מכירת רכב, מה דעתכם?
-
שואל בשביל מישהו אחר:
יש לי רכב עם בעיות שאני מנסה למכור, תליתי עליו מודעת ‘למכירה’ והעמדתי אותו ברחוב אלא שמטבע הדברים לוקח זמן וסייעתא דשמיא כדי שרכב בכזה מצב יימכר במחיר הגיוני. כמה מדיירי הרחוב התקשרו אלי לומר לי לפנות את הרכב מכיוון שחסר להם חניות, אבל מה נעשה ובב"ב בכל מקום כמעט חסר חניות? ליד הבית שלי אני לא יכול לשים כי זה רחוב צדדי שאף אחד לא עובר שם. הם טוענים שזה לא חוקי וכועסים מאוד (קצת אשמתי, כי בהתחלה לא הייתי מוכן לעצבים שלהם אז עניתי שאשאיר את זה שם ל’פרנציפ’).
מה דעתכם?
הם צודקים מבחינת החוק שזה לא חוקי? למה שזה לא יהיה חוקי הרי חלק ממה שאני משלם אגרת טסט זה על הזכות להחנות את הרכב ובכך ‘לתפוס’ שטח?
אם זה חוקי, לדעתכם עלי להתחשב בהם ולמכור אותו יותר בזול כמה שיותר מהר? זה מוצדק שאפסיד כסף בגלל זה?
הם אומרים שאני ‘חצוף’ ‘לא אנושי’ ומאיימים להשמיץ אותי/לתלוש את המודעות/להזיק לרכב, וזה אנשים חרדים שאני מאוד רוצה ללמד עליהם זכות שהם לא התכוונו לזה אבל בעיני זו בריונות.
ממה שזכור לי רכב נחשב גרוטאה רק אם הוא בלי טסט יותר מחודש או אם ניכר שהוא לא שמיש (וגם אז צריך התראה חודש מראש) ייתכן שאני לא זוכר במדוייק.גילוי נאות:
אני לא מכיר את בעל הרכב והמידע שלי על המקרה הוא רק מכאן עם קצת פרשנות.
אני מתאר לעצמי שמישהו אחד לפחות יתעצבן עלי, אבל אעפ"כ אני מבקש לנסות להבין את הצד השני, ולשמור על שפה מכבדת.@נייטרון-חפשי דעתי שמויתור לא מפסידים ותוכל למכור בעזרת ה הרבה יותר בקלות ובמחיר הרבה יותר גבוה

-
@EBA בתכלס אתה זה שסובל מבעל הרכב וגם די הסכמתי איתך
אבל מהצד השני המוכר גם תקוע@הבל-הבלים-הכל כתב במכירת רכב, מה דעתכם?:
אני לא זה שסובל, וידידי הותיק @נייטרון-חפשי לא זה שמוכר, זה הכל דיון תיאורטי בינינו.
ואני ממש א מתערב בענין הנחת הרכב למכירה, רק לגבי הפרובוקציה של @נייטרון-חפשי חופשי, שגם הזמין אותי מפורשות להתעצבן, ואני לא מסרב להזמנה כזו… -
שואל בשביל מישהו אחר:
יש לי רכב עם בעיות שאני מנסה למכור, תליתי עליו מודעת ‘למכירה’ והעמדתי אותו ברחוב אלא שמטבע הדברים לוקח זמן וסייעתא דשמיא כדי שרכב בכזה מצב יימכר במחיר הגיוני. כמה מדיירי הרחוב התקשרו אלי לומר לי לפנות את הרכב מכיוון שחסר להם חניות, אבל מה נעשה ובב"ב בכל מקום כמעט חסר חניות? ליד הבית שלי אני לא יכול לשים כי זה רחוב צדדי שאף אחד לא עובר שם. הם טוענים שזה לא חוקי וכועסים מאוד (קצת אשמתי, כי בהתחלה לא הייתי מוכן לעצבים שלהם אז עניתי שאשאיר את זה שם ל’פרנציפ’).
מה דעתכם?
הם צודקים מבחינת החוק שזה לא חוקי? למה שזה לא יהיה חוקי הרי חלק ממה שאני משלם אגרת טסט זה על הזכות להחנות את הרכב ובכך ‘לתפוס’ שטח?
