טיפול עשרת אלפים
-
@צפוני-פשוט כתב בטיפול עשרת אלפים:
אוסיף משהו קטנטן,
כדאי למלאות את הפילטר שמן החדש לפני הברגתו בשמן שקנית
כמה פעמים עד שמלא עד למעלה,לא דחוף בכלל!
זה מנהג קדום של מכונאים שלא הוברר מעולם (למיטב ידיעתי) אם יש לו מקור.@נייטרון-חפשי זה מנהג טעות
-
K Klonimoos פיצל נושא זה
-
אוסיף משהו קטנטן,
כמה פעמים עד שמלא עד למעלה,@צפוני-פשוט כתב בטיפול עשרת אלפים:
אוסיף משהו קטנטן,
כמה פעמים עד שמלא עד למעלה,גם אני שמעתי ככה, ובעצם למה לא…
-
@צפוני-פשוט כתב בטיפול עשרת אלפים:
אוסיף משהו קטנטן,
כמה פעמים עד שמלא עד למעלה,גם אני שמעתי ככה, ובעצם למה לא…
@חיים-Y0737 לא יודע למה לא אבל יש מכוניות שהפילטר יושב הפוך (ההברגה כלפי מטה) כמו סובארו Xv או סקודה קודיאק (זה פילטר טבול אבל לא משנה) למיטב זיכרוני
מה שאומר שהיצרן לא התכוון שימלאו ואז יחזירו או יסגרו כי אם זה היה אמור להיות הוא לא היה מייצר בצורה כזו -
איזה שמן כדאי להשים ברכב {שכמו שדובר כבר עשה כבר באזור 300000 קילומטר}
כי בספר רכב כתוב 5 30
וכל המוסכים שאלתי אמרו לי תשים 10 40
ושאני שואל את הבינה היא מתעקשת שאני צריך 5 40 בגלל הסוג מנוע של ה1.8 בלנסר 2011
מה אתם אומרים -
@אברום בינה לא רלוונטי
אם בספר הרכב כתוב 5w30 אז כל עוד שהמנוע תקין ולא צורך שמן/בוצה תקח מה שבספר הרכב
מוסכים אומרים שיגידו, אלא אם זה מוסכי יבואן ויש להם מסמכי תיעוד
לדעתי בלבד -
@אברום תלוי מי אומר, זה יכול להיות כמו האמונה הטפלה של למלאות שמן בפילטר (גם אני עושה את זה מספק אולי יש בזה תועלת) שאף אחד לא יודע לומר אם יש בה ממש.
יש טענה כללית שבגלל שאנו בארץ חמה צריך צמיגות גבוהה יותר כי הרי הצמיגות תלויה בטמפרטורה, זה מופיע אפילו בספר הרכב בחלק מהדגמים. -
@אברום תלוי מי אומר, זה יכול להיות כמו האמונה הטפלה של למלאות שמן בפילטר (גם אני עושה את זה מספק אולי יש בזה תועלת) שאף אחד לא יודע לומר אם יש בה ממש.
יש טענה כללית שבגלל שאנו בארץ חמה צריך צמיגות גבוהה יותר כי הרי הצמיגות תלויה בטמפרטורה, זה מופיע אפילו בספר הרכב בחלק מהדגמים.@נייטרון-חפשי כתב בטיפול עשרת אלפים:
יש טענה כללית שבגלל שאנו בארץ חמה צריך צמיגות גבוהה
יש גם טענה שרכבים עם ק"מ גבוה לשים 10-40 כי הם אוכלים קצת שמן וברכבים כאלה מומלץ צמיגות גבוהה
-
@פתוח-לשמוע כתב בטיפול עשרת אלפים:
יש גם טענה שרכבים עם ק"מ גבוה לשים 10-40 כי הם אוכלים קצת שמן וברכבים כאלה מומלץ צמיגות גבוהה
אני שמעתי עוד סברא…
בגלל שהבוכנות נשחקות קצת עם הזמן אז נוצר רווח עדין בין הבית שלה אליה ולכן צריך שמן צמיגי יותר -
@פתוח-לשמוע כתב בטיפול עשרת אלפים:
אני שמעתי עוד סברא…
בגלל שהבוכנות נשחקות קצת עם הזמן אז נוצר רווח עדין בין הבית שלה אליה ולכן צריך שמן צמיגי יותר -
ממליץ לעשות לבד כמו שאתה מבשל בבית לבד ולא הולך לשף לקנות אוכל מוכן רכב זה דבר שקל להבין אותו בהרבה יותר ממה שזה נראה דרישות התפקיד ידע בסיסי ידים טובות וקצת כלים שיכסו את עצמם מהר מאוד
מה שכן ממליץ בחום לתת למכונאי להעיף מבט על הרכב גומיה לציריה לדוגמה שלא תשים לב למצב של ולא תחליף תעלה לך ביוקר רב אחרי זה וכן לקנות לכל הפחות ג’ק עגלה קטן ושתי בודקים קטנים אחרת זה סכנה וחמירא סכנתא וכו’
ואני גם חושב למרות שיהיו שיחלקו עלי בתוקף שאין איסור שאברך יחפש לבין הזמנים אחד מוסך מרוחק מהאיזור שלו לעבוד זה יתן לו קצת זוזים והרבה ידע ויחסוך הרבה עוגמות נפש בחיים כיון שכל החיים כנראה הוא יתמודד אם רכב אבריכיים כזה או אחר
ולגבי המומנט אז גם בסקודה וגם בטויוטה מורשים שעבדתי בהם כנ’'ל לא עושים אם מומנט
ולגבי הסגירה של הפילטר שמן אפשר לסגור ביד אבל חזק מאוד מניסיון כשאני סוגר רק חזק ואז סוגר אם הכלי יש רבה מה לסגור עוד