חישוב מיידי של צריכת דלק עם ODB
-
יש לי רכב ישן שמשמש במקביל כמה אנשים, מה שיוצר קצת סיבוך עם התשלום על הדלק...
חשבתי אולי לנסות ליצור איזה מערכת דיגיטלית קטנה שתתן לי חיווי.
מכיוון שאני לא רוצה להשקיע יותר מדי את עניין המסך בעצמו אבדוק במתמחים טופ,
אבל השאלה שלי האם שימוש בODB נותן חיווי אמיתי ומדויק על השימוש בדלק או שהכל זה משוער ובערך? -
בדר"כ הוא נותם חישוב של צריכת ליטרים ל 100Km כך שלא יודע עד כמב זה יהיה יעיל
המלצה שלי תעשו פעם בדיקה מדויקת אחד לכמה הרכב לוקח ולפי זה תתחלקו (לא יהיה הכי מדויק אבל הכי טוב) -
@אני-אני-אני כתב בחישוב מיידי של צריכת דלק עם ODB:
המלצה שלי תעשו פעם בדיקה מדויקת אחד לכמה הרכב לוקח ולפי זה תתחלקו (לא יהיה הכי מדויק אבל הכי טוב)
זה מאד משנה, בתוך העיר מחוץ לעיר, סגנון נהג וכדו'
-
זה הנתונים של מחשב הרכב
לכאורה אותם נתונים שכתובים לך במסך של הרכב עצמו, ואין הבדל בינו לבין הOBD
אבל האמת היא שאין שום דרך לדעת במדוייק, מכיון שגם בדיקה במשאבה היא לא מדוייקת [כל משאבה קופצת בזמן אחר, וזה גם תלוי איך היא מונחת בפיה, וזה הבדל של כמה שקלים טובים], וגם חישוב לפי קילומטרים כמו ההצעה דלעיל הוא לא מדוייק, כי זה תלוי בהתנהגות של כל נהג, בפקקים שהיו באותם קילומטרים, בעומס על הרכב, עם מזגן או בלי, ועוד המון דברים...
אין ברירה, מחשבים בערך ומוחלים מראש על ההפרשים... זה מה יש.או עובדים לרכב חשמלי, ששם זה מדוייק כמה קוט"ש הוא לוקח...
-
@aiib כתב בחישוב מיידי של צריכת דלק עם ODB:
זה מאד משנה, בתוך העיר מחוץ לעיר, סגנון נהג וכדו'
כמה זה יכול לשנות כבר?
ותכלס כל פעם יצא שמישהו שלם יותר וכך זה יתקזז -
@אני-אני-אני כתב בחישוב מיידי של צריכת דלק עם ODB:
כמה זה יכול לשנות כבר?
הרבה מאוד...
ההבדל בין בתוך העיר למחוץ לעיר יכול להיות כפול, ובין נהג לחברו זה גם הבדלים גדולים. -
@מאיר כתב בחישוב מיידי של צריכת דלק עם ODB:
@aiib כתב בחישוב מיידי של צריכת דלק עם ODB:
@EBA חשבתי בטעות שבמחשב רכב כן יש חישוב של הנסיעה האחרונה.
יש רכבים כאלה ויש שלא
איך אני יכול לדעת מה הרכב שלי?
-
אם כבר הזכרת את הOBD אז כן! הוא מדוייק עד כמה שהמחשב של האוטו מדוייק (ואם לא היו לך קפיצות והפסקות בבלוטות')
אני כבר 4 שנים נוסע כמעט כל נסיעה לאחר שאני מפעיל אותו ומקבל חיווי מושלם על כל נותני הדלק שלי ועוד המון נתונים.
אני משתמש בפרו (שבחנות גוגל הוא עולה 17 ש"ח אבל יש לו המון פריצות של ה APK ברשת ובפשטס מותר זוטו של ים וכו')
יש כמובן כל אפשרות חישוב דלק שהיא ולא אחד למאה (יש מיידי ויש כללי יש אחד לקילומטר ויש למאה יש סיסי לדקה ויש ליטר לשעה ויש עם מחיר (אחרי שאתה מגדיר אותו כמה עולה ליטר) ויש כמה ליטר צרכת סה"כ בנסיעה ועוד המון אולי בהזדמנות אני יעלה צילום מסך מהרכב שתוכלו להתרשם מהאופציות.
מאוד מומלץ, מצרף לינק לרכישת החיישן בעלי אקספרס כ9 ש"ח כולל משלוח
https://he.aliexpress.com/item/1005006139643138.html?spm=a2g0o.order_list.order_list_main.29.731b586aee15Ys&gatewayAdapt=glo2isrאם מותר אעלה גם את ה APK של הפרו.
-
@קינג-קומפיוטר כתב בחישוב מיידי של צריכת דלק עם ODB:
@יואלי יש אפשרות למחוק נורות עם החיישן?
הזמנתי את החיישן שיהיה למה לאנא לא לסטות מנושא השרשור. תוכל תמיד לפתוח נושא חדש.