רכב חשמלי שהתרסק לו המחיר, הייתם קונים?
-
שלום וברכה לכולכם.
אני נרגש להיות פה.
אני מתלבט לגבי מעבר מרכב בנזין לרכב חשמלי ואשמח לשמוע דעות ממי שמבין בתחום.יש לי כיום סקודה אוקטביה 2021, דגם דינאמיק, שהשווי שלה בשוק הוא בערך 100-110 אלף ש"ח.
מצאתי פולקסווגן חשמלית, שנת 2023, יד ראשונה, במחיר של כ-130 אלף ש"ח. למען האמת, ביחס למחיר שהרכב הזה נמכר כשהיה חדש, המחיר נראה לי כמעט מצחיק, ולכן זה מה שמשך אותי לעסקה. (המחיר המקורי שלו היה 230,000 ש"ח) וזה עוד לפני הפינוק של רק 46,000 ק"מ.
מבחינת ביצוע העסקה, אני יכול גם לעשות טרייד-אין על האוקטביה, כך שהמעבר עצמו יחסית פשוט בלי הרבה כאבי ראש.
ההתלבטות שלי היא לא רק סביב הרכב עצמו, אלא בעיקר סביב ירידת הערך.
מצד אחד, אני מקבל רכב חשמלי בן 3 שנים במחיר שנראה לי אטרקטיבי מאוד, והפער הכספי בינו לבין האוקטביה הוא לא גדול במיוחד עבורי.
מצד שני, אני מאוד חושש מהמשך ירידת הערך של רכבים חשמליים. אני לא רוצה לקנות היום ב-130 אלף ש"ח ולגלות שבעוד שנתיים הרכב שווה משמעותית פחות, במיוחד לאור הירידות החדות שראינו בחלק מהדגמים החשמליים.
לכן אשמח לשמוע ממומחי הרכב כאן:
האם במחיר כזה באמת מדובר בהזדמנות טובה, או שדווקא ברכב חשמלי יש סיבה לחשוש מירידת ערך נוספת?
האם הייתם נשארים עם האוקטביה, או מנצלים את המחיר הנמוך ועוברים לחשמלית?
ומה לדעתכם חשוב לבדוק לפני שעושים את המעבר - לא רק מבחינת הרכב עצמו, אלא גם מבחינת ירידת הערך הצפויה בשנתיים-שלוש הקרובות?
אשמח במיוחד לשמוע מניסיון של מי שכבר קנה רכב חשמלי משומש.
-
אף אחד?
-
אף אחד?
@מרצדס-מייבאך
אני ממש לא איזה מייבין גדול ולזה נחכה לכרישי הפורום.
אבל סתם שאלה קטנה לי אליך, מנין לך שמחירה של הסקודה לא יצנח בחדות בשנים הקרובות, אם תבדוק ביד 2 תגלה שמחיר הרכב שלך בעוד שנתיים יעמוד על לא יותר מ70000 K (יכול להיות שרכבך מדונדש ומטופח כהוגן וקילומטראז’ו
נמוך אבל אני מדבר על הקלאסה) -
@מרצדס-מייבאך
אבל סתם שאלה קטנה לי אליך, מנין לך שמחירה של הסקודה לא יצנח בחדות בשנים הקרובות, אם תבדוק ביד 2 תגלה שמחיר הרכב שלך בעוד שנתיים יעמוד על לא יותר מ70000 K (יכול להיות שרכבך מדונדש ומטופח כהוגן וקילומטראז’ו
נמוך אבל אני מדבר על הקלאסה)@חיפאי כתב ברכב חשמלי שהתרסק לו המחיר, הייתם קונים?:
@מרצדס-מייבאך
נמוך אבל אני מדבר על הקלאסה)ובכן, דבר ראשון - תודה על המענה!
תשמע, קניתי אותה לפני שנתיים במחיר מציאה, היה לה 70,000 ק"מ, ושילמתי כ 100,000 ש"ח, הרכב היה ונשאר במצב מעולה ממש!
אני רואה עכשיו בלוי יצחק, בלי עין הרע, בשקלול כל הנתונים המחירון הוא 108,000 ש"ח, עכשיו תחשוב על העניין, הרכב כבר בן 5, + 100,000 ק"מ, כנראה נקנה באזור ה180,000 ש"ח והיום שווה לפי המחירון 108,000, הנתונים האלו עוזרים לי לישון רגוע.
