מה צריך לעשות אחרי תאונה?
-
@ראובן-שבתי כתב במה צריך לעשות אחרי תאונה?:
@מאיר כתב במה צריך לעשות אחרי תאונה?:
היום בעמדי ברמזור נזדעזעו עצמותי ורכבי מאיזה נהגת שנכנסה בי מאחורה.
זאת לאחר שבאופן מיקרי אתמול גם כן נכסה בי מישהי ברמזור. אבל אז זה היה ממש שריטה פצפונת והסתדרנו ביננו. אבל מה שבטוח זה, שזכיתי להבין לעומק את מאמר חז"ל "אחורי ארי ללא אחורי אשה"...למעשה הטמבון נקרע קצת אך החשש הוא לנזק חמור יותר. אשמח לדעת מהו התהליך ואיך זה מתבצע.
תהליך של מה?
של התיקון?
של הוצאת הכסף מהאשה?
אתה הולך לפתוח ביטוח?מטרת השאלה שלי היא כזאת, אם אני פותח תביעה, האם היא יכולה להגיד לביטוח שלה אל תשלמו כלום אני אשלם. או שברגע שאני תבעתי הכל אוטומטי...
למעשה הייתי שמח אם אתה או מישהו אחר יעשה על זה מדריך מסודר -
@מאיר בדרך כלל אם הנזק הוא פחות מדמי ההשתתפות אז גם הביטוח נותן אפשרות לא להפעיל אותו וזה לא נחשב כלל לתביעה, ואם הנזק יותר גבוה משמעותית אז לא נראה סיבה שמישהו ירצה לשלם מעצמו.
ובתור עצה: אם אתה תובע צד ג' לבקש לעשות שמאות גלובאלית, שזה אומר לקבל את מחיר הנזק ולא לתקן, ואז אתה הולך לתקן (או שלא) אצל כל אחד אחר שיקח הרבה פחות (זה קיים רק בצד ג' ולא במקיף) -
זאת לאחר שבאופן מיקרי אתמול גם כן נכסה בי מישהי ברמזור. אבל אז זה היה ממש שריטה פצפונת והסתדרנו ביננו. אבל מה שבטוח זה, שזכיתי להבין לעומק את מאמר חז"ל "אחורי ארי ללא אחורי אשה"...למעשה הטמבון נקרע קצת אך החשש הוא לנזק חמור יותר. אשמח לדעת מהו התהליך ואיך זה מתבצע.
תהליך של מה?
של התיקון?
של הוצאת הכסף מהאשה?
אתה הולך לפתוח ביטוח?מטרת השאלה שלי היא כזאת, אם אני פותח תביעה, האם היא יכולה להגיד לביטוח שלה אל תשלמו כלום אני אשלם. או שברגע שאני תבעתי הכל אוטומטי...
למעשה הייתי שמח אם אתה או מישהו אחר יעשה על זה מדריך מסודרב"ה עדיין לא התנסתי
אני כותב מהידע שלי לא מנסיון
ברגע שאתה פותח ביטוח הכל אוטומט הביטוח תובע את הביטוח שלה.
אמהמה חשוב לדעת, כל פתיחת תביעה מהביטוח גורם לחברות לא לרצות לבטח אותך, עד שיכול להגיע למצב שאף חברה לא תבטח אותך וגם אם כן ביותר כסף.
כשאתה פותח תביעה יש לחברה עלויות של תביעה, בית משפט, עו"ד ועוד
לכן מומלץ לפני שאתה פותח ביטוח ללכת לשמאי או למישהו שמבין שיגיד לך מה הנזק והעלות
אם הנזק הוא 3000 שקל אל תפתח ביטוח וגם ביותר מזה כל עוד מדובר בסכום שהצד השני מסכים לשלם מזומן בשביל מה לערב ביטוח?