אם זה חוקי, לדעתכם עלי להתחשב בהם ולמכור אותו יותר בזול כמה שיותר מהר? זה מוצדק שאפסיד כסף בגלל זה?
הם אומרים שאני ‘חצוף’ ‘לא אנושי’ ומאיימים להשמיץ אותי/לתלוש את המודעות/להזיק לרכב, וזה אנשים חרדים שאני מאוד רוצה ללמד עליהם זכות שהם לא התכוונו לזה אבל בעיני זו בריונות.
ממה שזכור לי רכב נחשב גרוטאה רק אם הוא בלי טסט יותר מחודש או אם ניכר שהוא לא שמיש (וגם אז צריך התראה חודש מראש) ייתכן שאני לא זוכר במדוייק.גילוי נאות:
אני מתאר לעצמי שמישהו אחד לפחות יתעצבן עלי, אבל אעפ"כ אני מבקש לנסות להבין את הצד השני, ולשמור על שפה מכבדת.@נייטרון-חפשי תמיד ידעתי שאתה איש חינוך…
לגופו של עניין (עבור מי שיתעצבן עליך ואכמ"ל, כי אני כן הבנתי את מי כן הזמנת להתעצבן) -
מבחינת החוק (תכלס) - אם לרכב יש טסט בתוקף, הוא חונה כחוק, לא מהווה מפגע, לא חונה בניגוד לתמרור/סימון, ולא נראה כגרוטאה מוזנחת, בדרך כלל אין איסור רק בגלל שהוא עומד זמן רב עם שלט “למכירה”. עצם זה שהוא תופס חניה ציבורית לא הופך את זה ללא חוקי - חניה ברחוב היא ציבורית, לא “של” דייר מסוים.
זאת בדיוק הסיבה שרשויות מקומיות מציבות תמרורים האוסרים חניית רכב המוצע למכירה ברחובות עמוסים או מרכזיים, ומחוקקים חוקי עזר עירוניים בעניין.
אה, אתה מוזמן לעשות העתק הדבק.אגב, זיהיתי את העוקץ עוד כשכתבת “ב"ב”.
בכל אופן, כמובן נראה את הצד השני של המטבע, ואתה (במשל)/מוכר הרכב (בנמשל) פועל בצורה מאוד לא הוגנת כלפי אדם.
בחיים צריך שיהיה דיאלוג בין אדם לחברו, וברגע שמישהו קם ונוקע את כף ירך חברו - סימן שהוא הפסיד במאבק. מיעקב אבינו למדנו. -
@הבל-הבלים-הכל כתב במכירת רכב, מה דעתכם?:
אני לא זה שסובל, וידידי הותיק @נייטרון-חפשי לא זה שמוכר, זה הכל דיון תיאורטי בינינו.
ואני ממש א מתערב בענין הנחת הרכב למכירה, רק לגבי הפרובוקציה של @נייטרון-חפשי חופשי, שגם הזמין אותי מפורשות להתעצבן, ואני לא מסרב להזמנה כזו…@נייטרון-חפשי למה לא לחנות אותו באיזור תעשייה?
בגלל שהוא רוצה שיראו את הרכב לכן בנ"א צריך לחנות רחוק מהבית?!תנסה לדמיין אותך חוזר מאירוע משפחתי בלילה עם 3 ילדים שכבר ישנים ובגלל שיש אדם שרק רוצה שיראו את הרכב שלו אתה צריך לחנות רחוק מהבית ולנסות להרדים מחדש את הילדים, אני לא רואה כאן 2 צדדים
-
@נייטרון-חפשי תמיד ידעתי שאתה איש חינוך…
לגופו של עניין (עבור מי שיתעצבן עליך ואכמ"ל, כי אני כן הבנתי את מי כן הזמנת להתעצבן) -
מבחינת החוק (תכלס) - אם לרכב יש טסט בתוקף, הוא חונה כחוק, לא מהווה מפגע, לא חונה בניגוד לתמרור/סימון, ולא נראה כגרוטאה מוזנחת, בדרך כלל אין איסור רק בגלל שהוא עומד זמן רב עם שלט “למכירה”. עצם זה שהוא תופס חניה ציבורית לא הופך את זה ללא חוקי - חניה ברחוב היא ציבורית, לא “של” דייר מסוים.
זאת בדיוק הסיבה שרשויות מקומיות מציבות תמרורים האוסרים חניית רכב המוצע למכירה ברחובות עמוסים או מרכזיים, ומחוקקים חוקי עזר עירוניים בעניין.
