דילוג לתוכן
  • דף הבית
  • תקנון הפורום
  • מילון מושגים המלא
  • המדריך המלא למשתמש
  • פוסטים אחרונים
  • משתמשים
  • חיפוש גוגל בפורום
  • פנייה למנהל הפורום
כיווץ
☰
לוגו
  • דף הבית
  • מבחני רכב
  • חדשות רכב
  • מדריך למשתמש
  • ...
  • יצירת קשר
  • פרסם אצלנו
      1. דף הבית
      2. מדברים רכב
      3. הנדסת אנוש או הנדסת תודעה? האמת על המסכים ברכבים החדשים

הנדסת אנוש או הנדסת תודעה? האמת על המסכים ברכבים החדשים

מתוזמן נעוץ נעול הועבר מדברים רכב
      21 פוסטים 11 כותבים 121 צפיות
      • מהישן לחדש
      • מהחדש לישן
      • הכי הרבה הצבעות
      תגובה
      • תגובה כנושא
      התחברו כדי לפרסם תגובה
      נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
      • shineS shine

בזמן האחרון אני שומע יותר מדי קיטורים על האופנה החדשה בעולם הרכב: “השאירו אותנו בלי כפתורים!”, “השם ישמור, בשביל להוריד מעלה במזגן צריך תואר במדעי המחשב!”, “המסכים האלה זה סכנת נפשות!”.

אז כמי שחווה את שני העולמות, הרשו לי להטיל פצצה: המציאות הפוכה לגמרי, וכל מי שבאמת ניסה מסך נורמלי מבין על מה אני מדבר.

כיום אני נוהג בסוזוקי סוויפט – קטנה, חמודה, באמת אחלה רכב. אבל (וזה אבל גדול), כשאני באמצע כביש מהיר ורוצה להגביר את המזגן, מתחיל מסע חיפושים ארכאולוגי. אני צריך להוריד עיניים מהכביש, לאתר את שורת המקשים הפיזיים, למצוא את הלוגו הקטן של המאוורר, ואז ממש להרים את הלחצן למעלה. רוצה להגביר עוד? ברכותיי, תתחיל את כל הטקס מחדש.

לעומת זאת, ברכב שאני עובר אליו עכשיו (AION V), הסיפור אחר לגמרי. יש שורה קבועה בתחתית המסך, לחיצה קלה על האייקון של המאוורר, החלקה קלה של האצבע ימינה או שמאלה – וזהו. בשנייה אחת ובלי להסתכל, העוצמה מכוונת. מי פה מייצר סכנת חיים ומתעסק חצי שעה עם כפתורים, אני או המקטרגים?

נכון, יש יצרנים שקצת הגזימו וקברו את מפשיר האדים בתוך תתי-תפריטים במסך, אבל הרעיון הכללי ברור: הכל עניין של הרגל.

איך אני יודע? תראו למשל איך כל בוחני הרכבים מהללים את קיה על הפתרון ה"גאוני" שלהם – שורת כפתורי מגע משתנה. בשביל להנמיך את המוזיקה או לשנות טמפרטורה, אתה צריך קודם כל לבדוק באיזה “מצב” השורה נמצאת כרגע כדי לא לכבות בטעות את המזגן. לזה הם קוראים הנדסת אנוש! במסכים, לעומת זאת, המיקום של הפונקציות החשובות נשאר קבוע.

בקיצור, חלאס עם הנוסטלגיה לכפתורים של פעם. תתקדמו, העתיד דווקא די נוח.

מאירמ מנותק
        מאירמ מנותק
        מאיר
        מנהל ראשי
        כתב נערך לאחרונה על ידי מאיר

@shine אני חושב שזה עניין של טעם. אני מסכים איתך שמי שהגה את הרעיון של מסך לא היה כזה טיפש, ואגב בהתחלה זה קיבל המון מחמאות מעיתונאי הרכב.

מזגן מהמסך זה משהו שבאמת יכול לעצבן עיתונאי רכב, שכן בכל רכב זה עובד בדרך אחרת דרך המסך וזה מצריך הסתגלות מחדש בשונה מכפתורים. אם מתרגלים לשימוש במסך, אני מאמין שזה יעשה כלאחר יד כמעט כמו בלחצנים. ועדיין לדעתי עדיף לחצנים פשוטים, ושוב זה עניין של טעם, ועל טעם אי אפשר להתווכח, אבל אפשר לעשות סקר. מי מתנדב?

ליצירת קשר לחץ כאן

תגובה 1 תגובה אחרונה
        0

• 1
        • 2

52

3.1k

משתמשים

10.0k

נושאים

136.0k

פוסטים