תגלית | שימוש נכון בספוילר, שתי בעיות עם פתרון אחד - לא מה שהכרתם!
-
אם יצא לך לראות ספוילרים ש'נדפקים', ככה:
כלומר, או שהספוילר לא מוצג כלל, ונשאר גלוי, או שהוא מוצג, רק שעל כל לינק/הדגשה הוא מבצע מעבר שורה.
(החצי הראשון די מוכר, השני הוא בבחינת תגלית של ממש, ועיון קל באינסוף הספוילרים שמעטרים את הפורום יעיד ע"כ!)ובכן, בשורה! זו לא גזירת שמיים!
כאשר אתה משתמש בספוילר בהודעתך, עוד כמה לחיצות (3 בסה"כ) והכל יהיה תקין, פשוט לחץ עוד 'אנטר' (-מעבר שורה) כדי שיצא כך:
- שורה ריקה לפני ה-||,
- שורה ריקה אחרי ה-|| (הראשון),
- ושורה ריקה אחרי ה-|| (השני).
וזה יראה בדיוק כך:
תוכן, רק אם יש לך מה לכתוב כאן...
שורה ריקה- 1
|| (המשך השורה - ריק)
שורה ריקה-2
זה הספוילר עצמו, וכאן אפשר לכתוב במעט כל מה שאתה רוצה, במגבלת חוקי הפורום, כמובן...
|| (המשך השורה - ריק)
שורה ריקה-3
תוכןבמסך העריכה זה אמור להיראות כך:
ובתצוגה המקדימה (צד שמאל), וכן אצל שאר החברים, זה יראה כך:
-
@לך-תדע כתב בשימוש נכון בספוילר - קצר ולעניין:
מה רע בזה ?
א. אנחנו רוצים מדריך פה!
ב. אני בטוח שמדריך שלך יהיה יותר טוב! ולא בשביל לפרגן.
ג. מדריך נפלא שם, אבל חשבתי שצריך פה משהו יותר קצר ולעניין, ע''מ שלא לעייף את הקורא, ולגרום שלכולם באמת יהיה סבלנות לקרא אותו.
ד. ניסיתי באמת לייבא אותו לפה, ללא הצלחה. אפשר לייבא ולערוך. -
@Klonimoos
א. לפי הרשיון שם - מותר לייבא אותו.
ג. אני לא כ"כ יודע לקצר, וד"ל...
ד. אין לי בעיה לעשות את זה אם ה@בוס ירצה.
ה. אין ב. וברצינות (קצת): כתבתי מדריך על נושא ספציפי, וגם הוא לא הופנם עד הסוף...:)
ו. תודה על הקומפלימנטים, מעריך אותך, נגמרו לי הליי*ים להיום...
ז. חזרת לראות אם אין "ב" ו/או "ה"?! 🙃 -
@לך-תדע כתב בשימוש נכון בספוילר - קצר ולעניין:
א. לפי הרשיון שם - מותר לייבא אותו.
נרמז קצת קצת בכוונתי....
ג. אני לא כ"כ יודע לקצר, וד"ל...
פה חשבתי שאוכל לעזור קצת....
ואפי' חשבתי על מדריך קצר, וארוך. ובכלל מאתיים מנה.ד. אין לי בעיה לעשות את זה אם ה@בוס ירצה.
הוא רוצה.
וכל הכבוד לך! כל!ה. אין ב. וברצינות (קצת): כתבתי מדריך על נושא ספציפי, וגם הוא לא הופנם עד הסוף...:)
לכן הכנסתי לספוילר, (צ'אט 😉), כדי לא להסיח את דעת הקוראים.....
אגב, מתחיל ליהיות לי נערווים להכחיל כל פוסט שלך... @לך-תדע מה אני אגלה....ז. חזרת לראות אם אין "ב" ו/או "ה"?! 🙃
ת'אמת, רק עכשיו הבנתי מה התכוונת ב- ה. .... ו-כן, חזרתי... 0\1.
👈 כל הכבוד! על הזריזות.... אם אני יכול לעזור, שלח לי מייל ב- ליצירת קשר בפרופיל... חשבתי בעיקר בקצר להדגיש את הדברים הבולטים בקצרה, כגון- שאפשר ומומלץ לערוך פוסטים, קישורים, ספויילרים, וכד'ו לפי סדר המעצבנות...
א. מה עם המדריך המקוצר?
ב. חבל שביטלת את ההפניה למדריך בחתימה, המון מפספסים אותו מחמת שלא יודעים על קיומו..
👈 א. אני שמח שמאיר הכניס הפניה למדריך בתפריט הימני,
ומה אתה אומר על החתימה ''שהשתבחה?'' אתה מעדיף שלא? תעדכן אותי.
ראית ? -
@שלמה
יתכן ולא הבנתי נכון, אך רבינו @Klonimoos מתכוון למדריך (בסגנון שהיה מגיע עם תוכנת וורד אי פעם, למי שמכיר, סוג של ספר טלפונים לכלל הפונקציות, בעובי שמזכיר את אנציקלופדיה בריטניקה), ואת זה מורכב ליצור מאפס, וגם אין כ"כ מוטיבציה אחרי שזה קיים עם רשות שימוש, ובעז"ה אשתדל להעבירו ולהתאימו.
