האם לקנות רכב לבין הזמנים או לשכור ?
-
אני אשאיר את זה בתור שאלה?
היות שבימים אלה מתייעצים איתי על זה הרבה אנשים ולכל אחד התשובה היא שונה .
בנוסף, כל אחד מהמומחים בפורום המדהים הזה יכולים להוסיף עוד . או סתם אדם מהפורום ישאל על מקרה צפצפי ונשתדל לענות לכולם .
בהצלחה. -
@הכל-בעז-ה
לשכור זה יקר מאד, וגורם ששוכרים פחות ויוצאים פחות, או שיוצאים בכח כדי לנצל כל יום של שכירות...
לקנות, זה רק כשיש מציאה שבטוח ניתן למכור אותה לפחות במחיר הרכישה (+ עלויות החלפת בלמים, צמיגים, מצבר וכו' במידת הצורך) אחרי בין הזמנים, ובשביל זה צריך להיעזר במומחה כמו @הכל-בעז-ה -
@הכל-בעז-ה כתבתי על זה בעבר כאן ואחזוק שוב על דברי שלדעתי מי שקונה רכב לתקופה קצרה מתוך ניסיון להחזיק אותו רק "במרווחים" שבין טיפול (ותיקון) לטיפול לוקח סיכון רציני (מעבר לכאב ראש שבדבר) כי ייתכן שהוא יצליח אבל ברכבים ישנים או זולים סביר יותר שיהיו תיקונים כמעט כל שנה (מצבר, צמיגים, ציריות וכל הנלוה) ואז אכלת אותה כי א"א לנסוע ברכב בלי לסדר את זה כך שגם סידרת וגם לא נהנת כי אתה מוכר אותו ואם לא תסדר את הבעיות שצצו תפסיד במכירה כי ישלמו לך הרבה פחות מעבר לכך שהוספת לו יד ואז השווי שלו ירד כמובן שהיו כאלה שעשו והצליחו אבל יש הרבה שהפסידו כמו שאמרתי
אלא אם כן אתה קונה רכב יקר יותר שמצב התחזוקה שלו טוב והוא שומר על ערכו (רמז - יפני) ואז רוב הסיכון לא קיים כי יש סבירות גבוהה שלא יצטרכו שום תיקון במהלך הזמן שהוא יהיה אצלך ונשארנו רק עם הוספת יד (ואם מצאת את הרכב במחיר קצת יותר זול מהמחיר האמיתי שלו זה מתקזז עם הירידה של היד הנוספת)ועדיין לא דיברנו על המימון כי מדובר ברכב שעולה סכום גבוה יותר מ15 אש"ח ואם זה בהלוואה אז צריך להוסיף למכלול השיקולים גם את עלות הריבית אם ישנהאבל חשוב לדעת שהעניין מלווה בהמון כאב ראש כך שאם הצלחת פעם אחת כנראה שכבר לא יהיה לך חשק לפעם הבאה 😂
-
@טכנולוג כתב בהאם לקנות רכב לבין הזמנים או לשכור ?:
אלא אם כן אתה קונה רכב יקר יותר שמצב התחזוקה שלו טוב והוא שומר על ערכו (רמז - יפני) ואז רוב הסיכון לא קיים כי יש סבירות גבוהה שלא יצטרכו שום תיקון במהלך הזמן שהוא יהיה אצלך ונשארנו רק עם הוספת יד
יש יפניות אמינות וזקנות שהחיסרון שלהם זה שהם לא חסכוניות ומכאן המחיר הזול (מחיר זול=הימור קטן)
לבין הזמנים אחד זה לא משנה חסכוני או לא ואפי' עדיף רכב עם מנוע גדול מאשר יאריס זקנה שתצטרך לכבות מזגן בעליות -
@הכל-בעז-ה
ג''א מצטרף להנ''ל.
ואוסיף, שיסוד העניין הוא ''זמן שווה כסף!'' ואין כסף קל!
זה או לשלם שכירות, או לקנות ולמכור עם כל הכאב ראש שבעניין!
