האם לקנות רכב לבין הזמנים או לשכור ?
-
@הכל-בעז-ה נהניתי לראות את השיקולים לכאן ולכאן אם זה משתלם או לא, ובמיוחד אהבתי את הסברא של @טכנולוג שב7 מקומות זה יותר שווה. [ה' ישמור איזה מחירים בהשכרות!!]
ויש לי עוד שיקול להוסיף - עלות הביטוח למי שקונה רכב רק לבינהזמנים כל פעם היא גבוהה מאוד, כי העבר הביטוחי לא נשמר.אבל דעתי בכל הנושא הזה היא אחרת, וע"פ מעשה רב: אני עצמי לפני ארבע שנים החלטתי שאני שוכר רכב לבינהזמנים, סגרתי עם סוכן על 2450 [לרכב מיני] והתחלתי לחכות בסבלנות לר"ח ניסן.
לאחר יומיים הסוכן מתקשר ומתנצל, שבעקבות הקורונה ושאר תירוצים המחיר לא רלוונטי, וזה יעלה לי למעלה מ3000 ש"ח לחודש.
שקלתי בדעתי והחלטתי שבנזק של 3000 שווה לי לקנות ולמכור [היה זה בתקופת שפל המחירים שלפני הזינוק הגדול של הקורונה]. הלכתי וקניתי פורד פוקוס נחמדה ב6700 ש"ח, חגגתי עליה חודש, ו.... מאז אני עם רכב, החלפתי כבר שישה רכבים...
בקיצור, מי שיתרגל לרכב בבבינהזמנים, לא ימכור אותו כ"כ מהר [הרי עוד חודש וחצי יש שוב בינהזמנים, ואח"כ חנוכה, ואח"כ חתונה ושבע ברכות של האחות וכו' וכו']
פגשתי עוד כמה וכמה נהגים ותיקים שקנו רכב "רק לבינהזמנים" או אפילו "רק ללידה", והשאר היסטוריה...
בהצלחה! -
@EBA כתב בהאם לקנות רכב לבין הזמנים או לשכור ?:
בקיצור, מי שיתרגל לרכב בבבינהזמנים, לא ימכור אותו כ"כ מהר [הרי עוד חודש וחצי יש שוב בינהזמנים, ואח"כ חנוכה, ואח"כ חתונה ושבע ברכות של האחות וכו' וכו']
ומה הבעיה בזה ?
-
@מאיר כתב בהאם לקנות רכב לבין הזמנים או לשכור ?:
באיזה מהמקרים להערכתכם יש יותר סיכון ברכישת רכב רגילה ולמכור או לקנות ממכרז בזול (חתול בשק) ולמכור במחיר רגיל?
לקנות ממכרז בזול?
היכן מצאת דבר כזה?
אני כבר כמה חודשים עוקב אחרי כלל המכרזים ומאד מאוכזב מהמחירים בפועל. -
@טכנולוג
ישר כוח לכל המידע
מעלה צד נוסף:
משפחה מרובת ילדים שכידוע קצת קשה להסתחב באוטובוסים עם ילדים קטנים ולחכות לאוטבוס שגם אם יגיע לא בטוח שיהיה מקום וכו' וכו'.
הפתרון הוא קופסה ממוזגת על גלגלים פרטית למשפחה
ויש בזה 2 אפשרויות, בא נניח שנשים 5000 ש"ח על הרכב
אפשרות א להשכיר רכב גדול בסכום הזה ולקבל כ 10 ימים (עולה כ500 ש"ח ליום)
החסרון : 10 ימים זה לא כל בין הזמנים, וגם יציאה לפארק קצת רחוק זה סיפור באוטובוסים
בנוסף מאוד קשה להשיג רכבים גדולים, וצריך לתכנן הכל מראש.
אפשרות ב' כמוצא כאן: לקנות ולמכור כשסך ההוצאה (תווך, ביטוחים, ירידת ערך, וכיוצ"ב) יהיה עד 5000 וכך מרווחים רכב כל בין הזמנים אם אפשרות הארכה עד ר"ח חשוון.
החסרון: 1. בשכירות יש אפשרות להשיג רכבים חדשים, ולקנות זה משהו שהיה חדש בבר מצוה של אבי המשפחה (מגזים קצת, אבל הרעיון).
2. בשכירות הסכום שקצבנו נשאר די ברור, בקניה זה מחיר מינימום, וא"א לדעת להיכן יטפס.
ושאלת השאלות למומחים דכאן האם הסכום לסיים את הסיפור של הקניה ומכירה ב5000 הוא מציאותי או שיעלה בפועל הרבה יותר, (או אולי הרבה פחות)
ישר כוח מראש לכל הארה מחכימה. -
@נהג-חדש כתב בהאם לקנות רכב לבין הזמנים או לשכור ?:
כשסך ההוצאה (תווך
מה הציפיות ממתווך? אם חודש וחצי אחרי שקונים רכב צריך לעשות טסט או טיפול 10 אלף זה קשור למתווך ? מה תפקידו של המתווך?