אה, אתה מוזמן לעשות העתק הדבק.אגב, זיהיתי את העוקץ עוד כשכתבת “ב"ב”.
בכל אופן, כמובן נראה את הצד השני של המטבע, ואתה (במשל)/מוכר הרכב (בנמשל) פועל בצורה מאוד לא הוגנת כלפי אדם.
בחיים צריך שיהיה דיאלוג בין אדם לחברו, וברגע שמישהו קם ונוקע את כף ירך חברו - סימן שהוא הפסיד במאבק. מיעקב אבינו למדנו.@גיל כתב במכירת רכב, מה דעתכם?:
מבחינת החוק - אם לרכב יש טסט בתוקף, הוא חונה כחוק, לא מהווה מפגע, לא חונה בניגוד לתמרור/סימון, ולא נראה כגרוטאה מוזנחת, בדרך כלל אין איסור רק בגלל שהוא עומד זמן רב עם שלט “למכירה”. עצם זה שהוא תופס חניה ציבורית לא הופך את זה ללא חוקי - חניה ברחוב היא ציבורית, לא “של” דייר מסוים.
ממש לא החוק קובע שאסור תקנה 73 בהאי לישנא :"לא יחנה ולא יעמיד אדם בדרך רכב המוצע למכירה. (זה שלא אוכפים את זה תמיד זה משהו אחר)
התמרור נועד להגדיל את הקנס מ100 שח ל250שח -
@גיל כתב במכירת רכב, מה דעתכם?:
מבחינת החוק - אם לרכב יש טסט בתוקף, הוא חונה כחוק, לא מהווה מפגע, לא חונה בניגוד לתמרור/סימון, ולא נראה כגרוטאה מוזנחת, בדרך כלל אין איסור רק בגלל שהוא עומד זמן רב עם שלט “למכירה”. עצם זה שהוא תופס חניה ציבורית לא הופך את זה ללא חוקי - חניה ברחוב היא ציבורית, לא “של” דייר מסוים.
ממש לא החוק קובע שאסור תקנה 73 בהאי לישנא :"לא יחנה ולא יעמיד אדם בדרך רכב המוצע למכירה. (זה שלא אוכפים את זה תמיד זה משהו אחר)
התמרור נועד להגדיל את הקנס מ100 שח ל250שח@israel_458xv20n כתב במכירת רכב, מה דעתכם?:
התמרור נועד להגדיל את הקנס מ100 שח ל250שחלחוק יש פרשנות של סחורה, לא של אדם בודד וזה לו רכב יחידי למכירה.
חוץ מזה, הכל נופל וקם על ראיות נסיבתיות שאין איך לאכוף ללא חוק עזר עירוני או תמרור.
למשל אתה, גאון בחוקים אומר לעם הארץ כמוני שאני מחנה רכב המוצע למכירה ונותן לי דו"ח. אני הולך לבית משפט ואומר שהרכב משמש אותי, וכי אני צריך להוריד רכב המוצע למכירה מהכביש?
אייי אבל הרכב שם שבוע? אני בקושי נוסע, ואולי גם לא הרגיש טוב. מה יש?
קיצער, כדלעיל.
תודה על ההארה. -
@נייטרון-חפשי למה לא לחנות אותו באיזור תעשייה?
בגלל שהוא רוצה שיראו את הרכב לכן בנ"א צריך לחנות רחוק מהבית?!תנסה לדמיין אותך חוזר מאירוע משפחתי בלילה עם 3 ילדים שכבר ישנים ובגלל שיש אדם שרק רוצה שיראו את הרכב שלו אתה צריך לחנות רחוק מהבית ולנסות להרדים מחדש את הילדים, אני לא רואה כאן 2 צדדים
@א.ב. כתב במכירת רכב, מה דעתכם?:
תנסה לדמיין אותך חוזר מאירוע משפחתי בלילה עם 3 ילדים שכבר ישנים ובגלל שיש אדם שרק רוצה שיראו את הרכב שלו אתה צריך לחנות רחוק מהבית ולנסות להרדים מחדש את הילדים, אני לא רואה כאן 2 צדדים
בעיקרון אתה צודק ואני אכן משתדל תמיד לא לתפוס את החניות הסמוכות לבניין כשאני לבד בלי ילדים, רק מה? אני חונה ממול!