מי שזמן יש לו וכסף אין לו, אז כמו שאמרו כאן, יאלץ לחפש:
א. רכב עם שוק! שיהיה סיכוי למכור אח''כ.
ב. רכב אמין: אמין זו מילה יחסית, ולכן צריך להשים לב שאמין בד''כ זה לכמה שנים טובות, יש רכבים שהמקדם סיכון שלהם הוא חצי שנה ואפי' שנה ושלוש שנים,כך שלתקופה של חודשיים הינם אמינים. (רמז - לאוו דווקא יפני...)
ג. מחיר:
א. עדיף ''מציאה'' ע''מ שלא נפסיד במכירה אח''כ. אלא א''כ השוק שלו חזק עם מחיר יציב, שכך גם מחיר סביר זה בסדר.(רמז - יפני...)
ב. ככל שהמחיר יותר יקר הסיכון יותר גבוה! ולכן אם אין כסף נזיל לעניין, ממש לא מומלץ לקחת הלוואות בשביל זה, זה 50/50 ישאר אח''כ ורכב זה לא דבר שאפשר להשען עליו כדי לכסות הלוואה, לענ''ד.
ד. שיקלול: לבדוק עד מתי יש טסט, מה החליפו לאחרונה, ומה לא, ולבדוק מצב של כל רכיב ברכב, מצבר, ברקסים, בלמים וכדו' ולשקלל בלאי והוצאות נוספות על מחיר הרכב.
ה. הכי חשוב! תפילה לס''ד שלא יהיה שום נזק והפסד, זה הדבר היחיד! כל השאר רק השתדלות!אני אישית, קניתי רכב לבין הזמנים, ומכרתי אח''כ, לא הפסדתי שקל! אפי' הרווחתי מעט. נהנתי מאד, בסייעתא דישמיא מרובה! ואני מכיר אישית עוד שניים שעשו כן ועלתה בידם! (אגב, כולנו אברכים.) ברוך ה' לא שמעתי על מישהו שנכשל בזה.
ואין לראות בזה המלצה לעשות את זה!! רק המלצה להתפלל ולבטוח בקוב''ה! זה עובד!! -
רק חשוב לי להדגיש שכל דברי לעיל נאמרו על רכב 5 מקומות שבזה הרבה פעמים התיקונים + ירידת ערך עוברים את עלות השכירות לחודש ואפי' חודשיים
אבל ברכב 7 מקומות ומעלה שם מחירי השכירות מרקיעים שחקים ומאידך עלויות התיקונים וירידת הערך אינם שונים כ"כ מרכב 5 מקומות בזה כל עניין הקניה לתקופה קצרה הופך להיות יותר אטרקטיבי אם כי נדרש כאן סכום הרבה יותר גבוה ע"מ לקבל רכב אמין שגם מטופל כראוי -
רק שאלה קטנה - יהיה לאן לטייל בביה"ז?
(כוונתי להוסיף לשקלול של הנושא את עניין המלחמה...)
נ.ב. מי שצריך עזרה בעניין השכרת רכב אשמח לעזור shirhadash2000@gmail.com -
@הכל-בעז-ה נהניתי לראות את השיקולים לכאן ולכאן אם זה משתלם או לא, ובמיוחד אהבתי את הסברא של @טכנולוג שב7 מקומות זה יותר שווה. [ה' ישמור איזה מחירים בהשכרות!!]
ויש לי עוד שיקול להוסיף - עלות הביטוח למי שקונה רכב רק לבינהזמנים כל פעם היא גבוהה מאוד, כי העבר הביטוחי לא נשמר.אבל דעתי בכל הנושא הזה היא אחרת, וע"פ מעשה רב: אני עצמי לפני ארבע שנים החלטתי שאני שוכר רכב לבינהזמנים, סגרתי עם סוכן על 2450 [לרכב מיני] והתחלתי לחכות בסבלנות לר"ח ניסן.
לאחר יומיים הסוכן מתקשר ומתנצל, שבעקבות הקורונה ושאר תירוצים המחיר לא רלוונטי, וזה יעלה לי למעלה מ3000 ש"ח לחודש.
