הונדה אינסייט 2014 | סיכום 3 שנות נהיגה
-
הי חברים
זה 3 שנים ש'זכיתי' לנהוג על הונדה אינסייט, עד לא מזמן. כוונתי עד לאותו הרגע שהנהג שעמד לפני בצומת החליט לסחוט את הדוושה ולדהור ברברס לתוך קידמת האינסייט שלי, שאיך לא, נחתכה ביותר מ50% בערכה. כמובן שהייתי צריך להשאיר את האינסייט המעשנת מאחורה ולהתקדם הלאה.בזמן בו חיפשתי רכב חדש, היתה לי מחשבה רצינית משהו לחזור לאינסייט, אבל בסופו של דבר זה נותר בגדר מחשבה ותו לא, כמובן אחרי שיקולים לכאן ולכאן עד לגיבוש דעתי האישית על הרכב הזה, שאשמח לשתף אתכם בה.
לפני שאתחיל בפירוט המעלות והחסרונות, אציין משהו חשוב מאוד. בדגמי האינסייט שבין 2012 ל 2014 כמדומני (ולא בין השנים הקודמות לכך 2008 - 2012), היתה בעיה במנוע שהתאפיינה באכילת שמן, התקלה גרמה בשעתו להרבה מנועים להתפגר, החברה עשתה ריקול לתיקון הבעיה אך משום מה הרבה רכבים לא עברו תיקון זה (קרדיט למכונאי שלי), לכן במדה ואתם מתעניינים באינסייט מהשנתונים הנ"ל תבדקו שהרכב עבר את הריקול, ובמדה וכן, אחלה.
הונדה אינסייט. זה רכב שיש מה לאהוב בו ומה לא לאהוב באותו הרגע.
הסיבות באופן כללי הם, מצד אחד, חסרים בו המון דברים ביחס לרכבים אחרים מקבילים, אם במובן של נוחות ואבזור ואם במובן של התנהגות כביש, וגם במבט חיצוני -למי שלא התנסה בו, הוא מתיימר להיות מה שהוא לא באמת (ספוילר 'רכב היברידי'), ואני אגיע לזה.
מצד שני, את מה שהוא באמת יכול לעשות הוא עושה על הצד הטוב ביותר וכמו שהונדה יודעים לעשות. כך לפחות לענ"ד.אתחיל מהמעלות.
-דבר ראשון אמינות יוצאת דופן, הטיפולים היחידים שנעשו ברכב בכל התקופה הזו היו טיפולי שגרה (כ400 שח לא כולל פלגים אם צריך) בעיקר לפני טסט שנתי שעלותו כ1400 שח.
-איכות הבניה בפנים טובה וחזקה, מעלה חשובה לרכב שנמצא הרבה שנים על הכביש.
-חיסכון בדלק, תכלס כן אבל לא ברמה של טויטה אוריס\פריוס בשנתון מקביל (2014), אבל אני גם אייחד לזה כמה שורות בנפרד בהמשך.
-כמו"כ גם אחרי עשר שנים מרגיש שהרכב נוסע ומתפקד כמו חדש (אני זוכר את הרכב עוד מנערותי כשסבא שלי קיבל כזה מהעבודה חדש).
-אין תקלות בסוללה בדרך כלל (תבדקו רק ליתר ביטחון) כי זו סוללה מאוד קטנה ולכן אין כל כך שחיקה.חסרונות.
-אין אפשרות לנסוע על סוללה בלבד, וגם הרכב לא מתניע על הסוללה אלא כמו כל רכב בנזין רגיל.
-התנהגות כביש לא משהו: האחיזה בפניות לא טובה והאצה למהירות גבוהה מאוד איטית באופן יחסי (בין היתר בגלל הגיר הרציף) מה שמקשה על עקיפות בעת הצורך. בגלל המנוע הקטן המהירות בעליות גם כן לא משהו.