אבל מה אם ממול זה תופס למישהו אחר, וברחוב המקביל גם, ובאזור תעשיה הסמוך זה ייגנב/יפריע לנהג משאית וכו’
בקיצור, אם האופציה היחידה הנוספת היא לחנות במרחק 25 הליכה (בתקווה ששם זה לא יפריע למישהו) ובכל פעם שמישהו רוצה לראות את הרכב תצטרך ללכת לשם, ואילו היה זה הרכב שלך, גם אז אתה לא רואה 2 צדדים? -
שואל בשביל מישהו אחר:
מה דעתכם?
אני מתאר לעצמי שמישהו אחד לפחות יתעצבן עלי, אבל אעפ"כ אני מבקש לנסות להבין את הצד השני, ולשמור על שפה מכבדת.@נייטרון-חפשי
יש בכך המון מן האמת,
אבל כבר אמר החכם “לכל מטבע יש שני צדדים”.
כל צד מרגיש שהשני עושה לו עוול,
שינסו להגיע לעמק השווה, אולי להחנות 3 ימים בשבוע וכו’.אפשר לדבר איתם שיארגנו משמרות תפילה להצלחת המכירה כמו שנאמר הצלחתך הצלחתנו…
-
@א.ב. כתב במכירת רכב, מה דעתכם?:
תנסה לדמיין אותך חוזר מאירוע משפחתי בלילה עם 3 ילדים שכבר ישנים ובגלל שיש אדם שרק רוצה שיראו את הרכב שלו אתה צריך לחנות רחוק מהבית ולנסות להרדים מחדש את הילדים, אני לא רואה כאן 2 צדדים
בעיקרון אתה צודק ואני אכן משתדל תמיד לא לתפוס את החניות הסמוכות לבניין כשאני לבד בלי ילדים, רק מה? אני חונה ממול!
אבל מה אם ממול זה תופס למישהו אחר, וברחוב המקביל גם, ובאזור תעשיה הסמוך זה ייגנב/יפריע לנהג משאית וכו’
בקיצור, אם האופציה היחידה הנוספת היא לחנות במרחק 25 הליכה (בתקווה ששם זה לא יפריע למישהו) ובכל פעם שמישהו רוצה לראות את הרכב תצטרך ללכת לשם, ואילו היה זה הרכב שלך, גם אז אתה לא רואה 2 צדדים?@נייטרון-חפשי כתב במכירת רכב, מה דעתכם?:
ובכל פעם שמישהו רוצה לראות את הרכב תצטרך ללכת לשם
אבל לא זה השיקול
השיקול הוא כדי שאנשים יראו שהרכב למכירה
וזה לדעתי שיקול שלא מצדיק
ואגב למכור רכב זה לא דבר קל (ליפני שבוע הצלחתי למכור יונדאי שפרסמתי אותה שבועיים) ולדעתי היחיד שצריך לסבול מזה זה המוכר
ועוד נקודה אחרונה , אם מישהו היה משכיר רכבים מתחת לבית שלך זה לא היה מעצבן אותך?, תחשוב זה ממש קשה לו כל פעם שבא שוכר ללכת למקום רחוק -
@israel_458xv20n כתב במכירת רכב, מה דעתכם?:
התמרור נועד להגדיל את הקנס מ100 שח ל250שחלחוק יש פרשנות של סחורה, לא של אדם בודד וזה לו רכב יחידי למכירה.
חוץ מזה, הכל נופל וקם על ראיות נסיבתיות שאין איך לאכוף ללא חוק עזר עירוני או תמרור.
למשל אתה, גאון בחוקים אומר לעם הארץ כמוני שאני מחנה רכב המוצע למכירה ונותן לי דו"ח. אני הולך לבית משפט ואומר שהרכב משמש אותי, וכי אני צריך להוריד רכב המוצע למכירה מהכביש?
אייי אבל הרכב שם שבוע? אני בקושי נוסע, ואולי גם לא הרגיש טוב. מה יש?
קיצער, כדלעיל.
תודה על ההארה.@גיל כתב במכירת רכב, מה דעתכם?:
וכי אני צריך להוריד רכב המוצע למכירה מהכביש?
