כיכר דו נתיבי
-
@הייי כתב בכיכר דו נתיבי:
האם בכיכר בעל שתי נתיבים כשיש רכב בנתיב הפנימי ואני רוצה לפנות ימינה ואני בכלל לא יכנס לנתיב שלו ולא יפריע לו כלל האם מותר לי להיכנס לכיכר כשהוא בנתיב הפנימי?
לעניין מתן זכות קדימה, נעתיק את ההגדרה של מתן זכות קדימה: “מתן אפשרות לעוברי דרך אחרים שלהם נקבעה זכות קדימה, להתקדם בדרך בלי; לעצור, להמתין, לשנות את מהירותם או לסטות מקו התקדמותם.”
אני מצטט את זה לתלמידים ואז מסכם להם- במילים אחרות, כאילו אתה לא שם
אם תכנס למעגל כשיש רכב בנתיב הפנימי יותר אתה תגרום לו להסהס לשנות משהו מקצב הנסיעה שלו ושללת לו את הזכות
@מיכאלb
אתה גרמת לו להסס רק אם הוא תכנן להיכנס בתוך הכביש לנתיב הימני. (כדי לנסוע ישר בככר), זאת אומרת רק אם הוא תכנן לעבור על החוק, מפריע לו שנכנסת.האם עדיין זה נחשב בעיה?
-
@Lexus כתב בכיכר דו נתיבי:
אשמח להפניה בחוק לכלל זה
זה לא הפניה לחוק אבל גם משהו
פניות במעגלים גדולים:
הכניסה למעגל והיציאה ממנו היא כמו פנייה ימינה. במטרה להזרים נפחי תנועה גדולים יותר,
בדרך כלל בעורקי תנועה ראשיים בונים מעגלים גדולים שבתוכם מסומנים כמה נתיבי נסיעה.
אם מתכוונים לצאת מהמעגל לכביש הקרוב או לזה שאחריו, נשארים בנתיב הימני ויוצאים
בפנייה רגילה ימינה. אם מתכוונים לצאת מהמעגל לכביש הנמצא משמאל למעגל או לחזור
אל הכביש שממנו נכנסים )מעין פרסה(, רצוי אחרי הפנייה ימינה לעבור לנתיב השמאלי וסמוך
למקום היציאה לחזור לימין, כדי לפנות פנייה רגילה ימינה. (גוב)https://www.eitan-nessing-di.co.il/מעגל-דו-נתיבי
(מורה נהיגה)@שלמה-א-0 כתב בכיכר דו נתיבי:
זה לא הפניה לחוק אבל גם משהו
פניות במעגלים גדולים:
הכניסה למעגל והיציאה ממנו היא כמו פנייה ימינה. במטרה להזרים נפחי תנועה גדולים יותר,
בדרך כלל בעורקי תנועה ראשיים בונים מעגלים גדולים שבתוכם מסומנים כמה נתיבי נסיעה.
אם מתכוונים לצאת מהמעגל לכביש הקרוב או לזה שאחריו, נשארים בנתיב הימני ויוצאים
בפנייה רגילה ימינה. אם מתכוונים לצאת מהמעגל לכביש הנמצא משמאל למעגל או לחזור
אל הכביש שממנו נכנסים )מעין פרסה(, רצוי אחרי הפנייה ימינה לעבור לנתיב השמאלי וסמוך
למקום היציאה לחזור לימין, כדי לפנות פנייה רגילה ימינה.לעניין השיקולים לבחירת נתיב במעגל
משום מה גם דיני התעבורה וגם הנהיגה הנכונה לא מתייחסים מספיק למעגלי תנועה, גם לעניין האיתותים וגם לעניין השיקולים לבחירת נתיב
המורים מלמדים כמו שצוטט פה אבל זאת פרשנות,
הופתעתי לגלות שרוב הבוחנים לא יפסלו תלמיד אם הוא יפנה שמאלה מהנתיב הימני יותר
אבל זה רק אם הוא עשה את זה ברמה גבוהה כמובן, עם המון מבטים, האטות כשצריך, וזהירות!!!ברמת ההיגיון, זה הרבה יותר קשה לפנות שמאלה מהנתיב הימני יותר, ותנסו לעשות את זה במקום עמוס, תגלו כמה שזה מסוכן, וכמעט בלתי אפשרי לתלמיד לבצע את זה
-
@מיכאלb
אתה גרמת לו להסס רק אם הוא תכנן להיכנס בתוך הכביש לנתיב הימני. (כדי לנסוע ישר בככר), זאת אומרת רק אם הוא תכנן לעבור על החוק, מפריע לו שנכנסת.האם עדיין זה נחשב בעיה?