לעומת רכב, עם חצי מהקילומטר שלו, וחצי מהגיל שלו, שכבר הספיק להשיל מעצמו יותר מ50% מהערך שלו!!! -
אנסה למקד את שאלתי:
האם אני קונה את הרכב אחרי שהוא כבר קיבל את “המכה הגדולה”,או שיכולים לבוא בעתיד עוד כמה מכות כאלה? -
שלום וברכה לכולכם.
אני נרגש להיות פה.
אני מתלבט לגבי מעבר מרכב בנזין לרכב חשמלי ואשמח לשמוע דעות ממי שמבין בתחום.יש לי כיום סקודה אוקטביה 2021, דגם דינאמיק, שהשווי שלה בשוק הוא בערך 100-110 אלף ש"ח.
מצאתי פולקסווגן חשמלית, שנת 2023, יד ראשונה, במחיר של כ-130 אלף ש"ח. למען האמת, ביחס למחיר שהרכב הזה נמכר כשהיה חדש, המחיר נראה לי כמעט מצחיק, ולכן זה מה שמשך אותי לעסקה. (המחיר המקורי שלו היה 230,000 ש"ח) וזה עוד לפני הפינוק של רק 46,000 ק"מ.
מבחינת ביצוע העסקה, אני יכול גם לעשות טרייד-אין על האוקטביה, כך שהמעבר עצמו יחסית פשוט בלי הרבה כאבי ראש.
מצד אחד, אני מקבל רכב חשמלי בן 3 שנים במחיר שנראה לי אטרקטיבי מאוד, והפער הכספי בינו לבין האוקטביה הוא לא גדול במיוחד עבורי.
מצד שני, אני מאוד חושש מהמשך ירידת הערך של רכבים חשמליים. אני לא רוצה לקנות היום ב-130 אלף ש"ח ולגלות שבעוד שנתיים הרכב שווה משמעותית פחות, במיוחד לאור הירידות החדות שראינו בחלק מהדגמים החשמליים.
האם במחיר כזה באמת מדובר בהזדמנות טובה, או שדווקא ברכב חשמלי יש סיבה לחשוש מירידת ערך נוספת?
ומה לדעתכם חשוב לבדוק לפני שעושים את המעבר - לא רק מבחינת הרכב עצמו, אלא גם מבחינת ירידת הערך הצפויה בשנתיים-שלוש הקרובות?
@מרצדס-מייבאך ברכבים כאלה חובה לבדוק את סוג הסוללה
@מאיר עשה עבודה בנושא -
@מאיר עשה עבודה בנושא@פתוח-לשמוע כתב ברכב חשמלי שהתרסק לו המחיר, הייתם קונים?:
@מאיר עשה עבודה בנושאמשהו לקרוא בעניין שהוא כתב, יש?
-
@פתוח-לשמוע כתב ברכב חשמלי שהתרסק לו המחיר, הייתם קונים?:
@מאיר עשה עבודה בנושאמשהו לקרוא בעניין שהוא כתב, יש?
@מרצדס-מייבאך מחיפוש קצר לא מצאתי
@יוסיוס @טוסון -
@חיפאי כתב ברכב חשמלי שהתרסק לו המחיר, הייתם קונים?:
@מרצדס-מייבאך
נמוך אבל אני מדבר על הקלאסה)ובכן, דבר ראשון - תודה על המענה!
תשמע, קניתי אותה לפני שנתיים במחיר מציאה, היה לה 70,000 ק"מ, ושילמתי כ 100,000 ש"ח, הרכב היה ונשאר במצב מעולה ממש!
אני רואה עכשיו בלוי יצחק, בלי עין הרע, בשקלול כל הנתונים המחירון הוא 108,000 ש"ח, עכשיו תחשוב על העניין, הרכב כבר בן 5, + 100,000 ק"מ, כנראה נקנה באזור ה180,000 ש"ח והיום שווה לפי המחירון 108,000, הנתונים האלו עוזרים לי לישון רגוע.
לעומת רכב, עם חצי מהקילומטר שלו, וחצי מהגיל שלו, שכבר הספיק להשיל מעצמו יותר מ50% מהערך שלו!!!@מרצדס-מייבאך
אוקטביה בשנה זו למיטב ידיעתי לא עלתה יותר מ165000 ש"ח
ומה לעשות שאמנם סקודה בשנים הראשונות ואני מדבר גם על עכשיו אמנם רכבמפנק ויוקרתי, אבל בהמשך המחיר שלו צונח בחדות כיון שהאמינות שלו לוקה בחסר. בד"כ יש בעיות בגיר וכו’.
