איפה לעצור להולך רגל
-
@חיים-ברזל כתב באיפה לעצור להולך רגל:
@שיפקה גם אותי לימד המורה שלא נכנסים לצומת אם אתה לא יכול לסיים
@מיכאלbדווקא אותי המורה לימד (כמדומה באחת הפניות שמאלה בעלייה מרח’ טשרניחובסקי לסמטאות קטמון)
לא לעכב את התנועה מאחורי, ואם פנוי מולי להכנס ולעמוד לפני מעבר החצייה עד שתסיים הזקנה לעבור
@אושר-מתקרב מדובר שפנוי ממולי (מה שאתה קורא מימיני, צומת קמץ, ולא הצטלבות) והחשש שלי היה באמת שאעכב, שההוראה שקיבלתי הייתה שאם עכשיו הצומת פנוייה, אני נכנס, וכמו שביאר @מקצוען-טרי אבל בלי הלומדות, שאני לא חייב לעצור לפני שהגעתי למעבר חצי’המוסר השכל שאספתי מזה לחיים, תמיד תנסה להכנס ולעבור, ורק אם אין ברירה תעצור
בד"כ אני לא נוהג ככה, וודאי לא ברמזורים, שיש לי תחושה שאני הנהג היחיד במרכז ירושלים שלא נכנס לצומת ברמזור כתום, וק"ו שלא באדום אפי’ בשנייה הראשונה
(בהיותי הולך רגל בחלק מהיום, אני מקפיד לשרוף כמה שיותר אדומים, ועשרות שוטרים רואים, ולא מצייצים, נס שאין עדיין לוחיות רישוי על הגב -
@שיפקה גם אותי לימד המורה שלא נכנסים לצומת אם אתה לא יכול לסיים
@מיכאלbדווקא אותי המורה לימד (כמדומה באחת הפניות שמאלה בעלייה מרח’ טשרניחובסקי לסמטאות קטמון)
לא לעכב את התנועה מאחורי, ואם פנוי מולי להכנס ולעמוד לפני מעבר החצייה עד שתסיים הזקנה לעבור
@אושר-מתקרב מדובר שפנוי ממולי (מה שאתה קורא מימיני, צומת קמץ, ולא הצטלבות) והחשש שלי היה באמת שאעכב, שההוראה שקיבלתי הייתה שאם עכשיו הצומת פנוייה, אני נכנס, וכמו שביאר @מקצוען-טרי אבל בלי הלומדות, שאני לא חייב לעצור לפני שהגעתי למעבר חצי’המוסר השכל שאספתי מזה לחיים, תמיד תנסה להכנס ולעבור, ורק אם אין ברירה תעצור
בד"כ אני לא נוהג ככה, וודאי לא ברמזורים, שיש לי תחושה שאני הנהג היחיד במרכז ירושלים שלא נכנס לצומת ברמזור כתום, וק"ו שלא באדום אפי’ בשנייה הראשונה
(בהיותי הולך רגל בחלק מהיום, אני מקפיד לשרוף כמה שיותר אדומים, ועשרות שוטרים רואים, ולא מצייצים, נס שאין עדיין לוחיות רישוי על הגב -
עוצר כ-2 מטר לפני המעבר
-
@מיכאלb כתב באיפה לעצור להולך רגל:
עוצר כ-2 מטר לפני המעבר
לפני המעבר הראשון? כלומר לפני הכניסה לצומת?
-
למורי הנהיגה ולכל המומחים שאלה קשה איך להתנהג בצומת
שאלה למורה.pdf מצורף קובץ@שיפקה תקנה 65 לתקנות התעבורה קובעת:
“לא ייכנס נוהג רכב לצומת או למפגש מסילת ברזל אלא אם ביכלתו לעבור ולהמשיך בנסיעתו ללא הפרעה, גם אם תמרור הכוונה (רמזור) מתיר כניסה לצומת, או למפגש כאמור.”לא נכנסים לצומת, בקיצור.
ולא רק זה, גם כשהוא על המדרכה ומתכוון לחצות, כידוע לגבי הולך רגל במדרכה. -
@מיכאלb כתב באיפה לעצור להולך רגל:
עוצר כ-2 מטר לפני המעבר
הרב @מיכאלb
התשובה לא ברור לפני הצומת 2 מטר או להכנס לצומת ?@שיפקה כתב באיפה לעצור להולך רגל:
התשובה לא ברור לפני הצומת 2 מטר או להכנס לצומת ?
לפני המעבר חצייה שבו יש את הולך הרגל
-
@שיפקה תקנה 65 לתקנות התעבורה קובעת:
“לא ייכנס נוהג רכב לצומת או למפגש מסילת ברזל אלא אם ביכלתו לעבור ולהמשיך בנסיעתו ללא הפרעה, גם אם תמרור הכוונה (רמזור) מתיר כניסה לצומת, או למפגש כאמור.”לא נכנסים לצומת, בקיצור.
ולא רק זה, גם כשהוא על המדרכה ומתכוון לחצות, כידוע לגבי הולך רגל במדרכה.@גיל כתב באיפה לעצור להולך רגל:
ולא רק זה, גם כשהוא על המדרכה ומתכוון לחצות, כידוע לגבי הולך רגל במדרכה.@מיכאלb כתב באיפה לעצור להולך רגל:
@שיפקה כתב באיפה לעצור להולך רגל:
מחלוקת הפוסקים
-
@גיל כתב באיפה לעצור להולך רגל:
ולא רק זה, גם כשהוא על המדרכה ומתכוון לחצות, כידוע לגבי הולך רגל במדרכה.@מיכאלb כתב באיפה לעצור להולך רגל:
@שיפקה כתב באיפה לעצור להולך רגל:
מחלוקת הפוסקים
מחלוקת הפוסקים
אני לא חולק ואני לא פוסק
עניתי לשאלה איך מלמדים ומה בוחן מצפה לראותאפשר גם שיהיה מוצב תמרור שאוסר חניה ועצירה אבל אם לאחריו יש מעבר חציה אז נעצור להולך הרגל לא?
בעצם אני יכול לצטט פה באזור ה21 איסורי עצירה וחניה
ועדיין בכולם אם יהיה מעבר חציה עם הולך רגל אתה תעצור לוהחוק שאומר שלצומת לא פנוי לא נכנסים זה כשיש פקק ואין לך איפה להיקלט אחרי הצומת.
פה אתה נכנס בזהירות בהתאם לכללי מזק
מחכה שהולך הרגל ישלים את חצייתו וממשיך בנסיעה בטוחהושוב, אינני חולק על ר’ @גיל שהוא ספר דיני תעבורה מהלך. רק כותב את הפרשנות שלי בהתאם לאיך שהבוחנים בטסטים מתייחסים