שקלתי בדעתי והחלטתי שבנזק של 3000 שווה לי לקנות ולמכור [היה זה בתקופת שפל המחירים שלפני הזינוק הגדול של הקורונה]. הלכתי וקניתי פורד פוקוס נחמדה ב6700 ש"ח, חגגתי עליה חודש, ו.... מאז אני עם רכב, החלפתי כבר שישה רכבים...
בקיצור, מי שיתרגל לרכב בבבינהזמנים, לא ימכור אותו כ"כ מהר [הרי עוד חודש וחצי יש שוב בינהזמנים, ואח"כ חנוכה, ואח"כ חתונה ושבע ברכות של האחות וכו' וכו']
פגשתי עוד כמה וכמה נהגים ותיקים שקנו רכב "רק לבינהזמנים" או אפילו "רק ללידה", והשאר היסטוריה...
בהצלחה! -
@EBA כתב בהאם לקנות רכב לבין הזמנים או לשכור ?:
בקיצור, מי שיתרגל לרכב בבבינהזמנים, לא ימכור אותו כ"כ מהר [הרי עוד חודש וחצי יש שוב בינהזמנים, ואח"כ חנוכה, ואח"כ חתונה ושבע ברכות של האחות וכו' וכו']
ומה הבעיה בזה ?
-
@מאיר כתב בהאם לקנות רכב לבין הזמנים או לשכור ?:
באיזה מהמקרים להערכתכם יש יותר סיכון ברכישת רכב רגילה ולמכור או לקנות ממכרז בזול (חתול בשק) ולמכור במחיר רגיל?
לקנות ממכרז בזול?
היכן מצאת דבר כזה?
אני כבר כמה חודשים עוקב אחרי כלל המכרזים ומאד מאוכזב מהמחירים בפועל. -
@טכנולוג
ישר כוח לכל המידע
מעלה צד נוסף:
משפחה מרובת ילדים שכידוע קצת קשה להסתחב באוטובוסים עם ילדים קטנים ולחכות לאוטבוס שגם אם יגיע לא בטוח שיהיה מקום וכו' וכו'.
הפתרון הוא קופסה ממוזגת על גלגלים פרטית למשפחה
ויש בזה 2 אפשרויות, בא נניח שנשים 5000 ש"ח על הרכב
אפשרות א להשכיר רכב גדול בסכום הזה ולקבל כ 10 ימים (עולה כ500 ש"ח ליום)
החסרון : 10 ימים זה לא כל בין הזמנים, וגם יציאה לפארק קצת רחוק זה סיפור באוטובוסים
בנוסף מאוד קשה להשיג רכבים גדולים, וצריך לתכנן הכל מראש.
אפשרות ב' כמוצא כאן: לקנות ולמכור כשסך ההוצאה (תווך, ביטוחים, ירידת ערך, וכיוצ"ב) יהיה עד 5000 וכך מרווחים רכב כל בין הזמנים אם אפשרות הארכה עד ר"ח חשוון.
החסרון: 1. בשכירות יש אפשרות להשיג רכבים חדשים, ולקנות זה משהו שהיה חדש בבר מצוה של אבי המשפחה (מגזים קצת, אבל הרעיון).
2. בשכירות הסכום שקצבנו נשאר די ברור, בקניה זה מחיר מינימום, וא"א לדעת להיכן יטפס.
ושאלת השאלות למומחים דכאן האם הסכום לסיים את הסיפור של הקניה ומכירה ב5000 הוא מציאותי או שיעלה בפועל הרבה יותר, (או אולי הרבה פחות)
ישר כוח מראש לכל הארה מחכימה. -
@נהג-חדש כתב בהאם לקנות רכב לבין הזמנים או לשכור ?:
כשסך ההוצאה (תווך
מה הציפיות ממתווך? אם חודש וחצי אחרי שקונים רכב צריך לעשות טסט או טיפול 10 אלף זה קשור למתווך ? מה תפקידו של המתווך?
@שלמה