-לא מקורי?
-
@פרארי ביקורת אישית על כמה דגמי צמיגים
אני אוכל הרבה צמיגים- גם נוסע חזק בפניות, גם נופל לבורות, דופק מדרכות, אוסף ברגים ובזנ"טים מהכביש, ומה לא.
לכן בשנים האחרונות הצלחתי להחליף כמה דגמים של צמיגים על אותו האוטו, ואני יכול להשוות ביניהם. נלך מהפחות מוצלחים ליותר מוצלחים ונשווה את הפרמטרים הבאים-
בלימה ביבש ורטוב, אחיזה ביבש ורטוב, נוחות, התנהגות כביש, רעש, שחיקה ומחיר.
שימו לב שעל כל הצמיגים נסעתי בפורד מונדאו 2008 - אוטו גדול וכבד. יותר מסביר שהתוצאות ברכב קטן וקל יהיו שונות.
פאלקן ZE914
הדגם הישן של פאלקן הוא צמיג בינוני. כמעט הכל בינוני אצלו- מרחק הבלימה ביבש וברטוב, האחיזה, הנוחות, השחיקה, רמת הרעש. בינוני זה סביר, בסדר. נקודות החוזק שלו הן בהתנהגות ובפידבק לנהג. בזה, מההתרשמות שלי, הוא טוב. אבדן האחיזה הדרגתי והוא משדר היטב לנהג מה קורה איתו בעומסים. החולשה שלו היא בבלימה ברטוב, שהיא בינונית מינוס. בינוני מינוס זה עדיין הרבה יותר טוב מאשר צמיגים סיניים זולים, אבל חראם. במצבי חירום אתה רוצה צמיג עם יכולת בלימה טובה. ה ZE 914 מתומחר די זול בארץ, במידות שלי הוא עולה 50% יותר מהסינים הזולים, ורק 20% יותר מהסינים הממותגים. מבחינתי אין ספק שהוא שווה את תוספת המחיר מעליהם, אבל אם כבר, הייתי מוסיף עוד 5-10% והולך על הדגם החדש יותר - ה ZE 310, שגם הוא מתומחר די זול בארץ ועל פי פרסומים מחו"ל עולה על ה ZE 914 בהרבה.
הנקוק K117 (נקרא בחו"ל Ventus S1 evo2)
הדגם הקודם של הנקוק הוא צמיג טוב. היכולות שלו לא מאוזנות. יכולת הבלימה שלו ביבש מעולה, וברטוב פשוט יוצאת מהכלל. זה הצמיג עם הבלימה הכי טובה ברטוב שפגשתי. האחיזה שלו מצויינת, גם ביבש וגם ברטוב. בנסיעה חזקה השחיקה שלו גבוהה, כמובן, כי אחרת לא היה יכול לספק איכות בלימה כל כך גבוהה. הנוחות שלו, במפתיע, חלשה- הוא עובר באמפרים בקשיחות רבה. גם הרעש די חזק לטעמי. נקודות החולשה שלו הן ההתנהגות- אבדן האחיזה די פתאומי. אמנם האחיזה ברמה גבוהה כך שאבדן האחיזה מגיע מאוד מאוחר, אבל כשהוא מגיע אתה לא רוצה לאבד פתאום את כל האחיזה. הפידבק לנהג ממש גרוע לטעמי. השילוב של אבדן האחיזה הפתאומי והמחסור בפידבק הופך אותו לצמיג לא ספורטיבי למרות היכולות הגבוהות שלו. העמידות שלו נמוכה. הסוליה נשחקת מהר וגם הדופן פגיעה למדרכות.
ההנקוק מתומחר בארץ במחיר גבוה ב 10-20% מהפאלקן, והוא שווה לדעתי את תוספת המחיר.