אם הבנתי את כוונתך, הרי שאתה מכוון בעיקר לטיפים ו'האקים' (אפשרויות נסתרות) במערכת, ואת זה אכן ראוי לעשות בשרשור מסודר (או לפחות גם בשרשור מסודר, העתקתי את הודעתי גם לשם, עם הבהרה ואזהרה בראשיתה).
ואגב, סתם דוגמא שמצאתי היום, וחושבני שאילו הייתי מבהיר את הנוסח בכותרת ובנושא לפני שהחברים כבר קראו אותו, הרי שה'באג' שמופיע שם - לא היה מתרחש.
לא?
(השתדלתי לצנזר כמה שאפשר, מי שמזהה את עצמו שם - שאפו, סומך עליך שתזרום...) -
@Klonimoos
למעשה, ייבאתי את רוב המדריך שם, הוא דרש ניעור אבק יסודי, הן מחמת שהוא לא מעודכן, והן מחמת שלא כל מה שיש פה יש שם, ולהיפך, יש עוד עבודה - אך היא בסופה.
לכשאסיים חושבני כדעתך שנצרכת גרסה מקוצרת (מילון כיס...), וכנראה שיהיה נכון לעשותה ע"י קובץ משותף (פשרה בין פורום למייל...). יש"כ!
חכמי ורבני הפורום: אלו דברים היה (או עדיין...) חשוב לכם לדעת בשביל השימוש היומיומי בפורום?
אלו דברים אתם חושבים שאחרים לא יודעים/מסתבכים איתם?
עם איזה פונקציות הסתבכתם בעבר?
שוב, לא מדובר על פיצ'רים מגניבים של תיבות טקסט צבעוניות או צ'קבוקסים עם מילוי אוטומטי, אלא פונקציות/מונחים בסיסיים. -
בעז''ה נשתדל לעזור בכל מקום שאני יכול לעזור בל''נ.
(חשבתי שהספויילר שהיה, מיותר, מחקתי, ואז חשבתי שהציבור יחשוב שהתעלמתי מאדם חשוב... לכן....)א. הייתי פותח שירשור מיוחד של תגובות למדריך, לענ''ד אחרי המדריך הנושא הזה מיותר.(או משנה את כותרת הנושא פה והופך לתגובות למדריך, והספוילר? יש מדריך! (99%....)
ב. חשוב להוסיף למדריך את עניין התגיות.
ג. יש שם איזה קוד להשאיר שורה ריקה, בפורום פה זה עובד בלי.
בעיקרון עיינתי מלמעלה במדריך, בעז''ה נתיישב עליו.@לך-תדע כתב בתגלית | שימוש נכון בספוילר, שתי בעיות עם פתרון אחד - לא מה שהכרתם!:
שורה בודדת - כן, יותר משורה - לא.
ואגב, ת'אמת מכך אני קצת שמח....וד''ל.
(אולי כדאי לציין את זה במדריך, שלא יטרחו לכתוב קוד לשורה אחת...) -
@לך-תדע כתב בתגלית | שימוש נכון בספוילר, שתי בעיות עם פתרון אחד - לא מה שהכרתם!:
@Klonimoos
למעשה, ייבאתי את רוב המדריך שם, הוא דרש ניעור אבק יסודי, הן מחמת שהוא לא מעודכן, והן מחמת שלא כל מה שיש פה יש שם, ולהיפך, יש עוד עבודה - אך היא בסופה.
לכשאסיים חושבני כדעתך שנצרכת גרסה מקוצרת (מילון כיס...), וכנראה שיהיה נכון לעשותה ע"י קובץ משותף (פשרה בין פורום למייל...). יש"כ!
חכמי ורבני הפורום: אלו דברים היה (או עדיין...) חשוב לכם לדעת בשביל השימוש היומיומי בפורום?
אלו דברים אתם חושבים שאחרים לא יודעים/מסתבכים איתם?
עם איזה פונקציות הסתבכתם בעבר?
שוב, לא מדובר על פיצ'רים מגניבים של תיבות טקסט צבעוניות או צ'קבוקסים עם מילוי אוטומטי, אלא פונקציות/מונחים בסיסיים.תקשיב! אתה בחור יסודי מאוד זה עבודה של הרבה זמן (כן נכון זה עריכה של משהו שכבר היה קיים אבל רואים את הטאצ' הייחודי שלך לאורך כל המדריך - מושלם)
ואני באופן אישי מעריך מאוד את כל פעלך כאן בפורום זה תורם המון לכולם
תודה! -
@Klonimoos כתב בתגלית | שימוש נכון בספוילר, שתי בעיות עם פתרון אחד - לא מה שהכרתם!:
רגע! איפה החתימה שלך?????
למעשה אני לא רואה אותה.
והתמונה ששלחת נשלחה לבדיקה.....זה קורה המון ומשום מה דווקא עם החתימה של @לך-תדע אנסה לתת לך דוגמאות הנה
אולי צריך להכניס גם את זה במדריך איך למנוע היעלמות של החתימה -
@Klonimoos מה אני אמור לראות פה?