פנצ'ר בגלגל
-
צודק באופן כמעט מלא.
לפי גמיני אסור לתקן בצורה כזו בדופן כי הלחץ שם יותר חזק מאשר בחזית.
שאלתי אותו מה קורה אם זה בין הדופן לחזית, וז"ל “לכן, אם הבורג נמצא בקו הגבול הזה, פנצ’ריה מקצועית ואמינה תסרב לבצע תיקון ותמליץ על החלפת הצמיג בלבד”.@תודה-השם כתב בפנצ'ר בגלגל:
לפי גמיני אסור לתקן בצורה כזו בדופן כי הלחץ שם יותר חזק מאשר בחזית.
שאלתי אותו מה קורה אם זה בין הדופן לחזית, וז"ל “לכן, אם הבורג נמצא בקו הגבול הזה, פנצ’ריה מקצועית ואמינה תסרב לבצע תיקון ותמליץ על החלפת הצמיג בלבד”.כנראה שהאמינות של גימיני זהה לאמינות של פנצ’ריה…
פנצ’ריה קלאסית לא אמינה תעדיף תמיד להחליף רק ‘בשביל הבטיחות’ וללא מטרות רווח, אבל מה נעשה ואתה כאדם פשוט לא יכול לקחת את הסיכון בלי אישור של מישהו מקצועי.
העניין הוא לא הכיוון אלא החומר והמבנה ממנו עשויה הסוליה של הצמיג לעומת מבנה וחומר הדופן, איש מקצוע יודע לשער את הגבול בו התיקון יתפוס. ומעשה שהיה לי כששמנו בורג על קו התפר ונסענו לפנצ’ריה אמינה במחשבה שבטח חייבים להחליף, אלא שהוא הפתיע אותנו ואמר בבדיחותא שהבורג הזה חזק יותר מתיקון שלו.
ועדיין אני לא מעיז להמליץ לך לסמוך על זה בלי אישור מקצועי -
אולי שאלת תם, ואולי אפי’ שאינו יודע לשאול,
אבל אם יש חור בצמיג והחור נסתם, אז הכי הרבה שהחור הזה יפתח שוב, אז האוויר יצא לאט, למה שזה יהיה יותר גרוע?@תודה-השם כתב בפנצ'ר בגלגל:
אבל אם יש חור בצמיג והחור נסתם, אז הכי הרבה שהחור הזה יפתח שוב, אז האוויר יצא לאט, למה שזה יהיה יותר גרוע?
כי אם הבורג נפתח מחיכוך עם הכביש בנסיעה מהירה הוא קורע את הצמיג עוד יותר
וחוץ מזה עד שתרגיש את המחסור באויר בנסיעה מהירה אז הוא כבר יכול להתרוקן עד שתצליח לבלום -
@תודה-השם כמה תגובות
א. בורג בצמיג, אין שום עניין לשים תולעת הורס את הצמיג ומסובך, מוציא את הבורג ברזל ושם בורג סיליקון ב0.2 ש"ח, עם הזמן הבורג סיליקון מתאחה עם הגלגל, וסע לשלום,
באופן ארעי כמובן,
וכבר נאמר שאין קבוע יותר מהזמני.
וגו’.ב. הגלגל עשוי משכבות גומי ומחוטי פלדה, הבורג אוכל ומפורר את חוטי הפלדה ומפריד בין שכבות הגומי ולכן מסוכן ביותר לנסוע עם בורג בגלגל, זה ממש יכול לגרום להתפוצצות, בגלל כשל פתאומי של הצמיג מעומס יתר- במפר וכדו’ ואזור אכול וחלש. (ולכן לפעמים באמת א"א לתקן פנצ’ר אלא חייבים להחליף גלגל).
ג. כל דברי אמורים על סוליית הצמיג ששם הגומי עבה מאוד ו’מחזיק’ ברגי סיליקון וגם תולעות, למתעקשים.
