קיה קארנס 2018 דיזל
-
@simon כתב בקיה קארנס 2018 דיזל:
מנוע דיזל באותו דגם ובאותו חברה הוא יותר חזק ממקבילו הבנזין?
מה ההגיון בזה? חברה שיודעת לייצור מנועים חזקים מברזל עבה ואטמים שלא מתייבשים יודעת לעשות את זה גם במנוע בנזין, הלא כך?המבנה המכאני של מנוע הדיזל יותר עמיד ממנוע הבנזין. והן אמת גם בדיזל יש עמיד יותר ויש עמיד פחות. ואכן מנוע הדיזל מחזיק הרבה יותר קילומטרים.
לגבי אמינות דגמי קיה. לרכבי קיה יש שם טוב של אמינות משום שבקילומטרים הנמוכים אין בהם יותר מדאי תקלות וסיקרי האמינות שבודקים את השנים הראשונות נותנים לרכב ציונים גבוהים במיוחד.
לעומת זאת, כשרכבי קיה/יונדאי מגיעים לק"מ גבוהים מתחילים הצרות ובצרורות. משא"כ בסיטרואן שם התקלות יכולות להיות כבר בק"מ נמוך ותקלות לא צפיות ולפעמים הרכב נתקע בגלל איזה חיישן שטותי וכו’ מה שגורם לכך שלרכב אין כמעט ערך כשהוא ללא אחריות…
לגבי אטמים זה לא המילה האחרונה באמינות, ושרידות המנוע תלויה הרבה בגלל המבנה המכאני שלו.
-
@מאיר כתב בקיה קארנס 2018 דיזל:
לגבי אמינות דגמי קיה. לרכבי קיה יש שם טוב של אמינות משום שבקילומטרים הנמוכים אין בהם יותר מדאי תקלות וסיקרי האמינות שבודקים את השנים הראשונות נותנים לרכב ציונים גבוהים במיוחד.
לעומת זאת, כשרכבי קיה/יונדאי מגיעים לק"מ גבוהים מתחילים הצרות ובצרורות.
אכן כך שמעתי בעבר מקרוב משפחה שמתעסק שנים רבות בהשכרת רכב, ולכן אני מתפלא איך ממליצים על קאיה קראנס או קרניבל לפני וותק של 10 שנים לפחות.
נראה שיח"צ מקצועיים מצליחים להשפיע. -
@צילפינגים כתב בקיה קארנס 2018 דיזל:
@simon קצת הרבה חרגנו מהנושא…
אבל סיבכת אותי לגמרי…אולי כדאי לפתוח אשכולות נפרדים על ההבדלים בין סולר לבנזין, וכן על פי מה נמדד אמינות רכבים שהם חדשים בשוק, ולהעביר לשם את ההודעות הרלוונטיות.
לגבי חישוב הק"מ אתמצת בקצרה.
הרכב נסע בכ 42 ליטר בנזין (כ325₪, פחות ממיכל שלם) הלוך וחזור לטבריה כ 230 ק"מ (אחרי קיזוז של 30 ק"מ בהלוך), + נסיעה פקוקה מאד לירושלים כ 64 ק"מ + נסיעה ממתחם שנדלר לגן סאקר, + מעט נסיעה עירונית בב"ב.
זה לפחות 300 ק"מ, כמה זה בדיוק? אני לא יודע, ועוד נשאר במיכל כ 3 ליטר דלק עד הקו האדום. -
לעומת זאת, כשרכבי קיה/יונדאי מגיעים לק"מ גבוהים מתחילים הצרות ובצרורות.
אם ככה אז מכיון שכל הקיה קארנס שמוצעים למכירה הם באזור ה 200k ק"מ ומעלה, לא כדאי להתעסק עם זה?
-
@צפיחית-בדבש אני חושב שמה שהוא אמר זה לגבי המנועי בנזין לא דיזל אבל נחכה לתשובה מ @מאיר.
ובקראנס הקודמת של גיסי היא הגיעה ל300 אלף אולי אפילו 350 אני לא זוכר ולא היה לו שום בעיה עד שנלקחה בקציו"ש בדמי ימיה בתאונה ל"ע… -
אכן כך שמעתי בעבר מקרוב משפחה שמתעסק שנים רבות בהשכרת רכב, ולכן אני מתפלא איך ממליצים על קאיה קראנס או קרניבל לפני וותק של 10 שנים לפחות.
