דו"ח על פלאפון כשהרכב עומד (תשפטו את הסרטון)
-
אכן רואים ברור שכהניידת הגיעה הרכב היה בעצירה מוחלטת, לא יודע מה החוק אומר במצב כזה.
אבל שים לב שבשלב מסוים הרכב רק מתחיל נסיעה ונעצר מיד, אתה יכול להוכיח האם זה היה כבר אחרי שהשוטר כרז לך? אם לא אז אולי הוידאו דוקא לרעתך.@simon כתב בדו"ח על פלאפון כשהרכב עומד (תשפטו את הסרטון):
אבל שים לב שבשלב מסוים הרכב רק מתחיל נסיעה ונעצר מיד, אתה יכול להוכיח האם זה היה כבר אחרי שהשוטר כרז לך? אם לא אז אולי הוידאו דוקא לרעתך.
זה השאלה, אם יש מה לעשות עם הסרטון הזה??
חוצמזה השוטר לא כרז, רק סימן לי דרך החלון (עוד שקר של השוטר
) -
קיבלתי דו"ח על פלאפון (1000 ש"ח 8 נקודות)

100% זה היה כשהרכב עמד, מצורף סרטון
להגיש ערעור?6e205761-d2bc-40a2-81f4-72a27dfdc24d-הקלטה 2026-08-13 235111.mp4

@חנוך כתב בדו"ח על פלאפון כשהרכב עומד (תשפטו את הסרטון):

עד כמה שזכור לי גם ברמזור אסור לגעת בטלפון זה לא משנה אם שמת ברקס זה נקרא רכב בתנועה
@גיל
ועיין כאן -
המדריכים של @גיל
מיועד בדיוק בשביל זה
שימוש בטלפון נייד או במולטימדיה בנהיגה
שאלת החצי מיליון - האם מותר להשתמש בטלפון בזמן עמידה ברמזור
או בפקק?
זה קצת טריקי. התקנה ( 28(ב), כזכור) מחייבת שהרכב יהיה “בתנועה” (“בעת שהרכב בתנועה”, עכ"ל). הדבר נדון בפסיקה רבות, ובסופו של דבר בפברואר 2014 פורסמה הנחיה של אגף התנועה לשוטרים שלא לרשום דוחות לנהגים העושים שימוש בטלפון נייד בזמן עמידה ברמזור, בצד הכביש או בכל מקום אחר ומכל סיבה אחת. אה, אז אתה אומר שזה בסדר? יופי! לא!
אז למה לא?? שחרר אותנו!
רכב בתנועה , זה רכב שנמצא במצב נסיעה, ולא עמידה, את זה אנחנו מבינים. אבל יש מי שלא. בית המשפט המחוזי הגדיר רכב בתנועה גם רכב שעומד ברמזור באור אדום וממתין לאור ירוק.
פסיקה זו של בית המשפט המחוזי היא “פסיקה מנחה” (איננה מחייבת בתי משפט שלום).
ובעברית פשוטה ייתכן כי בית משפט אחד יקבע שנהג שהשתמש בטלפון בזמן שרכבו עמד ברמזור אדום ביצע עבירה בהתאם לפרשנות זו של בית המשפט המחוזי, ובית משפט אחר יקבע כי הוא לא עבר עבירה כי רכבו עמד בעת שהשתמש בטלפון (ד-מ-ו-ק-ר-ט-י-ה !)
אבל גם ל"דעת המקילים" לא כדאי לעשות את זה. למה?? הסיבה פשוטה מאוד. המציאות והניסיון מלמדים שקשה מאוד להפסיק את השיחה או את השימוש בטלפון מיד עם התחלפות האור ברמזור (שניה אני חוזר אליך, אני נכנס לרמזור ירוק. מה זה מעלית? ובינינו, גם במעלית לא היינו מפסיקים אם לא היה מתנתק ממילא), ואז נהגים ממשיכים לדבר עוד כמה שניות כשהרכב בתנועה וכאן, זו כבר עבירת תנועה (עם כל ה"רייד").כאן המקום להודות שוב ושוב על המדריכים הברורים והמבוארים הדק היטב,
אם לרמי"ם שלי בישיבה היה כושר הסברה כזה הייתי היום במקום הרבה יותר טוב…עכ"פ היוצא לנו מדבריהם שגם בפקק אין היתר וכן נראה בעובדא דידן
-