מישלן Primacy 3
מישלן הוא המותג הותיק והחזק ביותר בעולם בצמיגים. אם לא ידעת- מדריך מישלן למסעדות התחיל בתור פטנט קידום מכירות לצמיגים בשנת 1900, לפני 120 שנה, כדי שאנשים יסעו יותר למסעדות רחוקות...
ה Primacy 3 הוא הדגם הקודם, בארץ נמכר כבר ה Primacy 4 שהוא דגם משופר.
המישלן Primacy 3 הוא צמיג טוב מאוד ומאוזן להפליא. בלימה טובה ביבש וברטוב, אחיזה טובה מאוד ביבש וברטוב, התנהגות טובה, פידבק טוב, רעש נמוך, נוחות טובה. נקודת החוזק שלו ביחס לכל הצמיגים האחרים שבדקתי היא העמידות המעולה שלו - גם לשחיקה וגם לשמש הישראלית.
החסרון שלו הוא כמובן המחיר. הוא היקר בקטגוריה שלו, יקר ב 20% בערך ממותגי הפרימיום האחרים.
קונטיננטל Premium Contact 6
הקונטי PC6 שונה משאר הצמיגים כאן בשני דברים- הוא הדגם החדש ביותר (כל האחרים הם דגם קודם של היצרן), והוא נמצא בקטגוריה גבוהה יותר- UHP. צמיג ספורטיבי יותר (יש אתרים שמדרגים גם את ה K117 כ UHP).
המחיר הוא כמובן בשחיקה גבוהה- בנהיגה חזקה כבר אחרי 10,000 קילומטר הטסטר שקל לפסול לי צמיג קדמי בגלל שחיקה של קצה הסוליה. הדופן פגיעה למדי למדרכות,
המחיר שלו לא גבוה במיוחד בהשוואה. עד כמה שראיתי, צמיגי ה UHP הטובים ביותר מתומחרים בארץ טיפונת מעל צמיגי ה Touring הטובים ביותר. לדוגמה- המישלן Pilot Sport 4 נמכר בארץ רק טיפונת מעל המישלן Primacy 4.
קרדיט -
@הכל-בעז-ה מה כתוב שם שהרגיז את הרובוט של נטפרי?
-
@YOLEVI כתב בהאם בגלגלים יש הבדל גדול בין מקורי של החברה-לא מקורי?:
@הכל-בעז-ה וואו תודה רבה איזה סקירה יפה ומפורטת
@מאיר אולי כדאי להעביר את זה למדריך בפוסט נפרדאעשה את זה בל"נ. יש לתקן שמה טקסט שנמחק כנראה ע"י הרובוט של נטפרי. לאחר מכן לעדכן אותי ואטפל.
-
@הכל-בעז-ה למעיישה מה הכי מומלץ אם המחיר לא שיקול מצד בטיחות ועמידות? מישלן?
-
@ראובן-שבתי כתב בהאם בגלגלים יש הבדל גדול בין מקורי של החברה-לא מקורי?:
ברור שזה יותר איכותי החומרים יותר טובים בהחלט זה צורת הדחיסה של החומרים בצמיג ועוד וזה שונה בין חברות
איכות=עמידות.
לא מדוייק בכלל היות והצמיג יש לו יותר אחיזה אז הוא יותר מתקלף מהכביש זה כמו שתיקח סיליקון ותשפשף על ניייר זכוכית תוך שניות הוא ירד לחצי
בדרך אגב תבדוק אותי במציאות הסיני מחזיק יותר זמן
-
@הכל-בעז-ה למה העתקת דווקא את הפוסט הזה מהשרשור שהבאתי למעלה בקארספורום?...
https://carsforum.co.il/topic/665361-שרשור-הצמיגים-החדש/
הוא מדבר על 3 שנים אחורה לפחות. כדאי לקחת את זה בחשבון כשמעתיקים סתם פוסט יפה שראית🤣🤣 -
@Mazda https://tires4u.co.il/ זה אתר להשוואת מחירים למי שרוצה
אז למי לתת את ה קרדיט לך או להם -