נראה שיח"צ מקצועיים מצליחים להשפיע.בוא תסביר לי מה ההבדל בין אוטו שגילו 10 שנים לבין אוטו שגילו 5 שנים ועשה 400 אלף קמ בלי שום בעיה…
-
נראה שיח"צ מקצועיים מצליחים להשפיע.בוא תסביר לי מה ההבדל בין אוטו שגילו 10 שנים לבין אוטו שגילו 5 שנים ועשה 400 אלף קמ בלי שום בעיה…
יש דברים שמתבלים עם הזמן והמזג אויר, לדוגמא גומיות ואטמים לא מתייבשים לפי ק"מ אלא לפי זמן ושינוי מזג האויר, כשבחוץ קר והגומייה מקבלת חום גבוה + מגע בשמן היא מתחילה להתבלות, ואז השמן (או המים) חודר למקומות שהוא לא צריך או בורח מהמנוע או מהגיר והנזק רק מתחיל, וזה נכון גם לשאר הפלסטיקה ברכב, וגם לחיישנים שנמצאים ברכב ובפרט במנוע בגיר או במיכל אוריאה.
גם הבולמים שמחזיקים את הרכב מתבלים בעיקר לפי זמן ולא לפי ק"מ.
ויש דברים שקשורים לתחילת נסיעה כמו התנעה וכו’ שבד"כ ק"מ גבוה לא משפיע כל כך.
בנוסף יש רכבים עם קילומטראז נמוך שנסעו בהם בעיקר בעיר או שעמדו בהם הרבה כשהרכב מונע כמו מוניות שהבלאי שלהם גבוה בהרבה מרכב עם קילומטראז גבוה שנסע בעיקר נסיעות בין עירוניות.
במציאות אני ראיתי מעבר לכל ספק שאותו רכב ככל שעבר יותר שנים אפילו עם פחות ק"מ הבלאי והתקלות שלו גבוהות פי כמה מרכב צעיר עם ק"מ כפול, וראיתי את זה גם בסיטרואן… -
נזכרתי כעת כדוגמא במזדה 5, כל האברכים התלהבו מהאמינות שלה (חוץ מנושא המרכב התחתון וכו’)
והיא נסעה הרבה ק"מ והחזיקה יפה כמה שנים, וכולם חשבו שהיא יכולה להגיע ל500,000 ק"מ בקלות ולשרוד לפחות 20 שנה, בפועל אני מכיר כמה שהחזיקו ברכב הזה ובגיל מסוים הגיר שלו עושה צרות צרורות כמעט בלי קשר לק"מ האם הוא גבוה או נמוך, חבר בכולל החליף ותיקן את הגיר (נראה לי מודל 2008) 3 פעמים עד שנמאס לו והעיף את הרכב הזה, והוא לא היחיד. -
יש דברים שמתבלים עם הזמן והמזג אויר, לדוגמא גומיות ואטמים לא מתייבשים לפי ק"מ אלא לפי זמן ושינוי מזג האויר, כשבחוץ קר והגומייה מקבלת חום גבוה + מגע בשמן היא מתחילה להתבלות, ואז השמן (או המים) חודר למקומות שהוא לא צריך או בורח מהמנוע או מהגיר והנזק רק מתחיל, וזה נכון גם לשאר הפלסטיקה ברכב, וגם לחיישנים שנמצאים ברכב ובפרט במנוע בגיר או במיכל אוריאה.
גם הבולמים שמחזיקים את הרכב מתבלים בעיקר לפי זמן ולא לפי ק"מ.
ויש דברים שקשורים לתחילת נסיעה כמו התנעה וכו’ שבד"כ ק"מ גבוה לא משפיע כל כך.
בנוסף יש רכבים עם קילומטראז נמוך שנסעו בהם בעיקר בעיר או שעמדו בהם הרבה כשהרכב מונע כמו מוניות שהבלאי שלהם גבוה בהרבה מרכב עם קילומטראז גבוה שנסע בעיקר נסיעות בין עירוניות.