אם הצד השני לא מסכים לשלם פה הסיפור
בגדול רובם יעדיפו לשלם סכומים קטנים של אלפים בודדים בלי ביטוח, כדי שהפוליסה לא תעלה להם (גם ככה בדרך כלל יש השתתפות עצמית מהחברה של כמה אלפים בודדים)
אם לא מסכים לשלם צריך לדום כל מקרה לגופו
אני אתן דוגמה:
הרכב ניזוק ב3000 שקל
השתתפות עצמית שלכם היא 1500 שקל
במשך שלוש שנים הפוליסה תתייקר לכם בשליש
מה שאומר שהגעת ל3000 שקל ולא הרווחת כלום מהתביעה -
ממש לא נכון, אני הפעלתי ביטוח והפוליסה עלתה לי בערך 200 - 300 ש"ח (היה מדובר על נזק של 16000 בערך)
-
@ITAMAR25 כתב במה צריך לעשות אחרי תאונה?:
ממש לא נכון, אני הפעלתי ביטוח והפוליסה עלתה לי בערך 200 - 300 ש"ח (היה מדובר על נזק של 16000 בערך)
זה משתנה מאוד
צד ג', מקיף.
בכל מקרה זה הסכומים שידועים לי. -
@מאיר אולי עדיפה האפשרות הזאת, היא חדשה גם לי
ברור שבמקרה כזה הפוליסה שלך לא תייקר
לא השתמשת בשירותים שלהם, לא בעו"ד ולא בהוצאות משפט.
לכן מדגישים לך רק במקרה שהשני אחראי מובהק
כי אם לא מובהק לך תסתבך עם משפט שאתה לא מבין דבר וחצי דבר בתחום
וזה עונה על השאלה שלך @מאיר -
אם תהיה לך אופצייה כזו, (אתה צריך לשאול את סוכן הביטוח שלך) הכי רווחי זה להביא שמאי, ולקבל כסף מזומן, ואז אתה יכול לתקן בזול ולהשאר עם עודף.
-
@מיישה כתב במה צריך לעשות אחרי תאונה?:
אם תהיה לך אופצייה כזו, (אתה צריך לשאול את סוכן הביטוח שלך) הכי רווחי זה להביא שמאי, ולקבל כסף מזומן, ואז אתה יכול לתקן בזול ולהשאר עם עודף.
ובתור עצה: אם אתה תובע צד ג' לבקש לעשות שמאות גלובאלית, שזה אומר לקבל את מחיר הנזק ולא לתקן, ואז אתה הולך לתקן (או שלא) אצל כל אחד אחר שיקח הרבה פחות (זה קיים רק בצד ג' ולא במקיף)
-
@מאיר אני יציין משהו שהרבה לא יודעים, ברגע שתבעת את הביטוח אפילו שאתה לא אשם כלל זה מוסיף אותך לרשימה השחורה של הביטוח, לשם ההסבר מה זה עושה אני אציין שקרובת משפחתי פעם עשתה תאונה קלה, הנהג הנפגע ערב ביטוח, עד כאן הכל שגרתי.
פעם נוספת נכנסו בה בעוצמה ברמה שהרכב הלך טוטאל לוס והורד מהכביש, והחברת ביטוח לא הסכימה יותר לבטח אותה אע"פ שהיא לא הייתה אשמה כלל!
רק לאחר תחנונים הסכימו במחיר יקר מאוד, אז אני ממליץ לנסות כמה שיותר להגיע לעמק השווה ביניהם, מבלי לערב ביטוח. -
@YKingsmart כתב במה צריך לעשות אחרי תאונה?:
@מאיר אני יציין משהו שהרבה לא יודעים, ברגע שתבעת את הביטוח אפילו שאתה לא אשם כלל זה מוסיף אותך לרשימה השחורה של הביטוח, לשם ההסבר מה זה עושה אני אציין שקרובת משפחתי פעם עשתה תאונה קלה, הנהג הנפגע ערב ביטוח, עד כאן הכל שגרתי.
פעם נוספת נכנסו בה בעוצמה ברמה שהרכב הלך טוטאל לוס והורד מהכביש, והחברת ביטוח לא הסכימה יותר לבטח אותה אע"פ שהיא לא הייתה אשמה כלל!
