אאוטלנדר - תחושת בלימה
-
שלום
כאשר אני מרפה מהגז בנסיעה עירונית (30-60 קמ"ש) אני מרגיש כאילו מופעל כח בלימה על הרכב, שגורם לו להאט מעט, הרכב אינו “גולש” בחופשיות אלא מאט באופן מורגש.האם זה אופייני לדגם? או שיש בעיה?
@המהנדס גם אני עם אאוטלנדר, לפעמים אני גם מרגיש בלימה, במהירות נמוכה, אך לא תמיד.
תלוי כנראה על איזה הילוך (כאילו) הרכב, למעשה אני לא יודע להגיד מתי וכמה זה קורה, אבל קורה מדי פעם.אצלי בכל אופן לא נראה לי שזה קורה ב-60 קמ"ש. אלא עד 30 קמ"ש.
-
אני מרגיש אוטו דבר על הקשקאי שלי
ג"כ גיר רציף
בבוקר כשהמנוע קר זה מאד מורגש
אחרי זה זה יותר מחליק
כנראה שבגיר רציף כן צריך לתת הרבה מאד כוח בהתחלה ואז להרפות -
שלום
כאשר אני מרפה מהגז בנסיעה עירונית (30-60 קמ"ש) אני מרגיש כאילו מופעל כח בלימה על הרכב, שגורם לו להאט מעט, הרכב אינו “גולש” בחופשיות אלא מאט באופן מורגש.האם זה אופייני לדגם? או שיש בעיה?
@המהנדס נסה גם להעלות הילוך ידנית ותראה אם התחושה משתנה.
כנראה שבגיר רציף כן צריך לתת הרבה מאד כח בהתחלה ואז להרפות
מה הכוונה, ומה הקשר לתחושת בלימה?
-
@המהנדס נסה גם להעלות הילוך ידנית ותראה אם התחושה משתנה.
כנראה שבגיר רציף כן צריך לתת הרבה מאד כח בהתחלה ואז להרפות
מה הכוונה, ומה הקשר לתחושת בלימה?
@תודה-לבורא-עולם-0 כי אחרת הוא לא נכנס לנסיעה חלקה
ואז יש את הבלימות שהוא הזכיר וכן את הקפיצות בסל"ד אם לא נותנים בהתחלה הרבה כוח -
@תודה-לבורא-עולם-0 כי אחרת הוא לא נכנס לנסיעה חלקה
ואז יש את הבלימות שהוא הזכיר וכן את הקפיצות בסל"ד אם לא נותנים בהתחלה הרבה כוח@משה-אייזנבאך עשית ניקוי מצערת?
-
@הכהן-הגדול זה סוג של אמצעי בטיחות לבלום מהירות גבוהה בירידה.
המקום שזה הכי בולט לי זה ברכבת הרים מק"ס ליד נחל מודיעין למי שמכיר יש שם ירידה חדה ועליה ממש כמו U והטורים קופצים בלי שאני לוחץ על הדוושה ואח"כ לעלות את העליה צריך ללחוץ חזק כי הרכב ממש עוצר
@israel_458xv20n כתב באאוטלנדר - תחושת בלימה:
זה סוג של אמצעי בטיחות לבלום מהירות גבוהה בירידה
זה משהו אחר
שבירידות חדות הוא מוריד הילוכים וזה מעלה תסל"ד ואוטומטית מאט אותו
אני דיברתי שבנסיעה אפילו בעיר או במהירות לא יותר מידי גבוהה שאני מוריד את הרגל מהגז אני מרגיש בלימונת כזו -
@israel_458xv20n כתב באאוטלנדר - תחושת בלימה:
זה סוג של אמצעי בטיחות לבלום מהירות גבוהה בירידה
זה משהו אחר
שבירידות חדות הוא מוריד הילוכים וזה מעלה תסל"ד ואוטומטית מאט אותו
אני דיברתי שבנסיעה אפילו בעיר או במהירות לא יותר מידי גבוהה שאני מוריד את הרגל מהגז אני מרגיש בלימונת כזו@הכהן-הגדול בדיוק, זה חלק מזה ברגע שאתה מוריד רגל מהגז הוא מבצע בלימת מנוע, במישור זה בקטנה ובירידות זה יותר חזק ולכן אתה רואה הבדל גדול בטורים בירידה.
-
@הכהן-הגדול בדיוק, זה חלק מזה ברגע שאתה מוריד רגל מהגז הוא מבצע בלימת מנוע, במישור זה בקטנה ובירידות זה יותר חזק ולכן אתה רואה הבדל גדול בטורים בירידה.