לא, אבל צריך להוריד את המודעה אם אתה לא חונה בחנייה פרטית כמובן שאפשר לפרסם ביד 2 וכו’
אני לא עורך דין. זה מה שקראתי שכתב עורך דין בפורום מסויים
-
@גיל כתב במכירת רכב, מה דעתכם?:
וכי אני צריך להוריד רכב המוצע למכירה מהכביש?
לא, אבל צריך להוריד את המודעה אם אתה לא חונה בחנייה פרטית כמובן שאפשר לפרסם ביד 2 וכו’
לזה התכוונתי בדיוק.
יישר כחך! -
לזה התכוונתי בדיוק.
יישר כחך! -
ראיתי שזה הציק לך לכן כתבתי
יישר כח אמרתי?
אסביר לך ידידי מה הציק לי, אם כן.
המידע שמוגש באתר העו"ד ועוד יותר טוב, לא ממש טוב.
הוא אכן פותח צוהר למידע החוקי, אבל רווי בשיווק שגורם לך בתת מודע לומר “וואלה אני צריך לפנות לאחד כזה”. לכן אני מסייג מידע כזה, לעומת מידע שכתוב יחד עם מה שמתחבא מאחוריו. וכן, גם מה שקורה בשטח.
אבל,
הידע שלך - ההפך ממציק. תמשיך כך! תותח! -
רכב עם בעיות קשות כמו חום מנוע וכדו’ לרוב לא יימכר לאדם אקראי מהרחוב אלא דרך יד 2, לכן מומלץ להזיז אותו מידיי פעם ולמנוע רוגז.
-
רכב עם בעיות קשות כמו חום מנוע וכדו’ לרוב לא יימכר לאדם אקראי מהרחוב אלא דרך יד 2, לכן מומלץ להזיז אותו מידיי פעם ולמנוע רוגז.
@חיים-Y0737 ברכסים היה נוהג להעמיד רכב למכירה ברחוב הראשי אל מול “קניון רכסים” (קרי - 13.5 מ"ר של מרכז מסחרי) בעיקר כדי שכל סוחר ברזל יראה את המציאות ויתקשר.
המועצה סבלה מזה רבות, התושבים עוד יותר, ושום תקנת תעבורה לא הועילה, עד שהעמידו שלט האוסר חניה של רכב המוצע למכירה, ונתנו דו"חות על ימין ועל שמאל (בעיקר על שמאל, תלוי בכיוון הנסיעה).
וזה עזר. -
@גיל אבל רחוב צדדי בבני ברק לא נראה לי קורץ לסוחרי ברזל
בעבר מכרתי סקודה בק’'ס ומהמודעת למכירה התקשרו רק פעם אחת שאזיז את האוטו…
מכרתי תמיד דרך יד 2 בלבד. -
@חיים-Y0737 מסכים איתך אישית, אם הוא היה שואל אותי הייתי גם אומר לו שכמה שהוא חולם לקבל על זה ממילא הוא לא יקבל, ומה שכן יקבל לא שווה את הכאב ראש. צריך לנסות שבוע שבועיים ובזה לצאת ידי חובת ההשתדלות.
אבל זה לא רלוונטי כי מה שמשנה זה שהוא חושב שהוא ירוויח על זה ולכן רוצה להשאיר שם את האוטו. -
@נייטרון-חפשי
לכן הצעתי פשרה שכל יומיים יזיז לרחוב סמוך וכך לא יבלוט ולא יתרגזו עליו.
שווה את המאמץ. -
@חיים-Y0737 ברכסים היה נוהג להעמיד רכב למכירה ברחוב הראשי אל מול “קניון רכסים” (קרי - 13.5 מ"ר של מרכז מסחרי) בעיקר כדי שכל סוחר ברזל יראה את המציאות ויתקשר.
המועצה סבלה מזה רבות, התושבים עוד יותר, ושום תקנת תעבורה לא הועילה, עד שהעמידו שלט האוסר חניה של רכב המוצע למכירה, ונתנו דו"חות על ימין ועל שמאל (בעיקר על שמאל, תלוי בכיוון הנסיעה).
וזה עזר. -
@גיל אבל רחוב צדדי בבני ברק לא נראה לי קורץ לסוחרי ברזל
בעבר מכרתי סקודה בק’'ס ומהמודעת למכירה התקשרו רק פעם אחת שאזיז את האוטו…
מכרתי תמיד דרך יד 2 בלבד.