רק לאחר תחנונים הסכימו במחיר יקר מאוד, אז אני ממליץ לנסות כמה שיותר להגיע לעמק השווה ביניהם, מבלי לערב ביטוח.מעניין מאד. צריך לבדוק את זה לעומק.
-
@מאיר
היות ונאמרו כאן דברים ממש לא נכונים בחלקם! ואני מדבר אך ורק מנסיון, פעמים נתקעו בי ודפקו לי את האוטו, אני אשתדל לכתוב את הדברים לאשורם.אז קודם כל, הרכב הנפגע לא קשור כלל להפעלת ביטוח, ולא לשום דבר.
כל הנידון של דמי השתתפות, ועליות של הפוליסה - זה רק לרכב הפוגע. ולעולם לא לנפגע.בגדול, מי שמטפל בזה זה הסוכן ביטוח שלך (אם לקחת סוכן טוב, דבר שאני ממליץ עליו רק בגלל הפרוצדורות במקרים כאלו),
ובפועל איך זה עובד לפי שלבים:
א. ברגע התאונה יש לקחת פרטים (ת.ז. ומומלץ גם מספר טלפון) של הנהג שנתקע בך, וכן את רשיון הרכב שלו (הביטוח הוא של הרכב ולא של הנהג),
ב. לצלם במקום את המכה, אני ממליץ על וידאו שמראה היטב את שני הרכבים על הכביש למקרה של הכחשה וכדו', למרות שעוד לא קרה לי ב"ה. (בפעם האחרונה נתקע בי ערבי, וביקשתי שיודה בוידאו שהוא נתקע בי, אבל לא הייתי זקוק לזה).
ג. פתיחת פניה דרך הסוכן ביטוח - הוא כבר תובע את הביטוח של הנהג שנתקע בך.בשלב זה אני לא יודע איך זה עובד אצל כל אחד, אצלי הסוכן ביטוח שלי, יש לו דיל עם מוסך מורשה שנותן רכב חלופי (כמובן, שלדעתי שניהם מרויחים מהסיפור), והוא שלח אותי אליו, השארתי את הרכב, קיבלתי רכב חלופי, ואחרי התיקון השארתי צ'ק עם הסכום של התיקון, עם תאריך של עוד 3 חודשים.
הסוכן ביטוח דאג שאקבל את הכסף לחשבון עד אז.זה פחות או יותר הפרוצדורה.
מי שמחליט אם לערב ביטוח או לתקן לבד זה הנהג הפוגע, זה האינטרס שלו, האינטרס של הנהג הנפגע הוא לתקן את הרכב.
כל מה שכתבתי זה מנסיון אישי!
בהצלחה רבה!
-
@אינטרקום ברגע שתבעת את הביטוח שלך (במילים אחרות ביטוח מקיף)
עולה לך הפרמיה
אלא אם הביטוח שלך הוציא את כל הסכום ששילם לך מהביטוח של הנהג השני
כך נאמר לי על ידי בעל ניסיון רב (למרבה צערו) בנושא
(אני מדגיש אינני עוסק בביטוח כך שזה מידע שהתקבל משיחה עם המכר ולא מסוכן ביטוח)(נ.ב. הביטוח של הפוגע אחרי שמוציא הערכת שמאי בדרך כלל יעדכן את הפוגע שהנזק הוא X שקלים
האם הוא מעוניין לשלם לבד או שהביטוח ישלם ואז ירשם לו תביעה של הביטוח) -
@מיישה כתב במה צריך לעשות אחרי תאונה?:
חשוב לי להבהיר את עצמי:
מה שכתבתי זה תביעה על נזק שנגרם לך באשמת הפוגע, כשאתה תובע את הביטוח שלו, אל תרחם עליהם, אבל וודאי שאם אתה תובע את הביטוח שלך, קודם כל עדיף לא לתבוע כל עוד זה נזק מינורי, אבל גם אם כן, כמה שפחות. -
@admin כתב במה צריך לעשות אחרי תאונה?:
@אינטרקום ברגע שתבעת את הביטוח שלך (במילים אחרות ביטוח מקיף)
עולה לך הפרמיהזה נכון!
