מזגן מקרר [היטב!] רק בצל/בלילה, אבל בשמש הוא לא מקרר... מה עושים?
-
אשמח להמלצה דחופה לאיש מזגנים מקצועי [אחרי שעמוס סגר] בבני ברק והסביבה.
הסיפור הוא כזה: בלילה/בצל המזגן יכול להקפיא עצמות, אבל תחת השמש, הוא מוציא רוח קרירה ותו לא, ואפילו לי כנהג לא נעים במיוחד, ק"ו ליושבים מאחור… ידוע למאן דהו שורשה של בעיה ופיתרון לה?
-
הסיפור הוא כזה: בלילה/בצל המזגן יכול להקפיא עצמות, אבל תחת השמש, הוא מוציא רוח קרירה ותו לא, ואפילו לי כנהג לא נעים במיוחד, ק"ו ליושבים מאחור… ידוע למאן דהו שורשה של בעיה ופיתרון לה?
-
@דגיג כתב במזגן מקרר [היטב!] רק בצל/בלילה, אבל בשמש הוא לא מקרר... מה עושים?:
אולי גז?
אולי, ואולי לא. אינני יודע. ולכן אני צריך איש מזגנים מקצועי שידע לאבחן את הבעיה.
אם היה את עמוס, הייתי הולך אליו בעיניים עצומות [אפי’ שהוא יקרן… לפעמים זה שווה את זה], אבל הוא סגר, ואין לי מישהו שאני מכיר…יש מישהו כאן שכן מכיר?
-
-
@דוד-ג. אומנם אין לי ידע על זה בכלל, אבל גם לי היה את הבעיה הזאת, ופשוט המליצו לי קודם לנסות להחליף פילטר אוויר - פילטר מזגן (30 ש"ח, ואפשר לעשות לבד ממש בקלות),
החלפתי, ומאז המזגן פצצה גם בשמש. -
@פריוס-2 החלפתי לפני 9 חודש ואני לא נוסע הרבה… מעניין.
אגב, היתה לך את אותה הבעיה בדיוק?
וכמה זמן לפני זה החלפת פילטר? -
@דוד-ג. הייתה לי את אותה הבעיה בדיוק.
קניתי את הרכב ככה לפני בערך חודש, והוא היה עם הבעיה הזאת, אז ככה שאני לא יודע לפני כמה זמן בעל הרכב הקודם החליף.
נראה לי תנסה… לא נזק גדול… במקסימום אם זה לא עזר, תחזיר את הפילטר הקודם, ותשמור את החדש לפעם הבאה שתצטרך. -
@נסיעתא כתב במזגן מקרר [היטב!] רק בצל/בלילה, אבל בשמש הוא לא מקרר... מה עושים?:
איפה קונים ואיך מחליפים פילטר אויר?
קונים בכל חנות חלפים
@נסיעתא כתב במזגן מקרר [היטב!] רק בצל/בלילה, אבל בשמש הוא לא מקרר... מה עושים?:
ואיך מחליפים פילטר אויר?
נראה לי הכוונה לפילטר מזגן והוא נמצא (בדרך כלל) מאחורי התא כפפות פשוט מוציאם את התא כפפות ותראה את הפילטר מאחוריו
-
@דוד-ג. אומנם אין לי ידע על זה בכלל, אבל גם לי היה את הבעיה הזאת, ופשוט המליצו לי קודם לנסות להחליף פילטר אוויר - פילטר מזגן (30 ש"ח, ואפשר לעשות לבד ממש בקלות),
@פריוס-2 בטיפול 10000 מחליפים את זה?
כי גם לי יש את אותה בעיה
ואני בימים הקרובים במילא הולך לעשות טיפול -
חברים, לשני הפילטרים קוראים פילטר אויר. אחד של המנוע (מוחלף כחלק מטיפול תקופתי) ואחד של המזגן (בתוספת תשלום, ויש שמכניסים גם אותו).
ונחזור לנושא המקורי; @פריוס-2 קניתי פילטר, ומכיון שברנו כל דבר מסובך, לכן הלכתי לחבר מוסכניק והוא בא להחליף לי (הוא מאוד סקפטי בנידון…), והוא אומר לי שהפילטר שלי חדש ואין קשר. זה אולי מדחס וכדו’ או אולי הזדקנות כללית.
-
חברים, לשני הפילטרים קוראים פילטר אויר. אחד של המנוע (מוחלף כחלק מטיפול תקופתי) ואחד של המזגן (בתוספת תשלום, ויש שמכניסים גם אותו).
ונחזור לנושא המקורי; @פריוס-2 קניתי פילטר, ומכיון שברנו כל דבר מסובך, לכן הלכתי לחבר מוסכניק והוא בא להחליף לי (הוא מאוד סקפטי בנידון…), והוא אומר לי שהפילטר שלי חדש ואין קשר. זה אולי מדחס וכדו’ או אולי הזדקנות כללית.
