פלאשינג, כן או לא?
-
@יצחק-רשטונ כתב בפלאשינג, כן או לא?:
@מאיר כתב בפלאשינג, כן או לא?:
זאת אומרת שאם משתמשים בשמן איכותי עלולה להצטבר בוצה בפילטר שמן
אם משתמשים בשמן לא איכותי עלול להווצר בוצה
אני מתכוון הפוך. אם קיימת בוצה כבר ושמו שמן איכותי. האם השמן האיכותי יפורר את הבוצה מה שיביא אותה "לחנות" בפילטר שמן
-
@מאיר כתב בפלאשינג, כן או לא?:
אני מתכוון הפוך. אם קיימת בוצה כבר ושמו שמן איכותי. האם השמן האיכותי יפורר את הבוצה מה שיביא אותה "לחנות" בפילטר שמן
איני יודע , אך לכאו יש שם תוספים רק למניעת בוצה ולא לפורר בוצה קיימת
-
שימו לב שבשמנים איכותיים יש תוספים למניעת בוצה ולכן כדאי להקפיד על שמנים איכותיים
מה אתה מגדיר שמן איכותי? אני חייב לזרוק כ''כ הרבה כסף על שמן בזמן שיש גלונים ב70 ש''ח? יש לי כמה חברים ששנים שמים שמן כזה והכל סבבה אצלם (מפתיחת המכסה של מילוי השמן והצצה פנימה) חלקם עם יונדאי שידוע כמייצר בוצה ואצלם אין
האם יכול להיות שכשמבקשים בחנות חלפים נורמלית שמן זול שמתאים כנזכר ליונדאי הוא יביא אחד כזה שיש בו חומר מונע בוצה? -
שמעתי פעם שאפשר להוסיף בנזין למנוע והוא עושה את העבודה כמו חומר של פלאשינג
-
@קינג-קומפיוטר אני לא מבין ערבית כי אחרת גם אני הייתי שומע
-
@שלמה כתב בפלאשינג, כן או לא?:
מה אתה מגדיר שמן איכותי?
סינטטי מלא , בעל תקן אירופאי ACEA a3-b3 ומעלה או בעל תקן אמריקאי SPI sm ומעלה בצמיגות מתאימה ,
ברכבים חדישים יותר בעלי טורבו ומסנן חלקיקים תקן acea c3 או תקן spi sn
[עדיפות לייצרן שמנים מוכר כגון קאסטרול, לוקי מולי, מוביל1,מוטול וכדו או לכל הפחות שמן שמגיע ממדינת ייצור נחשבת] -
@שלמה כתב בפלאשינג, כן או לא?:
שימו לב שבשמנים איכותיים יש תוספים למניעת בוצה ולכן כדאי להקפיד על שמנים איכותיים
מה אתה מגדיר שמן איכותי? אני חייב לזרוק כ''כ הרבה כסף על שמן בזמן שיש גלונים ב70 ש''ח? יש לי כמה חברים ששנים שמים שמן כזה והכל סבבה אצלם (מפתיחת המכסה של מילוי השמן והצצה פנימה) חלקם עם יונדאי שידוע כמייצר בוצה ואצלם אין
האם יכול להיות שכשמבקשים בחנות חלפים נורמלית שמן זול שמתאים כנזכר ליונדאי הוא יביא אחד כזה שיש בו חומר מונע בוצה?ספציפית על יונדאי וקיה ידוע שיש להם נטיה לייצר בוצה במנוע גם עם שימוש בשמנים איכותיים ולכן שמעתי פעם המלצה ממוסכניק ותיק שפעם ב20 - 30 אלף ק"מ לפרק אגן שמן ולנקות ידנית את הבוצה
אבל מעבר לכך כדאי ורצוי לשלם עוד כמה שקלים (50-100 ש"ח) עבור שמן איכותי מהחברות שהזכיר @יצחק-רשטונ משום שזה שומר יותר על המנוע ומשפר את הביצועים ומעל הכל חוסך יותר בדלק כך שאתה בד"כ מחזיר את ההוצאה על השמן בצורת חיסכון בדלק -
פוסט זה נמחק!
-
יש למישהו המלצה לחומר בשביל לעשות פלאשינג?
ראיתי חומר של ליקווי מולי ושל מוטול ושל עוד חברות מה מומלץ עבור קורולה 06? -
@קינג-קומפיוטר כתב בפלאשינג, כן או לא?:
ראיתי חומר של ליקווי מולי ושל מוטול ושל עוד חברות מה מומלץ עבור קורולה 06?תדבר עם @המפותח לפני שאתה עושה שלא יקרה לך מה שקרה לו
-
מדוע אתה רוצה לעשות? קרה משהו מיוחד ?
