מכונת שטיפה לריפודי הרכב
-
@אושר-מתקרב יש לי זיכוי בשקם אלקטריק...
-
סוף הסיפור: המוצר הנ"ל לא נקנה
מבירור אצל אנשים שיש להם את המוצר + חוות דעת בזאפ נראה שבסה"כ הוא משפריץ מים, ועם המברשת שבראש האביזר צריך לקרצף חזק ואז המוצר שואב את המים שבריפוד (לא לגמרי...) ותמורת התענוג הנ"ל אני אצטרך לשלם כ-1100 ש"ח
דבר נוסף שהתברר שהוא לא מנקה כ"כ כתמים ישנים ועקשנים
אז... תודה ולא תודה
קניתי את השואב רטוב יבש הזה שיש לו עוצמת שאיבה ממש, אבל ממש חזקה, הרבה יותר ממכונת השטיפה דלעייל
לקחתי מברשת טובה (דומה למברשות נעלים למי שמצחצח בסיגנון ה"אולד סקול")
ובמקום "חומר הניקוי היעודי" שעבור ליטר צריך להיפרד ממאה ש"ח נוספים, השתמשתי במים חמימים + אבקת כביסה (בנוסף פיזרתי מעל כתמים קשים בכדי שיעבוד כמו "גרגירי פילינג") + מרכך כביסההתנסיתי על כריות הספה בבית, שלבושתי לא נוקו שנתיים עקב הבטחה שלא מומשה לקנות חומר ניקוי עבור ספות
לקחתי את הכרית הכי מוכתמת וקרצפתי כדבעי ושאבתי עם השואב המוזכר והנה התוצאה, זו שניקיתי (מצד שמאל) וזו שלא...
מקווה שגם בניקיון הרכב זה יעבוד לי טוב... -
@אבי-ים לי אישית אין ניסיון עם סוג המכונות האלה אבל אני יודע שהם מתיזות מים ואז שואבות אותם (את המים- ככה כותבים?) ביחד עם הלכלוך לא יודע לגבי הדגם הזה ספציפית אבל אם CHRIS FIX ממליץ אז אפשר לסמוך עליו
ובסרטונים שלו הוא מראה לפהי ואחרי ואכן נקי
דרך אגב הוא משתמש במכונה הזאת -
@גגגג כתב במכונת שטיפה לריפודי הרכב:
אני יודע שהם מתיזות מים ואז שואבות אותם (את המים- ככה כותבים?) ביחד עם הלכלוך
להתיז - גם אני יודע. ובשביל הנוחות של ההתזה מהאביזר של השואב, לענ"ד זה לא מצדיק את המחיר
לשאוב - קניתי שואב הרבה יותר חזק, שטוב גם להרבה שימושים אחרים
החלק של הלקרצף זה נעשה ידנית גם במכונה הנ"ל@אושר-מתקרב כתב במכונת שטיפה לריפודי הרכב:
הוא משתמש במכונה הזו,
שים לב שעל עוצמת יניקה המוצר הנ"ל מקבל רק 3.7 מתוך 5 כוכבים
-
מקווה שגם בניקיון הרכב זה יעבוד לי טוב...
מנסיון אישי שלי בשבוע שעבר על האוטו שלי זה עבד ממש אבל ממש טוב ואני לא מגזים שהאוטו שלי היה מלוכלך פי 10 לפחות מהכרית שצילמת....
פשוט קניתי אותו ממשפחה ברוכת ילדים בלע"ה ופשוט כל המושבים היו בצבע שחור במקום אפור עם נקודות לבנות...
אם יש לך כתמים ממש קשים תוסיף לקינוח מכשיר אדים קיטור זה יעשה עוד יותר טוב. בהצלחה. -
@צילפינגים
תן לנו פרטים על המכונה הזאת שהשתמשת
כמה K מדובר והיכן משיגים אותה ?? -
@דוד-המומחה אני השתמשתי עם מים, ואבקת כביסה, שואב אבק, ולקינוח מכונה של קיטור בעוצמת 5 באר שלקחתי מחמי... לדעתי כל מכונה של קיטור תעשה את העבודה טוב...