-תנוחת הישיבה מאוד נמוכה מרגישים את זה גם בכניסה ויציאה מהרכב, או שמכניסים את הילד לכסא הבטיחות. יש מצב שזה פוגע קצת בשדה הראיה אבל לא יצא לי להשוות עם רכבים אחרים בכל אופן בכללי זה בסדר -גם מהצדדים.אבל כל זה עד עכשיו, בקטנה מבחינתי. כי הנהג הפשוט ובכללם אני, לא מחפש רכב בשביל חוויה מוטורית, אלא בשביל השימושיות, להגיע מA לB, בדרך כלל עם שורה שניה מלאה ותא מטען מתפקע אז בגדול עם נוחות הנסיעה אפשר להשלים בסופו של דבר, גם אם תיסע לאט יותר (-ובטוח יותר).
-אלא שגם בגזרת השימושיות אין בשורה כל כך, למרות שיש כאן מאפיינים של סדאן תא המטען די קטן (כמדומני כ400 ליטר - מאזדה 2 יש לה 380 לפי היצרן), שורת המושבים השניה צפופה ו'המושב' האמצעי הוא חצי מושב, כך שמשפחה עם 2 ילדים קטנים תנצל מקסימום מהשטח והנפח של פנים הרכב. בפריוס ובקורולה לצורך העניין הכל מרווח יותר משמעותית.
-כמו כן היתה חסרה לי תמיכה בבלוטות' (אין מערכת מולטימדיה בדגמי Comfort הנפוצים), שזו בעיה קיומית עם שיחות טלפון. בהרבה רכבים מקבילים ואף ישנים יותר יש דיבורית מובנית...
-במושבים הרגיש לי שחסרה תמיכה באזור הגב התחתון כי אחרי נסיעה של כ40 דק' או שעה אני מתחיל לחוש כאבים קלים שמתחזקים ככל שאורכת הנסיעה.
-החלפת הפלגים יקרה (יש 2 לכל צילינדר אני חושב)ארחיב קצת על נושא ההייבריד ברכב הזה ועל צריכת הדלק בפרט, אז טכנית יש סוללה וזה אומר שהרכב בקטגוריית ההייבריד 'הסטייליסטית', ובסופו של דבר יש חיסכון בדלק [אצלי בממוצע 1 ל15 16 בעיר משולב בין עירוני, ובבין עירוני לגמרי יכול להיות גם 1 ל17]. אבל-- לדעתי זה לא רציני... הסוללה קטנה מאוד והחיסכון לדעתי לא מגיע בהכרח רק מהסוללה, אלא חלק גדול הוא גם 'בזכות' המנוע הקטן בנפח של קצת פחות מ1400 סמ"ק, שתבינו שכל מערכת ההנעה הזו מייצרת בסה"כ 88 כח סוס... וכמעט כל 'הסוסים' באים ממנוע הבנזין. כך שבהשוואה לסיריון שהיתה לי קודם לכן צריכת הדלק דומה מאוד ולפעמים הסיריון אף היתה טיפה יותר טובה, אפילו המאזדה 2 (2022) שהיתה אצלי בתקופה האחרונה לא היתה רחוקה מזה [14.5 לליטר בעיר], והסיבה לכך טמונה בגודל המנוע ביחס לגודל הרכב, האינסייט נראית לי כגדולה וכבדה משמעותית מהסיריון ולכן באופן טבעי המנוע דינמי יותר וצורך יותר דלק, וזה לא מתקזז מספיק עם הסוללה. כמו"כ בגלל זה, צריכת הדלק מאוד תשתנה מנהג לנהג ובתוואי הנסיעה, נגיד נהג ממהר + עליות לירושלים (באופן יומיומי) די בטוח שצריכת הדלק שלו תרד אפילו ל13 לליטר, אולם בנסיעות די רגועות בעיר מאמין שהממוצע שלו יהא כשלי 15 או 16 לליטר. בקיצור הרכב מתנהג כרכב בנזין לכל דבר עם כי מאוד חסכוני ביחס לבנזין בגודל הזה.