@שמואל-יצחק כתב בכיכר דו נתיבי:
אתה גרמת לו להסס רק אם הוא תכנן להיכנס בתוך הכביש לנתיב הימני
אני מדבר ברמת החוק כשמתייחסים להגדרה ככתבה וכלשונה, תבדוק את זה ותראה שאם רכב נכנס לך גם אם בנתיב שלידך אתה מבצע איזושהי תגובה
אתה מדבר בתכלס’ ביום יום, אז הוא טיפלה האט, מה קרה? לא נורא
-
בכללי אני מנסה להבין אם הדיון פה הוא תאורטי או שמנסים להגיע לאיזושהי תובנה למעיישה
-
האם בכיכר בעל שתי נתיבים כשיש רכב בנתיב הפנימי ואני רוצה לפנות ימינה ואני בכלל לא יכנס לנתיב שלו ולא יפריע לו כלל האם מותר לי להיכנס לכיכר כשהוא בנתיב הפנימי?
לעניין מתן זכות קדימה, נעתיק את ההגדרה של מתן זכות קדימה: “מתן אפשרות לעוברי דרך אחרים שלהם נקבעה זכות קדימה, להתקדם בדרך בלי; לעצור, להמתין, לשנות את מהירותם או לסטות מקו התקדמותם.”
אני מצטט את זה לתלמידים ואז מסכם להם- במילים אחרות, כאילו אתה לא שם
אם תכנס למעגל כשיש רכב בנתיב הפנימי יותר אתה תגרום לו להסהס לשנות משהו מקצב הנסיעה שלו ושללת לו את הזכות
-
@מיכאלb
לא הבנתי ואם אני נוסע סתם בנתיב שלי ויש נהג בנתיב נגדי שמאט כל פעם שרכב מתקרב מנתיב נגדי(זה קורא הרבה לנהגים/ותת חדשים) זה נקרא להפריע לתנועה ?
הוא נמצא בנתיב שלו זה שאני נכנס לנתיב לידו לא אמור להוות בעיה@הייי כתב בכיכר דו נתיבי:
לא הבנתי ואם אני נוסע סתם בנתיב שלי ויש נהג בנתיב נגדי שמאט כל פעם שרכב מתקרב מנתיב נגדי(זה קורא הרבה לנהגים/ותת חדשים) זה נקרא להפריע לתנועה ?
