האם מומלץ לשלב ברכב מערכת גז?
-
ראיתי שרוב הדעות כאן הם נגד הגז אז הנני לספר על המערכת שלי וקצת לשפר את היח"צ של המערכות הללו.
התקנתי את המערכת בקורולה 2008 (רובוטי) ומאז יש לי רק נחת!!!!!
ההתקנה בוצעה בגי' גז חיפה מקצועיים ומעצבנים כאחד. (העובדה שלהם היא לפי הספר בצורה שקצת מציקה).
לצערי הדברים שנכתבו למעלה לא נכונים:
אין צורך לכוון את הגז אחרי הכיון של התערובת שעשו במוסך מיד אחרי ההתקנה.
מערכת הגז יותר בטיחותית ממיכל הדלק! (בוודאות במבחני ריסוק ותאונות)
אני נסעתי יותר מפי שתיים מ 100,000 ק"מ והמערכת נותנת בראש כמו שצריך (מעל 230,000 ק"מ עם גז)
בכל ה5 שנים שיש לי את המערכת חוץ מפילטרים שהחלפתי לבד (עולה 50 ש"ח לחץ נמוך ו200 ש"ח לחץ גבוה פעם ב 45,000 ק"מ) הייתי צריך להחליף פעם אחת מזרקי גז (כתוצאה מתקלה ולא בלאי).
החסרונות היחידים הם:
תפוסה בבגאז' בגלל המיכל גז (אצלי יושב במקום גלגל חילופי)
זמינות פחות של תחנות תדילוק בארץ (מתרגלים למסלול ותחנות קבועות כמו בית דגן שהגז שם זבל או פז נחלת יהודה באותו מחיר שתי דקות נסיעה מבית דגן או ב 'טן' רחוב הסיבים בפ"ת שהוא גם זול מאוד)
עלות ההתקנה (כ 5000 ש"ח)
לי לא נהרס המנוע ואני נוסע המון המון המון ואין לי משמנת)
יתרונות
חיסכון מטורף החזרתי את עלות ההתקנה יותר מפעמיים ולא מחשבן כל ק"מ.בהצלחה למתלבטים.
-
כך שמעתי בשם מתקין רשמי מטעם חברה של מערכות גז: בזמן התקנה שואלים אותך כמה אתה נוסע בשנה ואם זה פחות מ-'לא זוכר כמה' אז ממליצים לך לחסוך את עלות המשמנת, המתקין ההוא טען שהסיבה היא לא נסועה בשנה אלא שללא משמנת המנוע נהרס (ע"פ רוב) אחרי X ק"מ, החישוב של נסועה שנתית הוא כדי לוודא שהנזק יקרה אחרי תום תקופת האחריות במקרה שאתה נוסע הרבה בשנה ממליצים לך להתקין משמנת כי יש להם אינטרס לשמור לך על המנוע.
אגב לאחי יש גז כבר ברכב שני והוא מאוד מרוצה, אמנם המוסכים לא אוהבים את זה כי זה מסבך את הטיפול ברכב, אבל מצד שני לא הם משלמים את הדלק. -
בתור אחד שיש לו רכב על ג מזדה 6 פרימיום וגם לאחי קניתי כזאת הגז יושב בול, זול מאוד, אני ממלה 60 ליטר זה בערך 170 שקל ליותר מ400 ק"מ וזה רכב עם מנוע 2500 ואני איתה כבר 4 שנים ויצה לי חץ מטיפולים קבועים תקלה אחד של 150 שקל וזהו
המינוסים היחידים זה.
1 גלגל חילופי
2תחנות גז
3קצת יותר זמן לתדלק
4קצת יותר חלש מגז
חוץ מזה מומלץ מאוד -
מישהו יכול להסביר לי אחת ולתמיד מה זה (@#^&*$%) רכב שמתאים לגז?
מה שאני יודע זה שכל מנוע שפועל על בנזין ניתן להחליף את חומר הבעירה שלו בגפ"ם (ובעוד חמרי בעירה פחות מצויים כמו מימן) גם שמעתי שיש בזה חיסרון בגלל שהפיצוץ של הגז מעט יותר חזק משל הבנזין (דורש אימות) ולכן מכביד מעט יותר על המנוע, אני יכול להבין שמנוע שהוא חלש ממילא פחות מומלץ לשים לו מערכת גז כי הוא לא ישרוד את זה הרבה זמן, אני יכול גם להבין שמכיוון שכפי שנאמר כאן לפני המנוע יותר חלש כשמשתמשים בגז לא מומלץ לעשות את זה ברכב שהמנוע שלו גם כך מתאים בקושי למשקל הרכב (כמו פריוס דור 2), אבל רכב שמתאים לגז? מה זה? ואם שמתי מערכת גז לרכב ש"לא מתאים" לזה איך בדיוק זה מתבטא? זה יצרוך יותר גז/לא יסחוב/ילך מנוע/ירעיש/ישמיע לי קלאסיקות ב100 קמ"ש ומעלה? מה הם הפרמטרים שגורמים למנוע להיות מתאים או לא מתאים?