@israel_458xv20n יש אכן כזה דבר אבל לפי מה שאני מבין ממנו זה קצת יותר חריג וגם אצלי זה ככה פעם רק בירידות חדות הרכב היה תופס את עצמו היום גם במישור או בירידות קלות הוא תופס את עצמו וזה בהחלט שיגוע וגם אוכל דלק
-
@israel_458xv20n יש אכן כזה דבר אבל לפי מה שאני מבין ממנו זה קצת יותר חריג וגם אצלי זה ככה פעם רק בירידות חדות הרכב היה תופס את עצמו היום גם במישור או בירידות קלות הוא תופס את עצמו וזה בהחלט שיגוע וגם אוכל דלק
@דוד-100 אם זה משהו שקרה פתאום אז צריך לבדוק אם המצערת נקייה.
הפעולה עצמה לא אוכלת דלק, רק בהאצה אולי תצטרך יותר גז אבל לא נראלי משהו כ"כ משמעותי. -
הפעולה עצמה לא אוכלת דלק, רק בהאצה אולי תצטרך יותר גז אבל לא נראלי משהו כ"כ משמעותי.@israel_458xv20n זה אוכל דלק והרבה אני אומר לך ברגע שהרכב בולם את עצמו וצריך את הדחיפה הזאת כדי להמשיך לנסוע ההילוך נמשך כביכול עוד קצת ואז זה משתחרר ובלחיצה הזאת נאכל גם נאכל דלק
-
הפעולה עצמה לא אוכלת דלק, רק בהאצה אולי תצטרך יותר גז אבל לא נראלי משהו כ"כ משמעותי.@דוד-100
@israel_458xv20n כתב באאוטלנדר - תחושת בלימה:אז צריך לבדוק אם המצערת נקייה
צריך מוסך או שאפשר לבד
לי זה גם במישור הוא מבצע בלימונת למה זה קורה
אני הבנתי שזה מערכת שמונע הידרדרות בירידה
אבל איזה מטרה יש לזה בנסיעה די איטית במישור? -
@דוד-100
@israel_458xv20n כתב באאוטלנדר - תחושת בלימה:אז צריך לבדוק אם המצערת נקייה
צריך מוסך או שאפשר לבד
לי זה גם במישור הוא מבצע בלימונת למה זה קורה
אני הבנתי שזה מערכת שמונע הידרדרות בירידה
אבל איזה מטרה יש לזה בנסיעה די איטית במישור?@הכהן-הגדול בגדול אפשר לבד תראה צינור גומי שחור גדול שיוצא מכיוון הפילטר אוויר למנוע וממש בסופו אמור לשבת המצערת פתח את הבנד תציץ לבפנים תראה אם יש שם פיח במידה ויש אז המצערת אכן צריכה ניקוי בהצלחה
-
@הכהן-הגדול בגדול אפשר לבד תראה צינור גומי שחור גדול שיוצא מכיוון הפילטר אוויר למנוע וממש בסופו אמור לשבת המצערת פתח את הבנד תציץ לבפנים תראה אם יש שם פיח במידה ויש אז המצערת אכן צריכה ניקוי בהצלחה
@דוד-100 @יצחק-רשטונ
סורק אמור למצוא בעיה שאני ידע לפני כל הבאלגן?
וכמה דבר כזה עולה בכפר או במוסך רגיל
ואם כבר עוסקים בנושא
אולי זה קושר גם לזה שאני בסלד נמוך ולוחץ על הגז אני שומע סוג של פסססססס כזה -
@דוד-100 @יצחק-רשטונ
סורק אמור למצוא בעיה שאני ידע לפני כל הבאלגן?
וכמה דבר כזה עולה בכפר או במוסך רגיל
ואם כבר עוסקים בנושא
אולי זה קושר גם לזה שאני בסלד נמוך ולוחץ על הגז אני שומע סוג של פסססססס כזה@הכהן-הגדול סורק פשוט כל עוד אין מנורת מנוע לא אמור להראות משהו סורק ברמה גבוהה יותר בהחלט יכול להראות לך כיוון מה קורה
-
@israel_458xv20n זה אוכל דלק והרבה אני אומר לך ברגע שהרכב בולם את עצמו וצריך את הדחיפה הזאת כדי להמשיך לנסוע ההילוך נמשך כביכול עוד קצת ואז זה משתחרר ובלחיצה הזאת נאכל גם נאכל דלק
@דוד-100 לא חושב, הסלד הוא מהגלגלים לא נכנס טיפת דלק בבלימת מנוע, אבל אני לא בדקתי את זה בנתוני אמת אז אולי אני טועה.
-
@דוד-100 לא חושב, הסלד הוא מהגלגלים לא נכנס טיפת דלק בבלימת מנוע, אבל אני לא בדקתי את זה בנתוני אמת אז אולי אני טועה.
@israel_458xv20n לא הבנת אותי לא אמרתי בבלימה אמרתי בלחיצות לאחר הבלימה אז כן זה שורף הרבה דלק
-
@israel_458xv20n לא הבנת אותי לא אמרתי בבלימה אמרתי בלחיצות לאחר הבלימה אז כן זה שורף הרבה דלק
@דוד-100 הבנתי, אני אומר שרוב הסלד הוא עדיין מהגלגלים ורק קצת מהדלק אז זה לא באמת משמעותי, ככה אני חושב.