-
@אבי-ים כתב במכונת שטיפה לריפודי הרכב:
סוף הסיפור: המוצר הנ"ל לא נקנה
מבירור אצל אנשים שיש להם את המוצר + חוות דעת בזאפ נראה שבסה"כ הוא משפריץ מים, ועם המברשת שבראש האביזר צריך לקרצף חזק ואז המוצר שואב את המים שבריפוד (לא לגמרי...) ותמורת התענוג הנ"ל אני אצטרך לשלם כ-1100 ש"ח
דבר נוסף שהתברר שהוא לא מנקה כ"כ כתמים ישנים ועקשנים
אז... תודה ולא תודה
קניתי את השואב רטוב יבש הזה שיש לו עוצמת שאיבה ממש, אבל ממש חזקה, הרבה יותר ממכונת השטיפה דלעייל
לקחתי מברשת טובה (דומה למברשות נעלים למי שמצחצח בסיגנון ה"אולד סקול")
ובמקום "חומר הניקוי היעודי" שעבור ליטר צריך להיפרד ממאה ש"ח נוספים, השתמשתי במים חמימים + אבקת כביסה (בנוסף פיזרתי מעל כתמים קשים בכדי שיעבוד כמו "גרגירי פילינג") + מרכך כביסההתנסיתי על כריות הספה בבית, שלבושתי לא נוקו שנתיים עקב הבטחה שלא מומשה לקנות חומר ניקוי עבור ספות
מחילה שאני מגיב על נושא כ''כ ישן, אבל כך עלתה לפני....
למעשה, מה שכתב @אבי-ים גאוני ממש, ניתוח מופלא של המוצר, ותחליף הרבה יותר זול בתמורה.
אך חשוב לי לציין, מניסיון, עם שני האופציות (רק עכשיו נזכרתי לכתוב...) שישנם כמה הבדלים משמעותיים בין המכונה לתחליף.
כמובן שאין זה בטוח שזה משתלם כלכלית אחרי זה, אבל באיזורינו אנשים עשו מזה גמ''חים וכיסו את זה בתשלום סימלי לכל משתמש.
למעשה:
א. המכשיר הנ''ל (יתכן והספציפי פה שונה) מוציא אדים ב-30 מעלות (כך כתוב, למעשה, זה די רותח, ומנקה ממש טוב. ומשפריץ מים וחומר ע''י לחיצה, המים תמיד רותחים, משא''כ כשאתה שם בקערה המים מתקררים כל פעם מחדש.. ואם מנקים משהו גדול זה הופך סיוט.
ב. אמנם עוצמת היניקה של השואב הנ''ל יותר, אבל במכשיר ישנם חריצים קטנטנים שנצמדים בכח לאובייקט ושואבים הרבה יותר טוב! (כמובן אפשר להקטין גם בשואב, אבל!)
ג. לא צריך חומר שטיפה ייעודי, ג'ל כביסה עושה את העבודה מצויין! ואפי' יותר טוב. וזה בהוראות מטעם החברה כמובן ש''מומלץ לתועלת הניקיון לפרנס אותם, אולי סגולה?) ( שוב אינני יודע אם זה המכשיר הנ''ל. אבל וודאי בקטגורייה ובמחיר.)
ד. וכמובן שהכל קורה באותו רגע עם אותה היד! לא צריך 3 ידיים,(מים, לשפשף, ולשאוב.)
ה. למעשה כמו שציינתי עשיתי עם השואב בידיוק לפי ההדרכה! אפי' עם הפילינג... ועם המכונה ניקה פי 10 יותר מהר וביעילות. (כמובן שהמכונה אינה ''כל יכול'' ויש כתמים שלא הורידה, אבל וודאי יותר מהשואב.)
בהצלחה!
אני מדגיש שוב. שיתכן וכלכלית מי שדחוק לא ריווחי לו. מטרתי היתה שלא יחשבו שזה ''ביזבוז כסף'' אתה משלם ונהנה! ויש לזה תמורה. וכמובן תועלת רבה של מצוות גמילות חסדים.
אני אישית שמחתי לחסוך ע''פ הרעיון שלך, עבדתי קשה, ניקה, אבל הייתי צריך יותר טוב. וכשגיליתי את הגמ''ח, עשיתי קינוח.
גם אני חשבתי, שזה ''טמפרטורת חדר'' אבל כשנפגשנו זה נתן עבודה!
ובקשר ללהשכיר, שיקול של כל אחד בנפרד, אני מכיר שכיסו את זה כבר, נהנו לגמול חסד, ונהנו לנקות כל דבר בקלות היום בתרבות הריפודים שכל חפץ שני מרופד חוץ מאוכל...ועיינו כאן להמשך בסוגיית ניקיון רכבים וריפודים.