טיפולי 10000 הדרכות בעיות ופתרונות.
-
מה אתם אומרים, צריך לעשות טיפול כל 10 אלף או כל 7 אלף? והאם זה תלוי כמה קילומטר יש על הרכב?..
-
@דגיג ברוב הרכבים אין עניין ב7K אבל ברכבים עם טורבו יותר חשוב{לדוגמא סוזוקי SX4 כרואסובר 1.4 טורבו} אבל כל אחד יש הוראות יצרן ובחדשים יש אפילו פעם ב15K {אבל יש עניין בחלק רכבים אחרי כמות קילומטר לרדת לפעם ב10K}
-
@סמוראי אם אתה הולך לפי יצרנים אז זה לא רלוונטי כולם היום אומרים 15 אלף, והאירופאיים למשל ברנו אומרים כל 30000 קילומטר- לא רלוונטי שאלתי אם למישהו יש דעה מה עדיף מנסיון ולא לפי מה שהיצרן אומר.
-
מה אתם אומרים, צריך לעשות טיפול כל 10 אלף או כל 7 אלף? והאם זה תלוי כמה קילומטר יש על הרכב?..
-
@דגיג אם לגבי השמן עסקינן, לדעתי תלוי באיזה רמה השמן,
שמנים זולים נשרפים מהר אז פחות מ 10,
שמנים איכותיים כמו לקווי מולי ודומיו ברמה מחזיק נראה לי את ה 10 בכיף,
ושמנים ברמה מעל כמו חברה ams oil נראה לי אפשר להיות איתם 15 אלף ויש סוגים שאפשר 20 ,@mik6868 כתב בטיפולי 10000 הדרכות בעיות ופתרונות.:
ושמנים ברמה מעל כמו חברה ams oil נראה לי אפשר להיות איתם 15 אלף ויש סוגים שאפשר 20
אני לא יודע אם אלו שמנים שמיועדים להחזיק זמן רב ולכן הם טובים אלא זה שמנים שמיועדים להחזיק בעומסים כבדים בזמן פעולת המנוע ולשמור עליו.
רכבי ספורט וג׳יפים קשוחים לא משתמשים בקסטרול או ליקווי מולי אלא באומס-אויל או מוטול שהם נחשבים לשמנים מהשורה הראשונה לכאלו ביצועים ודווקא הכלים האלו עושים טיפולים הרבה פחות מ-10k -
@mik6868 כתב בטיפולי 10000 הדרכות בעיות ופתרונות.:
ושמנים ברמה מעל כמו חברה ams oil נראה לי אפשר להיות איתם 15 אלף ויש סוגים שאפשר 20
אני לא יודע אם אלו שמנים שמיועדים להחזיק זמן רב ולכן הם טובים אלא זה שמנים שמיועדים להחזיק בעומסים כבדים בזמן פעולת המנוע ולשמור עליו.
רכבי ספורט וג׳יפים קשוחים לא משתמשים בקסטרול או ליקווי מולי אלא באומס-אויל או מוטול שהם נחשבים לשמנים מהשורה הראשונה לכאלו ביצועים ודווקא הכלים האלו עושים טיפולים הרבה פחות מ-10k -
חשוב מאד לציין !! השייבה לבורג ריקון שמן לא מיועדת למניעת נזילות אלא לשמירה על חיי ההברגה של האגן שמן (רוב הלחץ מתרכז על השייבה הנלחצת ולא על ההברזה ) חובה להחליף אם אתם לא רוצים להגיע למצב שצריך לתקן הברזה או להחליף אגן שמן (לא בכל רכב זה כזה פשוט עיין ערך הונדה )
@סובארו-אברייכים כתב בטיפולי 10000 הדרכות בעיות ופתרונות.:
חשוב מאד לציין !! השייבה לבורג ריקון שמן לא מיועדת למניעת נזילות אלא לשמירה על חיי ההברגה של האגן שמן (רוב הלחץ מתרכז על השייבה הנלחצת ולא על ההברזה ) חובה להחליף אם אתם לא רוצים להגיע למצב שצריך לתקן הברזה או להחליף אגן שמן (לא בכל רכב זה כזה פשוט עיין ערך הונדה )
אתה ממש צודק לפני כשבועיים חבר עשה 10,000 והבורג של השמן הסתובב על ריק, והיה לו נזילה כי נשחק ההברגה,
והלך למוסך וקמבן לו שהגדיל את החור של הבורג ושם בורג חדש, וגם לקח תשלום נאה, אבל אם היה נזהר לא היה צריך לזה… -
לגבי השמנים חייב לסייג ולומר שכל הדיון שהיה עד עכשיו כלפי כל כמה קילומטר להחליף שמן זה בתוך מסגרת שנה, אבל אם עברה שנה לא משנה כמה נסעת השמן פג תוקף…
ולגבי השייבה והריסת ההברגה, חשוב לומר בשירשור זה שחלק מהריסות מעין אלו נוצרות מאנשים שסוגרים את הבורג ריקון בצורה מוגזמת (מחשש לנזילות כנראה) ופוצעים את הקרטר. המומנט סגירה של הבורג מאוד נמוך… -
לגבי השמנים חייב לסייג ולומר שכל הדיון שהיה עד עכשיו כלפי כל כמה קילומטר להחליף שמן זה בתוך מסגרת שנה, אבל אם עברה שנה לא משנה כמה נסעת השמן פג תוקף…
ולגבי השייבה והריסת ההברגה, חשוב לומר בשירשור זה שחלק מהריסות מעין אלו נוצרות מאנשים שסוגרים את הבורג ריקון בצורה מוגזמת (מחשש לנזילות כנראה) ופוצעים את הקרטר. המומנט סגירה של הבורג מאוד נמוך…