טויוטה קורולה דיזל ידני
-
במסגרת חיפושי ביד 2 אחרי רכב שמתאים לאופן ההשתמשות שלי הגדרתי:
רכב ידני
דיזל (לנסיעות ארוכות +חסכוני יחסית)
ומחיר.
עלתה אופציה מעניינת של טויוטה קורולה דיזל שכנראה לא רלוונתית בשבילי עקב קילומטרז גבוה במיוחד -400000 השאלה היא: האם האוטו מומלץ בכללי וזה הקורולה הרגילה רק מעט יותר חסכונית, או חיה אחרת לגמרי? -
@חובק-עולם כתב בטויוטה קורולה דיזל ידני:
רכב ידני
ומחיר.
עלתה אופציה מעניינת של טויוטה קורולה דיזל שכנראה לא רלוונתית בשבילי עקב קילומטרז גבוה במיוחד -400000 השאלה היא: האם האוטו מומלץ בכללי וזה הקורולה הרגילה רק מעט יותר חסכונית, או חיה אחרת לגמרי?כפי שכתב @טכנולוג אכן החזקתי כזאת במשך שנה והנה חוות דעתי.
למנוע אמנם 90 כ"ס שזה נשמע מעט אבל הוא עם 22.5 קג"מ מומנט ב2500 סל"ד (סינית? לא נורא הנה הסבר) שזה אומר שהכח האמיתי של הרכב הוא 50% יותר מגרסת הבנזין ובסל"ד נמוך יותר, כלומר שהכוח זמין יותר.
לצורך ההמחשה, היה כיף לזרוק קלאץ' בעמידה בהילוך שני ולהינות מפירפורים עד כ50 קמ"ש. או לחילופין לעלות לירושלים על 130 עם הילוך חמישי.. ולהשאיר (הרבה) עשן למכוניות הבנזין הנואקות מאחורי...
קניתי אותו עם 283,000 ק"מ והחזקתי אותו שנה בה עשיתי איתו 40,000 ק"מ. בתקופה הזו היו לרכב 2 תקלות. האחת שאיזשהו פיוז של מדחס המזגן נשרף = 70 ש"ח.והשניה שפעם אחת נתקעתי איתו באמצע הכביש וזאת משום שנגמר המים. בזמנו הבנתי ברכבים כמו שאתה מבין בקרנית העין של חתול בר מצוי... בקיצור חשבתי שזה שמן והתקשרתי לידידים שם אמרו לי שאם הרכב נתקע - הלך.. עד שבא איזה צדיק עם פלואנס כחולה ואמר לי שאולי זה מים ויש לו מים אבל של דיזל.. ולקח לי זמן לשכנע אותו שגם הרכב שלי (קורולה 2004) דיזל... בין דא לדא כששמו מים הרכב הניע ושב לחיותו. לימים התברר שקיים חיישן שבולם את המנוע כשחסר מים. עלות התיקון = 150ש"ח כולל גלון מים...
לא זכור לי עוד תקלות מיוחדות.
הרכב אמור להיות אמין ואם הוא טופל כראוי הוא יחזיק 700,000 בלי למצמץ בידיעה! (כשרציתי לקנות ראיתי אחת כזאת)
צריכת הדלק שלו פנטסטית ויכולה בקלות להגיע ל1/17.
הבעיה האמיתית היא חלקים. אמנם לרוב המרכב יש חלקים מהבנזין אבל ליחידת ההנעה אין כמעט כלום. הפילטר שמן של ההילקס וככל הנראה גם פילטר סולר. אבל פילטר אויר אין בנמצא וצריך להשתגע בשביל לחפש ולהשיג מק"טים... בקיצור פרוייקט אמיתי.
אגב כשרציתי למכור קיבלתי עשרות טלפונים מבני דודנו.. אך בסוף מכרתי למישהו מאנ"ש, בחור נמרץ חובב רכב שיודע להתעסק עם חלקים וכו'במילה אחת. הרכב מומלץ לחובבנים וכרכב שני כדי לא להתקע כי עלול לקחת זמן לחלקים להגיע במיוחד שהשנה יהיה לרכב "תיפח" ודברים מתיישנים.
התעללות קלה. בסירטון בו ניתן לשמוע את רעש הדיזל של פעם (לא כ"כ מבין בקישורי דרייב. אם לא עובד, לעדכן)
@טכנולוג כתב בטויוטה קורולה דיזל ידני:
@חובק-עולם עיין כאן שלמנהלינו היקר @מאיר היתה אחת כזאת
אתה ממש חרוץ!
-
@חובק-עולם כתב בטויוטה קורולה דיזל ידני:
רכב ידני
ומחיר.
עלתה אופציה מעניינת של טויוטה קורולה דיזל שכנראה לא רלוונתית בשבילי עקב קילומטרז גבוה במיוחד -400000 השאלה היא: האם האוטו מומלץ בכללי וזה הקורולה הרגילה רק מעט יותר חסכונית, או חיה אחרת לגמרי?מה התקציב שלך?