חידה - תקלת מתח בלתי ברורה
-
שבוע טוב לכולם!
דייטסו ישנה (מנוע טויוטה כידוע) שהמצבר לא נטען והרכב כבה באמצע נסיעה, האלטרנטור שופץ פעמיים ואז התברר דבר מוזר:
המצבר טעון 12.7V ולאחר הנעה המתח עולה לרגע ואז חוזר ל12.7, האלטרנטור אחר שיפוץ וכשהוא מנותק מהסוללה הוא נותן מתח תקין (14.5V), החלפת המצבר לא הועילה.
אשמח לשמוע האם מישהו מכיר כזו תופעה (החשמלאי רכב שלי לא הכיר) או הסבר כלשהו לדבר.
(תו"כ כתיבה עלה בדעתי רעיון להסבר שאותו אבדוק מחר בעז"ה, אבל החלטתי להעלות בכל מקרה לתועלת הכלל ואם יהיו לי חידושים נשתף בל"נ). -
סתם מנסה להבין
כתבת שהמצבר לא נטען ושהמצבר 12.7 וואט.
כוונתך שהמצבר המקורי לא נטען וגם כשהחלפת למצבר עם מתח תקין זה לא עזר לכיבוי ?
איך ההנעה ?
חיבורי מצבר תפוסים טוב ? -
נ נייטרון חפשי סימן נושא זה כשאלה
-
סתם מנסה להבין
כתבת שהמצבר לא נטען ושהמצבר 12.7 וואט.
כוונתך שהמצבר המקורי לא נטען וגם כשהחלפת למצבר עם מתח תקין זה לא עזר לכיבוי ?
איך ההנעה ?
חיבורי מצבר תפוסים טוב ?@יצחק-רשטונ הנעה בלי בעיות, 12.7V זה תקין והחיבורים טובים, כשהמצבר מחובר והאוטו מונע המתח עולה לרגע וחוזר ל12.7 שזה אומר שהוא לא נטען, אבל ברגע שמנתקים את המצבר הקריאת מתח חוזרת ל14.5V.
הכיוון שלי זה מה ש @גיל כתב, וכל שעה שעוברת זה מסתבר לי יותר. -
@יצחק-רשטונ הנעה בלי בעיות, 12.7V זה תקין והחיבורים טובים, כשהמצבר מחובר והאוטו מונע המתח עולה לרגע וחוזר ל12.7 שזה אומר שהוא לא נטען, אבל ברגע שמנתקים את המצבר הקריאת מתח חוזרת ל14.5V.
הכיוון שלי זה מה ש @גיל כתב, וכל שעה שעוברת זה מסתבר לי יותר.@נייטרון-חפשי כתב בחידה - תקלת מתח בלתי ברורה:
תו"כ כתיבה עלה בדעתי רעיון להסבר שאותו אבדוק מחר בעז"ה
@נייטרון-חפשי כתב בחידה - תקלת מתח בלתי ברורה:
הכיוון שלי זה מה ש @גיל כתב, וכל שעה שעוברת זה מסתבר לי יותר.
נותר רק לדמיין מה יהיה בעוד 39 שנים… (ע"ז ה:).
-
בדקתי את קווי המתח מהאלטרנטור למצבר והכל תקין (נפילת מתח בחיובי של 0.05V)
צריך עכשיו לבדוק את הקונקטור של הפיקוד אלא שהגישה אליו קצת קשה.@גיל צר לי שאני גודע את חלומותיך באיבם
@גיל צר לי שאני גודע את חלומותיך באיבם
החלום לא נגדע. החלום הוא “אין אדם עומד על דעת רבו עד ארבעים שנה”, גם אם המציאות היא אחרת - לדעתו של מר אכן כיוונתי, ומקלדתו העידה בו.
בכל אופן, אם יורשה לי להציע כיוון קצת יותר פרוע, כי פרוע הוא,
האם נורת המצבר בלוח השעונים תקינה (נדלקת בסוויץ’ וכבה לאחר מכן)?
אני לא צריך להסביר לך, אבל אסביר את עצמי לטובת אלו שיחשבו שאני מבלבל את המוח, שזה נכון באופן כללי…
בגלל שמדובר ברכב ישן, לדעתי יש שם את המנגנון הזה שנקרא “עירור” (כשאמרו לי את זה לראשונה חשבתי שהדובר מעורער בנפשו).
