נידון (ש)מעניין (אותי) (פיצוצים!) בין סֻכָּהּ לעשור
-
למה להלחיץ את הבנאדם?!
אם הרכב תקין ומתוחזק כדבעי, וברכב לא מאוחסנים דברים נפיצים, אז בעז’'ה שם דבר לא מתפוצץ ולא נשרף! -
שמן מנוע זה אחד הדברים הכי פחות דליקים במנוע, אחרת הוא היה נשרף בתוך המנוע, לא פחות חם שם מאשר על הסעפת פליטה.
גם מצבר תקול למיטב ידיעתי לא אמור להתלקח (הוא מוציא אדים, לא עשן) אלא להסדק (וגם זה נדיר), יש תרחיש קיצוני מאוד של קצר גמור אבל אז הרכב יכבה הרבה לפני.
ובחיי הצעירים לא שמעתי על רכב שנשרף מכאלה דברים אלא מקצרים חשמליים, אני מאמין שיש נתוני תאונות למשטרת ישראל ושם יהיה מידע מדוייק ( @גיל ?). -
שמן מנוע זה אחד הדברים הכי פחות דליקים במנוע, אחרת הוא היה נשרף בתוך המנוע, לא פחות חם שם מאשר על הסעפת פליטה.
גם מצבר תקול למיטב ידיעתי לא אמור להתלקח (הוא מוציא אדים, לא עשן) אלא להסדק (וגם זה נדיר), יש תרחיש קיצוני מאוד של קצר גמור אבל אז הרכב יכבה הרבה לפני.
ובחיי הצעירים לא שמעתי על רכב שנשרף מכאלה דברים אלא מקצרים חשמליים, אני מאמין שיש נתוני תאונות למשטרת ישראל ושם יהיה מידע מדוייק ( @גיל ?).@נייטרון-חפשי כתב בנידון (ש)מעניין (אותי) (פיצוצים!) בין סֻכָּהּ לעשור:
הכי פחות דליקים במנוע, אחרת הוא היה נשרף בתוך המנוע, לא פחות חם שם מאשר על הסעפת פליטה.
לך תגיד את זה לסיפור ששמעתי מבעל המעשה שרכבו החל לבעור בכביש החוף לאחר דליפת יתר של שמן על הסעפת!!
ואגב באסטרה היה לי את זה והייתי נוסע לאט עד שמכרתי בהפסד לערבי, מחשש התלקחות! אצלי היה מעלה עשן ממכסה מנוע עקב דליפת שמן [למרות שהמנוע גופא לא התחמם מבפנים] -
@נייטרון-חפשי כתב בנידון (ש)מעניין (אותי) (פיצוצים!) בין סֻכָּהּ לעשור:
הכי פחות דליקים במנוע, אחרת הוא היה נשרף בתוך המנוע, לא פחות חם שם מאשר על הסעפת פליטה.
לך תגיד את זה לסיפור ששמעתי מבעל המעשה שרכבו החל לבעור בכביש החוף לאחר דליפת יתר של שמן על הסעפת!!
ואגב באסטרה היה לי את זה והייתי נוסע לאט עד שמכרתי בהפסד לערבי, מחשש התלקחות! אצלי היה מעלה עשן ממכסה מנוע עקב דליפת שמן [למרות שהמנוע גופא לא התחמם מבפנים]@חיים-Y0737 כתב בנידון (ש)מעניין (אותי) (פיצוצים!) בין סֻכָּהּ לעשור:
אגב באסטרה היה לי את זה
אין מביאין ראיה מן האסטרה
תולין הקלקלה במקולקל… -
@AVIVI כתב בנידון (ש)מעניין (אותי) (פיצוצים!) בין סֻכָּהּ לעשור:
אבל
חברה, תביאו רעיון איך כן אפשר לאחסן את כל החפצים האלו באוטו, כי מי שקונה ספריי לתיקון פנצ’ר הוא לא מתכוין לתקן בזה את הגלגל של המכבי אש של הפליימוביל אלא את הגלגל של הרכב, אז מה זה יעזור אם זה יישאר בבית והוא באמצע כביש שש.
לכן שאלתי היא איך כן אפשר לאחסן דברים מעין אלו ברכב בצורה בטוחה. -
@AVIVI כתב בנידון (ש)מעניין (אותי) (פיצוצים!) בין סֻכָּהּ לעשור:
אבל
חברה, תביאו רעיון איך כן אפשר לאחסן את כל החפצים האלו באוטו, כי מי שקונה ספריי לתיקון פנצ’ר הוא לא מתכוין לתקן בזה את הגלגל של המכבי אש של הפליימוביל אלא את הגלגל של הרכב, אז מה זה יעזור אם זה יישאר בבית והוא באמצע כביש שש.
לכן שאלתי היא איך כן אפשר לאחסן דברים מעין אלו ברכב בצורה בטוחה. -
ובחיי הצעירים לא שמעתי על רכב שנשרף מכאלה דברים אלא מקצרים חשמליים, אני מאמין שיש נתוני תאונות למשטרת ישראל ושם יהיה מידע מדוייק ( @גיל ?).@נייטרון-חפשי כתב בנידון (ש)מעניין (אותי) (פיצוצים!) בין סֻכָּהּ לעשור:
אני מאמין שיש נתוני תאונות למשטרת ישראל ושם יהיה מידע מדוייק ( @גיל ?).
יש מצב, אבל אין לי חברים בכל פינה חשוכה שם, בנתיים…
-
@חיים-Y0737 כתב בנידון (ש)מעניין (אותי) (פיצוצים!) בין סֻכָּהּ לעשור:
אגב באסטרה היה לי את זה
אין מביאין ראיה מן האסטרה
תולין הקלקלה במקולקל…@אלעדי כתב בנידון (ש)מעניין (אותי) (פיצוצים!) בין סֻכָּהּ לעשור:
מן האסטרה
ההגיון המכני הוא שהאטם מכסה שסתומים ממוקם בדיוק מעל הסעפת, כך שאסטרה שסובלת מהרבה נזילות שמן- מטפטף שמן רותח ישירות לסעפת הלוהטת [היא אדומה ממש! בערך 500 מעלות פלוס] ואחריתה מי ישורנו.
ולכן חשוב להיזהר בכללי מנזילות שמן, גם בגלל ענין זה. -
אולי כי אין שם כמעט חמצן?
לכאורה גם הדלק לא היה נשרף לולא המעצרתא -
שמן מנוע זה אחד הדברים הכי פחות דליקים במנוע
בדידי הוא עובדא… עם סיטרואן גמפי של אבא שלי שנסע לתומו בעליות של ירושלים כשכל הרכבים צופרים לו מכל הכיוונים, וכשהוא עצר לבדוק הוא ראה את המנוע עולה באש.
ומה קרה? הטורבו [!!!] התפוצץ ושפך שמן בכל תא המנוע שהתלקח תוך כמה שניות.