הוא נמצא בנתיב שלו זה שאני נכנס לנתיב לידו לא אמור להוות בעיהאני מתכוון כשאתה פונה ימינה למשל,
יוצא לכביש עם 2 נתיבים (לא נתיב חדש שהור נתיב האצה) הרכב שנוסע בנתיב השמאלי טיפלה יאט (גם עזיבת דלק מייצרת האטה) כי הוא חושש ממך, לא בטוח שתשמור על נתיב, אתה פונה ימינה חד
(מקווה שהצלחתי להסביר את הסיטואציה)בכל אופן אני יודע שאני לא יניח את דעתך כי אני מדבר על דיוקים בטסטים ואתה מדבר על נהיגה יומיומית
באופן כללי, יש דיני תעבורה ונהיגה נכונה…
יש את איך שמיישמים אותם בטסטים(בזה אני חזק)
יש את מה שהמשטרה אוכפת (יותר התחום של @גיל)
יש את מה שכל נהג סביר עושה ביום יום
ויש את ההתייחסות של בית המשפט בנזיקין(יותר התחום של מיכלין-שמאי-רכב)באופן מצחיק הם רק דומים אחד לשני
קח לדוגמא את החוק המחייב החזקת ההגה או הכידון בשצי ידיים כל עוד הרכב בתנועה -
@מיכאלb
כן, פשוט עשיתי את זה והרכב שהיה בתוך המעגל צפר לי חזזק עניין אותי מה החוק אומר ולא הצלחתי למצוא@הייי כתב בכיכר דו נתיבי:
כן, פשוט עשיתי את זה והרכב שהיה בתוך המעגל צפר לי חזזק עניין אותי מה החוק אומר ולא הצלחתי למצוא
לא תמצא התייחסות מפורשת, ממליץ לך לתת זכות גם לרכב בפנים אם לא יצרת איתו קשר עין כי בטוח לי שגם אתה לא מקפיד בהרכח לשמור 100% על נתיב כשאתה זה שבתוך המעגל
-
הוא נמצא בנתיב שלו זה שאני נכנס לנתיב לידו לא אמור להוות בעיהאני מתכוון כשאתה פונה ימינה למשל,
יוצא לכביש עם 2 נתיבים (לא נתיב חדש שהור נתיב האצה) הרכב שנוסע בנתיב השמאלי טיפלה יאט (גם עזיבת דלק מייצרת האטה) כי הוא חושש ממך, לא בטוח שתשמור על נתיב, אתה פונה ימינה חד
(מקווה שהצלחתי להסביר את הסיטואציה)בכל אופן אני יודע שאני לא יניח את דעתך כי אני מדבר על דיוקים בטסטים ואתה מדבר על נהיגה יומיומית
באופן כללי, יש דיני תעבורה ונהיגה נכונה…
יש את איך שמיישמים אותם בטסטים(בזה אני חזק)
יש את מה שכל נהג סביר עושה ביום יום
ויש את ההתייחסות של בית המשפט בנזיקין(יותר התחום של מיכלין-שמאי-רכב)באופן מצחיק הם רק דומים אחד לשני
קח לדוגמא את החוק המחייב החזקת ההגה או הכידון בשצי ידיים כל עוד הרכב בתנועהלגופה של שאלה,
מבחינת החוק, צריך לתת זכות קדימה לכל רכב שכבר נמצא בתוך הכיכר, גם אם הוא בנתיב הפנימי. מצד שני, אם נכנסת לנתיב החיצוני בלבד, בלי להיכנס למסלול שלו ובלי לגרום לו לבלום או לשנות כיוון, בפועל בדרך כלל לא יראו בכך קיפוח זכות קדימה. השאלה המרכזית באכיפה ובתאונה היא האם הרכב שהיה בכיכר נאלץ להגיב בגלל הכניסה שלך. -
לגופה של שאלה,
מבחינת החוק, צריך לתת זכות קדימה לכל רכב שכבר נמצא בתוך הכיכר, גם אם הוא בנתיב הפנימי. מצד שני, אם נכנסת לנתיב החיצוני בלבד, בלי להיכנס למסלול שלו ובלי לגרום לו לבלום או לשנות כיוון, בפועל בדרך כלל לא יראו בכך קיפוח זכות קדימה. השאלה המרכזית באכיפה ובתאונה היא האם הרכב שהיה בכיכר נאלץ להגיב בגלל הכניסה שלך.@גיל כתב בכיכר דו נתיבי:
לא משתפים פעולה וכו’
חח התכוונתי ברמת הידע, גם אני לא משתף פעולה עם טסטרים, או יותר נכון הם לא משתפים פעולה איתי
-
@גיל כתב בכיכר דו נתיבי:
לא משתפים פעולה וכו’
חח התכוונתי ברמת הידע, גם אני לא משתף פעולה עם טסטרים, או יותר נכון הם לא משתפים פעולה איתי