צריכת דלק אמיתית
-
@רפאל-יהושע כתב בצריכת דלק אמיתית:
חבר שאל אותי: יש לו מאדזה 3 הוא חושש שהיא זוללת דלק
אמרתי לו לבדוק כמה היא לוקחת
יצא לו 10.3 ליטר ל90 ק"מ, רוב הנסיעה בתוך העיר.
אמרתי לו שלדעתי זו צריכה טובה.
אבל רציתי לשמע גם דעת המומחים. תודה“בתוך העיר” זו אמירה כ’‘כ כוללת. זה כמו לשאול "עשיתי קניות ב100 ש’'ח זה יקר?"
אינו דומה בתוך העיר של ירושלים לבתוך העיר של נתיבות. וגם בירושלים; אינו דומה בתוך העיר בנווה יעקב לבתוך העיר בבר אילן… ואינו דומה בר אילן בבוקר לבר אילן בערב, ואינו דומה בר אילן בערב בשגרה לבר אילן בערב בערב פסח…
ובכל אלו אינו דומה בין נהג פלוני לנהג אלמוני… והמקלדת שלי אמרה ‘חלאס’…
בקיצור ל’בתוך העיר’ יש כ’'כ הרבה סוגים ואי אפשר להחליט בסתמות על מצב צריכת הדלק.
אתה יכול לכתוב איזה איזור (הררי, פקוק, וכיו"ב) וסיגנון הנהיגה של הנהג וע"פ זה יהיה אפשר לתת מעט כיוונים.
בזמנו כשהיה לי טויוטה אוריס היברידית הייתי מוציא בתוך העיר בנתיבות 1/25 בזמן שבאותו סיגנון נהיגה הייתי מוציא 1/9 כשהייתי נוסע בבוקר מסנהדריה למקור ברוך בירושלים (בלי מזגן) -
@מאיר כתב בצריכת דלק אמיתית:
אינו דומה בתוך העיר של ירושלים לבתוך העיר של נתיבות. וגם בירושלים; אינו דומה בתוך העיר בנווה יעקב לבתוך העיר בבר אילן… ואינו דומה בר אילן בבוקר לבר אילן בערב, ואינו דומה בר אילן בערב בשגרה לבר אילן בערב בערב פסח…
ובכל אלו אינו דומה בין נהג פלוני לנהג אלמוני… והמקלדת שלי אמרה ‘חלאס’…
אפשר לתייג את הפוסט המצויין שלך כ"נאום בר אילן"
-
@מאיר היקר אני מתפלא עליך, כתבת דברים נכונים בעיקרם, אבל באמת א"א לרדת לכאלו רזולוציות, וגם אני לא יחפור לשואל (גם כי זה מוגזם, וגם כי אין לי זמן וגם כי זה כבר קצת מגוחך) וגם אם כן אולי הוא נוסע גרוע או אשתו… אין לדבר סוף! ברור שמדברים בעיקרון ומנסים להבין את הכיוון, לא יותר מזה~ לא צריך להגזים. סך הכל מנסים להבין האם הרכב זולל דלק או לא, ולשאלה כזו הנתון של נסיעה בעיר הוא מספיק, אם היה מדובר על מחקר באוניברסיטה - אתה כנראה צודק.
-
@רפאל-יהושע כתב בצריכת דלק אמיתית:
א"א לרדת לכאלו רזולוציות
אתה בהחלט צודק!
אני אחדד: כמו שאמרת הדברים נכונים בעיקרם וצריכת הדלק תלויה בגורמים רבים שחלקם גם מגוחכים… וזו המציאות.
לגבי גופה של שאלתך כתבתי:
אתה יכול לכתוב איזה אזור (הררי, פקוק, וכיו"ב) וסיגנון הנהיגה של הנהג וע"פ זה יהיה אפשר לתת מעט כיוונים.
כלומר אין בכוונתי שתשאל אותו אם הוא נוסע בבר אילן בערב בערב פסח… אלא את האיזור וסיגנון הנהיגה (מהיר, עדין וכיו"ב)
אשתדל בע"ה להיות ברור יותר בפעם הבאה
-
כלומר אין בכוונתי שתשאל אותו אם הוא נוסע בבר אילן בערב בערב פסח… אלא את האיזור וסיגנון הנהיגה (מהיר, עדין וכיו"ב)
אני יודע שהוא גר בירושלים וכנראה נוסע עדין, אם היה משהו חריג כנראה הוא היה אומר.
גם בכל סקירה של אנשים לגבי צריכת הדלק שלהם, הם אומרים שני נתונים עיקריים, צריכת דלק בנסיעה עירונית, וצריכת דלק בנסיעה בינעירונית, כמובן שאפשר יותר לדייק את זה, אבל כדי להבין את הכיוון - זה מספיק (להבנתי הדלה). -