דאצ'יה דאסטר מהשכרה - גיר השתחרר לניוטרל בעמידה ברמזור
-
אשמח לעזרת חברי הפורום:
שכרנו דאצ’יה דאסטר (2018) [למיטב הבנתי עם גיר רובוטי], מאחד מחברות השכרה השעתיות, אשתי נהגה בו ובעת עמידה ברמזור אדום בעליה, תוך כדי שהרגל שלה על הבלם, הרכב התדרדר אחורה ופגע ברכב שמאחור.
חברת ההשכרה דורשת תשלום מלא של השתתפות עצמית, כשאני טוען לאשם תורם ברור ואולי אפילו לאשמה מלאה שלהם בשל כך שהרכב השתחרר מהדרייב…
אציין שכשנהגתי אני עם הרכב, גם זיהיתי דפוס פעולה דומה בו הרכב משחרר את הדרייב, והוא גולש לתוך הצומת על ניוטרל לפני שההילוך הראשון נכנס
מחיפוש ברשת אני מוצא רסיסי מידע על זה אבל לא קריאת שירות ברורה לריקול וכדומה, ג’מיני טוען בתוקף שזו תופעה מוכרת ברכבים הללו…
מה דעתכם בעניין?
@עזרא לא הבנתי משהו,
אם הרגל הייתה על הבלם כל הזמן, הרכב לא אמור להתדרדר אחורה בגלל “שחרור דרייב”. גם בגיר רובוטי יש זחילה מסוימת, אבל היא לא מיועדת להחזיק את הרכב בעלייה, ובוודאי לא במקום הבלמים.
אם הייתה תקלה בגיר שגרמה למעבר לניוטרל או לאיבוד שילוב ההילוך, זו כבר תקלה מכנית, אבל צריך להוכיח באמצעות בדיקה מקצועית או תיעוד. בלי הוכחה כזו יהיה קשה מאוד לטעון מול חברת ההשכרה, ונפל פיתא בבירא.
אגב, ברכב עם תיבת הילוכים רובוטית תמיד מומלץ בעלייה להחזיק את הרכב עם הבלם/בלם יד/מצב אוטוהולד (Auto Hold) במידה ויש.
עריכה: לא שמתי לב אך @itamar כתב את הדברים וצדק (לענ"ד) בדבריו. -
לא יכול להיות שהיה רגל על הברקס כי הרכב היה עוצר אבל מה כן יכול להיות שבא להתחיל נסיעה ואז בגלל שהרכב הוא רובוטי אז היה דרדור אחורה של הרכב עד שהגיר תופס
@א.ע. תנסה לכתוב לנו למי אתה מגיב, שנוכל להבין.

בכל אופן,
@א.ע. כתב בדאצ'יה דאסטר מהשכרה - גיר השתחרר לניוטרל בעמידה ברמזור:
לא יכול להיות שהיה רגל על הברקס כי הרכב היה עוצר
@גיל כתב בדאצ'יה דאסטר מהשכרה - גיר השתחרר לניוטרל בעמידה ברמזור:
אם הרגל הייתה על הבלם כל הזמן, הרכב לא אמור להתדרדר אחורה בגלל “שחרור דרייב”.
אבל מה כן יכול להיות שבא להתחיל נסיעה ואז בגלל שהרכב הוא רובוטי אז היה דרדור אחורה של הרכב עד שהגיר תופס
בגיר רובוטי יש זחילה מסוימת, אבל היא לא מיועדת להחזיק את הרכב בעלייה,
-
@א.ע. תנסה לכתוב לנו למי אתה מגיב, שנוכל להבין.

בכל אופן,
לא יכול להיות שהיה רגל על הברקס כי הרכב היה עוצר
אם הרגל הייתה על הבלם כל הזמן, הרכב לא אמור להתדרדר אחורה בגלל “שחרור דרייב”.
אבל מה כן יכול להיות שבא להתחיל נסיעה ואז בגלל שהרכב הוא רובוטי אז היה דרדור אחורה של הרכב עד שהגיר תופס
בגיר רובוטי יש זחילה מסוימת, אבל היא לא מיועדת להחזיק את הרכב בעלייה,
@גיל נהגתי אח"כ על הרכב ומה שקורה זה כך:
בלחיצה חלקית על הברקס הרכב מוחזק ביחד עם המנוע, לאחר כמה שניות הגיר משחרר את ההילוך קדימה ועובר לניוטרל או קלאצ’ משוחרר… ואז בעליה (כפי שהיה) או בירידה, החזקה החלקית של הברקס לא מספיקה וצריך לסחוט את הברקס…
לי זה נראה כמו משהו בעייתי, אולי משהו במערכת של ה START STOP או במחשב גיר?הם טוענים שהרכב תקין, אבל אני לא חושב שהם העבירו אותו בדיקה…
-
@עזרא זה בעיה של רכב רובוטי,
מי שרגיל לאוטומט יסבול מזה, שאתה עומד ברמזור בקצת עליה בדר"כ אפשר לשחרר לגמרי את הברקס והD יחזיק את הרכב במקום, אבל לא ייסע קדימה בלי קצת גז, אבל ברובוטי בעצירה הרכב בניוטרל וגם בין הילוכים.בכל אופן מהתיאור
נשמע שהקלאצ’ שלו גמור ו’מפספס’, אולי תבקש לבדוק את זה. -
@גיל נהגתי אח"כ על הרכב ומה שקורה זה כך:
בלחיצה חלקית על הברקס הרכב מוחזק ביחד עם המנוע, לאחר כמה שניות הגיר משחרר את ההילוך קדימה ועובר לניוטרל או קלאצ’ משוחרר… ואז בעליה (כפי שהיה) או בירידה, החזקה החלקית של הברקס לא מספיקה וצריך לסחוט את הברקס…
לי זה נראה כמו משהו בעייתי, אולי משהו במערכת של ה START STOP או במחשב גיר?הם טוענים שהרכב תקין, אבל אני לא חושב שהם העבירו אותו בדיקה…
-
אשמח לעזרת חברי הפורום:
שכרנו דאצ’יה דאסטר (2018) [למיטב הבנתי עם גיר רובוטי], מאחד מחברות השכרה השעתיות, אשתי נהגה בו ובעת עמידה ברמזור אדום בעליה, תוך כדי שהרגל שלה על הבלם, הרכב התדרדר אחורה ופגע ברכב שמאחור.