נ.ב.
אשמח לדעת אם מישהו מכיר איפה באזור גליל גולן אפשר לקנות פילטרים לגז -
@נייטרון-חפשי אני מקדים שאני לא באמת מבין בזה מה ששמעתי לדוגמה מחבר שעשה בזמנו למזדה פריימקסי שהלכו לו תמידין כסידרן תושבות מנוע כתוצעה ישירה מההסבה לגז
למיטב ידיעתי אין אפשרות לעשות הסבה לגז בהיברידי @מאיר ? -
@שלמה כתב בהאם מומלץ לשלב ברכב מערכת גז?:
למיטב ידיעתי אין אפשרות לעשות הסבה לגז בהיברידי @מאיר ?
יש בנתניה מוסך גולן (זה שם המכונאי לא יודע אם זה שם המוסך) שמטפל רק בהיברידי ובמערכות גז ופעם הייתי אצלו ודיברתי איתו על זה ופשוט גם מסברא (המנוע בנזין הוא מנוע בנזין רגיל, גם בהיברידיות) שאין שום בעיה לעשות מערכת גז להיברידי והוא גם אמר לי שעשה את זה כמה פעמים.
אומרים שאם שמים גז להיברידי אז כשאתה מגיע לתחנת דלק משלמים לך
נ.ב.
אין לראות בפוסט זה המלצה על מוסך!!! -
למיטב ידיעתי אין אפשרות לעשות הסבה לגז בהיברידי @מאיר ?
בטויוטה: אפשר גם אפשר! בשאר אני לא יודע.
זה פחות משתלם כי מחיר ההתקנה והחסרונות שצויינו פה, כבר לא כ"כ שווים ברכב כה חסכוני.
מה גם שקשה בטירוף למכור את הרכב אח"כ.בנוסף מכיוון שההנעה ברכב המונע בגז מתבצעת ע"י בנזין, ברכב היברידי שמניע בתדירות ממש גבוהה, זה אולי מאיץ שם את הבלאי וכבר פחות חוסך (בגלל שימוש רב בבנזין)
למעשה אני אישית מתלבט.
-
@נייטרון-חפשי אז לאיוניק עם 141 כ''ס ולנירו זה משתלם בגלל הגודל
ואם כבר קאמרי סונטה למרות שסונטה המנוע בעיתי כך שמעתי
ולמגזימים בסיינה -
ואם כבר קאמרי
באמת יש לי התלבטות אם לעבור לגז (המוסכניק המליץ לי)
יש לי קאמרי ישנה בת 18 עם מנוע 2.4 בזבזן בטירוף (וגם הנהיגה שלי לא חסכונית מדי....)
אבל יש לה כבר 270 KKM ואני מפחד לשים 5,000 ש"ח כשיש סיכוי שהרכב ילך לפני שזה יכסה את עצמו (אני לא נוסע הרבה מדי) -
@אבי-ים כתב בהאם מומלץ לשלב ברכב מערכת גז?:
ואם כבר קאמרי
באמת יש לי התלבטות עם לעבור לגז (המוסכניק המליץ לי)
יש לי קאמרי ישנה בת 18 עם מנוע 2.4 בזבזן בטירוף (וגם הנהיגה שלי לא חסכונית מדי....)
אבל יש לה כבר 270 KKM ואני מפחד לשים 5,000 ש"ח כשיש סיכוי שהרכב ילך לפני שזה יכסה את עצמו (אני לא נוסע הרבה מדי)אם טיפלו ברכב טוב הוא לא אמור ללכת לפני 600,000 ק"מ.
לגבי התלבטות האם זה משתלם. אני לא חושב שהפרמטר צריך להיות כמות הנסיעה אלא כמות הכסף החודשי שאתה מוציא על דלק. לענ"ד גפ''מ משתלם למי שמוציא 800+ שח בחודש עבור בנזין, וזה לא משנה כמות הנסיעה בין אם זה ק"מ אחד או מליון..
-
@אבי-ים האמת שבצריכת דלק של 7.7 זה כן משמעותי וישתלם לדעתי כמה ק''מ הטיוטה מהדגם הזה יודעת בד''כ לעשות?
הוא לוקח אפי' יותר מ1 ל7.7
רק אני לא יודע איך טיפלו בו לפני זה
בנוסף יש לי נזילת שמן עדינה
מה שגורם לי לחשוש שהרכב לא יאריך ימים יותר מדי@מאיר כתב בהאם מומלץ לשלב ברכב מערכת גז?:
לענ"ד גפ''מ משתלם למי שמוציא 800+
זה בערך הסכום שיוצא לי
השאלה תוך כמה זמן זה יחזיר את עצמו