הוי אומר שהיה את הדבר ה"גאוני" הזה שהאלטרנטור לא מקבל מהפקד אות להתחיל טעינה ללא המתח הזה, והוא יכול לבוא דרך הלוח שעונים, לא פחות מהקונקטור שעליו אתה מדבר, ובגלל שהזכרת אותו - התעוררה בי המחשבה הזו. -
בדקתי את קווי המתח מהאלטרנטור למצבר והכל תקין (נפילת מתח בחיובי של 0.05V)
צריך עכשיו לבדוק את הקונקטור של הפיקוד אלא שהגישה אליו קצת קשה.@גיל צר לי שאני גודע את חלומותיך באיבם
לבדוק את הקונקטור של הפיקוד
את הפיוז/ נתיך של האלטנטור עצמו בדקת? עם טסטר כמובן
-
אגב פעם חששתי שהלך ונטה ה’'י, המוסך צחק החליף פיוז והוונטה התחילה לעבוד כמו אריה… לכן דבר ראשון צריך ‘‘לשלול’’ עניין זה לפני שרצים הלאה
תנסה גם ספריי מגעים על החיבורים במצבר [עשו לי פעם ועזר פלאים, בדייהטסו אגב]
-
אגב פעם חששתי שהלך ונטה ה’'י, המוסך צחק החליף פיוז והוונטה התחילה לעבוד כמו אריה… לכן דבר ראשון צריך ‘‘לשלול’’ עניין זה לפני שרצים הלאה
תנסה גם ספריי מגעים על החיבורים במצבר [עשו לי פעם ועזר פלאים, בדייהטסו אגב]
@חיים-Y0737 כתב בחידה - תקלת מתח בלתי ברורה:
זה לא חידוש, השאלה האם יש פיוז על זה או שזה ישר מהמחשב.
-
@גיל צר לי שאני גודע את חלומותיך באיבם
החלום לא נגדע. החלום הוא “אין אדם עומד על דעת רבו עד ארבעים שנה”, גם אם המציאות היא אחרת - לדעתו של מר אכן כיוונתי, ומקלדתו העידה בו.
בכל אופן, אם יורשה לי להציע כיוון קצת יותר פרוע, כי פרוע הוא,
האם נורת המצבר בלוח השעונים תקינה (נדלקת בסוויץ’ וכבה לאחר מכן)?
אני לא צריך להסביר לך, אבל אסביר את עצמי לטובת אלו שיחשבו שאני מבלבל את המוח, שזה נכון באופן כללי…
בגלל שמדובר ברכב ישן, לדעתי יש שם את המנגנון הזה שנקרא “עירור” (כשאמרו לי את זה לראשונה חשבתי שהדובר מעורער בנפשו).
הוי אומר שהיה את הדבר ה"גאוני" הזה שהאלטרנטור לא מקבל מהפקד אות להתחיל טעינה ללא המתח הזה, והוא יכול לבוא דרך הלוח שעונים, לא פחות מהקונקטור שעליו אתה מדבר, ובגלל שהזכרת אותו - התעוררה בי המחשבה הזו.@גיל כתב בחידה - תקלת מתח בלתי ברורה:
אני חשבתי שאמרת שלסוף 40 שנה אעמוד על דעתך, לפי הקצב של:
הכיוון שלי זה מה ש @גיל כתב, וכל שעה שעוברת זה מסתבר לי יותר.
@גיל כתב בחידה - תקלת מתח בלתי ברורה:
הוי אומר שהיה את הדבר ה"גאוני" הזה שהאלטרנטור לא מקבל מהפקד אות להתחיל טעינה ללא המתח הזה, והוא יכול לבוא דרך הלוח שעונים, לא פחות מהקונקטור שעליו אתה מדבר, ובגלל שהזכרת אותו - התעוררה בי המחשבה הזו.
הוא אשר אמרתי, רק שהתכוונתי לבדוק את זה בחיבור לאלטרנטור (כמדומני שקונקטור=מחבר רק שלפעמים מדברים על מגען אלקטרוני ומכנים אותו קונטקטור, או שרק אני פה המבולבל?)