-
@יצחק-רשטונ יש לי בוצה במנוע והמוסך אמר לי שאני חייב לעשות פלאשינג בטיפול הקרוב
-
@יצחק-רשטונ יש לי בוצה במנוע והמוסך אמר לי שאני חייב לעשות פלאשינג בטיפול הקרוב
אם המנוע לא תקין ויש בוצה הפלאשינג יערבב את הבוצה וזה יהיה הרבה יותר גרוע לא מומלץ
מניסיון אישי אני ספגתי נזק של מנוע
תשלם עוד קצת כסף ויפתחו לך קרטר ואז יעשו ניקוי וזה הכי טוב והכי בריא למנוע -
@מוטי-56 כתב בפלאשינג, כן או לא?:
@המפותח כתב בפלאשינג, כן או לא?:
תשלם עוד קצת כסף ויפתחו לך קרטר ואז יעשו ניקוי וזה הכי טוב והכי בריא למנוע
פותחים קרטר אחרי שעושים פלאשינג
ואז מנקים את מה שהצטבר למטהלא בדיוק אלוי @המפותח יכתוב הסבר יותר מדוייק
-
הכי טוב זה לפרק קרטר ומכסה שסתומים ..
אבל לפני זה חייבים לשים חומר פלאש ולהניע ל20 דק'
ולהוריד את השמן הישן
אח''כ לשים שמן פשוט וליסוע 200 ק''מ על סלד יחסית נמוך
ולהוריד את השמן ולעשות ניקוי פיזי.
אח''כ לשים שמן איכותי כמו מוטול או טוטאל -
@הכל-בעזרת-השם כתב בפלאשינג, כן או לא?:
@מוטי-56 כתב בפלאשינג, כן או לא?:
@המפותח כתב בפלאשינג, כן או לא?:
תשלם עוד קצת כסף ויפתחו לך קרטר ואז יעשו ניקוי וזה הכי טוב והכי בריא למנוע
פותחים קרטר אחרי שעושים פלאשינג
ואז מנקים את מה שהצטבר למטהלא בדיוק אלוי @המפותח יכתוב הסבר יותר מדוייק
ניקוי צינור חצוצרה גם
וכל מה שציין @אלוף-העולם-1 -
@המפותח אל תשכח שאנחנו השארנו את החומר יותר מידי זמן ואז הוא משחרר חתיכוץ ששל בוצה מהקרטר ואז....
@טכנולוג כתב בפלאשינג, כן או לא?:
אבל מעבר לכך כדאי ורצוי לשלם עוד כמה שקלים (50-100 ש"ח) עבור שמן איכותי מהחברות שהזכיר @יצחק-רשטונ משום שזה שומר יותר על המנוע ומשפר את הביצועים ומעל הכל חוסך יותר בדלק כך שאתה בד"כ מחזיר את ההוצאה על השמן בצורת חיסכון בדלק
איך בדיוק זה אמור לחסוך דלק?
אגב, המוכר חלפים שלי (אסולין בחצור- מומלץ) טוען שכל העניין של שמן יק רזה משמעותי לרכבים חדשים ושמירה על תיפקוד חיישנים אבל חסר משמעות לרכב ישן, ואני כמובן לא מדבר על שמן לא סינטתי מהשטחים.
-
@נייטרון-חפשי כתב בפלאשינג, כן או לא?:
@המפותח אל תשכח שאנחנו השארנו את החומר יותר מידי זמן ואז הוא משחרר חתיכוץ ששל בוצה מהקרטר ואז....
@טכנולוג כתב בפלאשינג, כן או לא?:
אבל מעבר לכך כדאי ורצוי לשלם עוד כמה שקלים (50-100 ש"ח) עבור שמן איכותי מהחברות שהזכיר @יצחק-רשטונ משום שזה שומר יותר על המנוע ומשפר את הביצועים ומעל הכל חוסך יותר בדלק כך שאתה בד"כ מחזיר את ההוצאה על השמן בצורת חיסכון בדלק
איך בדיוק זה אמור לחסוך דלק?
אגב, המוכר חלפים שלי (אסולין בחצור- מומלץ) טוען שכל העניין של שמן יקרזה משמעותי לרכבים חדשים ושמירה על תיפקוד חיישנים אבל חסר משמעות לרכב ישן, ואני כמובן לא מדבר על שמן לא סינטתי מהשטחים.
שמן איכותי מכיל בתוכו חומרים כימים שמנקים לכלוך מהמנוע...
הוא גם אמר ל @המפותח לסוע עם החומר 80 ק''מ..........
וכשהייתי אצלו הוא גם זלזל נורא בשמן של טוטאל
והמליץ לי לקנות משהו ספרדי שאני לא מכיר..
לא הייתי סומך עליו בעיניים עצומות