@דוד-ג. כתב במזגן מקרר [היטב!] רק בצל/בלילה, אבל בשמש הוא לא מקרר... מה עושים?:
שניהם פילטר אויר, אחד של המנוע (מוחלף כחלק מטיפול תקופתי) ואחד של המזג
שאומרים פילטר אוויר הכוונה לפילטר אוויר של המנוע ולכן רציתי לברר כי נשמע לי מוזר שפילטר מזגן קשור לקירור של המזגן בלילה זה קשור כללית לעוצמה של האוויר במזגן ולא דווקא לקירור חוץ מזה שהמזגן יכול לקפוא ופילטר אויר של המנוע ודאי לא קשור למזגן
-
שניהם פילטר אויר, אחד של המנוע (מוחלף כחלק מטיפול תקופתי) ואחד של המזג
שאומרים פילטר אוויר הכוונה לפילטר אוויר של המנוע ולכן רציתי לברר כי נשמע לי מוזר שפילטר מזגן קשור לקירור של המזגן בלילה זה קשור כללית לעוצמה של האוויר במזגן ולא דווקא לקירור חוץ מזה שהמזגן יכול לקפוא ופילטר אויר של המנוע ודאי לא קשור למזגן
-
אצלי עם בעיה דומה אובחן מדחס עייף שמתקשה להתמודד עם חום
האם בכביש מהיר הוא מקרר גם ביום חם?
-
נחזור לנושא המקורי; @פריוס-2 קניתי פילטר, ומכיון שברנו כל דבר מסובך, לכן הלכתי לחבר מוסכניק והוא בא להחליף לי (הוא מאוד סקפטי בנידון…), והוא אומר לי שהפילטר שלי חדש ואין קשר. זה אולי מדחס וכדו’ או אולי הזדקנות כללית.
כמו שציינתי, אני לא מבין בעניין, רק ציינתי שגם לי הייתה אותה תקלה בדיוק, ומה הפתרון שעזר לי.
תנסה לתייג פה את המומחים בתחום, בשביל שתגיע לפתרון המדיוק.בכל אופן, בגלל שאני רואה שעוד חברה פה נתקלו באותה בעיה, ויכול להיות שהפתרון שלהם פשוט - כמו שהיה אצלי, ממליץ קודם כל לנסות להחליף פילטר אוויר (של המזגן!) ובמקסימום אם לא עזר, תשמרו אותו לפעמים הבאות…
אפשר לעשות בדיקה פשוטה אם הבעיה היא פילטר, פשוט תבדוק האם באמת יוצא אוויר חזק מהמזגן -רק שהוא לא קר, אז זה לא הבעיה של הפילטר, ואם פשוט יוצא חלש - כמו שהיה אצלי - אז זה אמור להיות פילטר. -
נחזור לנושא המקורי; @פריוס-2 קניתי פילטר, ומכיון שברנו כל דבר מסובך, לכן הלכתי לחבר מוסכניק והוא בא להחליף לי (הוא מאוד סקפטי בנידון…), והוא אומר לי שהפילטר שלי חדש ואין קשר. זה אולי מדחס וכדו’ או אולי הזדקנות כללית.
כמו שציינתי, אני לא מבין בעניין, רק ציינתי שגם לי הייתה אותה תקלה בדיוק, ומה הפתרון שעזר לי.
תנסה לתייג פה את המומחים בתחום, בשביל שתגיע לפתרון המדיוק.בכל אופן, בגלל שאני רואה שעוד חברה פה נתקלו באותה בעיה, ויכול להיות שהפתרון שלהם פשוט - כמו שהיה אצלי, ממליץ קודם כל לנסות להחליף פילטר אוויר (של המזגן!) ובמקסימום אם לא עזר, תשמרו אותו לפעמים הבאות…
אפשר לעשות בדיקה פשוטה אם הבעיה היא פילטר, פשוט תבדוק האם באמת יוצא אוויר חזק מהמזגן -רק שהוא לא קר, אז זה לא הבעיה של הפילטר, ואם פשוט יוצא חלש - כמו שהיה אצלי - אז זה אמור להיות פילטר. -
אפשר לעשות בדיקה פשוטה אם הבעיה היא פילטר, פשוט תבדוק האם באמת יוצא אוויר חזק מהמזגן -רק שהוא לא קר, אז זה לא הבעיה של הפילטר, ואם פשוט יוצא חלש - כמו שהיה אצלי - אז זה אמור להיות פילטר.@פריוס-2 כתב במזגן מקרר [היטב!] רק בצל/בלילה, אבל בשמש הוא לא מקרר... מה עושים?:
ואם פשוט יוצא חלש - כמו שהיה אצלי
טוב שנזכרת לומר…
ולכן שאלתי בתחילה אם זו אותה הבעיה בדיוק…
[אני גם לא מבין: אם הבעיה אצלך היא שחוזק הרוח היה חלש, אז איך זה קשור ללילה/יום שמש/צל שקישרת את זה למקרה שלי?]אצלי החוזק אותו הדבר וברמה מצויינת, ורק רמת הקור פוחתת בצהריים וכשחם ומקפיאה בלילה.
-
@פריוס-2 כתב במזגן מקרר [היטב!] רק בצל/בלילה, אבל בשמש הוא לא מקרר... מה עושים?:
ואם פשוט יוצא חלש - כמו שהיה אצלי
טוב שנזכרת לומר…
ולכן שאלתי בתחילה אם זו אותה הבעיה בדיוק…
[אני גם לא מבין: אם הבעיה אצלך היא שחוזק הרוח היה חלש, אז איך זה קשור ללילה/יום שמש/צל שקישרת את זה למקרה שלי?]אצלי החוזק אותו הדבר וברמה מצויינת, ורק רמת הקור פוחתת בצהריים וכשחם ומקפיאה בלילה.
אצלי החוזק אותו הדבר וברמה מצויינת, ורק רמת הקור פוחתת בצהריים וכשחם ומקפיאה בלילה.
יכול להיות חיישן טמפרטורה
או מדחס עייף כנ’'ל[ואולי רק הקלאצ’ שלו אם יש ניתוקים]