אני לא דיברתי על ביטוח מקיף (באמת לא הבהרתי את זה בפוסט).
ברגע שמישהו פגע בך - לא שווה להפעיל ביטוח מקיף, עדיף לבקש מהביטוח שיתבעו את הצד השני, במקרה רגיל - הביטוח של הצד השני ישלם הכל.ביטוח מקיף מיועד למקרה שאין ביטוח אחר שישלם.
-
לא מבין בביטוח, אבל מנסיון שלי אחרי תאונה תבעתי את הביטוח חובה שלי על כאבי גב (ב"ה עברו, לא לדאוג) וגם הביטוח צד ג' היה מעורב עד צוואר עם משפטים וכו' כי אני הייתי אשם (תאונת שרשרת, בסוף לא שילמתי כלום כנראה בגלל שהרכב שלפני הלך טוטאלוס מהמכה הקידמית עוד לפני שנכנסתי בו מאחורה או שלפחות לא הוכח אחרת)
למעשה הביטוח שלי לא התייקר בכלל וסוכן ביטוח אמר לי שאם לא שילמתי זה לא מייקר, וסוכנים אחרים טענו שאין כזה דבר בכלל עבר שלילי רק שאם יש תאונה זה מבטל את העבר ביטוח נקי כמו נהג שלא היה לו רכב -
אך החשש הוא לנזק חמור יותר.
בא נעשה קצת סדר
במידה ואתה מתכוון לתבוע נזקי גוף זו תביעה דרך עו"ד שהיא אינה קשורה כלל וכלל לתביעה של ניזקי רכב
בטביעה של נזקי רכב כמו שכתב אינטרקום@אינטרקום כתב במה צריך לעשות אחרי תאונה?:
אז קודם כל, הרכב הנפגע לא קשור כלל להפעלת ביטוח, ולא לשום דבר.
כל הנידון של דמי השתתפות, ועליות של הפוליסה - זה רק לרכב הפוגע. ולעולם לא לנפגע.בגדול, מי שמטפל בזה זה הסוכן ביטוח שלך (אם לקחת סוכן טוב, דבר שאני ממליץ עליו רק בגלל הפרוצדורות במקרים כאלו),
ובפועל איך זה עובד לפי שלבים:
א. ברגע התאונה יש לקחת פרטים (ת.ז. ומומלץ גם מספר טלפון) של הנהג שנתקע בך, וכן את רשיון הרכב שלו (הביטוח הוא של הרכב ולא של הנהג),
ב. לצלם במקום את המכה, אני ממליץ על וידאו שמראה היטב את שני הרכבים על הכביש למקרה של הכחשה וכדו', למרות שעוד לא קרה לי ב"ה. (בפעם האחרונה נתקע בי ערבי, וביקשתי שיודה בוידאו שהוא נתקע בי, אבל לא הייתי זקוק לזה).
ג. פתיחת פניה דרך הסוכן ביטוח - הוא כבר תובע את הביטוח של הנהג שנתקע בך.בשלב זה אני לא יודע איך זה עובד אצל כל אחד, אצלי הסוכן ביטוח שלי, יש לו דיל עם מוסך מורשה שנותן רכב חלופי (כמובן, שלדעתי שניהם מרויחים מהסיפור), והוא שלח אותי אליו, השארתי את הרכב, קיבלתי רכב חלופי, ואחרי התיקון השארתי צ'ק עם הסכום של התיקון, עם תאריך של עוד 3 חודשים.
הסוכן ביטוח דאג שאקבל את הכסף לחשבון עד אז.זה פחות או יותר הפרוצדורה.
מי שמחליט אם לערב ביטוח או לתקן לבד זה הנהג הפוגע, זה האינטרס שלו, האינטרס של הנהג הנפגע הוא לתקן את הרכב.
כל מה שכתבתי זה מנסיון אישי!
בהצלחה רבה!