העלאת המהירות המותרת בכבישי ישראל
-
שרת התחבורה מירי רגב הודיעה כי בימים הקרובים תוצג תוכנית להעלאת המהירות המותרת בכבישים בין עירוניים נוספים מ-90 ל-110 קמ"ש.
התוכנית גובשה בחודשים האחרונים על ידי הרשות הלאומית לבטיחות בדרכים, בשיתוף משטרת התנועה, והיא נועדה להתאים את המהירות המותרת בכבישים נבחרים לאחר בדיקת היבטים בטיחותיים, נתוני תאונות דרכים ועבודות הרחבה שבוצעו בשטח.
לפי ההערכות, בין הכבישים שבהם תיבחן העלאת המהירות נמצאים כביש 1 בין תל אביב לירושלים, כביש 90 בערבה במקטעים שהורחבו לשני נתיבים לכל כיוון, וכן כביש 431, שבו עשויה המהירות לעלות בחלק מהמקטעים מ-70 ל-90 קמ"ש.
התוכנית צפויה לכלול גם התאמות מהירות בצמתים ובמקטעים שבהם תשתית הכביש מאפשרת זאת. במשרד התחבורה מציגים את המהלך כהתאמה למציאות שבה נהגים רבים כבר נוסעים בפועל במהירות גבוהה מ-90 קמ"ש בכבישים מסוימים.
גורם בסביבת השרה אמר כי לאחר העלאת המהירות המותרת, תוגבר האכיפה נגד נהגים שיעברו את המהירות החדשה שתיקבע. לדבריו, המטרה היא להתאים את המהירות המותרת לתנאי הדרך, ובמקביל לשמור על בטיחות הנוסעים.קרדיט חדשות המוקד
-
שרת התחבורה מירי רגב הודיעה כי בימים הקרובים תוצג תוכנית להעלאת המהירות המותרת בכבישים בין עירוניים נוספים מ-90 ל-110 קמ"ש.
התוכנית גובשה בחודשים האחרונים על ידי הרשות הלאומית לבטיחות בדרכים, בשיתוף משטרת התנועה, והיא נועדה להתאים את המהירות המותרת בכבישים נבחרים לאחר בדיקת היבטים בטיחותיים, נתוני תאונות דרכים ועבודות הרחבה שבוצעו בשטח.
לפי ההערכות, בין הכבישים שבהם תיבחן העלאת המהירות נמצאים כביש 1 בין תל אביב לירושלים, כביש 90 בערבה במקטעים שהורחבו לשני נתיבים לכל כיוון, וכן כביש 431, שבו עשויה המהירות לעלות בחלק מהמקטעים מ-70 ל-90 קמ"ש.
התוכנית צפויה לכלול גם התאמות מהירות בצמתים ובמקטעים שבהם תשתית הכביש מאפשרת זאת. במשרד התחבורה מציגים את המהלך כהתאמה למציאות שבה נהגים רבים כבר נוסעים בפועל במהירות גבוהה מ-90 קמ"ש בכבישים מסוימים.
גורם בסביבת השרה אמר כי לאחר העלאת המהירות המותרת, תוגבר האכיפה נגד נהגים שיעברו את המהירות החדשה שתיקבע. לדבריו, המטרה היא להתאים את המהירות המותרת לתנאי הדרך, ובמקביל לשמור על בטיחות הנוסעים.קרדיט חדשות המוקד
-
@הרשלה כתב בהעלאת המהירות המותרת בכבישי ישראל:
וכן כביש 431, שבו עשויה המהירות לעלות בחלק מהמקטעים מ-70 ל-90 קמ"ש.
?? כביש 431 עם 70 קמ"ש? איפה יש מקטעים כאלה שם?
אם כבר צריך להעלות את הכביש הזה ל140 ולפחות כמו כביש 6@חיים-ברזל
אני לא מכיר כל כך את הכביש הזה כך שאני לא יודע -
@חיים-ברזל
אני לא מכיר כל כך את הכביש הזה כך שאני לא יודע -
@הרשלה לא עליך תלונותיי, כי אם על המציאות
מישהו יודע למה בכביש 16 המהירות הרשמית היא 70 ברוב היממה?
וכן בכביש 6 חוצה צפון?
וכן באיילון חצי ממנו, גם איפה שפעם לפעמים אולי היה עבודות מאחורי גדר של הרכבת
דווקא למה כביש 1 הוא 90 אני יודע
ע”פ ויקיפדיה צמצמו אותו לשני נתיבים כדי שיעמוד ברוחב של כביש מהיר, והפקקים היו מטורפים, אשר ע”כ הקטינו את השול ורוחבו של נתיב, והורידו המהירות ל90אולי עכשיו שיש פקקים שם כל הזמן, יקטינו עוד ויעשו 4 נתיבים…
-
אני הייתי מציע לשרה רגב,
עזבי את העלאת המהירות, טפלי בראש ובראשונה בכל הכבישים בישראל שהם בשיפוצים כבר כמה שנים,
למשל בדרך מק"ס לבני ברק כל הדרך בכביש 1 המהירות 70 קמ"ש בגלל עבודות בכביש.
וגם לעשות סדר בתמרורים בכביש, אותו משל בדרך לק"ס מבניב רק כל הקטע בכביש 1 הוא על 90 קמ"ש אע"פ שזה דרך מהירה, ולא חסר דוגמאות לכל מיני כבישים בישראל שהמהירות שמה נקבעה לפי איזה עובד ששם תמרור כשהיו באמצע עבודות ושכחו להוריד אותו. -
-
@חובק-עולם אם אתה כותב
@חובק-עולם כתב בהעלאת המהירות המותרת בכבישי ישראל:
@א.ב. אני כן כשנסעתי מעט מעל 140 בלילה בערך ב3 והמשטרה לא הייתה מעודכנת בוויז…
אז…
-
@חובק-עולם אם אתה כותב
@חובק-עולם כתב בהעלאת המהירות המותרת בכבישי ישראל:
@א.ב. אני כן כשנסעתי מעט מעל 140 בלילה בערך ב3 והמשטרה לא הייתה מעודכנת בוויז…
אז…
-
@איש-גמזו כתב בהעלאת המהירות המותרת בכבישי ישראל:
וחוץ מזה מה אם לפתע נהיה פקוק והרכב צריך לבלום בירידה ליד בית חורון?
וכמובן התור למחסום שמפתיע אותך אחרי הסיבוב.