חברת ההשכרה דורשת תשלום מלא של השתתפות עצמית, כשאני טוען לאשם תורם ברור ואולי אפילו לאשמה מלאה שלהם בשל כך שהרכב השתחרר מהדרייב…
אציין שכשנהגתי אני עם הרכב, גם זיהיתי דפוס פעולה דומה בו הרכב משחרר את הדרייב, והוא גולש לתוך הצומת על ניוטרל לפני שההילוך הראשון נכנס
מחיפוש ברשת אני מוצא רסיסי מידע על זה אבל לא קריאת שירות ברורה לריקול וכדומה, ג’מיני טוען בתוקף שזו תופעה מוכרת ברכבים הללו…
מה דעתכם בעניין?
@עזרא זה לא רובוטי חד מצמדי, זה רובוטי דו
יצא לי לנהוג על כזה רכב של סיטי קאר, ודווקא היה בסדר
כיום אני נוהג על רנו עם גיר דומה/זהה, ולפעמים יש הידרדרות קלה מאוד בעזיבת הברקס בעליה
אם הברקס היה לחוץ קשה לי להאמין שהידרדר אחורה (כדברי הרב @גיל שליט"א)
עוד אומר, שלדעתי לא שווה את הטרחה לריב איתם, הם די מכוסים מכל הצדדים
אם לא תשלם להם את ה2000 כהשתתפות עצמית אז הם ידרשו את זה כהוצאות משפט, או כדמי דוקים, או כעמלת קפה ומאפה, והבעיה היא שאתם (ורובנו) חתומים על החוזה הזה
בקיצור, לענ"ד ווי ליה לחסרון כיס, והמקום ימלא חסרונכם
הזמן שלכם לא שווה את הטרחה הזאת לדעתי, כשסיכויי ההצלחה קלושים
אני לא רוצה לרפות את ידיכם, אבל הייתי רוצה לחסוך לכם את העוגמ"נ שבטרחה
כמה היה המרחק מהרכב שמאחוריכם? אין על זה איזו אשמה שלו? שלא שמר מספיק מרחק ברמזור? -
@עזרא זה לא רובוטי חד מצמדי, זה רובוטי דו
יצא לי לנהוג על כזה רכב של סיטי קאר, ודווקא היה בסדר
כיום אני נוהג על רנו עם גיר דומה/זהה, ולפעמים יש הידרדרות קלה מאוד בעזיבת הברקס בעליה
אם הברקס היה לחוץ קשה לי להאמין שהידרדר אחורה (כדברי הרב @גיל שליט"א)
עוד אומר, שלדעתי לא שווה את הטרחה לריב איתם, הם די מכוסים מכל הצדדים
אם לא תשלם להם את ה2000 כהשתתפות עצמית אז הם ידרשו את זה כהוצאות משפט, או כדמי דוקים, או כעמלת קפה ומאפה, והבעיה היא שאתם (ורובנו) חתומים על החוזה הזה
בקיצור, לענ"ד ווי ליה לחסרון כיס, והמקום ימלא חסרונכם
הזמן שלכם לא שווה את הטרחה הזאת לדעתי, כשסיכויי ההצלחה קלושים
אני לא רוצה לרפות את ידיכם, אבל הייתי רוצה לחסוך לכם את העוגמ"נ שבטרחה
כמה היה המרחק מהרכב שמאחוריכם? אין על זה איזו אשמה שלו? שלא שמר מספיק מרחק ברמזור? -
@טוסון יישר כח על התגובה המפורטת!
(עדיין אין לי הרשאות ללייק)למיטב הבנתי הרכב מאחור היה רחוק מספיק!
מקווה שהם לפחות יתגמשו בתשלום ההשתתפות העצמית, שסביר להניח שהרכב בכלל לא תוקן…@עזרא כתב בדאצ'יה דאסטר מהשכרה - גיר השתחרר לניוטרל בעמידה ברמזור:
@טוסון יישר כח על התגובה המפורטת!
(עדיין אין לי הרשאות ללייק)למיטב הבנתי הרכב מאחור היה רחוק מספיק!
מקווה שהם לפחות יתגמשו בתשלום ההשתתפות העצמית, שסביר להניח שהרכב בכלל לא תוקן…אני לא הייתי מצפה מהם להתחשבות
כמובן לא באתי לרפות את ידיך
כדאי שתהיו אסרטיביים איתם
אבל רק בפורפורציות, כי להבנתי החוזה שלהם מכסה אותם מכל כיוון