פלאשינג, כן או לא?
-
@הכל-בעזרת-השם כתב בפלאשינג, כן או לא?:
@מוטי-56 כתב בפלאשינג, כן או לא?:
@המפותח כתב בפלאשינג, כן או לא?:
תשלם עוד קצת כסף ויפתחו לך קרטר ואז יעשו ניקוי וזה הכי טוב והכי בריא למנוע
פותחים קרטר אחרי שעושים פלאשינג
ואז מנקים את מה שהצטבר למטהלא בדיוק אלוי @המפותח יכתוב הסבר יותר מדוייק
ניקוי צינור חצוצרה גם
וכל מה שציין @אלוף-העולם-1 -
@המפותח אל תשכח שאנחנו השארנו את החומר יותר מידי זמן ואז הוא משחרר חתיכוץ ששל בוצה מהקרטר ואז....
@טכנולוג כתב בפלאשינג, כן או לא?:
אבל מעבר לכך כדאי ורצוי לשלם עוד כמה שקלים (50-100 ש"ח) עבור שמן איכותי מהחברות שהזכיר @יצחק-רשטונ משום שזה שומר יותר על המנוע ומשפר את הביצועים ומעל הכל חוסך יותר בדלק כך שאתה בד"כ מחזיר את ההוצאה על השמן בצורת חיסכון בדלק
איך בדיוק זה אמור לחסוך דלק?
אגב, המוכר חלפים שלי (אסולין בחצור- מומלץ) טוען שכל העניין של שמן יק רזה משמעותי לרכבים חדשים ושמירה על תיפקוד חיישנים אבל חסר משמעות לרכב ישן, ואני כמובן לא מדבר על שמן לא סינטתי מהשטחים.
-
@נייטרון-חפשי כתב בפלאשינג, כן או לא?:
@המפותח אל תשכח שאנחנו השארנו את החומר יותר מידי זמן ואז הוא משחרר חתיכוץ ששל בוצה מהקרטר ואז....
@טכנולוג כתב בפלאשינג, כן או לא?:
אבל מעבר לכך כדאי ורצוי לשלם עוד כמה שקלים (50-100 ש"ח) עבור שמן איכותי מהחברות שהזכיר @יצחק-רשטונ משום שזה שומר יותר על המנוע ומשפר את הביצועים ומעל הכל חוסך יותר בדלק כך שאתה בד"כ מחזיר את ההוצאה על השמן בצורת חיסכון בדלק
איך בדיוק זה אמור לחסוך דלק?
אגב, המוכר חלפים שלי (אסולין בחצור- מומלץ) טוען שכל העניין של שמן יקרזה משמעותי לרכבים חדשים ושמירה על תיפקוד חיישנים אבל חסר משמעות לרכב ישן, ואני כמובן לא מדבר על שמן לא סינטתי מהשטחים.
שמן איכותי מכיל בתוכו חומרים כימים שמנקים לכלוך מהמנוע...
הוא גם אמר ל @המפותח לסוע עם החומר 80 ק''מ..........
וכשהייתי אצלו הוא גם זלזל נורא בשמן של טוטאל
והמליץ לי לקנות משהו ספרדי שאני לא מכיר..
לא הייתי סומך עליו בעיניים עצומות -
@אלוף-העולם-1 כתב בפלאשינג, כן או לא?:
לא שמעתי על זה.
@המפותח ? -
לא שמעתי על זה.
@המפותח ?אכן אכן
אחד העובדים אמר לי את זה
נראה לי שניס.. -
שמן איכותי מכיל בתוכו חומרים כימים שמנקים לכלוך מהמנוע...
כל שמן מכיל חומרים כאלו
לא הייתי סומך עליו בעיניים עצומות
בעיניים פתוחות, כן?
אחד העובדים אמר לי את זה
נראה לי שניס..הם לא מכונאים ולא מתיימרים להיות כאלו (אני ואתה מייבינים יותר מהם) אבל יש להם יותר נסיון לגבי תגובות של מוסכים לשמן ששהם מוכרים, אז כשהם ממליצים לך על איך לטפל זה שונה מהמלצה על חומרים.
