ניקוי EGR
-
קפצתי למוסעניק שעשה סיבוב ואומר שלדעתו זה כוהל.
הוא מבלבל בראש? -
@פריוס-פלוס אתה חייב מישהו שממש מכיר את התקלה כי ההרגשה כמו כוהל אבל זה לא
-
@פריוס-פלוס
טיפול EGR
נסביר בכמה מילים מה זה מערכת EGR (מחזור גזי פליטה) ועל מה היא משפיעה. תפקידים של המערכת: 1)המערכת מחזירה גזי פליטה ליניקה ובזה היא מפחיתה רמת החמצן ומפחיתה קצב הבעירה של תערובת דלק. 2)מפחיתה טמפרטורת הצתה בצילינדרים. 3)מפחיתה רמת זבל שיוצא מהרכב ובזה תורמת לסביבה. 4)הסרת גזי פליטה שנכנסו לתא הארכובה מה שגורם להרס מתכת, הידרדרות תכונות השמן ומשפיעים לרעה על אלמנטים אחרים של יחידת כח. מהעדכוניות של עבודת מערכת EGR תלויה עבודה תקינה של מנוע ותדירות החלפת שמן. מערכת פועלת בסיבובים נמוכים או בינוניים של מנוע ונכבית במעבר בסיבובים גבוהים כדי לא להגביל את עבודת מנוע + כוח הרכב.התפקידים EGR של המערכת 1)המערכת מחזירה גזי פליטה ליניקה ובזה היא מפחיתה רמת החמצן ומפחיתה קצב הבעירה של תערובת דלק. 2)מפחיתה טמפרטורת הצתה בצילינדרים. 3)מפחיתה רמת זבל שיוצא מהרכב ובזה תורמת לסביבה. 4)הסרת גזי פליטה שנכנסו לתא הארכובה מה שגורם להרס מתכת, הידרדרות תכונות השמן ומשפיעים לרעה על אלמנטים אחרים של יחידת כח. מהעדכוניות של עבודת מערכת EGR תלויה עבודה תקינה של מנוע ותדירות החלפת שמן. מערכת פועלת בסיבובים נמוכים או בינוניים של מנוע ונכבית במעבר בסיבובים גבוהים כדי לא להגביל את עבודת מנוע + כוח הרכב.
למה גורמת מערכת EGR לא מטופלת:
סיבובי מנוע לא יציבים, צריכת דלק עולה באופן משמעותי.
רעשים.
צריכת שמן עולה, בהתחלה בערך 200-500ml ל 1000, אחרי זה יותר, במקביל גם - צריכת דלק עולה באופן משמעותי.
שמן בתחתית של פילטר אוויר.
סימני "חלודה" על מצתים, פיח קשה בתאי בעירה.
במעבר למנוע בנזין בבוקר או מחשמלי לבנזין - רעידות חזקות.
בשלב יותר מאוחר תופיעה גם שגיאה כללית.
ירידת סחיבה.
הגברת דטונציה.
עשן שחור מהאגזוז.
בשלב יותר מתקדם - החלפת כל מערכת ה- EGR.
החלפת מנוע.
מתי כדאי לעשות טיפול, כדי לא להגיע להשלכות:למי שנוסע משולב, עירוני/בין עירוני - ב 90 אלף הראשונים ולחזור כל 90 אלף.
למי שהרוב המוחלט של הנסיעות שלו עירוני/פקקים/עמידה ממושכת - ב 60-70 הראשונים ולחזור כל 60-70.
למי שהרוב המוחלט של הנסיעות הוא בין עירוני - ב 120-130 פעם ראשונה ולחזור בעוד 130-140. כל זה ציינתי אם עושים טיפול אצל מישהו טוב, כי בטיפול אני מטפל לא רק ב EGR עצמו אך גם בכל המערכות מסביב. אם אצל מישהו אחר - אז תבדקו מולו.
זמן טיפול: לי לוקח בין 5 ל 6 שעות. במקרים סופר חריגים שהיו, סביב 7-8 שעות. -
@הכל-בעז-ה כמה אתה לוקח על טיפול וניקוי כזה?
הרכב אצלי חודשיים ובהיסטורית הטיפולים בטויוטה זה לא רשום.
אז נראה לי שכדאי לעשות ניקוי כללי.
אך לא לשלם על זה 2000 ש"ח ולהשבית רכב ליומיים..... -
@פריוס-פלוס 052-665-4408 דר' פריוס מס 1
-
@הכל-בעז-ה כתב בניקוי EGR:
זמן טיפול: לי לוקח בין 5 ל 6 שעות. במקרים סופר חריגים שהיו, סביב 7-8 שעות.
איכפת לך לפרט יותר מה בדיוק צריך לעשות?
כי אם זה לוקח 8 שעות אז זה לא מופקע המחיר שאמרו כאןוחוץ מזה שאני צריך לעשות כזה טיפול בקרוב וזו הפעם הראשונה שלי (פריוס 2010) ואשמח לדעת מה כולל הטיפול המינימלי ומה יותר מזה (מה עוד צריך לעשות שלא מופיע בסרטון לעיל?)
-
לי אין מושג מה, מי, מו ולמה.
אני רק לא יצאתי עם תשובה.
בהתחלה אומרים לי שזה מחיר מופקע
ועכשיו שאולי זה כן סביר?
התבלבלתי לגמרי!!!!! -
@פריוס-פלוס חכה רגע עד ש @הכל-בעז-ה יענה לנו
אני הגבתי ע"פ הידע שלי וכמו בסרטון ששלחתי, אבל @הכל-בעז-ה הוא האלוף והוא אומר שיש לו נסיון בזה ולטענתו יש אפשרות של ניקוי מורחב יותר.
אולי גם כדאי שתתקשר למספר שהוא נתן ותברר מחיר, לטובת הידע של כולנו. -
@נייטרון-חפשי כתב בניקוי EGR:
כי אם זה לוקח 8 שעות אז זה לא מופקע המחיר שאמרו כאן
זה לא שעובדים על זה 8 שעות.. אלא שרוב הזמן משרים את זה בחומר.
-
@הכל-בעזרת-השם זה מחיר לפריוס?
כי פה זה נראה ממש פשוט -
@פתוח-לשמוע כתב בניקוי EGR:
@הכל-בעזרת-השם זה מחיר לפריוס?
כי פה זה נראה ממש פשוטבפריוס זה עבודה יותר קשה כי צריך לפרק סעפת ולקות אותה לא רק את הצינור והשסטום
-
-
@פתוח-לשמוע כתב בניקוי EGR:
@הכל-בעזרת-השם איך זה בסובארו?
בין הזמנים אני מחפש פרוייקט..פחות או יותר כמו הסרטון