אבל בצד הצמיג או במה שנקרא ‘כתפיים’ הגומי דק למדי, ורגיש יותר מידי, ואסור לשים שם בורג כזה אלא שומה עליך להחליפו.
זה מוסכם על כל מי שיודע משהו בענייני צמיגים, ואינו מהשקרים הרבים של ערבים בפנצ’ריות ע"מ שתחליף את 4 גלגליך, ותשלשל לכיסו את ממונך.
בברכת חג שמח, ובלי תקלות. -
@תודה-השם כמה תגובות
א. בורג בצמיג, אין שום עניין לשים תולעת הורס את הצמיג ומסובך, מוציא את הבורג ברזל ושם בורג סיליקון ב0.2 ש"ח, עם הזמן הבורג סיליקון מתאחה עם הגלגל, וסע לשלום,
באופן ארעי כמובן,
וכבר נאמר שאין קבוע יותר מהזמני.
וגו’.ב. הגלגל עשוי משכבות גומי ומחוטי פלדה, הבורג אוכל ומפורר את חוטי הפלדה ומפריד בין שכבות הגומי ולכן מסוכן ביותר לנסוע עם בורג בגלגל, זה ממש יכול לגרום להתפוצצות, בגלל כשל פתאומי של הצמיג מעומס יתר- במפר וכדו’ ואזור אכול וחלש. (ולכן לפעמים באמת א"א לתקן פנצ’ר אלא חייבים להחליף גלגל).
ג. כל דברי אמורים על סוליית הצמיג ששם הגומי עבה מאוד ו’מחזיק’ ברגי סיליקון וגם תולעות, למתעקשים.
אבל בצד הצמיג או במה שנקרא ‘כתפיים’ הגומי דק למדי, ורגיש יותר מידי, ואסור לשים שם בורג כזה אלא שומה עליך להחליפו.
זה מוסכם על כל מי שיודע משהו בענייני צמיגים, ואינו מהשקרים הרבים של ערבים בפנצ’ריות ע"מ שתחליף את 4 גלגליך, ותשלשל לכיסו את ממונך.
בברכת חג שמח, ובלי תקלות. -
@קלאטש כתב בפנצ'ר בגלגל:
אין שום עניין לשים תולעת הורס את הצמיג ומסובך, מוציא את הבורג ברזל ושם בורג סיליקון ב0.2 ש"ח
בורג סיליקון מחזיק הרבה פחות מתולעת (זה טוב רק כדי לחסוך עוד קצת זמן)
-
@המייבין אני מכיר עשרות צמיגים עם ברגי סיליקון כבר כמה שנים, אינני יודע למה החלטת כך.
למיטב הבנתי התולעת היתה לפני הרעיון של בורג סיליקון, אבל היום אף אחד לא משתמש בתולעת -
@טרנטע משתמשים במקרה שהקרע גדול או שטוח שבורג לא תופס שם
@פתוח-לשמוע כתב בפנצ'ר בגלגל:
@טרנטע משתמשים במקרה שהקרע גדול או שטוח שבורג לא תופס שם
הגבול בין חור שבורג סיליקון לא עוזר ותולעת כן תעזור הוא קטן מאוד
לא שווה להחזיק ערכה של תולעת בגלל זה
למרות שיש לי ערכה בבית שלא בשימוש כבר כמה שנים
בשביל חור קצת יותר גדל יש גם בורג סיליקון קצת יותר גדול -
אף אחד לא התייחס כא למדבקה פנימית ששמים מבפנים.
אשמח לשמוע מה דדעתכם על זה.
אגב מעשה שהיה לפני חצי שנה הגעתי לערבי אם חור ב"תפר" והוא שם לי מדבקה כזו, החזיק לי מצויין חצי שנה, היום אני מגלה שהגלגל הזה בלי אוויר ומתברר שהחור שם חזר ל"פעולה".