@שלמה -
@הכל-בעז-ה
האמת שאת הרכב הראשון שלי קניתי ביום הראשון של בין הזמנים ב2500 ומכרתי ביום האחרון ב 3500 , ללא שום תיקון באמצע ,עם הרבה סייעתא דשמיא [ הרכב היה סוזוקי סוויפט 99 עם קמ נמוך]
לכאו זה דבר מדהים ובטח יש לו המון מעלות ביחס לחברת השכרה שמעבר למחיר המופקע ששילמת אחר כך עוברת לך על הרכב ומחייבת על כל שריטה , אבל כמו שכבר כתבו פה יש גם המון דברים שיכולים להשתבש בדרך כמו תיקונים יקרים , כאבי ראש בקניה ומכירה , תאונות חלילה [ גם בהשכרה יכול להיות תאונות רק ששם אתה משלם איזושהיא השתתפות והסיפור נגמר לאומת רכב שלך שלפעמים תאונה עירונית קטנה יכולה לעשות כאב ראש לשנה קדימה] וגם שכשיש רכב שלך לפעמים אתה משאיר אותו עוד קצת ועוד קצת עד שהוא נשאר אצלך לנצח ויכול להיות שמלכתחילה לא היית רוצה את ההוצאה הזאת או שהיית בוחר רכב אחר לתקופה ממושכת ,
בכל אופן כל זה כבר כתבו פה , מה שאני רוצה להוסיף , שהדבר הזה הוא לא שחור ולבן , אם אתה מבין גדול ברכבים וגם עם חוש עיסקי מפותח הסיכוי שתצליח בפרויקט כזה הוא גבוה משמעותית ממי שפחות שולט בתחום וגם פחות "סוחר" שאז הסיכויים לפול על רכב עם בעיות או חלילה על מחיר לא טוב או לא להצליח למכור גדלים מאד ,
דבר נוסף שצריך לקחת בחשבון שלקנות רכב זה בידיים שלך אבל למכור רכב זה לא בשליטתך ככה שיכול להיות שתסיים את בין הזמנים שמח וטוב לב ואז בתחילת אלול תתקע עם הכאב ראש הזה . -
@הכל-בעז-ה
@הכל-בעז-ה כתב בהאם לקנות רכב לבין הזמנים או לשכור ?:
מה הציפיות ממתווך? אם חודש וחצי אחרי שקונים רכב צריך לעשות טסט או טיפול 10 אלף זה קשור למתווך ? מה תפקידו של המתווך?
מדובר ברכב לא חדש והמתווך לא נביא, אבל הצפיה שהמתווך יבין את הצורך שלי וימצא לי רכב במחינה מכנית וטיפולים נקי לחצי שנה
-
@הכל-בעז-ה
@הכל-בעז-ה כתב בהאם לקנות רכב לבין הזמנים או לשכור ?:ואם זה רכב ב80 אלף ומחיר טוב אבל צריך טסט או טיפול או להחליף צמיגים אז לא תקנה ?
שאלה מאוד אינדיבידואלית כי
- אם אחרי כל הטרחה שכתבת מדובר במחיר מציאה או שאני ימכור במחיר יותר טוב אז זה שווה את הכאב ראש ואם לא אז עדיף עסקה אחרת בפחות כאב ראש.
- זה תלוי באנשים יש מי שיהנה לעשות את הנ"ל כדי להרגיש שהרוויח כמה שקלים (כמוני למשל) ויש מי שרוצה את הראש השקט שישלם יותר על ראש שקט
@הכל-בעז-ה כתב בהאם לקנות רכב לבין הזמנים או לשכור ?:
או המתווך דפוק
לא מכיר מספיק מה כלול בעסקת התיווך אבל אני מצפה שלפחות יגיד לי בשקיפות את הנתונים והלקוח יחליט אם שווה לו
-
@נהג-חדש השאלה היא באמת כללית מעניין לדעת מה תפקידו של המתווך האם להביא מציאה או רכב שגיר מנוע ושלדה תקינים ואם צריך לעשות טיפול או למלאות דלק או להחליף ברקסים וכו מה כן קשור למתווך ומה לא והשאלה לא רק לך אלה לכולם כדי שאנשים שמשלמים תיווך יעמדו על שלהם
-
@מאיר כתב בהאם לקנות רכב לבין הזמנים או לשכור ?:
באיזה מהמקרים להערכתכם יש יותר סיכון ברכישת רכב רגילה ולמכור או לקנות ממכרז בזול (חתול בשק) ולמכור במחיר רגיל?
באמת יש לי חבר שקנה יאריס 2019 מהמכרז של המשטרה לפני פסח, ומכר אותו אחרי פסח בלי הפסד ואולי אפילו רווח של כמה שקלים, אבל ברור שלא לכל אחד מתאים הכאב ראש הזה
-
אנוכי הקטן שנה שעברה לקח את הריזיקה שבדבר, קניתי רכב, והחלטתי שלהשים עליו 3000 ש''ח זה בגדר דבר העשוי לייצר תקלות, קניתי רכב ב11,000 ומכרתי באמצע אלול עם הרבה סייעתא דשמיא ב12,000, כך שללא ספק זה סיכון, אבל נהניתי לגמרי חודש+ בסכום מגוחך לעומת השכרה.
אגב, זה היה יונדאי אקסנט 2011