במציאות אני ראיתי מעבר לכל ספק שאותו רכב ככל שעבר יותר שנים אפילו עם פחות ק"מ הבלאי והתקלות שלו גבוהות פי כמה מרכב צעיר עם ק"מ כפול, וראיתי את זה גם בסיטרואן…אני קצת חולק עליך וקצת מסכים עם דבריך ואני יבאר:
לגבי חיישנים הרי לרוב ככול שהוא עובד יותר ככה הוא מת יותר מוקדם מהגיון הרי אם האוטו עבד ועשה נגיד 50 אלף בשנה אז הוא עבד יותר שעות מאשר אוטו שעשה 20 אלף שעות ויש לו יותר סיכוי למוות ובוודאי שגם הפרשי מזג האוויר משפיעים על כל חפץ אבל אני חושב שעדיין זה קשור גם לשימוש מרובה.
וכן לגבי בולמים של האוטו ככול שהנהג יעלה יותר מדרכות ובמפרים או משקלים כבדים על האוטו יש יותר סיכוי שהם יגמרו מוקדם יותר גם אם האוטו עשה 20 אלף קמ בלי קשר לכמה שנים האוטו על הכביש וגם כאן אני אומר שמזג האוויר משנה אבל זה גם תלוי בשימוש.
אני חושב שעדיין אוטו שעשה חצי מליון ב5 שנים בוודאי שסופו מעיד על תחילתו וזה אוטו מספיק אמין בשביל לקנות אותו ב200 אלף קמ ולא צריך להגיע ל10 בכדי להחליט -
אני חושב שעדיין אוטו שעשה חצי מליון ב5 שנים בוודאי שסופו מעיד על תחילתו וזה אוטו מספיק אמין בשביל לקנות אותו ב200 אלף קמ ולא צריך להגיע ל10 בכדי להחליט
קארנס עשה חצי מליון ב 5שנים?
-
@simon קראנס דיזל כבר 7 שנים על הכביש והגיעה ל400 אלף בוודאות
וגם סתם גם הקראנס הישנות יותר עם מנוע בנזין היו גם דגם אמין היה אותו לגיסי כמה שנים טובות ואז הוא השתדרג לדיזל היותר חדש 2018דיזל, איזה מנוע?
עם טורבו? -
@simon
1.8 טורבו דיזל זה הירסא שהתחילה מ2017 עד 2019קשה לי להאמין שטורבו יכול להחזיק מעמד חצי מליון ק"מ, טורבו זה רכיב עדין ויקר.
יש לקיה דגם אמין ברעיון הזה אבל מרווח יותר? המושבים האחוריים שלו לא משהו, לפי חוות דעת במרשתת, חוץ מקרניבל שהוא ממש מגושם. -
@simon השורה האמצעית מרווחת מאוד וגם נתנת לכוונון על מסילות אבל השורה האחרונה בכל רכב שבעה מקומות זה ככה כמו שהזכרת חוץ מהקניבל
לפי התמונות, המושבים צרים ונוחים פחות מסיטרואן פיקאסו
תקרא כאן
השורה השנייה מציעה שלושה מושבים נפרדים, עם תנוחת ישיבה מעט נמוכה אבל המרחב הכולל טוב ויצוינו לחיוב פתחי מיזוג. ניתן להזיז כל מושב בנפרד לפנים־אחור ולשנות את זווית מסעד הגב. המושבים הצידיים בעלי איזופיקס, האמצעי מעט קטן יותר, אבל לא הייתה בעיה למקם שלושה מושבי ילדים בנוחות, הכניסה לשורה השלישית לא נוחה, ומרווח הברכיים חסר וזה לראש אף יותר. שורה זאת תתאים יותר לנסיעות קצרות, להקפיץ חבר של הילדים — ולא למשפחה מעל חמש נפשות. תא המטען נאה מאוד כאשר השורה השלישית מקופלת, קטן כאשר היא לא, וניתן לקפל גם רק מושב אחד לפי הצורך. -
@simon בקיצור עשית סיכום על רכבי ה7 מקומות…
(נשמע יותר ציטוט ממבחן רכב)זה סה"כ ציטוט מהקישור שציינתי