-
אבל יש להם יותר נסיון לגבי תגובות של מוסכים לשמן ששהם מוכרים
בדרך כלל ממליצים על מוצר שרוויחים יותר כסף
-
@הכל-בעזרת-השם זה לא הסיפור ולא האיש, מה גם שמטבע הדברים הוא יכול להרוויח יותר משמן יקר (אני לא אכתוב כאן בכמה הוא מוכר לי את השמן הזול...)
-
@נייטרון-חפשי
לסיכום:
שמן איכותי עמיד יותר לחום וללכלוך שנוצר בו ע''י פיח שחודר למערכת השימון של המנוע
שמן לא איכותי(ולא משנה באיזה רכב תשים) נוטה לייצר בוצה מכייון שפחות עמיד בחום ולא יודע לפרק את הלכלוך שנכנס מהצילינדר לשסתום ומשם למערכת השמן -
שמן איכותי עמיד יותר לחום וללכלוך שנוצר בו ע''י פיח שחודר למערכת השימון של המנוע
שמן לא איכותי(ולא משנה באיזה רכב תשים) נוטה לייצר בוצה מכייון שפחות עמיד בחום ולא יודע לפרק את הלכלוך שנכנס מהצילינדר לשסתום ומשם למערכת השמןמצטרף!
ויונדאי\קיה יוכיחו בבירור ששמן לא איכותי ייצרו בוצה ושמן איכותי ישמר על הרכב.לדוד שלי היה מאזדה F323 (אספנות עם פנסים נפתחים רכב יפה!) וכשהוא החליט ללכת על פלאשינג המנוע הלך
@אלוף-העולם-1 כתב בפלאשינג, כן או לא?:הכי טוב זה לפרק קרטר ומכסה שסתומים ..
אבל לפני זה חייבים לשים חומר פלאש ולהניע ל20 דק'
ולהוריד את השמן הישן
אח''כ לשים שמן פשוט וליסוע 200 ק''מ על סלד יחסית נמוך
ולהוריד את השמן ולעשות ניקוי פיזי.
אח''כ לשים שמן איכותי כמו מוטול או טוטאלמזכיר לי את התיאור של הרב לסרי על סדר הנענועים בלולב: הקב''ה יש לי חובות מכאן חובות מימין משמאל קדימה ואחורה, קח אותם אליך ותקע אותם עמוק באדמה
-
@YOLEVI כתב בפלאשינג, כן או לא?:
איך אני יכול לדעת אם יש בוצה? איך הרכב אמור להתנהג עם בוצה? וכמה זה שכיח בלנסר 2008?
תודה רבהלא רואים את זה בעין
מוסכניק ידע לקבוע
בכל מקרה תשלם עוד כסף למוסכניק אמין שיפתחו קרטר ופשוט יעשה לך ניקוי
ותראה ישועות!!! -
@המפותח ברור שלא רואים בעין השאלה היא מה התסמינים שאמורים להיות כדי שאני יחשוש שיש בוצה
תוכל לשער לפי הפקק של מילוי השמן, אם הוא עם סימני שמן שרוף וצמיגי\ בטיפולים מדוייקים לשים לב לקראת הטיפול מה צבע השמן? שחור עז... אז... \ וכן לפתוח מכסה מילוי שמן ולהציץ פנימה עד כמה שאפשר
אצלי פתחתי מכסה שסתומים וראו זה פלה רכב אם 220 אלף והשמן צהוב צלול ויפה -
איך אני יכול לדעת אם יש בוצה? איך הרכב אמור להתנהג עם בוצה? וכמה זה שכיח בלנסר 2008?
תודה רבהאין מה לחשוש סע רגוע לשלום , כל עוד הרכב עובד ואתה מטפל בזמן הכל בסדר ...
[אם חלילה תדלק לך נורת לחץ שמן, תעצור בצד וקח את הרכב על גרר למוסך שיפתח קרטר ויעשה פלאש קצר] -
לא רואים את זה בעין
מוסכניק ידע לקבוע
בכל מקרה תשלם עוד כסף למוסכניק אמין שיפתחו קרטר ופשוט יעשה לך ניקוי
ותראה ישועות!!!ניתן לפתוח את הפקק של מילוי השמן ואם הוא במבנה של כוס, (שהתחתית שלו לא ישרה אלא כעורה פנימה) אז יהיה שם פירורים או הצטברות של משהו שחור שאפשר לגרד עם האצבע.
גם במקרה כזה צריך לדעת האם זו כמות רצינית