@חנוך אחרי שענו לך @יוני ו @Oshi24 בצורה כ"כ טובה,
רק אוסיף שאתה יכול בכל זאת להישפט, ערעור לא צפוי להתקבל בנושא, ובמשפט היו תקדימים שהקלו בכך, כמו שנכתב בציטוטים לעיל,
אבל אני מכיר כמה שהלכו לבית משפט ובנו על זה, ומצאו שאין בכלל היתרי בנייה…@חנוך כתב בדו"ח על פלאפון כשהרכב עומד (תשפטו את הסרטון):
חוצמזה השוטר לא כרז, רק סימן לי דרך החלון (עוד שקר של השוטר )
מבין את הכעס, אבל כעקרון לסמן לעצור או לקרוא דרך החלון - קרי לכרוז.
הוא לא צריך להזעיק את כל השכונה בשביל לקרוא לך.
טכנית, זה תקין. -
המדריכים של @גיל
מיועד בדיוק בשביל זה
שימוש בטלפון נייד או במולטימדיה בנהיגה
שאלת החצי מיליון - האם מותר להשתמש בטלפון בזמן עמידה ברמזור
או בפקק?
זה קצת טריקי. התקנה ( 28(ב), כזכור) מחייבת שהרכב יהיה “בתנועה” (“בעת שהרכב בתנועה”, עכ"ל). הדבר נדון בפסיקה רבות, ובסופו של דבר בפברואר 2014 פורסמה הנחיה של אגף התנועה לשוטרים שלא לרשום דוחות לנהגים העושים שימוש בטלפון נייד בזמן עמידה ברמזור, בצד הכביש או בכל מקום אחר ומכל סיבה אחת. אה, אז אתה אומר שזה בסדר? יופי! לא!
אז למה לא?? שחרר אותנו!
רכב בתנועה , זה רכב שנמצא במצב נסיעה, ולא עמידה, את זה אנחנו מבינים. אבל יש מי שלא. בית המשפט המחוזי הגדיר רכב בתנועה גם רכב שעומד ברמזור באור אדום וממתין לאור ירוק.
פסיקה זו של בית המשפט המחוזי היא “פסיקה מנחה” (איננה מחייבת בתי משפט שלום).
ובעברית פשוטה ייתכן כי בית משפט אחד יקבע שנהג שהשתמש בטלפון בזמן שרכבו עמד ברמזור אדום ביצע עבירה בהתאם לפרשנות זו של בית המשפט המחוזי, ובית משפט אחר יקבע כי הוא לא עבר עבירה כי רכבו עמד בעת שהשתמש בטלפון (ד-מ-ו-ק-ר-ט-י-ה !)
אבל גם ל"דעת המקילים" לא כדאי לעשות את זה. למה?? הסיבה פשוטה מאוד. המציאות והניסיון מלמדים שקשה מאוד להפסיק את השיחה או את השימוש בטלפון מיד עם התחלפות האור ברמזור (שניה אני חוזר אליך, אני נכנס לרמזור ירוק. מה זה מעלית? ובינינו, גם במעלית לא היינו מפסיקים אם לא היה מתנתק ממילא), ואז נהגים ממשיכים לדבר עוד כמה שניות כשהרכב בתנועה וכאן, זו כבר עבירת תנועה (עם כל ה"רייד").כאן המקום להודות שוב ושוב על המדריכים הברורים והמבוארים הדק היטב,
אם לרמי"ם שלי בישיבה היה כושר הסברה כזה הייתי היום במקום הרבה יותר טוב…עכ"פ היוצא לנו מדבריהם שגם בפקק אין היתר וכן נראה בעובדא דידן
-
@חנוך אחרי שענו לך @יוני ו @Oshi24 בצורה כ"כ טובה,
רק אוסיף שאתה יכול בכל זאת להישפט, ערעור לא צפוי להתקבל בנושא, ובמשפט היו תקדימים שהקלו בכך, כמו שנכתב בציטוטים לעיל,
אבל אני מכיר כמה שהלכו לבית משפט ובנו על זה, ומצאו שאין בכלל היתרי בנייה…@חנוך כתב בדו"ח על פלאפון כשהרכב עומד (תשפטו את הסרטון):
חוצמזה השוטר לא כרז, רק סימן לי דרך החלון (עוד שקר של השוטר )
מבין את הכעס, אבל כעקרון לסמן לעצור או לקרוא דרך החלון - קרי לכרוז.
הוא לא צריך להזעיק את כל השכונה בשביל לקרוא לך.
טכנית, זה תקין.@גיל כתב בדו"ח על פלאפון כשהרכב עומד (תשפטו את הסרטון):
אבל אני מכיר כמה שהלכו לבית משפט ובנו על זה, ומצאו שאין בכלל היתרי בנייה…אז מיותר להגיש ערעור(הבנתי נכון?)
אני לחצתי לחיצה אחת על מקש הכיבוי של הטלפון כשהרכב עמד בפקק
השוטר נעמד לידי לא עשה כלום אז המשכתי ליסוע
ואז הוא מסמן לי לעצור
אין לזה שום סיכוי להתקבל? -
@גיל כתב בדו"ח על פלאפון כשהרכב עומד (תשפטו את הסרטון):
אבל אני מכיר כמה שהלכו לבית משפט ובנו על זה, ומצאו שאין בכלל היתרי בנייה…אז מיותר להגיש ערעור(הבנתי נכון?)
ואז הוא מסמן לי לעצור
אין לזה שום סיכוי להתקבל? -
@Oshi24
אסור לדבר בנהיגה עם דיבורית תיקנית?
אז בשביל מה יש מושג בחוק של דיבורית? במצב שהרכב כבוי? אז אין שום הגבלה גם על מכשיר פלאפון באוזן.@simon כתב בדו"ח על פלאפון כשהרכב עומד (תשפטו את הסרטון):
@Oshi24
אסור לדבר בנהיגה עם דיבורית תיקנית?
אז בשביל מה יש מושג בחוק של דיבורית? במצב שהרכב כבוי? אז אין שום הגבלה גם על מכשיר פלאפון באוזן.עם דיבורית מותר, בטח כשהמענה באמצעות הדיבורית (מענה באמצעות הטלפון לא חד משמעי, יש פסיקה שמתירה). מאיפה בדבריו הבנת שאסור?
@חנוך כתב בדו"ח על פלאפון כשהרכב עומד (תשפטו את הסרטון):
@גיל כתב בדו"ח על פלאפון כשהרכב עומד (תשפטו את הסרטון):
ואז הוא מסמן לי לעצור
אין לזה שום סיכוי להתקבל?אני מניח שאת החזקת הטלפון ביד אתה לא מכחיש,
אם כך הסיכוי שלך להצליח במשפט תלוי באיך אותו שופט יפרש ‘כשהרכב בתנועה’.
מהסרטון הזה אתה כנראה לא יכול להוכיח משהו.
התגובה שלך יכולה להועיל לך.
בערעור אני גם חושב שהסיכוי נמוך מאוד.