הכרתי מישהו עם פולקסווגן טיגואן חדשה שאחרי שנתיים היה צריך להחליף גיר.
פוק חזי ביד 2 שמחירה של סופרב 2012 אינו עולה על יפניות וקוריאנות משפחתיות ואפילו סופר מיני.
כל מה שבאתי, אינו אלא להעיר נקודה נוספת שהינך צריך לשקלל שאל תסתכל על מחירה של האוקטביה כפי שהיא היום. -
@מרצדס-מייבאך
ומה לעשות שאמנם סקודה בשנים הראשונות ואני מדבר גם על עכשיו אמנם רכבמפנק ויוקרתי, אבל בהמשך המחיר שלו צונח בחדות כיון שהאמינות שלו לוקה בחסר. בד"כ יש בעיות בגיר וכו’.
פוק חזי ביד 2 שמחירה של סופרב 2012 אינו עולה על יפניות וקוריאנות משפחתיות ואפילו סופר מיני.
כל מה שבאתי, אינו אלא להעיר נקודה נוספת שהינך צריך לשקלל שאל תסתכל על מחירה של האוקטביה כפי שהיא היום.@חיפאי כתב ברכב חשמלי שהתרסק לו המחיר, הייתם קונים?:
@מרצדס-מייבאך
כל מה שבאתי, אינו אלא להעיר נקודה נוספת שהינך צריך לשקלל שאל תסתכל על מחירה של האוקטביה כפי שהיא היום.תביא לי חשמלית אחת שאחרי 5 שנים + 100,000 ק"מ, + יד 2, חוותה ירידת ערך של פחות מ50%.
ברור שאני לא דוגל בגרמניות בשיטת קנה והחזק לטווח ארוך.
אני עומד להתפטר מהרכב מסיבה כלשהיא.
הרכבים של סקודה אכן לא אמינים, אכלתי נזק של אלטרנטור, (8000₪).
לכן אני מחפש חשמלית.
ושוב לשאלה שלי: האם זה לא מניח את מעותיו על קרן הצבי -
שלום וברכה לכולכם.
אני נרגש להיות פה.
@מרצדס-מייבאך כתב ברכב חשמלי שהתרסק לו המחיר, הייתם קונים?:
מצאתי פולקסווגן חשמלית, שנת 2023
אני מציע שתכתוב באיזה דגם מדובר כדי שנהיה יותר ממוקדים.
באופן כללי, רכב שיורד בחדות בהתחלה זה ימשיך ככה. תראה מה קורה לצרפתיות כגון פיג’ו-סיטרואן.
במקרה שלך לא סתם יש ירידת ערך כי לרכב הזה המחיר לא מגלם את הערך האמיתי שלו! כשהוא היה חדש הוא לא באמת היה שווה 230.000.
לגבי האוקטביה, אני לא בקיא במחירונים וכיף לשמוע שלוי יצחק פינק אותה וצריך לדעת מה מחיר השוק שניתן לקבל עליה לחשבון הבנק.
לגופו של רכב: אני מאמין שמדובר ברכב לא נפוץ כך שלא יהיה פשוט לתחזק אותו. מוסכים לא ידעו לטפל בו (והשמועות אומרות שגם מוסכי היבואן לא בדיוק מסתדרים איתם) ככה שרכישה שכזו מביאה פרוייקט לא פשוט. (כמובן שיש לבדוק את האחריות)
בנוסף מכיוון שמדובר ברכב שקשה לחזק ולהשיג חלפים וכו’ - לא פשוט למכור אותו שזה אומר ירידת ערך לא פשוטה. ממש חור בכיס.
יש גם את העניין של התקנת עמדת טעינה שעלותה מתקרבת לכ10,000 שקלים וגם זה לא מתאים לכל דירה, בטח למושכרת. כמו כן יש את עניין הטווח ומהירות הטעינה שעלול להגביל בנסיעות רחוקות מזדמנות וכו’.
אגב, אם כבר רכב חשמלי הייתי מציע בחום דווקא על המתחרה מבית טסלה שמביעה שמירת ערך ואמינות לעת עתה עם המון רכבים על הכביש וכו’. יש לך גם אופציה בתקציב שלך לקבל רכבים סיניים עם ביצועי קצה ולףתעשאר עם עודף…
לסיכום אני חושב שההחלפה ותוספת הכסף עבור החשמלית של פולקסוואגן היא לא עיסקה עם ביטחון כלכלי כלל כך שאם מחפשים יישוב הדעת - עדיף להשאר עם האוקטביה…