אז איפה בכל זאת מרגישים את הסוללה?, תנסו לפתח מהירות כשמתחלף לירוק זה לא רע... כמו"כ באופן כללי מומנט הכח המרבי של המנוע מגיע מהר (ובסל"ד יחסית נמוך) כי ההנעה החשמלית נכנסת לפעולה ברגע.כאן מגיע שלב הסיכום, בסופו של דבר כחבילה אתם קונים רכב סופר אמין עם אופי חסכוני שיכול לנסוע כמו חדש גם אחרי 250,000 ק"מ (בכפוף לכך שוידאתם שתוקנה התקלה במנוע במודל הרלוונטי).
אתם כן תתפשרו על גודל ונוחות, וגם על נוחות נסיעה והתנהגות כביש למי שזה חשוב לו.
יש לציין שלפעמים יחס המחיר - תמורה יהיה פחות אטרקטיבי (אם כי לא כזה נורא) כי בגלל הביקוש יש כאלו שימכרו אותו מעל המחירון, במיוחד אם המצב הקוסמטי החיצוני מעולה, אבל תתעקשו ותתמקחו ויהיה בסדר.
ולכל מחפשי החויה ההיברידית, זה לא הרכב הזה לדעתי ממש לא, במיוחד שעברו כל כך הרבה שנים וכנראה גם הסוללה הקטנטנה הזו לא במצב הכי טוב שלה למרות שאין צורך בהחלפתה בדרך כלל. יהיו כאלה שיחלקו ויאמרו שיש טיפה מן הטעם ההיברידי אבל זו רק טיפה (או שהסוללה שלהם באמת במצב מעולה).כל האמור לעיל הוא על סמך דעתי העניה בלבד כפי שחשתי וחוויתי את הסיטואציה ואין באמור משום לקיחת אחריות, כמובן אתם מוזמנים להגיב ולהעיר, להאיר ולתקן.
בהצלחה גדולה
-
@sandstorm כתב בהונדה אינסייט 2014 | סיכום 3 שנות נהיגה:
סקירה מצוינת, תודה!
-
בדגמי האינסייט שבין 2012 ל 2014 כמדומני (ולא בין השנים הקודמות לכך 2008 - 2012),
2012 היה בריקול
תבדקו שהרכב עבר את הריקול
איך בודקים דבר כזה?
יש לי רכב (שברולט ספארק 2012) שהיה לדגם הזה ריקול על דבשת הקלאצ' שנשברת, מעניין אותי לדעת אם הבעלים הקודמים של הרכב החליפו את הדוושה. -
@ידני כתב בהונדה אינסייט 2014 | סיכום 3 שנות נהיגה:
איך בודקים דבר כזה?
יש לי רכב (שברולט ספארק 2012) שהיה לדגם הזה ריקול על דוושת הקלאצ' שנשברת, מעניין אותי לדעת אם הבעלים הקודמים של הרכב החליפו את הדוושה.ככל ומדובר ב'ריקול' רשמי (ולא ריקול שקט = מתחת לשולחן/במדינות אחרות בלבד) - הרי שללא ביצוע התיקון האמור בקריאת השירות - לא ניתן להעביר את הרכב טסט.
-
@לך-תדע באינסייט זה ריקול רשמי? (א"כ אני לא צריך לבדוק שאני בא לקנות?)
איך אני בודק אם לרכב שלי אם היה ריקול רשמי?אם הבנתי נכון (בדגש על אם), הרי שלא היה ריקול כלל, אלא היבואן הסכים להחליף רכיב פגום במנוע על חשבונו, רק אם הלקוח פנה מיוזמתו.
מוזמן לאתר את הרכב בשנתון הרלוונטי כאן, לא נראה שהיתה קריאה כזו באופן רשמי, וכדלעיל.
-
@לך-תדע כתב בהונדה אינסייט 2014 | סיכום 3 שנות נהיגה:
@לך-תדע באינסייט זה ריקול רשמי? (א"כ אני לא צריך לבדוק שאני בא לקנות?)
איך אני בודק אם לרכב שלי אם היה ריקול רשמי?אם הבנתי נכון (בדגש על אם), הרי שלא היה ריקול כלל, אלא היבואן הסכים להחליף רכיב פגום במנוע על חשבונו, רק אם הלקוח פנה מיוזמתו.
https://www.gov.il/he/departments/dynamiccollectors/cars-recallאולי כדאי כחלק מהבדיקה ללכת למוסך הונדה ולבדוק האם נעשה הריקול או לא, ובמקרה שלא להכניס אותו לריקול ולקנות...
-
יכול להיות שאפשר להתקשר להונדה ולשאול אותם ע"פ מספר הרכב?
כן (יתכן ויבקשו צילום רשיון רכב וכו'), אך כפי הידוע לי - בד"כ היבואן מספק את המידע על כל הטיפולים שנעשו אצלם (ב'מורשה', בכל סניף), גם מרחוק.
יתכן וישלחו אותך למוסך כדי למשוך את ההיסטוריה, תוכל ללכת/להתקשר לכל מוסך מורשה הונדה ולקבל (היסטוריית הטיפולים משותפת בין כולם)
מאיר (יבואן הונדה) 03-5689999 -
אין תקלות בסוללה (נדיר מאוד) כי זו סוללה מאוד קטנה ולכן אין כל כך שחיקה
אחרי שהרכב עובר 200 אלף ק"מ אין שום שחיקה לבטריה? הצריכת דלק תהיה אותו דבר כמו בבטריה חדשה? שאני קונה כזה רכב יש ענין לבדוק את מצב הטריה?
לא צריך להחליף בטריה באזור ה200 אלף כמו הטויוטה?
מתנצל על התקפת השאלות 😀, אתה ממש עוזר לי. -
יש לי רכב (שברולט ספארק 2012) שהיה לדגם הזה ריקול על דוושת הקלאצ' שנשברת...
באופן רשמי - לא היה ריקול!
מקוראמנם, ניתן לברר אצל היבואן/אחד מהמוסכים המורשים על כל טיפול שבוצע, וכדלעיל...
-
@לך-תדע @ידני אני גם חושב שלא היה ריקול רשמי. מהמכונאי שלי הבנתי שיש רכבים שלא תוקנו וזה מדבר בעד עצמו.
בכדי לבדוק שהרכב עבר את התיקון אפשר בין היתר לנסות להבין מהמוכר אם המנוע אוכל שמן בצורה לא אופיינית.@ידני לגבי השחיקה של הסוללה, ככל הידוע לי אין סוללה שלא מאבדת מהקיבולת שלה לאורך הזמן. העניין הוא שהסוללה באינסייט גם מאוד קטנה וגם ה׳גנרטור׳ שמטעין אותה שזה המנוע הוא לא כל כך גדול. גם העובדה שאי אפשר לנסוע רק על חשמל תורמת לעמידות. כך שממילא השחיקה פחותה ביחס להיברדיים אמיתיים כמו הפריוס, לכן גם אם הסוללה באינסייט נשחקה קצת עם הזמן היא עדיין מתפקדת כסוללה בריאה.
הפריוס שיש לה סוללה גדולה מאפשרת לנסוע על חשמל והמנוע גם כן גדול ( 1800) והחלפת הסוללה נצרכת אחרי תקופה נדמה לי אפילו על פי הוראות היצרן. (פעם שמעתי שפריוס באיזור השנתונים 2009 הסוללה נשחקה מאוד מהר עקב מעבר למנוע 1800 מה שנתן נתן אימפקט חזק מידי לסוללה תוכ״ד טעינה, אין לי מושג אם זה נכון). -
הצריכת דלק תהיה אותו דבר כמו בבטריה חדשה?כנראה שלא, לא יודע בכמה הפער